לדלג לתוכן

מתמטיקה תיכונית/מתמטיקה לבגרות/פתרונות מבחני בגרות/אינטרני/חורף, תשע"ב (ניסוי)/035804/תרגיל 3

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי


נוסח השאלה

[עריכה]

הפניה לטופס

סעיף א

[עריכה]

נסמן בטבלה את האפשרויות למחשב תקין ולתוצאה

הסתברות חישוב תוצאה מחשב
0.893 0.94*0.95 תקין תקין
0.047 0.94*0.05 לא תקין תקין
0.0012 0.06*0.02 תקין לא תקין
0.0588 0.06*0.98 לא תקין לא תקין

P(identified as OK)=0.893+0.0012=0.8942

שימו לב כי לא סתם ביקשו לדייק במספרים על 4 ספרות לאחר הנקודה.

זו הייתה בחירת מספרים אומללה של כותב השאלה.

סעיף ב

[עריכה]

בסעיף א חישבנו כי הסיכוי למחשב מזוהה כתקין הוא P(identified as OK)=0.8942 אנו בוחנים 4 פעמים ולכן אנו דוגמים מהתפלגות B(4,0.8942)

ההסתברות לקבלת k הצלחות ב-n ניסויים (k=0,1,…,n) היא:

P(X=k)=(nk)pk(1−p)n−k

P(Logo)=(44)0.89424∗(1−0.8942)0=0.89424=<math>P(recycle)=P(at most 2 invalid)=1−P(OK 4 times)−P(OK 3 times)=1−0.3025−0.6393=0.058249989 </math>

סעיף ג

[עריכה]

מחשב ישלח למיחזור אם יחשב ללא תקין לפחות 2 פעמים.

כלומר אם היינו מחשבים ישירות היינו צריכים לחשב את הסיכוי שיחשב ללא תקין 2, 3 או 4 פעמים.

אולם, אנו נחגוג את העובדה שמתמטיקה היא מקצוע לעצלנים.

המשלים של להחשב לא תקין לפחות שתי פעמים הוא להחשב לא תקין 0 או פעם 1.

את הסיכוי להחשב לא תקין 0 פעמים חישבנו בסעיף הקודם (גם אנחנו ממחזרים).

לכן נותר לנו לחשב את הסיכוי להחשב לא תקין פעם אחת (כלומר להחשב לתקין 3 פעמים).


P(OK 3 time)=(43)0.89423∗(1−0.8942)1


נוסחת הבינום היא  n!=(nk)⋅k!⋅(n−k)!, ולכן:  (nk)=n!k!⋅(n−k)!

מכאן (43)=4!/(3!∗1!)=4


P(OK 3 time)=4∗0.89423∗0.1058=0.302586575


העשרה

[עריכה]