אבטחת מידע/בעיות ופתרונות
מראה
בפרק הזה יוצגו בעיות נפוצות ופתרונות מוצעים.
הגולשים מוזמנים לשאול שאלות ואנו ננסה לייעץ ככל יכולתנו.
שימו לב: אין אנו לוקחים אחריות על כל שימוש שהוא בעצות שניתן, נכון או שגוי, ועל תוצאותיו. |
בטיחות באתרי אינטרנט
[עריכה]שאלה: בכל פעם שאני נכנס לאינטרנט, קופץ לי חלון עם הודעה: "כאשר אתה שולח מידע לאנטרנט יתכן שלאנשים אחרים תהיה אפשרות לראות מידע זה. האם ברצונך להמשיך?" - מה זה צריך להיות?
- תשובה: בצורה זו, הדפדפן מודיע לך שהמידע ששלחת אינו מוצפן, וניתן לקרוא אותו, במקרה שייורט. אם ברצונך להצפין את המידע, עליך להשתמש בהגדרות המתאימות בדפדפן שלך. הסבר על הנושא בדפדפן פיירפוקס ניתן למצוא במדריך שימוש בפיירפוקס.
שאלה: נגנב לי המחשב הנייד ויש לי שם דברים מאוד מאוד חשובים. מה אני יכול לעשות?
- תשובה: במילה אחת: נדפקת. אין הרבה מה לעשות במקרה כזה. ניתן כמובן להגיש תלונה במשטרה, אך רצוי לא לתלות בזה יותר מדי תקוות, היות שכמעט בכל רגע נתון מוגשות כ-500 תלונות דומות למשטרה. אם אין על המחשב את תוכניות הכור הגרעיני בד*מ*נה, סביר להניח שזה לא יעזור.
לינוקס
[עריכה]שאלה: האם לינוקס מראה עברית הפוך, ככה:סקוניל?
- תשובה: בהפצות הלינוקס המודרניות כמעט שאין בממשק הגרפי בעיה של היפוך כאשר כותבים בעברית. עם זאת, בשימוש בשורת הפקודה, העברית עדיין מוצגת הפוך (בחלק משורות הפקודה יש אפשרות להציג עברית כראוי), אך רוב המשתמשים אינם זקוקים לשימוש בעברית במסוף. גם את הבעיה הזו ניתן לפתור על ידי התקנת תכנה המאפשרת שימוש תקין במסוף, כמו mlterm.
מעקב
[עריכה]שאלה: האם מקלדת ווירטואלית מונעת מתוכנות key-logger לעקוב אחרי ההקלדות שלי?
- תשובה: זה תלוי בעיקר בתוכנת המעקב, ופחות בך. ישנן תוכנות שמסוגלות לעקוב גם אחרי מקלדת ווירטואלית, ויש תוכנות שלא. בכל מקרה רצוי ללכת על הצד הבטוח, לא לקחת סיכונים ולצאת מנקודת הנחה ששימוש במקלדת ווירטואלית לא יפתור את הבעייה.