אבטחת מידע
גם אם אתה פרנואיד, זה לא אומר שלא עוקבים אחריך. | ||
בוודאי שמעת לא פעם על מקרים בהם פרצו לבתיהם של אנשים, גנבו את מכוניותיהם, השתמשו בכרטיסי האשראי שלהם, זייפו את זהותם, פרצו לחשבונות הדוא"ל שלהם או רימו אותם בדרך אחרת הדומה לאלה.
יתכן שמקרה דומה קרה אף לך. כדי לבצע את הפשעים הללו, נזקקו העבריינים למידע אודות קורבנותיהם. מידע כזה קל מאוד להשיג בהרבה דרכים.
אנו לא באים לפרט כאן דרכים לרמות אנשים, אלא להזהיר אתכם:
אתם נמצאים תחת מעקב.
בכל מקום, בכל שעה, מרבית פעולותיך מנוטרות. בין אם על ידי מצלמות אבטחה, רישום כניסות לאתרי אינטרנט, מעקב אחרי הטלפון הנייד שלך, ציתות לקווי התקשורת שברשותך, מעקב פיזי אחריך, ניטור פעילות כרטיס האשראי שלך, ועוד מאות דרכים בהן ניתן, פוטנציאלית, לדעת כל פרט, ולו האישי ביותר, עליך ועל אורח חייך. כדי להמחיש את הסכנה, בhttps://krebsonsecurity.com/2010/12/what-you-should-know-about-history-sniffing/ יש דיון מדצמבר 2010 בדבר האפשרות של אתרים לגלות לאיזה אתרים באינטרנט המבקר בהם גלש לאחרונה.
אף שרבות מפעולות ריגול ומעקב אלה אינן חוקיות, יש להניח שפרט שולי זה לא ירתיע פושעים הבאים לגזול את רכושך. ספר זה ידריך אותך, שלב אחר שלב, כיצד לשמור על אנונימיות מוחלטת, או לכל הפחות פרטיות מוגברת.
כל השיטות המתוארות בספר תלויות בשימוש נכון בהן. במידה שתפרסם את פרטי כרטיס האשראי שלך בפומבי, או תודיע בפייסבוק שאתה יוצא לחופשה ומשאיר מאחור בית ריק, שום שיטה שבעולם לא תרתיע פושעים מלנצל זאת (מלבד כמובן כלב גדול ואכזרי בבית, אבל לעיתים שיטה זו אינה פרקטית...).
ספר זה מומלץ לכל אדם אשר אינו מעוניין שפרטיו האישיים והפרטיים ביותר יחשפו לעיני כל.
שימו לב: * במקרה שאתם חושבים כי מישהו עוקב אחריכם, עליכם לפנות למשטרת ישראל או לגוף אחר המוסמך לטפל במקרה כזה.
|