לדלג לתוכן

ויקיספר:דלפק ייעוץ/ארכיון אוגוסט 2006

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו בדלפק הייעוץ. דיונים חדשים יש לקיים בדלפק הייעוץ הנוכחי. אין לערוך דף זה.


דף הדיונים הנוכחידיון חדש
2004 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2005 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2006 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2007 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2008 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2009 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר
2010 ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר

קוד

מישהו יכול לתת לי את הקוד לתבנית ניווט (פרק קודם - פרק הבא) אבל לא כתבנית (זאת אומרת לא קשורה לתבנית של הפרקים). בהקדם כי עכשיו אני עובד על זה .... Idanrm1 14:54, 1 אוגוסט 2006 (IDT)

ועוד משהו: מה, אם אני כותב בגוגל "לימוד פרסית" או "לימוד אלגברה" וכו' זה לא נותן לי קישור לוויקיספר? צריך לתקן את זה. תראו: חיפוש ערבית בגוגל. תעברו בדפים ואף אחד מהם לא מציג את ויקיספר. Idanrm1 15:09, 1 אוגוסט 2006 (IDT)
  1. על מנת לראות את הקוד היכנס לתבנית, ולחץ על "ערוך".
  2. אולי זה באמת רעיון טוב להוסיף כמה מילות מפתח. למשל, בעמוד הראשי של פיזיקה קוונטית הוספתי גם את המונחים מכניקה קוונטית, פיסיקה קוונטית, quantum theory ו- quantum mechanics, ולו רק כדי שהחיפוש בגוגל עבור המילים הללו יעלה תוצאות מויקי. אולי באמת כדאי להוסיף בדף הראשון בכל ספר כמה מילות גוגל, למשל (כפי שהצעת) "לימוד אלגברה" וכולי.
רותם 20:03, 2 אוגוסט 2006 (IDT)

דרושה תבנית לספר ספרדית

אני מעוניין ביצירת תבנית למילון בספר הספרדית, בדומה למה שקיים בספר באנגלית [1]. מישהו יכול ללמד אותי איך יוצרים תבנית? --גיל בכר 12:30, 2 אוגוסט 2006 (IDT)

תבנית:אוצר מילים. זקוקה לשיפור אך ניתן להשתמש בה באותו אופן כמו בספר באנגלית. Idanrm1 12:34, 2 אוגוסט 2006 (IDT)
אם מישהו יכול לעשות שם סדר - אני יודה לו מאוד. נראה לי שיש שם גם שגיאות תחביר. Idanrm1 12:52, 2 אוגוסט 2006 (IDT)
כמה בקשות לתבנית (אם אפשר):
  • הכותרת צריכה להיות מוצמדת לשמאל (כפי שנהוג בלטינית).
  • היה נחמד אם הספרדית היתה משמאל והפרוש בעיברית מימין.
  • הפירושים בעיברית צריכים להיות מוצמדים לימין (כפי שנהוג בעיברית).
האם ניתן להשתמש בתבנית זו ואח"כ כשיתבצעו שינויים הם יתעדכנו אוטומטית? --גיל בכר 12:59, 2 אוגוסט 2006 (IDT)
כן, אפשר. Idanrm1 13:02, 2 אוגוסט 2006 (IDT)
אני חושש שקצת הרסתי את הדף שלך תבנית:אוצר מילים. אתה יכול לחזור גרסה אחת אחורה? מצד שני יש לי בעיה בהצגה - ספרדית/מבוא לפעלים והטיית פעלים בזמן הווה מתחת לאוצר המילים נוספה כותרה "תוצאה" --גיל בכר 13:16, 2 אוגוסט 2006 (IDT)
תודה Idanrm1 (עידן?) על השינוי האחרון, זה נראה הרבה יותר טוב. סידרתי עוד משהו קטן ככה שעכשיו זה נראה טוב עם הסוגריים בטקסט עצמו (ראה ספרדית/המינים, ריבוי, התוית המיידעת והתוית שאינה מיידעת) אבל עדיין יש בעייה בכותרת (ראה ספרדית/פעלי העזר Estar ו-Ser ושימושם בזמן הווה - הגרשיים נדבקים מימין ולא משמאל). מישהו יודע לסדר את זה? גיל בכר 15:39, 3 אוגוסט 2006 (IDT)
סודר. השתמשתי בתבנית שאמרתי לך - משמאל לימין. אגב אם אתה יוצא לחופשה ראה ויקיספר: חופשת ויקי ותוסיף בראש דף המשתמש שלך תבנית:חופשת ויקי. בברכה, Idanrm1 15:54, 3 אוגוסט 2006 (IDT)

קורסים אוניברסיטאיים

שלום לכולם!
לקראת תחילתה של שנה אקדמאית חדשה, רציתי לדעת אם סילבוס של קורסים אוניברסיטאים (הנדסיים) יכול למצוא את מקומו כאן. בעקרון, המטרה שלי זה לסכם חומר בצורה נוחה ונגישה. כמובן שהוא יותאם מעט לרוחו של ויקיספר. יש לי כמה סיבות וכמה הסייגויות:

  • בויקי, כל התוכן נראה יפה ויש ממשק נוח לנוסחאות.
  • שאר הסטודנטים במחזור שלי ובמחזורים הבאים יהנו מהמידע ויתרמו כמובן.

הסתייגויות:

  • האם בכך לא נפגע בחופש העיסוק? כלומר, בסופו של דבר אף אחד לא יצטרך ספרים. הכוונה היא, שבמקרה הזה אי אפשר לטעון מה שטוענים לגבי תוכנה בקוד פתוח, שמעודדת תחרותיות. לגבי מידע כל העסק הזה הרבה יותר קשה. מידע זה מידע, וההבדל בין הספרים הוא רק באופן הצגתו...
  • מידע הנדסי עלול לסייע לכל מיני חורשי מזימות, אפילו כאלה שמעבר לים.


אשמח לקרוא את דעתכם המלומדת.

אני לא יודע לגבי השאלה הכללית, אבל לגבי ההסתייגויות:
  • בהחלט לא בחופש העיסוק (כל אחד יכול לעסוק בכל תחום, גם בנהיגת כרכרות), וגם אם נפגע בכותבי הספרים (דבר שייקח זמן רב), אין מה לעשות – דברים חדשים תופסים את מקומם של דברים ישנים. במקרה זה, אכן, מידע הוא מידע – ותמיד עדיף להציג את המידע.
  • אפילו מידע מסווג ניתן לדעתי להציג אם הוא כבר הפך לנחלת הציבור וניתן לאמת אותו, על אחת כמה וכמה מידע שאינו מסווג ותמיד אפשר להשיגו. גם הם יכולים להשיג את המידע הזה אם ירצו.
בקיצור, אני מתנגד תקיפות להימנעות מהפצת מידע על סמך טיעונים מסוג זה. שני דברים שמטרידים אותי הם זכויות יוצרים (האם התבססות על הסילבוסים היא הפרת זכויות יוצרים – מובן שהצגת המידע עצמו אינה כזו), והאם זה מתאים למיזם שלנו – ועל כך אניח לאחרים לענות. ‏– rotemlissשיחה 20:03, 10 באוגוסט 2006 (IDT)[תגובה]
  1. לדעתי סילבוס הוא מידע חופשי, ולראיה - הוא מוצג לראווה באופן חופשי ברשת.
  2. לגבי מידע הנדסי: אם הוא נמצא בספר מסויים, הרי שגם "האויב" השיג אותו. רותם 22:22, 10 אוגוסט 2006 (IDT)
לגבי זכויות יוצרים - האם מחברת קורס בקוונטים שרותם יצרה, אינה פגיעה בזכויות יוצרים? כלומר, הרצאות כפי שמרצה מעביר לסטודנטים, יכולות להתפסם כאן אחד-לאחד? (רותם, אני לא טוען שזה מה שעשית, אלא רק שואל. ;-)). בתודה, Mintz l 22:46, 10 באוגוסט 2006 (IDT)[תגובה]
לדעתי, להרצאות (תמליל, וידאו, הקלטה, העתקה מהלוח) יש זכויות יוצרים של המרצה. לגבי סיכום (שאינו העתקה אחד-לאחד), נראה לי שאין זכויות יוצרים של המרצה.

ולא כל מה שמוצג באופן חופשי ברשת הוא GFDL.עשהאל רייטר

רק מתוך התעניינות, האם פסיכולוגיה של החינוך הוא סיכום שכזה, או שפורסם באישור המרצה? Mintz l 21:30, 11 באוגוסט 2006 (IDT)[תגובה]
לגבי המחברת שאני יצרתי: קיבלתי אישור מפורש מהמרצה, והוא אפילו הוחמא מכך שבחרתי לפרסם את התכנים שלו. לגבי מחברות אחרות... אני באמת לא יודעת. רותם 01:45, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]