שימוש בפיירפוקס/התקנה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי


הורדת פיירפוקס[עריכה]

הגרסה העברית של פיירפוקס ניתנת להורדה בדף הזה, רדו לשורה בטבלה של השפה עברית והורידו את הגרסה הנכונה לפי מערכת ההפעלה שלכם.

כמו כן, ניתן להוריד את הגרסה הניידת של פיירפוקס מהקישור שמופיע בדף הקישורים החיצוניים.

התקנה[עריכה]

התקנה של פיירפוקס תחת חלונות

חלונות[עריכה]

פיירפוקס תומכת בכמה גרסאות של חלונות כגון 98, 98SE, Me, NT 4.0, 2000, XP,שרת 2003,ויסטה ו-7 למרות שגם אפשרי להריץ את פיירפוקס בחלונות 95 [1].גרסא לחלונות x64 גם קיימת . גרסת החלונות של פיירפוקס מופצת כקובץ התקנה. כדי להתקין, לחץ לחיצה כפולה על Firefox Setup <version>.exe (כאשר <version> זה מספר הגרסה) ועקוב אחרי הוראות ההתקנה. בחירת ההתקנה הסטנדרטית מומלצת לרוב המשתמשים החדשים. זה יתקין את פיירפוקס תחת תיקיית Program Files.

ניתן להריץ את פיירפוקס מתוך התקייה ב-Program Files או ע"י קליק כפול על האיקון של פיירפוקס על שולחן העבודה. בהרצה הראשונה של פיירפוקס תינתן האפשרות לייבא את ההגדרות שלך מתוך אינטרנט אקספולרר (או כל דפדפן אחר שמותקן על המחשב שלך). בחירה בכן תייבא את רשימת הסימניות (הנקראות גם מועדפים), ססמאות שמורות, היסטוריה ואפשרוית גלישה. אחרי סיום ייבוא כל ההגדרות האלה, פיירפוקס יפתח ותקפוץ תיבת דיאלוג שתתריע שפיירפוקס לא מוגדר להיות דפדפן ברירת מחדל. בחירה בכן תשייך את פיירפוקס לקבצים הקשורים לאינטרנט ופיירפוקס גם יפתח בלחיצה על לינקים מרוב התוכנות החיצוניות, כגון מתוכנות מסרים מידיים.

אחרי שנבחר את פיירפוקס בתור דפדפן ברירת מחדל, הוא אמור אוטומטית להופיע בתפריט ההתחלה של חלונות.

דיסק תמונה של פיירפוקס תחת מקינטוש

מקינטוש[עריכה]

לחיצה כפולה על דיסק התמונה המכווץ כי להעלות אותו. גרור את האיקון של פיירפוקס לתוך תקיית Applications שעל הדיסק הקשיח שלך. אל תלחץ לחיצה כפולה על האיקון בתוך דיסק התמונה, ביצוע של זה יכול לגרום לקריסה. כדי שפיירפוקס יופיע תמיד בתפריט התחתון גרור את האיקון שלו מתוך תיקייתApplications אליו.

לינוקס[עריכה]

הפצות רבות מגיעות כיום עם פיירפוקס כלול. בדוק את התיעוד של ההפצה שלך לפרטים. אמור להיות לינק לפיירפוקס תחת תפריט התוכנות בממשק של ההפצה.

ההפצה שלך לא מגיעה עם פיירפוקס מותקן מראש, אתה יכול להוריד אותו מתוך האתר הרשמי של פיירפוקס. ברגע שההורדה הושלמה, יצא את הקבצים, פעולה שיכולה להתבצע בד"כ ע"י פתיחת הקובץ עם תוכנת כיווץ (כמו ark או file roller) והוצאת הקבצים לתוך תיקייה אחרת. לחילופין, הקלדה tar -xvzf firefox-<version>.tar.gz או tar -xvzf firefox* בשורת הפקודה תייצר תקייה שתקרא "firefox." ניתן להזיז את תיקייה זאת לכל מיקום. הקלדת ./firefox במעטפת מתוך תיקיית ההתקנה אמורה להריץ את פיירפוקס.

מערכות הפעלה אחרות[עריכה]

מכיוון שקרן מוזילה עשתה את הקוד מקור של פיירפוקס זמין, משתמשים יכולים להדר ולהריץ על מערכות הפעלה שונות מאלה שנתמכות באופן רשמי ע"י פיירפוקס. מערכות הפעלה שלא נתמכות באופן רשמי אך ידוע שהם מריצות את פיירפוקס:

  • סולריס (x86 וגם SPARC)
  • OS/2
  • AIX
  • FreeBSD
  • PC-BSD
  • NetBSD
  • BeOS
  • SkyOS
  • RISC OS (ARM)
  • OpenBSD


הפרק הקודם:
מבוא
התקנה הפרק הבא:
לשוניות