PHP

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

ספר זה טרם הושלם ונמצא עדיין בכתיבה.

ייתכן שחסרים בו פרקים, או אף נושאים שלמים. לפיכך, כרגע לא ניתן ללמוד ממנו על כל הנושא בצורה מקיפה.

כמו בכל אחד מהספרים, מהדפים ומהנושאים בוויקיספר, גם כאן אתם מוזמנים להוסיף את הפרקים שלדעתכם חסרים. כל פעולה שעשויה לעזור תתקבל בברכה, כולל הערות ובקשות בדף השיחה של הספר.


ידע קודם[עריכה]

לפני שתתחיל, מומלץ לדעת HTML. שפת PHP נועדה אמנם לשימוש בסביבת הרשת, אך יש לה שימושים שונים – היא גם נמצאת בשימוש לכתיבה של יישומים מונעי GUI (ממשק משתמש גרפי), בעזרת PHP-GTK.

מבוא[עריכה]

שפת PHP היא שפת סקריפטים שתוכננה לגשר בין SSI ל-Perl, תוך יעוד סביבת רשת. בזמן האחרון, שפת PHP היא בעלת פופלריות גוברת והולכת, זאת בעיקר משום דמיון רב בתחביר לשפת C הפופולרית, מהירות עיבוד גבוהה יחסית והיותה פשוטה מאוד ללמידה.

אם אי פעם נכנסת לאתר בו יש צורך להרשם, למלא טופס כלשהו ועוד, נתקלת בשפת תכנות צד שרת. לאור הפופולריות גוברת והולכת של השפה, כנראה נתקלת בין השאר ב-PHP. אפילו מערכת MediaWiki (הנמצאת בשימוש במיזם ויקיספר עצמו ובמיזמים הסמוכים לו) בנוייה בגרסותיה החדשות יותר בשפת PHP. השפה פותחה במקור על ידי Rasmus Lerdorf להצגת מידע על מבקרי האתר שלו.

ביסודה, PHP מאפשרת לך להפוך דפי אינטרנט סטאטיים לדפים דינאמיים, המשתנים ממשתמש למשתמש, מיום ליום, ואפילו מלחיצה ללחיצה. משמעות PHP היא ראשי תיבות רקורסיביים שמשמעם: PHP: Hypertext Preprocessor.

העיקרון של PHP פשוט - העיבוד נעשה עוד לפני שהמשתמש מקבל לידיו את הפלט הסופי של העמוד. זה אומר, ש-PHP יכולה לשנות את העמוד המקורי ללא היכר בכל פעם שמשתמש צופה בו. ע"י כך גם ניתן להשתמש במסדי נתונים כדי להגדיל את הפונקציונאליות של העמוד.

ראו גם[עריכה]

בניית אתרים באינטרנט
תכנות צד-לקוח: JavaScript‏, CSS‏, XML‏, HTML
תכנות צד שרת: SQL‏, PHP‏, ASP‏, ASP.NET‏, JSP‏, PERL
תוכנות גרפיקה: פוטושופ, פלאש, GIMP
שיווק: שיווק באינטרנט, תכנית שותפים


קישורים חיצוניים[עריכה]