לדלג לתוכן

ויקיספר:מזנון/ארכיון אוגוסט 2005

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.


דף הדיונים הנוכחידיון חדש
2004 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2005 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2006 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2007 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2008 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2009 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2010 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר

לידיעתכם, הקטגוריה נוצרה בוויקיפדיה.

הטקטס נעלם!!!

שלום רב,
לפני זמן מה פורסם בויקי ספר, באגב "אינפי", קטע שנקרא "תורת הקבוצות". אני כתבתי אותו, וידיד שלי תרגם אותו ל- Tex עבורי והעלה אותו לשרת.

לאן הוא נעלם? האם ייתכן שמישהו מחק אותו בטעות? אשמח לתשובה לאימייל: RotemInbar@yahoo.com

תודה מראש לכולם!!!!
רותם.

לאיזה מהם אתה מתכוון תורת הקבוצות או אינפי:מושגים בסיסיים בתורת הקבוצות? --הדוקטור המשוגע (שיחה) 05:41, 9 אוגוסט 2005 (UTC)

הי דוקטור,
אני מתכוונתתתתתתתת לטקסט באינפי.... קודם כל תודה רבה כי כבר חששתי שהוא נמחק מהשרת. ושנית כל: אתה יכול להראות לי בבקשה איך מגיעים לשם מויקיספר ראשי? כלומר, למה אי אפשר להגיע אליו מהמדף של מתמטיקה?

ואם כבר אני כאן, אז יש לי עוד בקשה: הטקסט הזה הוא חלק ממסמך שכתבתי (כלומר הקלדתי) בתוכנת הוורד. ואני מתעתדת להקליד עוד חומר, ולא רק באינפי, אלא בכלל במתמטיקה ובפיזיקה. שאלתי/בקשתי היא כזו: יש לי כמה קבצים בוורד/ PDF. האם יש מישהו שאני יכולה לשלוח אותם אליו, והוא יכתוב אותם ב- LaTeX ויפרסם אותם כאן?
שוב תודה, רותם.

רותם שלום, שני דברים לי אלייך. האחד, קידום אישי - האם את מכירה את http://spin.intertent.net ? השני, ענייני - אם את מחזיקה ב-Mathtype (אפשר להוריד גירסה חינמית ל-30 יום ב- http://www.dessci.com ). שם אפשר לבקש שימיר את מה שכותבים (יש תמיכה אוטומטית בנוסחאות שנכתבו ב-Editor הרגיל של הנוסחאות של Word) ל-LaTex. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לפנות אליי בדואל. אמיתי 10:06, 10 אוגוסט 2005 (UTC)


אני ממליץ ללמוד להשתמש ב-Latex. בטווח הארוך זה יותר מהיר, יותר חזק ויותר נוח. גדי אלכסנדרוביץ' 11:40, 10 אוגוסט 2005 (UTC)
או אם ממש אין לך כוח, אני אשמח לעשות את זה :)...
לגבי הדרך מהעמוד הראשי, כרגע זה עדיין מסובך, אני מנסה להרכיב את תבנית:כל הספרים אבל זו הדרך כרגע מתמטיקה>חשבון אינפיטיסימלי>אינפי:מושגים בסיסיים בתורת הקבוצות --הדוקטור המשוגע (שיחה) 13:27, 10 אוגוסט 2005 (UTC)
דבר ראשון לאמיתי:
אני מכירה את האתר הזה, כי חבר שלי לומד בעברית (נראה לי שאפילו פגשתי אותך פעם - חבר שלי זה דרור קרונשטיין).
ובקשר ל- math type: לא הצלחתי למצוא את פקודת ההמרה, ולא הצלחתי להתקין אצלי לאטעך :(
ודבר שני - לגדי:
הי גדי
אמרתי לך פעם שאתה תותח??? :)
כאמור, לא הצלחתי להתקין אצלי LateX (אולי כדאי לשאול את דן גורלניק?!?!)
ודבר אחרון: אני מודה ומתוודה, שלא הצלחתי להבין מי מהכותבים כתב "או אם ממש אין לך כוח, אני אשמח ::::לעשות את זה :)..." גדי או הדוקטור?
תודה שוב לכולם!!!
רותם.
אם את רוצה, תשלחי לי את זה לדוא"ל (eplaut@gmail.com) --הדוקטור המשוגע (שיחה) 17:47, 10 אוגוסט 2005 (UTC)
אני אכן מכיר את דרורק. ד"ש. בכל מקרה, הפקודה מסתתרת תחת Preferences/Translators כאשר מעתיקים את הנוסחה מתוך ה-Mathtype ללוח היא הופכת לקוד מבוסס TeX בהתאם לבחירתך (LaTeX בצורה ביזארית היא לא תמיד הצורה שאותה המקודד של מדיהויקי אוהב). בהצלחה. אמיתי 17:56, 10 אוגוסט 2005 (UTC) נ.ב. כדאי לך לפתוח חשבון כאן, כך תוכלי לתקשר עם אנשים אחרים בצורה יותר טובה כאן ויהיה לך מקום קטן משלך.



מסתבר שכבר יש לי כאן משתמש, ואפילו לא ידעתי! בכל אופן, אני משתמשת ב- Math Type כתוכנית שבנויה בוורד. יכול להיות שבגלל זה אני לא מצליחה להעביר אותה ללאטעך? כלומר: האם אני יכולה לקחת את כל המסמך ולהעביר אותו, או שעליי לעבור תיבה תיבה?
רותם.
נ.ב. איך אני מוסיפה את שם המשתמש שלי כקישור בסוף ההודעה?

לא צריך Latex מותקן על המחשב. צריך חיבור לאינטרנט ואז אפשר לכתוב בתוך ויקיפדיה עצמה ולקמפל עם "הראה תצוגה מקדימה". אצלי זה עובד. כדי להוסיף את שם המשתמש תכתבי ארבע פעמים תילדא (~) בסוף ההודעה שלך (שלוש פעמים אם את רוצה בלי תאריך), אבל רק כשאת מחוברת כמשתמש רשום. גדי אלכסנדרוביץ' 05:22, 11 אוגוסט 2005 (UTC)
ואם את יכולה, תשלחי לי את הקובץ בוורד --הדוקטור המשוגע (שיחה) 05:43, 11 אוגוסט 2005 (UTC)

300 ערכים!

מזל טוב! הגענו ל-300 ערכים! יצרתי כמה תמונות חגיגיות: תמונה:Holiday1.gif, ותמונה:Holiday2.gif. יש גם את תמונה:Holiday3.gif, שה-300 שונה, ואת תמונה:Holiday4.gif, ו-תמונה:Holiday5.gif, שבהם יש שינוי קטן בצבעים. הגידו לי מה דעתכם. Ofeky 12:21, 12 אוגוסט 2005 (UTC)

מזל טוב!!! למרות שהפיצול האישיות שלי בויקיציטוט עקף אותכם לא מזמן (אבל זה היה הפיצול האישיות שלי, עכשיו אני שוב ויקיסופר) הרעיון של הסמלים ממש טוב, בוצע בויקיציטוט בהצלחה. לעוד 300 ערכים בקרוב בימינו. אני מבטיח לכתוב (עד תחילת שנת הלימודים...) את: מורה נבוכים לסטודנט בהר הצופים לאות סולידריות!!! עידן ד 17:32, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
אני בעד, והראשון הכי יפה. אבל צריך להחליט מהר, כי כבר הגענו לשלוש מאות... עידן ד 17:33, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
חשוב לציין שם שסדר איתור כיתה בה"ה הוא באופן הבא: הפקולטה, הגוש (הספרה השניה במספר הכיתה), הקומה (הספרה הראשונה), ורק לאחריהם מספר הכיתה (שתי הספרות האחרונות). אמיתי 19:01, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
די. לא ידעתי!!! סתם. ברור. אל תדאג... עידן ד 19:06, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
אני לא חושב שיש סיבות מיוחדות לחגוג. ראשית, כמות הדפים היא אשלייה אופטית, כי קשה מאוד לדעת מכמות הדפים על כמות המדריכים. שנית, רוב הדפים בויקיספר לא שווים כלום. המדד שאנחנו צריכים לעקוב אחריו הוא מספר הספרים ששווים משהו שכבר הושלמו. אני חושב שמספיקות אצבעות הידיים כדי לספור את מספר הספרים הללו. גדי אלכסנדרוביץ' 20:46, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
מספר הספרים הוא לא ממש אשליה אופטית, זה לא כולל בספירה את דפי ההפניה, והעזרה... חוץ מזה, עידן, מה כעת אתה ויקיסופר, מה, גמרת עם ויקיציטוט? Ofeky 22:06, 12 אוגוסט 2005 (UTC)
בוודאי שמספר הדפים הוא אשלייה אופטית. במדריך אחד יכולים להיות הרבה דפים, ויש הרבה מדריכים לא גמורים שלא שווים כלום שתורמים כמה דפים. אני אשאל שוב: כמה ספרים ששווים משהו כבר הושלמו? האם מישהו יכול להפיק תועלת של ממש מהאתר כפי שהוא כרגע? התחושה שלי היא שלא. גדי אלכסנדרוביץ' 05:42, 13 אוגוסט 2005 (UTC)



דבר ראשון, אני לא מצאתי הבדל רב בין התמונות. אבל ניחא. מה שבאמת חשוב הוא, שגדי התותח צודק: כמה ספרים יש באתר? אני מהמרת על פחות מ-300. השאלה החשובה היא: האם הויקיספר השיגה את מטרתה? האם הגענו למצב שבו אנשים באמת יכולים להיכנס לאתר, "לפתוח ספר" וללמוד ממנו ממש? ואם כן - כמה ספרים כאלה יש? Superot 17:43, 14 אוגוסט 2005 (UTC)

בכל זאת Ofeky 10:30, 13 אוגוסט 2005 (UTC)
קודם כל לא נטשתי את הויקיציטוט. אולי נטשתי קצת את הויקיפדיה, כי קצת נשבר לי מהם שם. (ושאר המיזמים צריכים יותר עזרה). אז פה אני מפעיל (כפי שאתה רואה- מנדנד פה ומנדנד שם) ולכתוב לי ספר או שניים. נפשי עדיין בויקיציטוט- אך הויקיספר הינו מיזם לא פחות חשוב. לגבי הערכים- אכן רוב הדפים הינם "הכנות" לדפים עתידיים. רוצים סטטיסטיקות אמיתיות- עשו ניסוי: בדקו במאמר אקראי 20 דפים, וכתבו לנו את תוצאותיכם. זה יהיה מדגם מספיק גדול ומייצג. עידן ד 19:00, 14 אוגוסט 2005 (UTC)
אני מוצא את עצמי מסכים איתך Ofeky 13:47, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

הצבעה

holiday1

holiday2

holiday3

holiday4

  1. Ofeky

holiday5

נגד הסמל החגיגי

מדגם

כעצתו של עידן, עשיתי מדגם בן 20 ערכים:

  • שערים (בהם יש קישורים כחולים לדפים): 3
  • מדריכים (הסברים): 15
  • דפי הכנה (דפים דלים עם קישורים אדומים): 2

מתוכם:

  • ערכים דלים: 6
  • ערכים עם תוכן סביר: 10
  • ערכים עם תוכן מכובד ונרחב: 4

Ofeky 13:50, 15 אוגוסט 2005 (UTC)


גם אני עשיתי מדגם בן 20 ערכים (כי המדגם של אופק נראה לי טוב מדי...) אך התוצאות היו מאוד דומות (לשמחתי הרבה). צריך לעבוד פה קצת על הקטגוריות ועל דפים מוזרים כמו: קובה במיה עידן ד 14:18, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
קרעת אותי עם הקובה במיה! Ofeky 18:04, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

גם אני

וגם אני עשיתי מדגם, אלא שאני אביא את הערכים שהעליתי בחכתי כדי שלא אהיה השופט הסובייקטיבי היחיד:

  1. מהי מנגינה - דף חסר תועלת.
  2. אקורדים באורגן - דף שער עם קישורים כחולים.
  3. שירים לאורגן לפי רמות - דף חסר תועלת למדי עם קישור בודד.
  4. Blender 3D ממתחיל למתקדם: חלון הכפתורים - דף הסבר קצר למדי.
  5. דתות - דף רשימה עם קישור כחול אחד ושניים אדומים.
  6. עישון - דף קצר מאוד שמתאים לויקיפדיה יותר מאשר לויקיספר וגם כך לא מכיל שום מידע מעשי למי שרוצה לעשן מזון בפועל.
  7. סיכום - דף הסבר קצר למדי.
  8. שירים לאורגן - דף לא ברור - האם הוא פרסומת לספר כלשהו? אם לא, מה מטרתו?
  9. טבלת סימונים במכניקה - טבלה שימושית למדי.
  10. נגינה על פסנתר למתחילים א' - שיעור 09 - דף הסבר שנראה לא רע, אבל אני לא יכול לשפוט עקב חוסר היכרות עם התחום.
  11. מספרים מרוכבים/המישור המרוכב וההצגה הקוטבית - דף הסבר ארוך למדי שאני כתבתי ולכן לא אביע דעה על איכותו.
  12. מתכונים לפסח - דף רשימה עם קישור בודד, כחול.
  13. פאה פרק ה משנה ח - דף שמקומו, אם איני טועה, בויקיטקסט.
  14. משנה מסכת ברכות. כנ"ל. במקרה הזה, זהו דף שער מוכחל.
  15. סיר לחץ - עוד דף מידע קצר מאוד שמקומו בויקיפדיה יותר מאשר כאן.
  16. פאה פרק ד משנה ז - עוד דף לויקיטקסט.
  17. נוסחאות במכניקה - דף סביר, אף כי חסרות עוד נוסחאות רבות.
  18. שיטות לכתיבת מוסיקה - ערך רשימתי שכרגע הוא חסר תוכן כמעט לגמרי.
  19. אקורדים באורגן - שיעור 04 - כמו הדף העוסק בנגינה על פסנתר.
  20. מספרים מרוכבים/משפט דה-מואבר - כמו הדף העוסק במישור המרוכב.

לסיכום:

  • ערכים דלים: 8.
  • ערכים שלא ברור מה הם עושים כאן: 3.
  • ערכים עם תוכן בסיסי (לא בהכרח סביר): 4.
  • ערכים לא רעים: 5.

השאלה היותר מעניינת היא מה התמונה הכללית שעולה מן הסטטיסטיקה - בפרט, איזה ספרים קיימים כבר עכשיו באיכות כזו שמישהו יכול להיעזר בהם בצורה רצינית. הרושם שמתקבל הוא שקיימים לכל היותר ארבעה: אחד שעוסק בנגינה על פסנתר, השני שועסק באקורדים באורגן, השלישי שעוסק במכניקה והרביעי שעוסק במספרים מרוכבים - וכולם בערבון מוגבל (הספר על מספרים מרוכבים רחוק מלהיות משביע רצון). אני חושב שהמדדים שלנו צריכים להיות לא הדפים שעולים באקראי, אלא הספרים שאנחנו מסמנים ליד שמם ריבוע ירוק בגאווה. גדי אלכסנדרוביץ' 15:14, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

לפי הקריטריונים שלך לספר טוב- אתה צודק בהחלט. יש אמנם עוד כמה ספרים טובים, אבל אל תשכח שאנחנו עדיין בתחילת הדרך. מה שעולה מהתוצאות, זה שלא רק שיש הרבה דפים ריקים, יש בעיה רבה של סדר, הרבה דפים צריך להעביר ולחשוב מה עושים עם דפים כמו קובה במיה שהוא סיפור נחמד אך לא ספר, והאם סיר לחץ מתאים לספר המתכונים, או להעברה לויקיפדיה. המסקנה שלי מהתוצאות הוא שצריך לעבור דף דף במיזם ולהחליט האם מוחקים אותו/מעבירים אותו או משאירים אותו, ובאיזו קטגוריה. עידן ד 15:28, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אין לך מושג כמה אני מסכים איתך. אנחנו צריכים לעשות ניקוי לפרוייקט הזה, להחליט אם אנחנו הולכים על רשימות או קטגוריות, להחליט איך צריך להראות שער לספר (רשימת פרקים?!), ולראות איזה סוג של ספרים צריכים להיות כאן ואיזה לא (חידות?). בתקוה שזה יעשה בקרוב. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 15:40, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
קודם כל חידות לדעתי צריך להיות כאן. כל דבר שניתן להוציא אותו בספר- יוכל וצריך להיות גם כאן. קטגוריות זה חובה,אך ניתן לעשות גם רשימות- לדעתי מומלץ, אבל מאוד קשה לתחזק, מנסיוני בויקיציטוט (שמה יש גם קטגוריות וגם רשימות). כך שבואו נסדר קודם את המדפים ואז נחשוב גם על קטלוג... ותמיד ניתן לקחת דוגמה ועצה מהפרויקטים המקבילים, אך כמובן אין זה אומר שאנו צריכים לעשות בדיוק כל מה שעושים שם. עידן ד 17:03, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אנחנו צריכים לזכור שלמרות השם המטעה המטרה של הפרוייקט הוא ליצור ספרי לימוד ומדריכים ולא סתם ספרים. האם ספר חידות עונה על המטרה? --הדוקטור המשוגע (שיחה) 17:34, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אם כך, אז אולי צריך לשנות את המטרה? לדעתי ספר חידות לא עונה על המטרה של MAD DR, אבל אולי צריך לשנותה? אני נגד רשימות, בשביל זה יש קטגוריות, ואני לא רואה הבדל בין השתיים (?). הרשימות קשות לתחזוקה, ולדעתי הן מיותרות, גם בויקיציטוט הן לדעתי מיותרות, וזה סתם לעשות עבודה סזיפית מאשר להשתמש בקטגוריות Ofeky 18:18, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
לא צריך להיות נעולים על מטרות ספציפיות ולהעיף באכזריות את מה שלא מתאים להשקפת העולם שלנו - זה מנוגד להשקפת העולם של ויקיפדיה. ספרי חידות נמצאים על הקו הדק שבין ספרי "כך תפתור סודוקו בחמש דקות" וספרי "1,000 בדיחות ראשונות", ונראה לי שעדיף לאמץ את גישת בית הלל בקשר אליהם (ובאופן כללי). גדי אלכסנדרוביץ' 18:34, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
גם לדעתי. אם נהיה בית שמאי, יצא לי החשק לתרום לפה Ofeky 18:58, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
הגבול כאן דק מאוד וצריכים להזהר מיד קלה על ההדק (או הלחצן), אבל עדיין צריכים להחליט איך אפשר לעשות את זה בלי שויקיספר יהיה פח הזבל של כל המיזמים (הרי כל דבר כתוב יכול להיות ספר). המטרה של הפרויקט הזה היא כן ספציפית, לא אני הקמתי אותו ולא אני מחליט עליו. אם אנחנו רוצים לאפשר כניסה לספרים כאלה במיזמי ויקימדיה אנחנו צריכים לשקול 1. האם מקומם כאן או בויקיטקסט, 2. איך לעצב אותם, 3. איזה חידות לשים (בויקיפדיה החליטו שאפשר לשים שם גם חידות מצא את ההבדלים).
אני חושב שכדאי שכולנו נצביע על זה ועל מדיניות המחיקה בכלליות, מישהו בעד? --הדוקטור המשוגע (שיחה) 20:15, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אני בהחלט נגד. בבקשה, אל תרתום את העגלה לפני הסוסים. למרות שהכוונה שלך טובה, לגרור בירוקרטיה גם למיזם הזה בשלב כל כך מוקדם זה באמת לא נחוץ. בינתיים בוא נשמור את הסינון של ערכים שלא ברור אם יש להם מיזם אחר להשתכן בו (כמו ויקיטקסט או ויקיפדיה) רק עבור ערכים שהרמה שלהם מביישת את היום בו האדם המציא את הכתב. גדי אלכסנדרוביץ' 20:59, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

שבירה

אנחנו עדיין צריכים לדעת מה לעשות עם:

עוד משהו ששכחתי? אין טעם לדחות את ההצבעה, צריכים שלפחות אחידות תהיה כאן. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 21:25, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

  • ערכי בסיס: אם הם באיכות גרועה כמו קובה במיה - להוריד. אחרת אין סיבה להשאיר.
  • ספרים לא מאורגנים: לנסות ולארגן. אין סיבה להוריד אלא אם יש שם דברים ממש מטופשים.
  • כריכות - כמה שיותר מידע יותר טוב. אני חושב שמבחינה עקרונית, הכריכות של PHP וכו' עדיפות. הבעיה היא שלא ברור לגמרי איך לעשות משהו דומה עבור מספרים מרוכבים, למשל. (אני יכול לכתוב כמה מילות פתיחה, לא הרבה יותר).
  • שמות לפרקים: ברור שלא צריך לנקוט בסגנון של וקטורים. מה אם יהיו שני ערכים שירצו להיות בעלי אותו שם ושייכים לתחומים אחרים? אני אישית תומך בגרסת הסלאש (/) כי היא המקובלת גם בויקיפדיה.
  • לרשימות יש את היתרון של להיות מסודרות שלא על פי סדר אלפביתי, אבל לרוב אני לא אדבר על "רשימה" אלא על "תוכן עניינים". ברור שתוכן עניינים עדיף על קטגוריה. לדעתי קטגוריה אמורה להכיל את דפי השער (או לחילופין, את דפי תוכן העניינים) של ספרים השייכים לאותו נושא (ולכן די מטופש לעשות קטגוריה של מספרים מרוכבים כי יהיו לכל היותר שניים שלושה ספרים בנושא, אבל יותר חכם לעשות קטגוריה של "אלגברה 5 יחידות" או סתם "מתמטיקה 5 יחידות" ושם לשים אותם). גדי אלכסנדרוביץ' 04:59, 16 אוגוסט 2005 (UTC)
ומה נשים בקטגוריות, רק את הכריכות או את כל העמודים? --הדוקטור המשוגע (שיחה) 05:34, 16 אוגוסט 2005 (UTC)
עניתי: לדעתי קטגוריה אמורה להכיל את דפי השער או תוכן העניינים. לא את כל הדפים של כל הספרים שעוסקים בנושא הקטגוריה. גדי אלכסנדרוביץ' 05:58, 16 אוגוסט 2005 (UTC)

התרשמות מהמדגם של גדי

כשעשיתי את המדגם אני גם נתקלתי באחד מהדפים של אקורדים באורגן ושירים לאורגן לפי רמות וגם נתקלתי באחד מהדפים של נגינה על פסנתר למתחילים א', גם אני נתקלתי באחת מן הפאות. מעניין לא? חוץ מזה, בתור אחד שפתח את שירים לאורגן לפי רמות, היא רשימה של שירים לפי רמות שמתקשרת לאקורדים באורגן, ושירים לאורגן הוא דף שאני צריך לשפץ אותו, הוא נראה כמו פרסומת?!? חוץ מזה, לפני שמוחקים ערכים במוזיקה תשאלו אותי Ofeky 18:12, 15 אוגוסט 2005 (UTC)

שים לב: אתה אומר ש""שירים לאורגן" הוא ספר שירים". מצד שני, אתה רק מפרסם את רשימת השירים ולא את השירים עצמם. המסקנה היחידה שניתן להגיע אליה היא שהספר קיים פיזית איפה שהוא ושאתה מפרסם את קיומו. גדי אלכסנדרוביץ' 18:34, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
'שירים לאורגן' הוא הסבר קצר כעת, על שירים לאורגן לפי רמות ושירים לאורגן לפי נושא. תן לי לארגן את זה Ofeky 18:59, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אתה יודע איזה ערכים מחקתי? הערכים האלה נתרמו על ידי ארז סגל לפני שהוא התחיל לעבוד על לימוד נגינה א'. כל ערך החיל שלוש כותרות בלי תוכן. אין לנו שום משימה של הכחלת קישורים, ולדעתי טוב שיש קישורים אדומים שמזכירים לנו שיש מה לעשות. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 20:02, 15 אוגוסט 2005 (UTC)
אני בעד הצבעה. אצלנו בויקיציטוט הביורוקרטיה אמנם השתלטה על המיזם אבל אנחנו הגענו לממוצע של 70 עריכות ביום. רבע עד שליש מהם הינם בירוקרטיה. ויקימדיה היא בירוקרטיה מעצם הגדרתה. אין פה איזשהו מנהל אלא משתמש שנקרא ביורוקרט, ולא לחינם. מאחר והנהלים לא מוכתבים מאיזשהם משרדים (למעט פה ושם מהמטא, שזו האם אמא של הבירוקרטיה) אז אנחנו צריכים לקבוע- בירוקרטיה. אין ברירה. ברגע שנדע לאן הולכים- יהיה הרבה יותר קל להרחיב את המיזם, כי נדע מהו. מאמרים כמו קובה במיה או סיכום היו נמחקים תוך שנייה, או מפותחים, אם היו נהלים ברורים לגביהם. אם אין נהלים אז יש אנרכיה. עלינו למנוע אותה. לכן אני מציע לקיים את הדיונים שהד"ר הציע, ומי שרוצה יוכל להוסיף, אבל לדעתי עלינו לקיים דיון, לחתום אותו, אם צריך לקיים הצבעה, ולאחר סיומו- להמשיך בדיון אחר. לא לקיים דיונים במקביל. כל דיון יארך כשבוע להערכתי ובכך תוך חודש בשעה טובה תהיה לנו הגדרה עצמית טובה יותר. עידן ד 10:30, 17 אוגוסט 2005 (UTC)
שטויות. הרבה יותר קל להרחיב את המיזם כשיש אנשים שבאמת כותבים ספרים במקום להתעסק כל הזמן בנהלים ותקנות שרק מגבילים את מה שמותר לכתוב כאן ובכך מוציאים לאנשים את החשק לנסות ולכתוב. אני לא רואה שום נזקים באנרכיה כפי שהיא כרגע בויקיספר - יש נזקים רק בכך שכמעט ואין אנשים שכותבים משהו כאן - ואני מאוד בספק אם אנשים באים, רואים שיש אנרכיה ונמלטים. גדי אלכסנדרוביץ' 13:21, 17 אוגוסט 2005 (UTC)


הצעה אחרת

אפשר, לחילופין, להוסיף עוד ויקי: "ויקיסיפור", שם יהיו כל הספרים שאינם למטרות לימודיות. או, לחלופין, לקרוא למיזם הזה "ויקילימוד" (למשל).
נכונה היא הטענה שאים שום רע בסיפורים כגון קובי במיה. אבל, לפי מיטב הבנתי מיזם הויקי אמור להוות מקור מידע לימודי. בשביל ספרים "סתם" יש את במה חדשה. Superot 14:24, 17 אוגוסט 2005 (UTC)

הדבר הכי חשוב (לדעתי) זה לא להפוך למה שכתוב כאן בפסקה האחרונה. כמו שאמרתי, אנחנו רק שלוחה של ויקימדיה, ואני לא יודע עד כמה אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לרדת מהמסילה של הפרוייקט. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 15:38, 17 אוגוסט 2005 (UTC)

הצבעה

בעד רשימות

בעד קטגוריות

  1. Ofeky 14:01, 17 אוגוסט 2005 (UTC) כי קטגוריות לא צריך לתחזק

תרומה ($$$) לויקיפדיה

מישהו יודע איך אפשר לתרום כסף לויקי מהארץ, בהתחשב בעובדה שאין לי שום פנקס צ'קים בינלאומי?!?!?

או לחילופין: יש מישהו בישראל שאוסף תרומות לויקי, ומעביר אותן במרוכז?

נראה שלא. ויקימדיה הוא פרוייקט בין לאומי שמחלק כתובות לכל השפות. אין לויקימדיה שליחים בכל העולם. כל העבודה והבנייה נעשית בהתנדבות, מלבד שני אנשים שאחד אחראי על התרומות, ועל השני אני לא יודע. אתה יכול לשאול גם בויקיפדיה בברכה, Ofeky 22:52, 21 אוגוסט 2005 (UTC)
ניתן לתרום בכרטיס אשראי בין לאומי אני מניח. אולי תמצא מישהו שיתרום בשבילך ותשלם לו במזומן. אבל סבבה על ההיענות. התרומה הטובה ביותר (לדעתי, משום שאת הכסף הם יגייסו בכל מקרה, תוך שבועיים) זה לתרום בעריכות ולהפיץ את הבשורה. עידן ד 11:29, 22 אוגוסט 2005 (UTC)
הי, חשבתי זה אלמוני... אל תשכחי לחתום... עידן ד 11:33, 22 אוגוסט 2005 (UTC)

סליחה - שכחתי לחתום על השאלה Superot 12:29, 22 אוגוסט 2005 (UTC) ואם כבר: יש paypal בעברית? איך זה הולך בכלל?

אה....... לא נראה לי. חוץ מזה, עדיף לך לשאול בויקיפדיה. שם יש 100 משוגעים, פה רק אחד יענה לך (סתם, כולם עונים פה, אני סתם על תקן תייר. חוזר לויקיציטוט. לא יכול עם הפיצול אישיות הזה). עידן ד 19:03, 23 אוגוסט 2005 (UTC)
שמח שעשית כעצתי, עכשיו נמתין ונראה האם אני צודק... עידן ד 20:10, 23 אוגוסט 2005 (UTC)

עוד שאלה טכנית

בפעם האחרונה שערכתי את הספר "תורת הקבוצות", קיבלתי הודעה שגודל הדף גדול מאוד, והעריכה עלולה שלא להצליח בחלק מהדפדפנים. מאחר והמחשב שלי איטי מאוד, חילקתי את הדף לתתי- דפים, כמו שאפשר לראות כאן. שאלתי היא: האם זהו הדבר הנכון והחכם לעשות? האם יש משהו אחר שאפשר לעשות?
תודה מראש!!! רותם 22:09, 23 אוגוסט 2005 (UTC)

קודם כל, הדפדפן הטוב ביותר לעריכה הוא פיירפוקס (אולי יש משהו יותר טוב, אבל ברור שהוא יותר טוב מהאקספלורר שקורס הרבה). את יכולה להתעלם מההודעה הזו (אלא אם כן הדף ממש ענקי- 300kb ) כי ניתן לפעמים לערוך רק חלק מהדפים. (יש סימן עריכה לגבי כל פסקה בנפרד). אבל יכול להיות שעדיף לחלק את הדף לנושאים, כמו בלימוד פסנתר וכו'. עידן ד 11:57, 24 אוגוסט 2005 (UTC)
אגב, מזל טוב, עכשיו אנחנו יודעים מה שמך! עידן ד 11:58, 24 אוגוסט 2005 (UTC)
אתה רומז שאינני משתמשת בשועל?!?!??! אני בקושי מסוגלת להשתמש בסייר, ולו רק בהעובדה שהתרגלתי כבר לחוסם ההודעות שיש לי בשועל האש (אתה חייב להודות, שתשובה על טהרת העברית הרבה יותר נחמדה!)
ותודה על הברכה, אם כי סברתי שכולם יודעים איך קוראים לי! (תסתכל בדף שלי ותדע!) רותם 16:39, 24 אוגוסט 2005 (UTC)

שאלה של חוקיות

האם יהיה חוקי להלות לו'יקי ספר הוראות מפורטות להכנת פצצה מאולתרת(home mad bomb), סמים ושו'ת? kiss kiss

חוקי כנראה כן (אני לא בטוח, זו שאלה שאתה צריך להפנות לרשויות החוק במדינה) אבל די בטוח שזה לא יתקבל כאן בברכה. גדי אלכסנדרוביץ' 03:13, 24 אוגוסט 2005 (UTC)
אמ... לפי מה שהבנתי, השרתים הינם בארה"ב, אז אני לא חושב שהחוק הישראלי חל פה. ו... כן, אני לא אהיה כל כך שמח שהדברים האלה יועלו לאתר (למרות שלא אתנגד שתשלח אותם אלי במייל...). נראה מה השאר יגידו. עידן ד 11:52, 24 אוגוסט 2005 (UTC)
משום מה מחקתי את התשובה שלי בטעות. ראו גם השינוי בויקיספר:נהלים#מתי ימחק דף? עידן ד 13:16, 24 אוגוסט 2005 (UTC)

עיינתי.בסדר,אין לי כוונה להתחיל לעסוק בזה. kiss kiss

טוב. חוץ מזה את/ה מוזמן גם להירשם!!! עידן ד 16:28, 24 אוגוסט 2005 (UTC) או שמא נעשה זאת רשמית:
שלום,

תרומתך לאתר ויקיספר ניכרת, ועל כן, חבל שעבודתך נעשית בצורה אנונימית. הרשמה תקל עלינו את הדו־שיח עמך, ותאפשר לך לערוך ולפעול בדפי ויקיספר בצורה טובה ונוחה יותר (פרטים בדף ויקיספר:למה ליצור חשבון?). כאשר אנו עוקבים אחר השינויים האחרונים שנעשו בדפי האתר, שינוי שמבצעים משתמשים שאינם רשומים מיד מדליק אצלנו נורה אדומה מחשש להשחתות, שכן רוב המשחיתים אינם טורחים להירשם.

ההרשמה אינה עולה דבר, ואינה מסכנת את פרטיותך. כדי להירשם, ניתן להיכנס לדף ההרשמה.

בברכה, עידן ד 16:28, 24 אוגוסט 2005 (UTC) אני בא מו'יקיפדיה, כך שאני מודע לכל זה. אני אחכה עד יבצעו איחוד רשיות והחשבון של בפדיה יהיה תקף גם פה. אגב, אתה בטוח שאתה מתכוון אליי? לא העלתי שום ערך לו'יקיספר. KISS KISS

אני יודע שאתה מהויקיפדיה, ההרשמה לוקחת דקה אחת, תעשה הרשמה עם קוקיז ואז זה יהיה חד פעמי. זו לא טרחה גדולה. אבל אם לא בא לך, אתה לא חייב, רק שתדע לך, עד שיעשו איחוד הרשמה בין המיזמים (אם אכן זה יקרה) זה יקח זמן. לתשומת ליבך. עידן ד 18:09, 25 אוגוסט 2005 (UTC)

איך עושים את קומבינת הקוקיז?KISS KISS

תירשם, ויש מעין רוביקא ששאתה מסמן בה וי כשאתה נרשם. דרך אגב, ביררתי לך, חוקי למהדרין. עכשיו צריך לחשוב האם ראוי שנכניס תכנים כאלה למיזם או לא. עידן ד 13:04, 26 אוגוסט 2005 (UTC)

אתר משלים לוויקיספר

שלום רב לכותבי הוויקי-ספר. אני מבקש להציג בפניכם אתר של שעורים פתוחים.

החזון של האתר הוא: כל דובר עברית יוכל ללמוד כל תחום דרך האינטרנט, חינם, בעזרת חומר לימוד מעולה המשתבח כל הזמן, אשר גולשים שאינם בקיאים בבניית אתרים כותבים ומשפרים בקלות, והמרוכז באתר אחד.

ההבדל בין מדריך כפי שמקובל בוויקיספר לבין שעור פתוח באתר השעורים הפתוחים הוא שבשעור פתוח יש אפשרות להכניס שאלות עם תשובות מוסתרות (אשר בלחיצת כפתור הופכות לגלויות).

בנוסף לשאלות אפשר להכניס אלמנטים נוספים של שעור, גם הם מוסתרים: רמז, דוגמא, אינטואיציה גיאומטרית, הסבר וכיוצא בזה.

יש לי קצת נסיון עם משתמשים. מהנסיון שלהם, התכונה הזו היא הרבה יותר חשובה ממה שנראה במבט ראשון: היא משפרת מאד את חוויית הלימוד ואיכות ההבנה, ועוזרת להתרכז בשעור.

האתר הושק אתמול עם כחמישים שעורים. הצגתי אותו בוויקיפדיה, ואחד הוויקיפדים, גדי אלכסנדרוביץ, הפנה אותי לכאן.

דפים שמומלץ להתחיל מהם באתר (פרט לדף הפתיחה המוצבע למעלה):


  • כיצד לכתוב שעור, כולל שילוב של הדרכה בוויקיספר ותרגילים באתר השעורים הפתוחים.
  • תרגילים על לוח הכפל - אחד הדפים בקבוצת שעורים על לוח הכפל, אשר כולל רק תרגילים. דוגמא (מינימליסטית) למה שאפשר לעשות עם טקסט נפרש. דף כזה אפשר לצרף לכל מדריך בוויקיספר.

נושא נוסף: כל הטקסט אשר נמצא באתר השעורים הפתוחים הוא חופשי לחלוטין לשימוש של כל הגולשים ברשתם. אם מי מכם חושב ששעורים משם ראויים להיכנס לוויקיספר - אתם מוזמנים להעתיק אותם ולהתאימם.


עודד יקירי, אף על התכתבותינו עלה במוחי הרהור, שרציתי לשתף בו את כולם: השאלה היא, האם אנו באמת זקוקים לכזה אתר כשיש את ויקי. מחד גיסא - כל המרבה הרי זה משובח. אך מאידך: להערכתי, אין בארץ מספיק כותבים שיש להם הן את הרצון להשקיע והן את הידע הנדרש. האם לא מוטב, לכן, לאחד כוחות ולהשקיע את כל המשאבים (המועטים) באתר אחד? ודאי שאפשר פשוט להעתיק מידע מאתר אחד למשנהו, אבל כאמור - לדעתי מוטב לרכז משאבים באתר אחד.
אני יודעת שאמרת שצ'יק צ'ק אמור להיות מעין אתר משלים לויקי. אלא, שגם בויקיספר יש (או לפחות יהיו, בשאיפה) תרגילים ופתרונות.
והערה אחרונה: למה המקטע מיועד למחיקה דוקא ביום ההולדת שלי? ;-) רותם 10:41, 30 אוגוסט 2005 (UTC)

רותם, ראשית מחקתי את השורה ההיא - שהרי מתפתח דיון. שנית, אני מאמין שיש מקום לשני האתרים, לא מהשיקול של "כל המרבה", אלא כי הם מכסים תחומים שונים. הנקודות כאן דומות לאלו שהעליתי בדיון דומה במזנון של וויקיפדיה.


1. ידע לעומת מיומנות: בוויקיספר יהיו רק שעורי ידע, לא שעורי מיומנות. לדוגמא, קחו את הדף (אשר טרם הפכתי לשעור) איך להעביר ביקורת (באתר המרכזי של באופן טבעי, לא באתר השעורים הפתוחים). הן ההדרכה שבדף זה והן התרגילים בו, למיטב הבנתי, אין מקומם באוניברסיטת וויקי, המיועדת לידע ולא למיומנויות. לעומת זאת, באתר השעורים הפתוחים אפשר ללמד גם מיומנויות.

2. כי בוויקיספר ייכנסו וודאי רק מדריכים ושעורים מרמה מסויימת של גימור ושלמות ומעלה, ואילו אתר השעורים הפתוחים יכול להוות סדנא לכתיבה ושיפור של שעורים כאלה, עד שהם מגיעים לרמה המתאימה. גם שעורים ברמת ביניים יכולים להיות משעשעים ובעלי ערך. דוגמא לכך הוא הדף שעור זיהוי חיות מפריסי פרסה.

3. כי באתר השעורים הפתוחים אפשר ליצור היום שעורים עם תרגילים הכוללים פתרונות מוסתרים, רמזים מוסתרים ושאר היתרונות של טקסט נפרש, ואילו בוויקיספר - לא.

אני רוצה להדגיש כאן שוב את ההצעה שלי בדף כיצד לכתוב שעור (תחת הכותרת "להוסיף תרגילים לשעור שאין בו תרגילים"): אם אתם כותבים מדריך טוב - שימו אותו בוויקיספר. אם אתם רוצים להוסיף לו תרגילים עם טקסט נפרש - שימו אותם באתר השעורים הפתוחים.

הבנתי אותך. טוב, הבה נקווה שאכן שני האתרים יוכלו להשתלב זה בזה.
אגב: אני אכן מקווה שהספרים כאן יגיעו לרמה של גימור מושלם, או לפחות משהו קרוב לזה.
ודבר אחרון: אל תשכח לחתום בסוף ההודעות שלך, שכולם ידעו מי הכותב! רותם 16:54, 30 אוגוסט 2005 (UTC)

ההפרדה בין ספרי ידע לספרי מיומנות קיימת רק מבחינה טכנית. אדם שמחפש ספר לימוד בכל נושא עדיף שימצא אותו במקום אחד. את אפשרות הפתרון הנפרש עדיף להוסיף לוויקי.

הייתי רוצה לראות כאן ספרים ללימוד מכונאות רכב, תרגילים בפיסיקה, לימוד שפות וכל מה שניתן לרכוש ממנו ידע ומיומנות. אם יש תרגילים נפרשים או לא? אין צורך להקים אתר חדש בשביל זה. ארז סגל 15:30, 3 ספטמבר 2005 (UTC)

עודד, כאמור, אני לא בטוחה במאה אחוז שאכן יש צורך באתר נוסף. אם תסתכל, למשל, בחוקי חשבון תמצא גם תרגילים. כך גם כאן, ואם תסתכל כאן תוכל לראות שאפשר לכתוב תרגילים (או לחילופין, לחוד חידה), ולשים קישור לפתרון. אני לא בטוחה שיש הבדל גדול בין זה לבין פתרון נפרש, אם כי עלי להודות שעניין זה (של פתרון נפרש) די מוצא חן בעיני.
כפי שכתבתי למעלה, השאלה היא האם לא עדיף לרכז את המשאבים (המועטים, כאמור) במקום אחד. כמובן, לא נראה לי שמישהו מויקי יתנגד באם תעתיקו את הכל לאתר שלכם - שהרי גם הרעיון של ויקי הוא להפיץ את המידע הכתוב כאן לכל עבר... רותם 08:42, 4 ספטמבר 2005 (UTC)

ועוד שאלה טכנית....

יש כמה סימנים ב- LateX שלא מתקמפלים בויקי. למשל: lneq, \triangleq\ ועוד. מישהו יודע איך מוסיפים אותם, או למי צריך לפנות כדי שיוסיף? רותם 16:39, 30 אוגוסט 2005 (UTC)

שאלה אתית

אחרי כל השאלות הטכניות, יש לי שאלה אתית:
באתר שלי ישנו קובץ אלגברה גדול (14 עמודים) שאני מעוניינת להוסיף לויקי, אלא שהדבר ייקח לי זמן רב. האם זה בסדר, מבחינה אתית, לשים במקום הרלוונטי קישור לאתר שלי (בהנחה שאסיר אותו ברגע שאסיים להעתיק לויקי את הכל), או שזה פוגע בחוקי ויקימדיה באופן כלשהו? תודה מראש! רותם 15:07, 31 אוגוסט 2005 (UTC)

אני לא רואה בעיה גדולה עם זה, אבל לא ברור לי מה בוער. לא נראה לי שההמונים צובאים על הדלתות ותובעים לראות את הקובץ במלואו כרגע. גדי אלכסנדרוביץ' 15:12, 31 אוגוסט 2005 (UTC)

הצעה לשינוי רשימת כל הספרים

בהצעתי זו אני מתייחסת לעמוד הראשי -> מפתח נושאים -> כל מדפי הספרים (הרשימה שבצד ימין). המצב היום הוא שאין חלוקה בין רמות, כך ש(למשל) מתמטיקה לבגרות ומתמטיקה לאוניברסיטה נמצאים באותה קטיגוריה. אני מציעה לפצל, כלומר במקום שתהיה רק קטיגוריה למתמטיקה, שתהיינה שתי קטיגוריות: "מתמטיקה לתיכון" ו"מתמטיקה לאוניברסיטה".

לפני שאני מבצעת כזה שינוי מרחיק לכת, הייתי שמחה לדעת מהי דעת שאר הויקיסופרים בנושא, ואיך שינוי כזה יתקבל. אשמח לתגובות! רותם 20:37, 31 אוגוסט 2005 (UTC)

נראה לי הגיוני ומתבקש. גדי אלכסנדרוביץ' 20:40, 31 אוגוסט 2005 (UTC)
אם לא תתקבלנה תגובות נוספות או תגובות נגד הרעיון תוך שבוע (עד ה-8/9), אשנה את התבנית. רותם 11:40, 1 ספטמבר 2005 (UTC)
אני בעד. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 16:23, 1 ספטמבר 2005 (UTC)