לדלג לתוכן

שיחת משתמש:Yoelpiccolo31

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי
שלום, Yoelpiccolo31, וברוך בואך לוויקיספר!
כדי לסייע לך להצטרף לקהילת ויקיספר באפשרותך:
הנחיות וכללים נוספים שיסייעו לך להשתלב נמצאים כאן:

תפריט העזרה             תפריט ייעוץ             כללי הנימוס בוויקיספר             איך לחתום             זכויות יוצרים

בברכה,
--‏Illuyanka10:55, 29 באוגוסט 2018 (IDT)תגובה

אלגברה אבסטרקטית על כוס קפה

[עריכה]

יואל שלום,

  • העברתי את "אלגברה אבסטרקטית על כוס קפה" אל אלגברה מופשטת ויצרתי הפניה גם מאלגברה אבסטרקטית.
  • בויקיספר העברית אין תבנית אנגלית. במקום, קישורים לאתר ויקי אחר מתבצע על ידי [[:קוד המיזם:קוד השפה:שם הדף|שם]](ראה בעזרה:קישורים).
  • הוספתי תבנית בעבודה. הבנתי מכיתוב העריכה כי אתה מתכוון לערוך את הערך במידה ולא אשמח אם תוריד את תבנית ב"עבודה".
  • הוספתי ספר חלקי וקישור אל ספרים דומים במיזמי ויקיספר הזרים.
  • הוספתי תבנית תוכן עניינים. עדיף שאתה תבצע את חלוקת הפרקים של הספר.
    • כרגע ספרך נראה כמו אסופת ערכים מויקיפדיה ובהתאם גם הקישורים בערך.
    • במידה ואינך מעוניין לערוך פרק, למשל "נילפוטנטיות", תוכל להוסיף בתוכן עניינים את שמו ולצדו את הקישורים הרלוונטים (בהמשך דוג' בויקי', בויקי' אנ). (כמו גם האם באמת יש צורך בקישור אל שני המיזמים? הרי בכל ערך בעברית קיים קישור אל ויקיפדיה האנגלית).

בהצלחה, --‏Illuyanka10:55, 29 באוגוסט 2018 (IDT)תגובה

הספר "אלגברה מופשטת" ("אלגברה אבסטרקטית")

[עריכה]
היי Illuyanka,
מה נשמע? חיוך
ראשית, כבוד וכיף גדול הוא עבורי לכתוב עבור ויקיספר!! חיוך
שנית, ברצוני לשאול מספר שאלות:
  1. כאשר נכנסתי לספריית המתמטיקה, לא ראיתי את הספר שלי. לא בקטגוריית "ספרים חלקיים" ולא בקטגוריית "רשימת ספרים" -> "אוניברסיטה ואקדמיה".
    אשמח (מאוד) לראותו בשתי הקטגוריות הללו. תודה!
  2. מדי פעם בפעם אזדקק לעזרה ולהדרכה, לפחות בצעדיי הראשונים בויקיספר (בויקיפדיה ה"רגילה" אני עורך ותיק ומנוסה, אך אני מבין כי אופן הכתיבה בשני המיזמים, ואף הממשק שלהם- שונים זה מזה).
    אשמח לקבלה בעת הצורך. תודה!
  3. בקשה קטנה, בתקווה שתאושר על ידך (או על ידי אחד העורכים הבכירים):

    אשמח מאוד באם הספר ייקרא בכל זאת "אלגברה מופשטת על כוס קפה".

    אני מאמין בכל לבי בשני עקרונות:
מסבירים לאט- מבינים מהר.

ו

מסבירים פשוט- מבינים לעומק עומקו של הנושא, לא משנה כמה הוא קשה, סבוך ומורכב.

. או, כמו שאיינשטיין אמר פעם:

אם אינך יכול להסביר את הדבר הקשה ביותר בעולם לילד בן תשע- אינך מבין את הדבר הזה בעצמך.

מטרתי ושאיפתי הנן, אפוא, ליצור ספר בעל רמה גבוהה ביותר, אך שווה לכל נפש, או במילים אחרות: ליצור ספר, המובן לכל הדיוט- שאינו אידיוט....
ובמילים פשוטות עוד יותר: ליצור ספר, אשר את כל נושאיו, ללא יוצא מן הכלל- ניתן להסביר במהלך ישיבה נעימה בבית קפה- על כוס קפה. חיוך
אשמח מאוד, למרות שזהו שם "פרוע" במונחי ויקיספר, השואף לכנות את ספריו בשמות סולידיים בלבד- באם תאפשר לי לכנות את הספר שלי על פי אמונותיי והשקפתי.
לדעתי בלבד, השם "אלגברה מופשטת" הנו מפחיד ומרתיע, בעוד ש"אלגברה מופשטת על כוס קפה" הוא שם מגניב, קליל וספונטני... וכך הוא גם יהיה כתוב, וכך גם ייתפס בעיניי ברי המזל (!) , אשר בחרו לקראו וללמוד ממנו.
אגב, בספרות האנגלית, אפילו בספרים מקצועיים, החולשים על מגוון תחומים רחב ביותר- נעשה שימוש ב"שמות קלילים ומגניבים", והדבר מקובל ונפוץ.
שורה תחתונה: אשמח מאוד, באם שם הספר שלי יהיה בכל זאת:

אלגברה מופשטת על כוס קפה.

בברכת ערב מבורך ותודה מכל הלב על הכל,
יואל שחק. (שיחה) 21:43, 29 באוגוסט 2018 (IDT) .תגובה

הי,
(1)הכל נפלא. חיוך בחזרה.
(2) אשמתי. ביצעתי העברה ושכחתי לתקן את כל הקישורים ב"דפים המקושרים לכאן".
(3) לדעתי, הדיוט מן השורה, אם ברצונך לפשט, הפישוט הטוב ביותר הוא תיאור הדברים על פניהם. "על כוס קפה" הוא מושג אבסטרקטי, "רוחני", "לא ארצי", "נמצא למעלה פחות למטה". ההנחה שלך היא שהקוראים שלך יודעים מה הם הולכים לקרוא אבל הרבה קוראים לפעמים מתעניינים בספרים בשביל לפשש את דרכם בלימודים וכו'. לא בהכרח כאלו שיודעים בכלל מה זה "אלגברה אבסטרקטית". תנסה לחשוב על זה כך: תלמיד בבית ספר לומד אלגברה אלינטית. אין לו ממש מושג מה זה. גם לא כשהוא לומד את זה אלא אחרי שהוא סיים את כל החומרים ומצליח להבחין בהבדלים הקיימים בין המתמטיקה הזו לאחרת. על כן הוספת מילים כמו "על כוס קפה" עלולה להרתיע שכן מצריכה את האדם לפרש עוד שלושה מילים.
המטרה של שימוש בשמות "סולידים" היא למנוע כפליות של ספרים כך שאנשים ירבו להרחיב ולשפר את הספרים הקיימים במקום לייצר ספרים רבים כפולים ולא שלמים. רוב העורכים מסיימים פרקים של ספרים ולא ספרים מלאים.
בכל מקרה לא אתווכח בנושא. אם חשקה נפשך ניתן לייצר דף הפניה, מה דעתך כפשרה? מבחינתי ניתן להעביר את הערך חזרה ולבצע הפניה מהשם "אלגברה אבסטרקטית" באופן כזה שכותרו של הספר תהיה "אלגברה אבסטרקטית על כוס קפה" אך תוכנו של הספר, כפי שהבנתי, אלגברה אבסטרקטית.
עוד בנוגע לפישוט (הערה צדדית והמלצה חמה שאחזור עליה כמה שידרש) היא החשיבות של חלוקה לפרקים. כמות המידע שאדם יכול להכיל עומדת על כמסך מחשב. לא יותר מ-30 דק' של קריאה לכן אם תוכל להעתיק ולהדביק את התוכן אל הפרקים שהצעתי בתוכן העניינים / לפי החלוקה שתרצה אשמח מאוד. אתה יכול להוסיף את אחת מקטגוריה:תבניות הדורשות שינויים בדף כמו "להשלים" וכו'.
ההבדל העיקרי בין ויקיפדיה לויקיספר הוא השימוש בתתי פרקים. תוכל להסתכל על תכנות לילדים באמצעות Game Maker. כל פרק נמצא בלשונית תכנות לילדים באמצעות Game Maker/פונג.
כמו גם בקטגוריה:תבניות פנייה לקוראים תוכל למצוא תבניות שימושיות לספרים וכמובן שימוש בציטוטון (תבנית לציטוט בשורה).
בהצלחה, --‏Illuyanka15:31, 2 בספטמבר 2018 (IDT)תגובה

עזרה בעריכת פרקי הספר: "אלגברה מופשטת על כוס קפה" (עזרה בחלוקה לפרקים, ועוד...)

[עריכה]
היי Illuyanka,
מה נשמע? חיוך
אשמח באם תסביר לי ותדריך אותי מה עליי לעשות/לכתוב בספר שלי ("אלגברה מופשטת על כוס קפה"), שכרגע מהווה יחידה אחת- על מנת ליצור בו פרקים (פרק = דף , למיטב הבנתי...?), תתי פרקים, לחצני "מעבר לפרק הבא" ו"מעבר לפרק הקודם" בתחתיתו של כל פרק, הפניות לפרקים אחרים בספר- באם הדבר דרוש (למשל: בהוכחה מתמטית מורכבת כלולים הרבה נושאים. חשוב שכולם יהיו מקושרים לפרק המתאים להם, כדי שבמידת הצורך הקורא יוכל לחזור לפרק מסוים- ולרענן את זכרונו בנושא).
הספר יהיה בנוי נדבך על נדבך. כלומר, חומר בסיסי יותר (המהווה גם דרישת קדם לחומר מורכב יותר, המסתמך על החומר הבסיסי)- יוצג בפרקים הראשונים, ורק לאחר מכן יוצגו נושאים מתקדמים יותר ויותר.
במילים אחרות, הספר יהיה בנוי מהקל אל הכבד.
כך יווצר מצב, שחומר מתקדם, הדורש ידע קודם- יקושר לאותו פרק קודם- לנוחיות הלומד.
בעקרון, חיפשתי איך "לקטלג" את הקובץ האחד שלי לפרקים- אך הסתבכתי קשות. ההסברים סובבים סחור סחור, ארוכים ולא מגיעים לעיקר- כתיבת קוד בתחילת ובסוף כל פרק- כך שייראה כמו פרק.
תודה מכל הלב על הכל,
שבת שלום והמשך סופ"ש נפלא,
יואל שחק. (שיחה) 01:24, 22 בספטמבר 2018 (IDT) .תגובה
משתמש:Yoelpiccolo31 שלום. סליחה שלא זמינה. ההמלצה היחידה היא כאמור ליצור תתי פרקים לכל הכותרות שלך. למשל, הייתי פותחת פרק חדש עבור שדות תחת הקישור אלגברה מופשטת על כוס קפה/שדות (ראה דוגמה - אוכל למחוק את הדף אם לא תחפץ בפרק מסוג זה). לדעתי נכון אף לפרק את תת הפרק לתתי פרקים, לשיקולך, למשל, פרקים כגון: הגדרות, מאפיין שדה, פולינומים וכו', כך שלמשתמש יהיה קל להכיל את כמות המידע בפעימות קטנות.
ברגע שתחלק את הנושאים לתתי פרקים תוכל לסגנן את הדף ולהיעזר בתבניות. אני נעזרתי בתבנית הגדרה, פחות מהאהבות עלי אך זו דוגמה. תוכל לבחור תבנית מתאימה מהתבניות בקטגוריה:תבניות פנייה לקוראים. תוכל גם להיעזר בתבניות הפרק הבא והקודם או לייצר תבנית ניווט (לא חובה). את כל הקישורים להגדרות תיקנתי (צריך להוסיף W בכדי לקשר לויקיפדיה). לסיכום "אוכלים עם העיניים". לפעמים מעט אוכל עדיף מצלחת גדושה. קשה אבל משפר את כישורי ההוראה. --‏Illuyanka15:18, 7 באוקטובר 2018 (IDT)תגובה

ריקון דף

[עריכה]
תבנית {{מחק}} משרתת לבקשת מחיקת ערכים. מחקתי את הערך אלגברה מופשטת על כוס קפה/רשימת מקורות1 מפני שרוקנת את כל התוכן בו. אם יש עניין בו אוכל לשחזר. כל טוב ובהצלחה.
תודה רבה, Illuyanka ! חיוך
ערב נפלא ושבוע נפלא!
יואל שחק. (שיחה) 18:26, 18 בנובמבר 2018 (IST) .תגובה