שיחת מדיה ויקי:Gadget-Summarieslist
הוספת נושאגאדג'ט זה מופעל כברירת מחדל. משתמשים רשומים יכולים לבטלו, דרך ההעדפות.
אפשרות זו מוסיפה מספר כפתורים עם תקצירי עריכה סטנדרטיים ("הגהה", "תקלדה", "עיצוב", "ויקיזציה", "קטגוריה", "בינוויקי" וכן הלאה) מתחת לשורת תקציר העריכה. לחיצה על הכפתורים מוסיפה את התקציר הסטנדרטי לתיבת העריכה.
הוספה מותאמת אישית
[עריכה]ניתן להוסיף על תקצירי העריכה הסטנדרטיים גם תקצירים מותאמים אישית.
ניתן להוסיף תקצירי עריכה לרשימת התקצירים המופיעה מתחת לתיבת הטקסט שבדף העריכה, על ידי עריכת מיוחד:הדף שלי/common.js (ניתן להגיע לדף זה דרך תפריט העדפות => מראה => קובץ JavaScript מותאם אישית). התקצירים שתוסיפו יופיעו לפני התקצירים הקיימים. התקצירים יופיעו אך ורק אם איפשרתם את הגאדג'ט "רשימת תקצירי עריכה נפוצים מתחת לתיבת התקציר" (הגאדג'ט מאופשר כברירת מחדל), וכמובן, רק אם W:ג'אווה סקריפט מאופשר בW:דפדפן שלכם.
הסבר ודוגמאות
[עריכה]הוספת התקצירים מתבצעת על ידי הגדרת משתנה בשם summaries. התוכן של משתנה זה הוא מערך, כשהמערך יכול להכיל איברים משני סוגים: מחרוזות רגילות, או אובייקטים. המחרוזות הופכות לכותרות (כדוגמת הכותרות הקיימות, למשל "עריכה תוכנית" ו"עריכה טכנית"), והאובייקטים הופכים ל"כפתורים". לצורך הדוגמה, נניח לרגע שאתם עורכים מחמירים המרבים למחוק תוכן מערכים מהסיבות הבאות: "חוסר דיוק", "הבלים", ו"הפרת זכויות יוצרים". אתם רוצים ליצור מחלקה חדשה של תקצירים, עם הכותרת "מחקתי" (כותרת זו אינה חלק מתקציר העריכה - היא עבורכם בלבד), והתקצירים "נמחק - לא מדויק", "נמחק - הבל", ולבסוף "נמחק - הז"י". נעשה זאת על ידי הוספת הקטע הבא למיוחד:הדף שלי/common.js:
var summaries = [
"מחקתי",
{title: "נמחק - לא מדויק", content: "מחיקת מידע שאינו מדויק"},
{title: "נמחק - הבל", content: "מחיקת הבלים"},
{title: 'נמחק - הז"י', content: "מחיקת קטע המפר זכויות יוצרים"}
];
והתוצאה:
שימו לב בדוגמה, שהמילה הז"י מכילה מרכה כפולה: אם היינו רושמים "נמחק - הז"י", הסקריפט היה מתבלבל בין המירכאות שעוטפות את המחרוזת והמרכה הבודדת בתוך המחרוזת. כדי לפתור את הבעיה, עטפנו את המחרוזת הזו במירכאות יחידות, כך: 'נמחק - הז"י'. כמו כן שימו לב שאחרי כל אחת מן השורות - פרט לשורה האחרונה - מופיע פסיק.
התוכן שמופיע אחרי title הוא מה שייכתב על הכפתור, והוא גם מה שיופיע בתקציר העריכה כאשר תלחצו על הכפתור. מה שמופיע אחרי content הוא הרמז (tooltip) שיופיע כאשר תרחפו עם העכבר מעל הכפתור. אין חובה לספק רמז שכזה.
בנוסף, אפשר להגדיר אם תקציר פרטי כלשהו ידליק את הבחירה של "זהו שינוי משני". זה נעשה על ידי הוספת minor:1 לשורה הרלוונטית של התקציר.
ניתן להוסיף יותר מקבוצה אחת של תקצירים, וניתן בתקצירים עצמם להכיל W:קישורים. נדגים זאת להלן. לצורך הדוגמה, נניח שבנוסף להיותכם מחקנים קפדנים, הסתובבתם בימי חייכם במסדרונות הכנסת, ואתם חובבי היסטוריה, ויש ארבעה תקצירי עריכה נוספים שאתם מרבים להשתמש בהם: "שמעתי מW:לוי אשכול", "שמעתי מW:קדיש לוז", "לפי W:דברי ימי היהודים", "לפי W:הרמב"ם". נוסיף קבוצה זו תחת הכותרת "שמעתי וקראתי", וכמובן נשאיר את הקבוצה הקודמת, "מחקתי". כדי להדגים תקציר עריכה של עריכה משנית, נגדיר שדברים ששמעתי מקדיש לוז נחשבים "עריכה משנית" (יש לשים לב גם לפסיקים):
var summaries = [
"מחקתי",
{title: "נמחק - לא מדויק", content: "מחיקת מידע שאינו מדויק"},
{title: "נמחק - הבל", content: "מחיקת הבלים"},
{title: 'נמחק - הז"י', content: "מחיקת קטע המפר זכויות יוצרים"},
"שמעתי וקראתי",
{title: "שמעתי מ[[לוי אשכול]]"},
{title: "שמעתי מ[[קדיש לוז]]", minor:1},
{title: "לפי [[דברי ימי היהודים]]"},
{title: 'לפי [[הרמב"ם]]'}
];
שימו לב שהפעם לא טרחנו להוסיף content: אין לנו צורך ברמז שיופיע עבור תקצירים אלו - אנו יודעים בדיוק למה הם מיועדים. כמו כן שימו לב שגם כאן השתמשנו במירכאות יחידות כשהתוכן הכיל מרכה כפולה. התוצאה:
בכל המקרים, התקצירים הרגילים יופיעו אחרי התקצירים הפרטיים שהוספתם.