עזרה:סרגל הכלים של ויקיספר

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

סרגל הכלים של ויקיספר נמצא בראשית כל עמוד עריכה ומכיל בתוכו פונקציות לעיצוב ועריכה של דף הטקסט.


פעולה הסבר
טקסט מודגש הדגשת הטקסט המסומן או הוספת טקסט מודגש. נהוג להדגיש את המופע הראשון של שם הערך וכן מילים בעלי משמעות רבה. ניתן להדגיש ידנית באמצעות הוספה של שלושה גרשים (''') בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
טקסט נטוי הטיית הטקסט המסומן או הוספת טקסט נטוי. אין זה נהוג להשתמש בכתב נטוי בשפה העברית, ולכן רצוי להימנע מכך בשפה זו. ניתן להטות ידנית באמצעות הוספה של שני גרשים ('') בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
הוספת קישור ניתן לקשר קישור פנימי או חיצוני:
  • פנימי - הפיכת הטקסט המסומן לקישור לערך אחר בוויקיפדיה או הוספת קישור לערך אחר בוויקיפדיה. ניתן לקשר פנימית בצורה ידנית באמצעות זוג סוגריים מרובעים בתחילתו ([[) ובסופו (]]) של הטקסט הרצוי.
  • חיצוני - הפיכת הטקסט המסומן לקישור מחוץ לוויקיפדיה או הוספת קישור מחוץ לוויקיפדיה. ניתן לקשר חיצוני בצורה ידנית באמצעות סוגריים מרובעים בתחילתו ([) ובסופו (]) של הטקסט הרצוי.
הוספת תבנית תמונה כדי להוסיף תמונה יש ללחוץ על כפתור זה, לתקן את שם התמונה ואת כיתוב התמונה. יש לוודא שהתמונה נמצאת בוויקישיתוף או על השרת שלנו.
קובץ:EqNewBtn.png הוספת נוסחה מתמטית הוספת נוסחה מתמטית.
טקסט לא מעוצב פונקציה זו משמשת להצגת קוד של שפת ויקיפדיה או HTML. כך לדוגמה, ניתן להציג כיצד נראה נוסחה מתמטית בקוד המקור: <math>x^2</math>. אילו לא היינו משתמשים בפונקציה זו, הקוד היה מוצג כך: . כל שצריך לעשות הוא לתחום את הטקסט בתגים <nowiki> ו-</nowiki>.
הוספת חתימה לחיצה על לחצן זה מוסיף ארבעה סימני טילדה אשר יהפכו לחתימה שלכם, כולל תאריך ושעה עריכה, לאחר שמירת הדף. ניתן לעשות זאת בצורה ידנית באמצעות ארבעה סימני טילדה (~~~~).
קובץ:NewInlineBtn.png טקסט מחוק הפיכת טקסט מסומן לטקסט עם קו העובר באמצעו או הוספת טקסט עם קו מסוג זה. נהוג להשתמש בתכונה זו בדפי שיחה לשם הבהרת שינוי עמדה, או הבלטה של שינוי כלשהו.
יישור טקסט לשמאל יישור טקסט מסומן לשמאל או הוספת טקסט מיושר לשמאל. נהוג ליישר לשמאל קטעים ארוכים הכתובים בשפות שכיוונם הוא משמאל לימין, כגון אנגלית, למטרות תצוגה ועיצוב.
מרכוז הטקסט בדומה ליישור טקסט לשמאל, אך במקום יישור לשמאל, תכונה זו מיישרת למרכז.
הוספת ירידת שורה לחיצה על לחצן זה דומה ללחיצה על מקש ה-Enter או ה-Return. הוא פותח שורה חדשה. לחלופין, ניתן להשאיר שורה ריקה לקבלת אותה התוצאה, שיטה העדיפה על פני השימוש בכפתור זה מבחינת נוחות הקריאה של הטקסט בעורך.
כתב עילי הפיכת הטקסט המסומן לכתב עילי או הוספה של כתב מסוג זה.
כתב תחתי הפיכת הטקסט המסומן לכתב תחתי או הוספה של כתב מסוג זה.
טקסט מוקטן הפיכת הטקסט המסומן לכתב קטן או הוספה של כתב זה.
הוספת הערה מוסתרת הפיכת הטקסט המסומן למוסתר או הוספה של טקסט מסוג זה. פונקציה זו משמשת להשארת הערות שלא יוצגו בערך עצמו, אלא רק למי שעורך את הערך.
הוספת גלריית תמונות הוספה של גלריית תמונות לערך. לאחר ההוספה יש לשנות את שם הקובץ ולהוסיף כיתוב תמונה מתאים.
הזחה לשמאל כשמו כן הוא. משמש למטרות עיצוב. ניתן להזיח בצורה ידנית באמצעות הוספת מספר נקודתיים (:) רצופות בהתאם לגודל ההזחה הרצויה. שימושי בהתכתבויות בדפי שיחה ובעת הוספת ציטוטים בערכים.
עיצוב קוד הוספת תגים לעיצוב טקסט המייצג שפת מחשב.
טקסט עם צבע משמש לצביעת הגופן בצבע אחר משחור. לאחר לחיצה על הלחצן יש לתקן את שם הצבע. את הטקסט "ColorName" יש לשנות לשם הצבע שבו אתם חפצים להשתמש (באנגלית). כדי להשתמש בגוונים מדויקים יותר (ולא סתם "orange", "blue" וכדומה), יש להציב ביטוי עם סולמית על פי הטבלה שכאן.
הוספת הערת שוליים משמש להוספת הערת שוליים. לאחר הוספת הערת שוליים אחת או יותר באמצעות לחצן זה, יש להציג את ההערות בתחתית הערך. גשו לרשימת התבניות (הכפתור הבא ברשימה) ובחרו באפשרות "כותרת הערת שוליים" מרשימת התבניות הנפתחת. למידע נוסף ראו עזרה:הערת שוליים.
תבניות להוספה משמש להוספת תבניות נפוצות לחלון העריכה. לחצו על הרשימה הנפתחת ובחרו בתבנית שברצונכם להוסיף.
הוספת טבלה כשמו כן הוא. השימוש בטבלאות מסורבל במקצת, בעיקר למתחילים. ראו עזרה עם טבלאות.

אפשרויות נוספות[עריכה]

לרשימה של אפשרויות עיצוב נוספות שאינן קיימות בסרגל הכלים ראה עזרה:אפשרויות עיצוב נוספות.

העדפות וסרגל כלים[עריכה]

ניתן לקבוע את מיקומו של סרגל הכלים. שימו לב ששינוי המיקום תקף רק לגבי הסקינים "מים כחולים" ו"רגיל" (ראו בהמשך). ב־Monobook, סרגל הכלים נמצא בצד ימין, ו"בנוסטלגי" אינו קיים כלל. סרגל המכוון על "קבוע" יופיע בפינה העליונה בדף, בעוד הסרגל ה"צף" יופיע בפינה העליונה של חלון הדפדפן במקום להתגלגל עם הטקסט. סרגלים מסוג זה עשויים שלא לתפקד כראוי בדפדפנים ישנים.


ראה גם[עריכה]