לדלג לתוכן

PHP/הכנה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי
< PHP

התקנת PHP

[עריכה]

ניתן להשתמש ב-PHP גם כמפרש שפה (interpreter) לשורת הפקודה וגם כשפת תכנות צד-שרת. לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות משלה. הבעיה העיקרית של תכנות דרך שורת הפקודה, היא שהעניין משעמם - בעיקר למשתמשים שאינם מעוניינים לשבת מול מסך שחור שעות על גבי שעות.

מאידך, השימוש ב-PHP כשפת תכנות צד-שרת מכריח את המשתמש להשתמש בתוכנות חיצוניות (דפדפן ושרת).

למטרות לימוד, אין צורך לרכוש מקום בשרת אינטרנט כדי להשתמש ב-PHP. תוכלו להתקין שרת על המחשב הביתי שלכם ואפילו לתת לאחרים להשתמש בו.

אחד השרתים הטובים בשוק (לפחות לדעת הכותב) הוא Apache, והוא גם נמצא בשימוש הנרחב ביותר. בהמשך תלמדו להוריד ולהתקין את השרת על מחשבכם. המדריך נכתב מתוך הנחה שיש לקוראים ידע בסיסי בהורדה, התקנה והפעלה של קבצים. ניתן להוריד ל-Windows שרת Wamp מהכתובת הבאה:http://www.wampserver.com/en/download.php

בדיקת PHP

[עריכה]

לבדיקת PHP, העתק את הטקסט הבא לעורך טקסט כלשהו. תוכלו לראות רשימת עורכים מתאימים כאן.

שמור את הקובץ בשם "index.php" לתיקית הרשת שלך (לדוג' אם התקנת Wamp אז תיקיית הרשת תהיה Wamp/www). מחקו את index.htm כדי שלא יהיה בלבול כלשהו, ונווטו את הדפדפן לכתובת http://localhost/ או http://localhost/index.php.

<?php echo "Hello world!"; ?>

אם ההתקנה הצליחה, אתם אמורים לראות את הטקסט "Hello world!" בדפדפן. שימו לב שאינכם נכנס לקובץ ישירות דרך הדיסק (C:\Web\index.php) אלא דרך השרת (http://localhost/index.php). אם תכנסו לקובץ דרך הדיסק, פשוט תראו את תוכן הקובץ.

ל-PHP פונקציה מיוחדת המאפשרת לבדוק את ההתקנה של השפה וגם לבחון את האפשרויות הפועלות בה. הפונקציה נקראת phpinfo(). כדי להשתמש בה, כל שצריך לעשות הוא ליצור את הקובץ הבא ולגשת אליו דרך השרת:

<?php phpinfo(); ?>

שמרו את הקובץ לספרית האינטרנט שלכם בשם phpinfo.php וגשו אליו דרך הדפדפן - http://localhost/phpinfo.php.


- הכנה הפרק הבא:
שלום עולם!