לדלג לתוכן

שיחת משתמש:Gadial

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי
תגובה אחרונה: לפני 10 שנים מאת Nemo bis בנושא העלאת קבצים, אשף ההעלאה?
שלום, Gadial, וברוך בואך לוויקיספר!
כדי לסייע לך להצטרף לקהילת ויקיספר באפשרותך:
הנחיות וכללים נוספים שיסייעו לך להשתלב נמצאים כאן:

תפריט העזרה             תפריט ייעוץ             כללי הנימוס בוויקיספר             איך לחתום             זכויות יוצרים

בברכה,

אמיתי 21:24, 7 מאי 2005 (UTC)

נוסחת אוילר

[עריכה]

האם לא כדאי לשים את כל הקטע בעמוד נפרד, וליצור קישור לכל המעוניין לקרוא? --הדוקטור המשוגע (שיחה) 13:05, 3 אוגוסט 2005 (UTC)

אולי, אבל לא ברור לי למה זה הכרחי. המקום הטבעי של הקטע הזה הוא מייד אחרי החלק שעוסק בהצגה הקוטבית. אני אשמח לדעת למה לדעתך כדאי להעביר אותו. גדי אלכסנדרוביץ' 14:52, 3 אוגוסט 2005 (UTC)
לא אמרתי שזה הכרחי. לדעתי, מכיוון שהספר מיועד לבחינת הבגרות, כדאי לשים את כל החומר בנפרד. אם אתה חושב שהחומר ראוי להיות באותו מקום בו הוא נמצא - תשאיר את המצב כמו שהוא. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 16:37, 3 אוגוסט 2005 (UTC)

הרשאות

[עריכה]

איך שאני רואה אותך, אתה אחד שמעודד את הגישה "שרק אנשים יכנסו ויתחילו לכתוב". אני ממש מסכים עם השיטה הזאת, הייתי שמח אם תמשיך לתרום לפרוייקט ספרים רבים.

בעוד כשבועיים אני נכנס לישיבת הסדר ובמשך חמשת השנים הקרובות אני לא הולך לראות מחשב ליותר מידי זמן. מכיוון שאתה אחד מהמשתמשים שהכי משכיעים במיזם הייתי רוצה לבקש ממך לקחת את האחריות על הפרוייקט. אתה לא צריך להשגיח עליו אלא רק לראות שתמיד יש מפעילי מערכת פעילים (לא מהבחינה של אחראי המשמרת של ויקיפדיה) רק מבחינת השחתות וערכי-זבל.

מקווה שתסכים לקבל הרשאות בירוקרט ולהריץ את הפרוייקט. הדוקטור המשוגע (שיחה) 15:35, 17 אוגוסט 2005 (UTC)

בבקשה, אם אתה חושב שאני האיש המתאים. אתה מכיר את הגישה האנטי בירוקרטית שלי. אני גם לא יודע מה הפרטים הטכניים (איך אני מקבל סמכויות, איך אני משתמש בהן וכו') אז תצטרך להדריך אותי. גדי אלכסנדרוביץ' 19:52, 17 אוגוסט 2005 (UTC)
למרות איך שזה נראה בויקיפדיה (וכך זה נראה גם לי בהתחלה), להיות מפעיל מערכת זו לא עבודה קשה, ואין חובה לבירוקרטיה רק לדאוג שמישהו מוריד את הזבל. אני מיניתי אותך לבירוקרט, זה תפקיד שלא מחייב אותך לכלום חוץ מלדאוג שהזבל ירד. אם יהיו לך שאלות פשוט תשאל. אבל כערקון יש לך הגנה ומחיקה בראש כל דף ומספר דפים מיוחדים נוספים. בהצלחה ותודה רבה. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 21:57, 17 אוגוסט 2005 (UTC)
למקרה שאתה הולך להיות הבירוקרט הראשי (או משהו כזה), הנה רעיון: רשימה של כל המשתמשים, כך שאם אני מחפשת מישהו אני אוכל להגיע אליו בקלות (או שיש כבר משהו כזה ואני לא יודעת עליו?).Superot 15:54, 18 אוגוסט 2005 (UTC)
כבר קיים דבר כזה (מיוחד:listusers) אבל בגלל השאלה שלך אני חושד שאת מפספסת את העקרון הבסיסי של מיזמי הויקי השונים: זה שמישהו הוא בירוקרט אומר רק שיש לו סמכויות יתר כדי להגן מפני משחיתים וכדומה, לא שהוא היחיד שמותר לו להחליט מה יהיו פני הויקי. אם את חושבת שרשימה של כל המשתמשים היא דבר טוב - תפתחי דף כזה בעצמך, את לא צריכה לבקש מאחרים לעשות את זה (לא בגלל שזה ניג'וס לאחרים, אלא בגלל שלא צריך "לבקש רשות" כאן). גם במקרה הזה ייתכן שהרשימה הקיימת (שמכילה את כל מי שרשם את עצמו, לא בהכרח את כל מי שפעיל או שטרח ללכת לדף של "ויקיסופרים פעילים" ולהוסיף את עצמו לרשימה) לא תהיה מה שאת מחפשת ואז את יכולה לפתוח משהו משל עצמך. רק תקפידי על תחילית של "ויקיספר:" לפני כל דף שאת פותחת שאינו ערך. גדי אלכסנדרוביץ' 16:07, 18 אוגוסט 2005 (UTC)

למעשה, ביקשתי ממך כי לי אין מושג איך עושים את זה... ומהי התחילית של ויקיספר? ואם כבר במשתמשים עסקינן: אתה יודע שיש לך עוד משתמש? [[1]]

Superot 19:44, 18 אוגוסט 2005 (UTC)
אם לא יודעים משהו זו לא בעיה - לומדים. אני מאמין בגישת "תנו להם חכות", והנה אני רואה שכבר למדת איך עושים את זה. ב"התחילית של ויקיספר" הכוונה לתחילית "ויקיספר:" שבאה בשמות של דפים שאינם ערכים, כמו למשל ויקיספר:מזנון. גדי אלכסנדרוביץ' 11:39, 19 אוגוסט 2005 (UTC)
כן, מסתבר שאכן למדתי. שלוש שאלות נוספות, ברשותך:
  1. הוספתי את התחילית ויקיספר:משתמשים. מה זה נותן?
  2. איך אני יכולה לגרום לכך שאנשים יגיעו לדף הזה? כלומר, לכך שידעו בכלל על קיומו?
  3. למה לא הוספת את עצמך לדף? :)

Superot 23:54, 20 אוגוסט 2005 (UTC) כי לפעמים מישהו צריך בכל זאת לתת חכה (או כמו שצמחונים מעדיפים להגיד: לשתול את הזרע)...

  1. זה נותן הפרדה בין דברים שהם מדריכים ובין דברים שהם מטה-ויקיספר (כלומר, דפים שעוסקים בויקיספר במקום להיות מדריכים). אם אני לא טועה דפי מטה לא נספרים בספירת המאמרים.
  2. אפשר להוסיף קישור בדף הראשי.
  3. למה כן? לא שוכנעתי שהדף הזה נדרש.
  4. שימי לב איך עשיתי את המספור (על ידי זה שתנסי לערוך את הדף הזה ותראי מה הטקסט שמופיע אצלי). כמו כן שימי לב שאם עושים אנטר זה לא מבצע קפיצת שורה. בשביל זה צריך פעמיים אנטר. גדי אלכסנדרוביץ' 09:48, 21 אוגוסט 2005 (UTC)

בשביל שאם אני מחפשת (למשל) אותך ולא יודעת איך מגיעים לרשימת המשתמשים, שתהיה לי דרך נוחה להגיע אליך.
נו שוין.

באופן עקרוני מאוד קל למצוא אותי (או כל אחד אחר) - מכל מקום שבו אני חותם או מבצע עריכה יש קישור לדף שלי. גדי אלכסנדרוביץ' 15:35, 21 אוגוסט 2005 (UTC)
זו בדיוק הנקודה: נניח שאני קוראת איזה מאמר, ולא זוכרת בדיוק מה היה השם שלו, אבל אני זוכרת שרציתי לדבר עם מי שכתב אותו. אז הרשימה נראית לי דרך יותר נוחה למצוא את הכותבה, מאשר לנסות ולהיזכר מה קראתי. Superot 19:17, 21 אוגוסט 2005 (UTC)
משונה. את קוראת מאמר ולא זוכרת איך קראו לו אבל כן איך קראו לאחד מהכותבים שלו (שצריך להיכנס להיסטוריה של הדף כדי לראות את השם שלהם)? לא קרה לי אף פעם. בכל מקרה, אני חושב שרשימת כל המשתמשים שקישרתי אליה קודם מספיקה לצורך הזה. גדי אלכסנדרוביץ' 20:49, 21 אוגוסט 2005 (UTC)

אוכל בטכניון

[עריכה]

גדי יקירי התותח, אם תוכל למצוא את הנדסה כימית (בפרט, את המזנון שם) אני מזמינה אותך ואת עדי לארוחה - עלי!Superot 15:01, 18 אוגוסט 2005 (UTC)

על תורת הקבוצות ועריכות

[עריכה]

הי גדי,
בנוגע לקורס תורת הקבוצות: חשבתי לכתוב אותו מסיכומי הרצאות של פרופסור עמוס נבו, כמו שאני עושה באינפי 1 עם סיכומי הרצאות של פרופסור אלן פינקוס. עם זאת, לטעמי פרופ' נבו לא שם דגש מספיק על כמתים, לכן אשמח אם תרחיב חלק זה בקורס תורת הקבוצות.
לגבי השאר - כמו שאתה יודע, החומר של תורת הקבוצות הנלמד באינפי << החומר הנלמד בקורס עצמו, לכן גם הרחבה של פרק זה באינפי עדיין תשאר בגדר חלק קטן מקבוצות.

אין בעיה לדבר קצת על כמתים, אבל קודם כל רצוי שיהיה ספר של תורת הקבוצות... אגב, אני לא בטוח עד כמה זה חכם לכתוב ספר מתוך סיכומי הרצאות שבסופו של דבר מבוססים על הרצאות שהן דבר מוגבל מיסודו, ועל מה שהצלחנו לקלוט במהלך אותן הרצאות. גדי אלכסנדרוביץ' 13:07, 23 אוגוסט 2005 (UTC)
למעלה מ-90% מהידע שיש לי בפיזיקה ובמתמטיקה מבוסס על הרצאות ועל תירגולים. זה אולי לא משהו שיש להתגאות בו, אך אלה הן העובדות כרגע. בכל אופן, אם לכשאסיים את הספר תמצא שחסר בו משהו (אתה או כל אחד אחר), מובן שאשמח אם תוסיף אותו!! למשל, באינפי ייתכן שיהיה חסר לי קצת חומר על המעבר מחזקות טבעיות -> לחזקות שלמות -> לחזקות הרציונליות וכולי.... וזהו אכן החיסרון כשמתבססים על הרצאות. היתרון, לפחות בעיני, הוא שההרצאות רשומות לפני הצורה נוחה ומסודרת, ואיני צריכה להתחיל ולפשפש בזכרוני, או ללקט מידע מספרים שונים.
אני חושש שממעט הנסיון שיש לי עד עכשיו, בלי לקרוא ספר(ים) אפשר אולי לעבור את המבחן של המרצה שאצלו עברת את ההרצאות, אבל לא באמת להבין את החומר (חוץ אולי מאשר אצל הולצמן, וגם זה לא בטוח). "ללקט מידע" זה אולי יותר ניג'וס, אבל זה גם מה שמבטיח שספר הלימוד שיצא יהיה ראוי (יחסית - ספרי לימוד לחומר אוניברסיטאי צריכים לכתוב מרצים, ומרצים שמבינים היטב את התחום). אגב, המעבר המסובך הראשון בכל הנוגע לחזקות הוא המעבר לחזקות שהן מספר ממשי כללי. גדי אלכסנדרוביץ' 19:27, 23 אוגוסט 2005 (UTC)
אני משערת שאתה צודק, אם כי תהליך הלמידה האו אינדיבידואלי עבור כל אחד. לי אישית לקח ה-מ-ו-ן זמן עד שהצלחתי ללמוד מספר. לפני כן, הייתי בטוחה שאם אין מישהו שמסביר לי את החומר - לא אצליח ללמוד אותו לעולם!! טוב, מין הסתם זה גם קשור ל- ADD שלי, אבל על כך בפעם אחרת.
מכל מקום, אני אשמח אם תמצא משהו להוסיף לערכים הגמורים של "אינפי - מבוא לתורת הקבוצות", לא יותר מדי כמובן (רק ברמה הנדרשת לאינפי). גמורים - קרי אלה שבסופם כתוב "הפרק הבא הינו...". רותם 22:35, 23 אוגוסט 2005 (UTC)

בנושא של "קבוצות חסומות", אני תוהה למה שינית מ- ל- . רותם 21:57, 31 אוגוסט 2005 (UTC)

אנחנו מנסים להוכיח שקיים מספר ממשי חיובי שמקיים . אם נצליח להוכיח שהוא קיים נסמן אותו בתור . כל עוד לא הראינו שהוא קיים, אין משמעות לביטוי . מה בעצם אנחנו אומרים כשאנחנו כותבים ? תזכרי גם איך הגדרת את הקבוצה ש- היא הסופרמום שלה. גדי אלכסנדרוביץ' 05:07, 1 ספטמבר 2005 (UTC)
אוקי, שוכנעתי.רותם 12:09, 1 ספטמבר 2005 (UTC)

מזל טוב

[עריכה]

פתאום גיליתי שאתה הביורוקרט החדש. אז מזל טוב, ובכל שאלה, טכנית או אחרת אל תהסס לפנות. בהצלחה! עידן ד 10:35, 4 ספטמבר 2005 (UTC)


חשבון אינפיניטסימלי

[עריכה]

הי גדי,
בתור מי שהתחילה לכתוב את הערך של אינפי, די קיוויתי שאני אהיה זו שתרשום את שלושת הפרקים הראשונים, היינו: סדרות, פונקציות ונגזרות של משתנה אחד (כלומר את החומר של אינפי 1). אני חייבת להודות, שקצת הפריע לי כשראיתי שאתה התחלת לכתוב את הספרים "שלי". אולי זה ישמע קטנוני, אבל קיוויתי שאני אהיה זו שתכתוב את הספר הזה... רותם 19:26, 5 ספטמבר 2005 (UTC)

אה, אז למה לא אמרת קודם? את מוזמנת להמשיך את הכתיבה מהמקום שאני הפסקתי בה ולתקן את מה שנראה לך טעון תיקון במה שנכתב עד עכשיו. רק תזהרי - אני עלול לעשות לך את אותו הדבר עצמו אם משהו ייראה לי בעייתי או חסר. זו אחת הבעיות בפרוייקטים שיתופיים - משום מה יש נודניקים שנדחפים ומתעקשים לשתף פעולה איתך ולעזור לך. פוי! גדי אלכסנדרוביץ' 19:44, 5 ספטמבר 2005 (UTC)
פוי אכן :)
תהיתי האם תסכים לכתוב מבוא בנושא פונקציות בחלק של המבוא. בעצם, אני אשמח אם קודם תסתכל על מה שיש בדף של התרגול, ואח"כ תחליט מה צריך להוסיף. תודה מראש! רותם 12:34, 9 ספטמבר 2005 (UTC)

על מכ"פ ונורמות

[עריכה]

אני יודעת שמכ"פ תמיד משרה נורמה, אבל:

  1. מדובר פה בהקדמה לפיזיקאים. פיזיקאים, למקרה שלא שמת לב, מאוד נרתעים ממתמטיקה, ואל תשכח שיש כאן כמה מושגים שהם פוגשים לראשונה (למשל מטריקה ונורמה). לכן, השתדלתי לכתוב בצורה כמה שפחות מתמטית וכמה שיותר "ידידותית", אם אפשר לקרוא לזה ככה.
  2. התוספת שמשרה נורמה אינה שגויה מבחינה מתמטית, ולכן אני לא מבינה למה הורדת אותה. בנוסף, היא מדגישה את העובדה שיש לנו נורמה שמושרית ממכ"פ. באופן כללי, לדעתי לפעמים חשוב לחזור כמה פעמים על נקודות חשובות, על מנת שהקורא יפנים אותן.

רותם 13:58, 8 ספטמבר 2005 (UTC)

  1. "...נקראת נורמה המושרית ממכפלה פנימית אם היא מקיימת את התכונה לעיל (כלומר אם היא נורמה)." הוא משפט מוזר מאוד ודי מבלבל, כי הרושם שמתקבל הוא שהתכונה לא בהכרח מתקיימת וצריך לבדוק אם היא מתקיימת בכל מקרה לגופו. אני לא רואה למה המשפט הזה יותר "ידידותי" מאשר "ניתן להוכיח כי היא מקיימת את שלוש התכונות שמגדירות נורמה."
  2. כאן ייתכן מאוד שאת צודקת, אבל שימי לב שהוספתי "...ביחס לנורמה המושרית מהמכפלה הפנימית שלו", כלומר אני כן מזכיר שהמכפלה הפנימית משרה נורמה - בשורה הבאה. (ושוב - בזה שאת אומרת "מוגדרת עליו מכפלה פנימית שמשרה נורמה" עלול להתקבל הרושם שקיימות מכפלות פנימיות שלא משרות נורמה ואז אי אפשר להשתמש במכפלות הפנימיות הללו להגדרת מרחב הילברט).

אגב, מה עם אינפי? אם מתפזרים על יותר מדי פרוייקטים בסוף לא מצליחים לגמור אף אחד. גדי אלכסנדרוביץ' 16:33, 8 ספטמבר 2005 (UTC)

  1. אולי.... צריך למצוא מישהו שהראש שלו לא "מכוון למתמטיקה" כמו שלנו ולשאול אותו מה נראה לו יותר ברור.
  2. אולי אוסיף הערה קטנה.
ובקשר לאינפי - אני עובדת עליו, פשוט לא פה. אני קודם כל רושמת את הכל בוורד (כדי שאוכל להעביר את זה ל- PDF ולשים באתר שלי), ורק אח"כ אני כותבת את זה כאן. בינתיים, אני עובדת על התירגול. רותם 17:42, 8 ספטמבר 2005 (UTC)

אינפי

[עריכה]

החלטת לוותר על שכתוב הפרק בבנושא פונקציות במבוא של אינפי? או שסתם עוד לא יצא לך? רותם 12:13, 16 ספטמבר 2005 (UTC)

אה, חשבתי שעוד לא גמרת לכתוב אותו. אני אשכתב אותו כשתשרה עלי הרוח, אם כך. גדי אלכסנדרוביץ' 14:04, 16 ספטמבר 2005 (UTC)
דרך אגב: החלטתי לנטוש את אינפי לעת עתה ולהתרכז בקוונטים (כשיהיה לי זמן), כך שאתה מוזמן לכתוב בו כאוות נפשך. רותם 15:59, 28 אוקטובר 2005 (UTC)

כדאי שנגמור את זה מהר ונוכל להפוך את כל ויקיספר לספריית ספרים מסודרת שכל מי שירצה להוסיף בה משהו ידע (או יכוון) איפה ואיך לעשות את הספר.

מצטער על זה שאני לא תורם מספיק, ועל זה שאני נכנס לכם לחיים ;)

--הדוקטור המשוגע (שיחה) 06:37, 16 אוקטובר 2005 (UTC)

לא הייתי בארץ בשבוע האחרון אז לא ממש הייתי מסוגל לענות להודעה הזו, אבל ממילא אני בספק אם הייתי משתתף. אני נגד כל בירוקרטיה במיזמי ויקי השונים, ובפרט בויקיספר (פרט לתפקידי הבירוקרט ומפעילי המערכת שהם רע הכרחי נגד משחיתים). גדי אלכסנדרוביץ' 10:39, 23 אוקטובר 2005 (UTC)
בדר"כ אני מסכים איתך, אבל כאן מדובר על נסיון לעשות סדר ואחידות במיזם, ולמנוע אנרכיה ובאלגן. --הדוקטור המשוגע (שיחה) 14:21, 23 אוקטובר 2005 (UTC)
סדר ואחידות זה איום ונורא כשמנסים לכפות אותם (אין נוסחה קסומה שמתאימה לכל מקום). מה שצריך במקום כל הדיונים הבירוקרטיים זה מישהו שיעשה מעשה ויכתוב את ויקיספר:מדריך לכתיבת ספרים שיכיל קווים מנחים שמשמשים בתור עצה, לא פקודה, ומכיל דוגמאות לכמה סגנונות כתיבה אפשריים שונים לספרים. עוד דבר טוב הוא אנשים שבמקום לדון על מדיניות כותבים ספרים שאחר כך אפשר לקרוא ולחקות את הפורמט שלהם אם הוא מוצלח. אגב, ברוך שובך, זה זמני לתקופת החגים? גדי אלכסנדרוביץ' 15:59, 23 אוקטובר 2005 (UTC)

סידור האש

[עריכה]

סידור האש נמצא זמן רב כמחוק . החלטתי לנסות להמשיך את פרויקט סידור האש בויקי-מקור מכיוון שהוחלט שאינו מתאים לויקיספר איני מבקש לשחזר אלא לשלוח לי בדואר אלטטרוני את החלקחם השונים של הסידור כי רק למפעיל מערכת יש גישה לסידור המחוק.

הערך סידור האש שוחזר. אתה מוזמן לעשות איתו מה שתמצא לנכון, ואחר כך הודע לי כאן ואמחק אותו שוב. גדי אלכסנדרוביץ' 15:49, 25 אוקטובר 2005 (UTC)
גם תתי הדפים שמקושרים ממנו חלקם מחוקים. בבקשה שחזר גם אותם
נעשה. גדי אלכסנדרוביץ' 16:20, 25 אוקטובר 2005 (UTC)
סליחה על ההתפרצות, אך יש בעייה בהעברת תוכן זה לוויקיטקסט מאחר וויקיטקסט איננו בטקסטים שנכתבים, אלא רק בטקסטים שנכתבו ופורסמו. אמנם הלנתי על כך שאין כיום שום אתר חופשי שאפשר לבנות בו ספרים, אבל זו המציאות. אמיתי 11:04, 28 אוקטובר 2005 (UTC)
יש היום הרבה אתרים כמו במה חדשה, שאפשר להעלות אליהם יצירות ובכללן סיפורים וטקסטים למיניהם. Avichai 11:11, 28 אוקטובר 2005 (UTC)
זה עדיין לא "לבנות ספרים", ולבמה חדשה הבעיות הטכניות שלה. גדי אלכסנדרוביץ' 11:22, 28 אוקטובר 2005 (UTC)
בגלל בורותי בתחום אני לא יודע אם "סידור האש" הוא דבר שנכתב ופורסם או שהוא פרי מוחו הקודח של מישהו. זה גם לא הכי רלוונטי - אני לא רוצה שמחיקת ערכים "תעלים" לאנשים דברים שהם כתבו. אם הם רוצים עותק של אותם הדברים, צריך לאפשר להם זאת. לגבי השאלה אם מקומו בויקיספר או לא, זה כבר נוגע לאנשי ויקיספר (מצטער אם זה נשמע כאילו אני אומר "הבעיה שלהם, לא שלי" אבל כוונתי היא שלא אני מסוגל להכריע בעניין אלא הם). גדי אלכסנדרוביץ' 11:22, 28 אוקטובר 2005 (UTC)

התייחסות זמנית הוענקה

[עריכה]

לילה טוב! נעתרתי לבקשתך והתייחסתי התייחסות ראשונית לדף השיחה. בברכה GalGross 23:42, 23 דצמבר 2005 (UTC)

שלום

[עריכה]

שלום עמיתי הסטודנט.(איזה סמסטר אתה..? :) עיינתי קצת בפרוייקט כאן ,והגעתי ל2 מסקנות:

  • אם לוחצים 5 פעמים רצוף על "מאמר אקראי" מגיעים לערכים במתמטיקה.
  • אם לוחצים 12 פעמים מגיעים רק פעמיים לערכים שאינם קשורים למתמטיקה.
  • רובם המוחלט של הכותבים הם סטודנטים בהווה או בעבר בטכניון.

האם ישנו נסיון כלשהו לייבא תחומי עניין או אנשים אחרים לפרייקט בשביל להמנע מחד הגוניות הקיימת ?

משתמש:Diza

סמסטר חמישי. למרבה הצער, כרגע יש מיעוט מאוד מבוטל של כותבים, ושניים מהכותבים הפעילים ביותר הם אכן סטודנטים למתמטיקה ופיזיקה מהטכניון (יש גם כותבים בתחום המוזיקה שהם פעילים למדי). לי לא ברור למה זה ככה, ואני אשמח מאוד אם יבואו עוד אנשים. לרוע המזל, יחסי ציבור הם לא הצד החזק שלי. אני אשמח מאוד אם תצליחי לייבא לכאן גם כותבים השייכים למקצועות ההומניים - אני ממש אתמוגג לראות ניתוחי ספרות איכותיים פה. גדי אלכסנדרוביץ' 15:00, 26 דצמבר 2005 (UTC)


אתה רואה, איתי? כשאתה קורא לעצמך "דיצה" אנשים חושבים שאתה בת. זו לא רק אני... מכל מקום, אם יש לך רעיונות לפרסם את האתר הזה (פרט לכתבות ב"קולי", כמובן) - נשמח לשמוע! (ונשמח גם ליישום שלהם, כמובן). רותם 00:35, 27 דצמבר 2005 (UTC)
ואני כבר חשבתי שזו התמונה שגרמה לו לחשוב שאני בחורה. ולמרות שלא יהיה נכון לומר שאין לי שיער ארוך ,שלא מצליח לייצר את הבלבול הזה ,אני כבר לא כותב בקולי, ולא מנסח משפטים בעלי קוהרנטיות לוגית.
עם זאת ,מעולם לא ראיתי קישור בוויקיפדייה עברית לכאן שאני זוכר.
נראה רק הגיוני שכל הערכים במתמטיקה פדייה צריכים להיות מקשורים למדריכים שלהם פה..
יש קישורים. תעיף מבט למשל בסדרה. הבעיה האמיתית היא שעדיין אין ממש אל מה לקשר. גדי אלכסנדרוביץ' 05:19, 17 ינואר 2006 (UTC)
יש לי חדשות בשבילכם. פרסום לא הבעייה שלנו. הבעייה שלנו הינה חוסר סדר מוחלט במיזם (איפה הקטגוריות? כמה דפי עזרה חסרים) וחוסר הפניות מהוויקיפדיה וממנה. לכזה יקרה, יבואו עוד רבים וטובים כפי שקרה בוויקיציטוט. ההתרכזות שלנו צריכה להיות בשיפור הידידותיות הקשרים של המיזם ולא לכתיבת עוד חומר. מה גם שניתן לשתף פעולה עם סיכומונה. כל הודעות המערכת תורגמו, ונשארה עוד הרבה עבודה לפנינו. עידן ד 07:22, 30 דצמבר 2005 (UTC)
אני בכלל לא בטוח שאתה צודק... אני די בספק אם מחסור בקטגוריות (מה יהיה בהן בינתיים, בפרט אם אתה אומר שלא צריך לכתוב עוד חומר?) או בדפי עזרה (איזה?) הוא מה שעוצר אנשים. אני גם לא בטוח שההשוואה לויקיציטוט במקום - לדעתי יותר קשה לתרום לויקיספר מאשר לויקיציטוט, וייתכן שזה מה שמרתיע. גדי אלכסנדרוביץ' 15:13, 30 דצמבר 2005 (UTC)
איזה דפי עזרה חסרים? תראה בדפים מבוקשים. וכיצד אנשים יגיעו למתכון של סופגניה אם אין בו קטגוריה? עידן ד 15:29, 30 דצמבר 2005 (UTC)
הוא יכול לנסות להיכנס לספר מתכונים, שיש אליו קישור בעמוד הראשי. אני מסכים שספר מתכונים זקוק לקטגוריה, אבל לא כל סופגניה צריכה. אגב, איפה אפשר לראות את הדפים המבוקשים?גדי אלכסנדרוביץ' 15:57, 30 דצמבר 2005 (UTC)
מה זה הוא יכול? הממשק צריך להיות ידידותי ככל האפשר. הכל צריך להיות מקוטרג בעץ קטגוריות. הדפים המבוקשים, ועוד שלל דפי עזר מועילים ביותר נמצאים בדפים המיוחדים. עידן ד 16:03, 30 דצמבר 2005 (UTC)
זהו, שגם קטגוריה היא לא בהכרח הדבר הכי ידידותי בעולם - איך, למשל, אפשר להגיע מלכתחילה לקטגוריה שממנה מגיעים לסופגניה? למרות זאת, אני מסכים שקטגוריות הן דבר מועיל, אין לנו ויכוח של ממש. אני פשוט אשמח שיהיה לנו קודם כל תוכן שאפשר לקטלג. גדי אלכסנדרוביץ' 16:13, 30 דצמבר 2005 (UTC)
זה ברור שצריך חומר, השאלה היא כיצד מושכים לפה עוד אנשים. עידן ד 16:17, 30 דצמבר 2005 (UTC)
זו שאלת מיליון הדולר ונראה לי שאין תשובה חד משמעית. לי אישית נראה שהרבה יותר מרתיע להגיע לכאן, להתחיל לדפדף, לראות שכל הספרים הם עלובים וכתובים גרוע ושלא ברור מאיפה אפשר להתחיל בכלל לתרום, מאשר מרתיע להגיע לכאן, לראות שיש ספרים לא רעים, להתחיל לתקן אותם קצת אבל אז להתבאס כי לא מצאת את הדף של ויקיספר:מדוע ליצור חשבון? ולהסתלק בזעם. גדי אלכסנדרוביץ' 16:24, 30 דצמבר 2005 (UTC)

שבירה

[עריכה]

גם וגם. זה לא סותר. אבל קטגוריות ודפי עזר משדרים על רצינות המיזם. שאלת מליון הדולר? אכן כן. אבל זה לא סותר. גם תרגום הממשק תורם רבות. עידן ד 16:50, 30 דצמבר 2005 (UTC)

חרה לי קודם שאמרת "ההתרכזות שלנו צריכה להיות בשיפור הידידותיות הקשרים של המיזם ולא לכתיבת עוד חומר". אם אתה מסכים שצריך לעשות גם זה וגם זה שנינו מסכימים, ויאללה לעבודה במקום לקשקש. גדי אלכסנדרוביץ' 21:59, 30 דצמבר 2005 (UTC)
גם וגם. אסור לנו לזנוח שום תחום. אבל אם נכתוב חומרים ולא נפרסם אותם כמו שצריך, והם לא יהיו נגישים - אזי הם לא יקראו. עידן ד 22:08, 30 דצמבר 2005 (UTC)
אם מישהו מחפש מתכון לסופגניה, הוא יכול פשוט לעשות חיפוש לפי "סופגניה". ומכל מקום, איכשהו קשה לי להאמין שמי שמחפש מתכון לסופגניה יחפש אותו דווקא כאן, כשיש מיליון אתרי מתכונים בעברית ברשת. לעומת זאת, אין אתרים עם ספרי לימוד בעברית ברשת, וכרגע נראה לי שמי שמחפש ספר שכבר כתוב כאן ימצא אותו ללא כל קושי. רותם 09:23, 19 ינואר 2006 (UTC)
אם את לא חושבת שיחפשו מקום לסופגנייה דווקא כאן, אז זה חבל. אפשר להודיע במטא שסוגרים את המיזם והולכים הבייתה. הוויקיספר איננו אמור להתרכז אך ורק בספרי לימוד לבי"ס/אוניברסיטה, אלא לכל דבר שיש בו ידע שניתן להעביר. זו מטרת קרן ויקימדיה, ובזה המיזם מגשים את מטרות הקרן. להגיד שאפשר לעשות חיפוש לסופגנייה וכך למצוא את זה, זה נכון, אך גם לא נבון לחלוטין. יש גם דרך ניווט בקטגוריות. למה לא להשתמש בהן??? האם הקורא צריך להתאים את עצמו אלינו, או אנחנו אליו? אגב. יש אתר נפלא שפועל בדומה לוויקיספר, סיכומונה שמו. הרבה יותר מפותח ומצליח מהוויקיספר (לצערי אני אומר את זה). זה שיש מיליון אתר מתכונים ברשת, אין זה אומר שלא צריך שיהיו גם פה. יש את אנציקלופדית מומה, ועדיין יש כתיבת ערכי מוזיקה בוויקיפדיה. כל המהות של המיזם הוא שכל (והדגש הוא על כל) המידע שיש בעולם, יהיה פתוח (כשהדגש הוא על פתוח) לכולם (את יודעת כבר על מה הדגש...). כך שאם יש איפשהו מתכון, אין זה אומר שאצלנו לא צריכים ספר מתכונים. אבל הסופגנייה הייתה רק משל. עידן ד 09:41, 19 ינואר 2006 (UTC)
אני כן חושבת שיש כאן מקום לדברים כמו מתכונים לסופגניות, אבל לא כרגע. כרגע, כדאי להתמקד בדברים שאין במקומות אחרים. אין לי שום בעיה עם העובדה שחיפוש בגוגל עבור "מתכון להכנת סופגניה" נותן קישור גם לכאן - להיפך, זה משמח אותי וזה גם נותן לנו עוד דרך להתפרסם. מצד שני, הוא יכול לקבל עוד מיליון קישורים. לעומת זאת, מי שעושה חיפוש ל"ספר בפיזיקה קוונטית" (למשל) לא יקבל אף קישור מתאים בעברית. לכן, נראה לי שעדיף להשקיע קודם בתחומים בהם קיים חסך ממשי במידע ובספרות מתאימה, ורק לאחר מכן להוסיף תחומים נוספים.
ברור שהרעיון הוא להיות כמה שיותר ידידותיים, אבל באופן כללי - אנשים מוכנים לעשות הרבה כדי למצוא חומר באינטרנט, ואני חושבת שמי שיגיע לכאן יתאמץ עוד קצת בשביל למצוא את מה שהוא מחפש. רותם 10:47, 19 ינואר 2006 (UTC)
אני לא רוצה שאף אחד יתאמץ בשביל למצוא משהו. למה? זו לא עבודה קשה לסדר את המיזם, ועוזרת מאוד להתפתחות שלו. ואני חוזר ומשווה לוויקיציטוט, שבלעדי הסדר שיש שם, לא היינו מגיעים ל- 5% כניסות מסך הכניסות של כל מיזמי הוויקיציטוט (שזה המון גולשים), כשאני פתחתי רק 3 ערכים. הוויקיספר לדוגמא מכניס כ- 2% והוויקיפדיה מכניסה 1% בלבד (נתונים של אלקסה). לגבי עדיפות לספרים - אין לי דעה בנושא, כי כל אחד יתרום במה שהוא יכול. אם את מבינה ורוצה לתרום בפיזיקה -בקשה. תבורכי. אבל אם מישהו יעלה ספרי מתכונים, אז לא נגיד לו לכתוב ספרים אחרים. זה פשוט לא הולך ככה. עידן ד 11:07, 19 ינואר 2006 (UTC)

מפעילי מערכת

[עריכה]

בירוקרט, ממך צריך לבקש להיות מפעילת מערכת? רותם 12:52, 13 ינואר 2006 (UTC)

כן, אבל בשביל מה את צריכה את זה? כרגע אני לא חושב שיש צורך במפעילי מערכת רבים, אין כמעט השחתות. גדי אלכסנדרוביץ' 13:01, 13 ינואר 2006 (UTC)
אה, עכשיו ראיתי. אוקיי, את בהחלט משתתפת פעילה ואחראית מספיק. רק תזכרי - הכוח הזה מיועד רק לתיקונים טכניים. את לא אמורה למחוק דברים רק כי לדעתך הם לא כתובים משהו. תמחקי רק דברים שהם קשקוש מוחלט, או דברים שנוצרו בטעות ועכשיו את רוצה לתקן. בכל הנוגע לחסימות - יש לחסום רק מישהו שמשחית בצורה סדרתית דפים (לא דפי שיחה - שמה מותר לו אפילו לקלל), ורק לאחר שניתנה לו אזהרה והוא המשיך בכל זאת במעשיו. גדי אלכסנדרוביץ' 13:05, 13 ינואר 2006 (UTC)

בירוקרט, אני גם הייתי מבקש להיות מפעיל מע' אם זה לא יזיק... דרורק 19:47, 20 אפריל 2006 (IDT)

בתגובה לזכויות יוצרים

[עריכה]

קודם כל, כל התמונות שהועלו עד עתה מקורן ב-commons.wikimedia.org ועל כן אין שאלה בנוגע לזכויות היוצרים. מעבר לכך בערך "ויקיפדיה:זכויות יוצרים בעברית" בויקיפדיה מצויין תחת "מותר ללא הגבלה" "צילום של כל אובייקט המוצב במקום ציבורי - לדוגמא: ... צילום של מוצגים במוזיאון ציבורי הפתוח לציבור (גם אם בתשלום)".

גם בויקיפדיה האנגלית בערך Wikipedia:Public domain image resources נכתב: "Note: Accurate photographs of visual artworks lack expressive content and are automatically in the public domain once the painting's copyright has expired (which it has in the US if it was published before 1923). All other copyright notices can safely be ignored".

כל היצירות מתקופת הרנסנס אכן נעשו לפני 1923. אי שם 17:07, 3 פברואר 2006 (UTC)

השקטת את החשש שלי, תודה. גדי אלכסנדרוביץ' 20:01, 3 פברואר 2006 (UTC)

דיון בנושא העמוד הראשי

[עריכה]

היי גדי,
היורשה לי לשאול מדוע אינך מביע את דעתך בעניין? אשמח מאוד לדעת מהי. רותם 01:45, 6 מרס 2006 (UTC)

ענייני עיצוב אף פעם לא עניינו אותי במיוחד, ואני גם לא חושב שאני מסוגל לתרום להם יותר מדי, מה גם שאני חושב שאין ממש מה להתעסק בעיצוב כל עוד התוכן שלנו אפסי. גדי אלכסנדרוביץ' 08:33, 10 מרס 2006 (UTC)
לא כל הדיון שם על עיצוב... שווה קריאה נוספת. מלבד זאת נפתח דיון על עבודה משותפת, בו כל אחד רושם את שמו ליד ספרים שהוא יכול לכתוב מבחינת ידע. הרעיון הוא לעבוד על ספרים בקבוצות. זה יותר נחמד ולדעתי יותר פרודקטיבי. ארז סגל 09:53, 10 מרס 2006 (UTC)

שער לתלמידי תיכון

[עריכה]

שלום! אני מעוניין ליצור דף שער לתלמידי תיכון ומדף מתמטיקה לכל אחת מהבגרויות השונות. יש לשים אותם במרחב שם ויקיספר? האם בכלל כל המדפים צריכים להיות במרחב שם ויקיספר? צריך אולי ליצור מרחב חדש לשערים (פורטלים)? ארז סגל 22:45, 12 מרס 2006 (UTC)

בויקיפדיה יש מרחב שם של "פורטל", אם אני לא טועה. אני מציע שתשוטט שם קצת ותראה איך זה הולך אצלם. גדי אלכסנדרוביץ' 09:16, 13 מרס 2006 (UTC)
בדקתי את הסיפור וצריך לשנות את ה-PHP בשביל זה. מהמזנון יש קישור לדיון בויקיפדיה. זה באפשרותך או שצריך לפנות למפתח? בכל מקרה אתה בוודאי תדע איך עושים את זה. ארז סגל 14:21, 15 מרס 2006 (UTC)
הידע שלי בתכנות הוא לא גדול במיוחד (אם אני כבר מבין משהו במדעי המחשב, זה במדעי המחשב התיאורטיים), אבל אני מניח שלא קשה ללמוד. גדי אלכסנדרוביץ' 16:10, 15 מרס 2006 (UTC)
השאלה היא אם יש לך גישה לקובץ LocalSettings.php. את הפעולות שצריך לבצע שם ניתן למצוא ב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%AA_%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94:%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%9C#.D7.9E.D7.A8.D7.97.D7.91_.D7.A9.D7.9D_.D7.A2.D7.91.D7.95.D7.A8_.D7.A4.D7.95.D7.A8.D7.98.D7.9C.D7.99.D7.9D ארז סגל 16:22, 15 מרס 2006 (UTC)

אם יש לי גישה זה לא ידוע לי, ואני לא יודע גם מאיפה לגשת. גדי אלכסנדרוביץ' 16:51, 15 מרס 2006 (UTC)
למיטב הבנתי צריך לפנות למפתח. הפניה צריכה להיות, כנראה, ממך. אולי אפשר לשאול את מי שנתן לך את ההרשאה... ארז סגל 17:30, 15 מרס 2006 (UTC)
זה היה הבירוקרט הקודם. אתה יודע למי צריך לפנות? אם כן, תגיד לי ואפנה אליו. גדי אלכסנדרוביץ' 17:33, 15 מרס 2006 (UTC)
לאחר בירורים ארוכים שלחתי Bug Report. כנראה שזה מה שצריך לעשות. זה הלינק אליו. http://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=5260 בטח יפנו אליך בנושא. הצעתי נמצאת במזנון כבר מספר ימים ללא התנגדויות, ולמיטב הבנתי יבקשו ממך דיווח על הדיון שהתנהל בנושא.

ארז, בקשר לבקשה שלך: האם ברגע שמוסיפים מרחב הוא לא מקבל דף שיחה באופן אוטומטי?
ועוד משהו: בדף השיחה של הבחור הזה, תחת הכותרת "בקשת עזרה מויקיספר", יש הפניה ל- IRC של המפתחים - רק ליתר ביטחון, למקרה שנצטרך לנדנד להם קצת. רותם 02:15, 17 מרס 2006 (UTC)

תמונות מתנהגות מוזר

[עריכה]

בדף HTML/שימוש בפנקס הרשימות יש חמש תמונות. את ארבעת הראשונות העליתי פעמיים (כדי להקטין את גודל התמונה). הן נעלמו בזו אחר זו בכל פעם שעשיתי refresh לדף. העליתי אותן שוב, ושוב קרה אותו דבר. בדף התמונה לא נראה שמישהו מחק את התמונות או משהו. מוזר לא? ארז סגל 01:13, 20 מרס 2006 (UTC)

אני רואה אותן. אולי הבעיה אצלך? מה הדפדפן שלך? גדי אלכסנדרוביץ' 05:02, 20 מרס 2006 (UTC)
Firefox 1.5. פתרתי את הבעיה אצלי על ידי גישה לקישור עצמו לתמונה upload.wikimedia... וחמישה רענונים עד שהתמונה הופיעה. לפני שהיא הופיע במקום תמונה קיבלתי את הכתובת הממשית של התמונה. (זו שהעלתי). מוזר מאוד הסיפור הזה. כמו כן, ניתן למחוק את הגרסאות הקודמות של התמונות שם ולהשאיר רק את הנוכחית.
התמונות שוב נעלמות אחת אחרי השניה לאחר כל 'הראה תצוגה מקדימה'... בדקתי את קוד המקור - הוא נכון לגמרי. הבעיה היא התמונה עצמה. http://upload.wikimedia.org/wikibooks/he/2/2c/Notepad_new.png. כנראה שזו בעיית cache בפיירפוקס... ארז סגל 12:32, 20 מרס 2006 (UTC)
גם לי זה קרה, יותר מפעם אחת. למדתי, שאחרי שנאי מעלה את התמונה החדשה היא נמצאת שם, אבל משום שם לוקח זמן עד שאני מצליחה לראות אותה, ועד אז אני עדיין רואה את הישנה. רותם 23:43, 20 מרס 2006 (UTC)

בקשת הרשאה: מפעיל מערכת

[עריכה]

אני מבקש הרשאת מפעיל מערכת כדי לטפל במיזם מהבחינה הטכנית: Monobook.css, הודעות מערכת וכיוצא בזה. כמו כן, ההרשאה עשויה לעזור לי בטיפול בתבניות ועוד. ‏– rotemlissשיחה 17:20, 27 אפריל 2006 (IDT)

תודה רבה. ‏– rotemlissשיחה 16:18, 28 אפריל 2006 (IDT)

איור

[עריכה]

אשמח אם תוכל לתת לי הסבר לגבי איך האיור אמור להיראות. אני לא זוכר כל-כך את הנושא של מספרים מרוכבים ארז סגל 22:19, 16 מאי 2006 (IDT)

הדרך הכי טובה שבה אני אוכל להסביר מה אני רוצה היא באמצעות שרטוט... לא נורא. גדי אלכסנדרוביץ' 19:31, 17 מאי 2006 (IDT)

המשך עבודה על אינפי

[עריכה]

היי גדי! מה שלומך? אני מקווה שהכל בסדר ושמעניין לך בטכניון. לפני כחצי שנה התחלתי לתרום מעט לספר אינפי (רשמתי את ערך הפונקציות והייתה שיחה לא קטנה על השינוי הדרסטי שעשיתי באופן חופשי בתוכן - ומהסתכלות עכשוית בנושא אני מסכים בהחלט לרוב דעותיך בנושא). התעמקתי קצת בלימודי המתמטיים והפסקתי את העבודה בויקיספר. כיום, חזרתי להסתכל קצת מה השתנה והתפתח ולדאבוני הרב כמעט שום דבר... אני חושב שיש מקום להמשיך את הספר על אינפי (ויש לזכור שספר זה פותח שער רחב לשאר ספרים מתמטיים ופיסיקליים בסדרה - בהם נוכל לשים הפניות לספר זה). אני יודע שאתה ורותם היו מהראשונים שהחלו את הספר ואני תוהה האם תהיה/תהיו מעוניינים בהמשך עבודה משותפת על הנושא. אני יודע כי אם נשקיע מעט מאמץ ונעבוד ע"פ התנאים של הרדי-ליטלווד (למשל) התוצאה תהיה ברמה גבוהה ומבורכת (כך נוכל להביא הוכחות שונות לאותו משפט; תרגילים מגישות שונות; ודברים יותר אזוטריים שנראים לנו מעניינים אך מפאת קוצר הזמן המרצים באוניברסיטאות מזניחים אותם בד"כ). אני אשמח לשמוע את דעתך/דעתכם על הערכים שאני אכתוב ואשמח לעריכה משותפת ושינויים של ערכים קיימים. מחכה לתשובה, גל גרוס GalGross 02:23, 22 מאי 2006 (IDT)

התנאים של הרדי-ליטלווד? בכל מקרה, אני אשמח אם תמשיך לעבוד על הספר, אבל אני חושב שבינתיים אאמץ לעצמי פרוייקט שאפתני פחות של ספר חדו"א לתיכון (בתקווה יהיה לי גם זמן לכתוב אותו מתישהו). גדי אלכסנדרוביץ' 14:14, 22 מאי 2006 (IDT)
גל היקר,
ראשית - מה פירוש "התנאים של הרדי-ליטלווד"?
שנית - כרגע אני עובדת במשרה מלאה ויש לי מעט מאוד זמן פנוי. חשבתי בהתחלה לחלק אותו על פני המחברת בקוונטית + אינפי, אך כפי שהעירו לי כאן בצדק - עדיף להתרכז בפרוייקט אחד בכל פעם. אולי לכשאסיים אותה, או לפחות אתקדם עימה בקצב משביע רצון, אחזור לעבוד על אינפי... מכל מקום, אני אשמח מאוד לקרוא את מה שתכתוב ולהוסיף הערות והארות. רותם 21:03, 24 מאי 2006 (IDT)

בקשת עזרה במתמטיקה

[עריכה]

היי גדי,
כתבתי כמבוא לפרק פיזיקלי את הדף הזה. שני החלקים הראשונים הם הקדמה מתמטית, אך איני בטוחה במידת הדיוק שלהם. אתה יכול בבקשה לעבור עליהם, ולתקנם במידת הצורך? תודה! רותם 19:03, 8 יולי 2006 (IDT)

ימות המשיח??

[עריכה]

מה אתה אומר על זה? זה עומד בקריטריונים של ויקיספר? דרורק 17:52, 27 יולי 2006 (IDT)

לא נראה לי, אם כי מעולם לא גיבשנו במדויק את "הקריטריונים של ויקיספר". גדי אלכסנדרוביץ' 20:02, 27 יולי 2006 (IDT)

שיחת קטגוריה:מחברת קורס

[עריכה]

היי גדי. אשמח אם תתן את דעתך על שיחת קטגוריה:מחברת קורס. בתודה, Mintz l 20:08, 1 באוקטובר 2006 (IST)תגובה

הודעה על צורך בהעברת דף

[עריכה]

שלום לך, רציתי להפנות את תשומת לבך לדף שכבות המים שלפי דעתי אין לו מקום בויקיספר וצריך להעביר אותו לוויקיפדיה, ורציתי לדעת למי עלי לפנות בנושא או לחילופין איך והאים אני יכול לעשות זאת בעצמי. dan 16:20, 4 בינואר 2007 (IST)תגובה

באופן עקרוני אתה תמיד יכול לפתוח דף בויקיפדיה ולהעתיק אליו את תוכן הדף של ויקיספר, תוך ציון כותב הערך המקורי בדף השיחה או בתקציר העריכה. במקרה הזה, מדובר בערך שהיה "תקוע באמצע" - בויקיפדיה הוא לא היה מחזיק מעמד (בנימוק "לא אנציקלופדי") ואילו לכאן הוא בבירור לא מתאים, ולכן מחקתי. אם אתה סבור שיש מקום לערך בויקיפדיה, אני תמיד יכול לשחזר את המחיקה או להעתיק לכאן את הכתוב. גדי אלכסנדרוביץ' 09:45, 26 בינואר 2007 (IST)תגובה

תבנית שחשבתי שתעניין אותך

[עריכה]

היי הבנתי מרותם שאולי תתעניין בשני התבניות תבנית:משתמש מפעיל מערכת ותבנית:משתמש וותיק אשר יצרתי וצריכות עריכה דחוף. הערות יש בדפי השיחה של התבניות. בתודה מראש dan 14:09, 25 בינואר 2007 (IST)תגובה

אני לא בטוח שאני מבין מה הבעיה בתבניות שבגללן הן דורשות עריכה דחוף. אני באופן עקרוני לא חובב גדול של תבניות משתמש (ו"תבנית:משתמש ותיק" היא בעצם דרך לכתוב הודעה, לא תבנית משתמש) אבל אני לא רואה עם התבניות הללו בעיות מיוחדות. גדי אלכסנדרוביץ' 09:46, 26 בינואר 2007 (IST)תגובה
בדפים היו בעיות קטנות, במשתמש מפעיל מערוכות היה רשום וויקיפדיה במקום וויקיספר (שלא ידעתי איך לתקן אך בסוף היסתדרתי) ובהודעת "משתמש וותיק" יש אינפורמציה חלקית בלבד (אני לא יודע מה רצוי להוסיף) וגם בעיות תחביר קלות. dan 15:54, 28 בינואר 2007 (IST)תגובה
זה כי אין מה לכתוב בהודעת "משתמש ותיק", ולדעתי גם האינפורמציה הנוכחית היא יותר מדי. לא צריך לעודד הצבעות. הצבעות הן דבר רע. גדי אלכסנדרוביץ' 20:19, 28 בינואר 2007 (IST)תגובה
הצבעות הן דבר רע?!?..במיזם שיתופי?!? מה עם בקרת איכות?!? יש דפים המחכים למחיקה עוד מספטמבר אך אף אחד לא פותח דיון בנושא. וכבר חודשים שאין דיון נורמלי ב"ספר החודש" (יש רק 6 קולות מלפני חודש וחצי + אנונימי). טוב זה נכון שיותר מידי דיונים יכולים להרוס כי לרוב כולם מתפשרים על ה"מכנה המשותף הנמוך" אך גם פחות מידי יכול להביא לקטסטרופה לא קטנה. אני לא יודע מה איתך אך אני מעדיף שהיו אלפי דיונים טיפשיים מאשר אף לא דיון אחד. בכבוד רב dan 15:26, 30 בינואר 2007 (IST)תגובה
דן, אני חושבת שגדי התכוון להגיד שבמקום לבזבז את הזמן בדיונים ובהצבעות עדיף להשקיע אותו בכתיבת ספרי לימוד. רותם 18:21, 30 בינואר 2007 (IST)תגובה
כן, הצבעות הן דבר נורא במיזם שיתופי. הצבעות פירושן לכפות את דעת המיעוט על דעת הרוב. מה שצריך לעשות הוא להתדיין עד שיצא עשן ומגיעים לגרסה שפחות או יותר מוסכמת על כולם (אחרי שכולם ויתרו על משהו), ולא שחלק מהכותבים יכפו את דעתם על השאר. אני אישית מאמין שכל עוד הכותבים כאן הם אנשים נורמליים, אפשר להגיע להסכמות גם בלי להגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר (למשל, אם מישהו שלא מבין בתחום מסויים יכיר בכך שדעתו פחות חשובה מאשר זו של מי שכן מבין בו). גדי אלכסנדרוביץ' 20:33, 30 בינואר 2007 (IST)תגובה
אוקי, אני בערך מבין את עמדתך, אך אני עדיין חושב שחוסר דיון מוחלט שווה לחוסר ביקורת ועיניין (שוב פעם הדפים למחיקה שאף אחד לא מוחק או דן עליהם). בוא פשוט נסכים לחוסר הסכמה בנושא. אך אם אפשר אנא הסבר לי את המשפט: "הצבעות פירושן לכפות את דעת המיעוט על דעת הרוב" אני יודע שאני גולש לדיון פילוסופי אך תמיד חשבתי שזה הפוך. בעיניין רב dan 16:35, 31 בינואר 2007 (IST)תגובה
אני לא מבין למה אתה גוזר מ"אין הצבעות" את "חוסר דיון מוחלט". דיון והצבעה הם שני דברים בלתי תלויים, ולרוב דיון הוא מה שמסוגל למנוע הצבעה. באשר לדיון הפילוסופי - זו פשוט שגיאה שלי. התכוונתי לכתוב "הצבעות פירושן לכפות את דעת הרוב על המיעוט" - דבר שהוא רע לכשעצמו. גדי אלכסנדרוביץ' 21:03, 31 בינואר 2007 (IST)תגובה
אהה, עכשיו באמת הבנתי, חשבתי שאתה גם נגד הדיונים, תודה על ההסבר. מצטער על המרמור והקטנוניות "הסמויה" בתגובות הקודמות שלי, פשוט ראיתי כל כך הרבה ספרים שנעזבו בתחילת דרכם שזה פשוט כואב. אגב איכפת לך אם אני הנסה להרים את הכפפה מהדיון של הדוקטור המשוגע? (ויקיספר:מדריך לכתיבת ספרים) נכון הכפפה גדולה וכבדה והיא לא נזרקה עלי (ורוב הסיכויים שאני הפילו לא הסיים אותה), אך היא בהחלט נראית מושכת ואני פשוט מוכרח לנסות. בכול אופן אני הנסה לכתוב אותה באחד מארגזי החול שלי. משתמש:DanAvner/ארגז חול ספר חלקי dan 15:15, 1 בפברואר 2007 (IST)תגובה
צודק!! אני טעיתי. יצא לי לבקר בוויקיפדיה לאחרונה ועכשיו אני מבין את עמדתך! שוב סילחה, לא ידעתי שהמצב יכול להיות חמור כל כך. dan 11:55, 13 במרץ 2007 (IST)תגובה

ברכותיי!!!!!

[עריכה]

לתואר השני (למרות שאלה כבר חדשות ישנות). רותם 10:04, 28 בינואר 2007 (IST)תגובה

תודה. גדי אלכסנדרוביץ' 13:28, 28 בינואר 2007 (IST)תגובה

גדי, תשובה לשאלתך

[עריכה]

אתה שאלתי אותה מה היא השכלתי הפורמלית ועל איזה ספרים אני מתבסס כשאני מנסה להרחיב את הספר בנושא תורת הקבוצות . ובכן אני סטודנט למתמטיקה לתואר ראשון באונ' תל-אביב. את מה שכתבתי עד עכשיו בספר אני מבסס על ההקדמות לשני ספרים: "A First course in Abstract Algebra\Jhon B Fraleigh" שכן לפי ספר למדתי קבוצות לראשונה, וזה לדעתי הגישה הכי נוחה ללימוד תורת הקבוצות. ובספר "Introduction to analysis\Edward D Guaghan" שכתוב בצורה מעוררת השראה. אני יודע שספרים רבים שמתעסקים רק בתורת הקבוצות מתחילים ברשימת האקסיומות ZFC אני חושב שזוהי צורה קשה יותר ופחות מובנת ללמידה. כל מה שכתבתי נתתי לקריאה לדוקטרנט למתמטיקה שנתן לי עזרה. אני מתכוון גם להתבסס על "Thomas Jech\set Theory " וב "Set theory an introduction to indepenent proof\Kunan".

עודד ליפן

הספר של פריילי מעולה, את האחר איני מכיר. על כל פנים, את הפתיחה של הספר אפשר אמנם לבסס על פריילי (שהוא ספר אלגברה, לא ספר של תורת הקבוצות) אבל בשביל השאר יש צורך בספרים ספציפיים לתורת הקבוצות (הנאיבית). את שני אלו שציינת גם כן איני מכיר - אני מכיר בעיקר את הספר של אברהם שמרון, שאולי תוכל להיעזר בו (מכיוון שהוא בעברית). בהצלחה בהמשך! אני מקווה ש"תרשה לי" לבצע תיקונים קוסמטיים ולהעיר הערות. גדי אלכסנדרוביץ' 14:33, 9 בפברואר 2007 (IST)תגובה


לא רק שארשה לך אלה אשמח מאוד על כל עזרה שתוכל לעזור לי. אני מסכים איתך לחלוטין שאכן הספרי של פריילי מתאים לפתיחה בלבד (שכן הוא ספר באלגברה). אני הספרים האחרים ובעיקר הספר של יאק הם ספרים מצוינים וכתובים היטב בתורת הקבוצות. תודה על עזרה.

עודד ליפן 15:48, 9 בפברואר 2007 (IST)תגובה

מגדיר

[עריכה]

שלום גדי,

הסתכל בבקשה בדיון כאן ותגיד לי מה דעתך, ואם אפשר ליצור תוכנת מגדיר כזו. כוס מים 16:54, 9 במרץ 2007 (IST)תגובה

אני לא רואה בעיה עקרונית, אבל לא הבנתי מה הכוונה ב"תוכנה". גדי אלכסנדרוביץ' 14:16, 10 במרץ 2007 (IST)תגובה

דף למחיקה

[עריכה]

פוטושופ לצלם/פעולות בסיסיות בתפריט קובץ
מישהו קשקש שם כמה אותיות באנגלית, וזה לא סיומת קובץ בפוטושופ.
אגב. חסר דף "בקשות ממפעילים" בוויקיספר.

הרשאות מפעיל

[עריכה]

שלום גדי. נוכחות המפעילים בויקיספר הינה מבישה. פרט לרותם ולעתים נדירות גם סופרותם אין אף מפעיל שעוקב בדריכות אחר השינויים. עד היום עקבתי אחר השינויים וסימנתי דפים למחיקה, אך זוהי עבודה כפולה. אתה מוכן לשקול לתת לי הרשאות מפעיל ו-oversight? יש כמובן להעלות זאת לדיון במזנון, אך תחילה רציתי לחכות לדעתך. בברכה, Mintz l 00:59, 4 ביוני 2007 (IDT)תגובה

שלום. אני בהחלט מסכים איתך, ואני מתרשל יותר מכולם. לצערי, איני חושב שהמצב הזה ישתנה אצלי בקרוב, ולכן אולי כדאי שאעביר את השרביט הלאה - למי לדעתך כדאי להעביר אותו? גדי אלכסנדרוביץ' 21:39, 5 ביוני 2007 (IDT)תגובה
דיון כזה אמור להיות במזנון ולאחר תגובתך אפתח שם נושא בנידון. בכל אופן, לדעתי Rotemliss הוא הבקיא ביותר בנבכי הויקי ומגיע לכאן בשגרתיות. כעת, אנא הגב ואולי נפתח הצבעה במזנון..? Mintz l 07:46, 6 ביוני 2007 (IDT)תגובה
אתה מוזמן לפתוח את ההצבעה והדיון במזנון. לא ברור לי איך עוד אני אמור להגיב. גדי אלכסנדרוביץ' 23:33, 6 ביוני 2007 (IDT)תגובה
היי גדי. ההצבעה הסתיימה. לדעתי ניתן לבצע את המינויים. בברכה, Mintz l 16:53, 17 ביוני 2007 (IDT)תגובה

שימוש בסימני TEX בתוך הטקסט

[עריכה]

גדי שלום,
איך אני מכניס סימני \Tex בתוך השורה ללא שימוש ב- MAT? אני רוצה שהסימונים יופיעו באותו הפונט כמו שאר הטקסט (ללא הרחבה של השורה). תודה מראש Amitk 11:48, 28 בינואר 2008 (IST) פנימי בטכניון 2369תגובה

בנוסחאות פשוטות ברירת המחדל של מדיה ויקי היא לא לייצר PNG אלא קוד HTML שישאר בתוך השורה, למשל - . כדי "להכריח" את המערכת לייצר PNG (שהוא בדרך כלל גבוה יותר ומרחיב את השורה) על ידי הוספת רווח בגודל קבוע (קו נטוי) בתחילת או בסוף הנוסחה - . אפשרות אחרת, אם כי לא מומלצת היא לכתוב את הנוסחה בקוד html, למשל a2 + √α . הקוד הזה הרבה פחות קריא לעורכים אחרים, ועלול ליצור בעיות בדפדפנים מסויימים. Costello 13:14, 28 בינואר 2008 (IST)תגובה

שם משתמש

[עריכה]

אני רוצה לשנות את שם המשתמש שלי מדניאל מיוסט ל - DaniDa. הסיבה: פרטיות. תודה. דניאל מיוסט 12:32, 17 באוקטובר 2008 (IST) תגובה

מה שאתה רואה שהשם קיים זה בגלל שעשיתי מויקיפדיה בטעות מיזוג חשבונות ומכיוון שאני רוצה שכל העריכות יעברו לחשבון DaniDa, אם אתה יכול לעשות את זה (לא משנה באיזה דרך מצידי תמחוק את שם המשתמש DaniDa ואת דניאל מיוסט תהפוך לDaniDa). תןדה דניאל 08:29, 20 באוקטובר 2008 (IST)תגובה

בעצם לא צריך, טעות שלי! דניאל 08:50, 20 באוקטובר 2008 (IST)תגובה

מושג הגבול

[עריכה]

הי, בטלתי את העריכה האחורנה שלך בערך סדרות (מחיקת הנושא : מושג הגבול). אנו מודעים לכך שהנושא, על פי תוכנית הלימודים, אינו נכלל בנושא סדרות, אולם, בכדי להבין את נושא הגבול (המופיע בחשבון דיפרנציאלי ועוד), חייבים להבין את מושג הגבול שקשור לנושא סדרות. בין היתר זו הסיבה שהפרדנו בין "מתמטיקה לבגרות" (קישורים על פי תוכנית הלימודים) ל"מתמטיקה תיכונית" (הנושאים שיש לדעת בכדי להבין את הנושאים). בכל מקרה, מחיקת הקישור של הנושא אינה מחוקת את הנושא עצמו ויוצרת "דף ללא קישור", לכן, רצוי שבפעם הבאה תעיר או תוסיף תבנית... יום טוב, --Illuyanka 14:10, 13 בספטמבר 2009 (IDT)תגובה

בקשה להתמנות למפעיל מערכת

[עריכה]

אני רוצה להתמנות למפעיל מערכת, מהסיבות הבאות:

  • אני עובד כרגע על המדריך אבטחת מידע, ובמהלך העריכה אני נזקק לאפשרויות של מפעיל מערכת, כגון מחיקת דפים ועוד.
  • מכיוון שבוויקיספר, לצערנו הרב, אין הרבה משתמשים פעילים, ואני מסוגל לתרום הרבה מזמני, כמעט כל יום, לטובת העניין.

אשמח אם העניין יישקל על ידיך, ואם יינתן לי מידע נוסף על הדרך הנכונה להתמנות למפעיל. (הצבעה? אישור מביורוקרט?). תודה מראש, המאבטח 10:09, 18 באוקטובר 2010 (IST)תגובה

על מנת לא לפצל דיון אחד לדפים רבים, אני מבקש להמשיך את השיחה במזנון. Crazy Ivanשיחה 22:49, 18 באוקטובר 2010 (IST)תגובה

Forced user renames coming soon for SUL

[עריכה]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 16:27, 3 במאי 2013 (IDT)תגובה

שלום גדי ברצוני להיות מפעיל מערכת יש בכמות מועטה מפעילי מערכת סיבות: אני רוצה להגן על ויקיספר,לחסום משתמשים שמשחיתים ועוד זו הבקשה שלי תוכל להסכים? בברכה משתמש:מגניב12345

מפעיל מערכת

[עריכה]
  • שלום:ברצוני להיות מפעיל מערכת. סיבה:יש בכמות מועטה מפעילי מערכת.אני רוצה לתרום לויקיספר ולתחזק את האבטחה,למנוע מלחמות עריכה וכו'.אולם אין לי הרבה עריכות,אבל אני מכיר את הצד הטכני של ויקיספר ואת הכללים.אני רוצה לתרום בכוונה רבה.לכן אני צריך להיות מפעיל מערכת.(גם בשיטור/ניטור).בברכה--טוב12345 - שיחה 18:11, 26 במרץ 2014 (IST)תגובה

Your admin status

[עריכה]

Hebrew version

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.   You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on hewikibooks, where you are a bureaucrat and administrator. Since that wiki does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.   If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.   We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.   Best regards, Rschen7754 06:31, 21 באוגוסט 2014 (IDT)תגובה

An important message about renaming users

[עריכה]

Dear Gadial, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 21:24, 25 באוגוסט 2014 (IDT)תגובה

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

העלאת קבצים, אשף ההעלאה?

[עריכה]
Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 22:22, 18 בספטמבר 2014 (IDT)תגובה