לדלג לתוכן

עזרה:העדפות

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

דף ההעדפות מאפשר למשתמשים רשומים להתאים אישית הגדרות באתר לפי רצונם.

כניסה לדף ההעדפות

[עריכה]
לחצו על הקישור "העדפות" בראש הדף (מסומן בצהוב) כדי לגשת לדף ההעדפות.

כדי להיכנס לדף ההעדפות, לחצו על הקישור "העדפות" בצדו השמאלי העליון של כל דף.

לחלופין, אפשר לגשת ישירות לדף בשם "מיוחד:העדפות".

התמצאות בדף ההעדפות

[עריכה]
הלשוניות בראש דף ההעדפות

בהנחה ש־JavaScript מופעל בדפדפן שלכם, יוצגו 8 לשוניות בדף ההעדפות: פרטי המשתמש, מראה, עריכה, שינויים אחרונים, רשימת המעקב, הודעות, גאדג'טים ואפשרויות בטא.

בכל לשונית ישנן מספר העדפות שבאפשרותכם להגדיר. למשל, בלשונית "רשימת המעקב" תוכלו לשנות הגדרות הקשורות לתצוגת רשימת המעקב שלכם.

שימו לב: על־מנת ששינויים שביצעתם בהעדפות ייכנסו לתוקף, עליכם ללחוץ על הכפתור "שמירה" בתחתית העמוד לאחר שסיימתם לשנות את ההגדרות.

להלן סקירה של האפשרויות שניתן להגדיר בכל לשונית:

פרטי המשתמש

[עריכה]

בלשונית זו תוכלו לשנות הגדרות כלליות הקשורות לחשבון המשתמש שלכם בוויקיספר.

מידע בסיסי

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "מידע בסיסי"
  • שם המשתמש: בשדה זה יוצג שם המשתמש הנוכחי שלכם בוויקיספר. לא ניתן לשנות את שם המשתמש בדף ההעדפות, אולם ניתן לבקש שינוי שם משתמש בדף זה.
  • חבר בקבוצות: בשדה זה יוצגו הקבוצות (ההרשאות) שלכם בוויקיספר.
  • יישומים מחוברים: קישור לדף ניהול היישומים שיכולים להשתמש בחשבון שלכם.
  • מספר העריכות: בשדה זה יוצג מספר העריכות שביצעתם בוויקיספר עד כה. לחיצה על המספר תוביל לדף "תרומות המשתמש" שלכם.
  • זמן ההרשמה: בשדה זה יוצגו התאריך והשעה שבהם נרשמתם לוויקיספר.
  • סיסמה: קישור לטופס שינוי הסיסמה שבאמצעותה אתם נכנסים לחשבון שלכם בוויקיספר.
  • חשבון גלובלי: קישור לדף המציג מידע על החשבון שלכם בכל מיזמי קרן ויקימדיה.

בינאום

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "בינאום"
  • שפת הממשק: על־אף שזהו ויקיספר העברי, ניתן להשתמש בשפת ממשק שונה מעברית. באפשרותכם לשנות את שפת התצוגה של הממשק בשדה זה. לא תהיה כל השפעה על תוכן שנכתב על־ידי משתמשים.
  • איזה תיאור מתאים לך: באפשרותכם לציין את המגדר שלכם בשדה זה. אם תבחרו ב"הוא עורך דפים בוויקי", המערכת תציג אתכם בלשון זכר במידת האפשר. אם תבחרו ב"היא עורכת דפים בוויקי", המערכת תציג אתכם בלשון נקבה במידת האפשר (למשל, הכותרת של דף המשתמש שלכם תתחיל בקידומת "משתמשת" במקום בקידומת "משתמש"). אם תבחרו באפשרות ברירת המחדל, המערכת תשתדל להציג אתכם ולפנות אליכם בלשון שאינה תלוית־מגדר.
  • הגדרות שפה נוספות: לחיצה על קישור זה תפתח תיבת דו־שיח שבה תוכלו לשנות הגדרות קלט ושפה נוספות.

חתימה

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "חתימה"
  • החתימה הנוכחית שלך: בשדה זה תוצג החתימה הנוכחית שלכם בוויקיספר. (חתימה היא הטקסט המופיע בסוף הודעות שלכם בדפי שיחה.)
  • חתימה חדשה: בשדה זה תוכלו להגדיר חתימה חדשה.
    שימו לב: על־מנת שתוכלו להשתמש בקוד ויקי בחתימתכם, וכדי שהמערכת לא תיצור בחתימתכם קישור לדף השיחה שלכם באופן אוטומטי, עליכם לסמן את האפשרות "עיצוב חתימה אישי".

אפשרויות דוא"ל

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "אפשרויות דוא"ל", כפי שמוצגות למשתמשים שלא הגדירו כתובת דואר אלקטרוני בחשבון שלהם. יש ללחוץ על הקישור "הגדרת כתובת דוא"ל" (מסומן בצהוב) כדי להגדיר כתובת דואר אלקטרוני.
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "אפשרויות דוא"ל", כפי שמוצגות למשתמשים שהגדירו כתובת דואר אלקטרוני בחשבון שלהם. יש ללחוץ על הקישור "שינוי או הסרת כתובת דוא"ל" (מסומן בצהוב) כדי לשנות את כתובת הדואר האלקטרוני הנוכחית.
  • דואר אלקטרוני:
אם לא ציינתם כתובת דואר אלקטרוני כשנרשמתם לוויקיספר, בשדה זה יופיע קישור "הגדרת כתובת דוא"ל". לחיצה על קישור זה תוביל אתכם לטופס שבו תוכלו להגדיר כתובת דואר אלקטרוני לחשבון שלכם בוויקיספר. שימו לב שכתובת הדואר האלקטרוני שתגדירו תשמש אתכם בכל המיזמים של קרן ויקימדיה.
אם כבר ציינתם כתובת דואר אלקטרוני כשנרשמתם לוויקיספר (או לאחר מכן בדף ההעדפות), כתובת הדואר האלקטרוני הנוכחית שלכם תוצג בשדה זה, ומשמאלה יופיע הקישור "שינוי או הסרת כתובת דוא"ל" שלחיצה עליו תוביל אתכם לטופס שבו תוכלו לשנות (או להסיר) את כתובת הדואר האלקטרוני הנוכחית.
שימו לב:
  • רצוי מאוד שלחשבון שלכם תהיה כתובת דואר אלקטרוני פעילה ונגישה. הסיבה העיקרית לכך היא שאם תאבדו את סיסמת הכניסה לחשבונכם, לא תהיה לכם (וגם לא לאף אחד אחר) אפשרות לאפס את הסיסמה מאחר שלא תהיה כתובת דואר אלקטרוני שניתן יהיה לעשות זאת באמצעותה. בנוסף, ישנן מספר תכונות בוויקיספר שתוכלו להשתמש בהן רק אם מוגדרת כתובת דואר אלקטרוני בחשבונכם.
  • מסיבות אבטחה, לאחר הגדרת כתובת הדואר האלקטרוני, יש לאמת אותה כדי שהיא תהיה בשימוש. אם הגדרתם כתובת דואר אלקטרוני אבל היא עדיין לא אומתה, תוצג הודעה המתריעה על כך בדף ההעדפות. כדי לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני, לחצו על הקישור "אישור כתובת הדוא"ל שלך" ומלאו אחר ההוראות.
  • אימות כתובת דוא"ל: בהנחה שכתובת הדואר האלקטרוני שלכם כבר אומתה, בשדה זה יוצגו התאריך והשעה שבהם היא אומתה.
  • לאפשר למשתמשים אחרים לשלוח לי דואר אלקטרוני: אם אפשרות זו מסומנת, משתמשים יוכלו לשלוח לכם הודעות בדואר האלקטרוני ישירות דרך ויקיספר מבלי לדעת את הכתובת.
  • לשלוח אליי העתקים של הודעות דוא"ל שאני שולח למשתמשים: אם אפשרות זו מסומנת, תקבלו העתקים של הודעות דואר אלקטרוני שתשלחו למשתמשים בוויקיספר באמצעות התכונה "שליחת דוא"ל למשתמש". שימו לב שבין אם תסמנו את האפשרות הזאת ובין אם לא, בכל מקרה תוכלו להורות למערכת לשלוח לכם העתק של ההודעה בטופס שליחת הדוא"ל עצמו.
  • לשלוח אליי דוא"ל כאשר משתנה דף או קובץ ברשימת המעקב שלי: אם אפשרות זו מסומנת, יישלח אליכם דואר אלקטרוני בכל פעם שייעשה שינוי בדפים הנמצאים ברשימת המעקב שלכם.

מראה

[עריכה]

בלשונית זו תוכלו לשנות הגדרות הקשורות לעיצוב ולמראה האתר, וכמו־כן הגדרות תאריך ושעה.

עיצוב

[עריכה]
ניתן לשנות את עיצוב האתר בפסקה "עיצוב"

כאן ניתן לבחור את ערכת העיצוב (skin) שמשמשת להצגת ויקיספר:

  • "וקטור ישן (2010)" הוא עיצוב ברירת המחדל, והוא מוצג גם למשתמשים אנונימיים.
  • "מונובוק" הוא העיצוב הקלאסי של מדיה־ויקי מ־2004, שנקרא על שם הצילום השחור־לבן של ספר ברקע.
  • "מודרני" הוא עיצוב כחול־אפור עם סרגל־צד וסרגל עליון. נגזר ממונובוק.
  • "מים כחולים" היא ערכת עיצוב קלילה עם ממשק מינימלי.

שימו לב שליד שמו של כל עיצוב מופיע קישור "תצוגה מקדימה". לחיצה על קישור זה תראה לכם כיצד נראה העמוד הראשי של ויקיספר בעיצוב הזה.

למשתמשים מתקדמים:

  • קובצי CSS אישיים מאפשרים לכם להתאים אישית את התצוגה והמראה של האתר באמצעות גיליונות CSS שאתם בעצמכם יכולים לכתוב. ניתן להתאים אישית ולשנות את המראה של כמעט כל פריט בממשק המשתמש של ויקיספר באמצעות גיליונות אלה. למשל, אם אתם רוצים שצבע הרקע של תוכן העניינים יהיה צהוב במקום ברירת המחדל של האתר, השתמשו בגיליון ה־CSS הבא:
#toc {background-color: yellow;}
  • קובצי JavaScript אישיים מאפשרים לכם להתאים אישית את ממשק המשתמש של האתר באמצעות תסריטי JavaScript שאתם בעצמכם יכולים לכתוב. ניתן להתאים אישית כמעט כל פריט בממשק המשתמש של ויקיספר באמצעות סקריפטים כאלה. למשל, אם אתם רוצים להוסיף קישור לדף השיחה האישי שלכם בתיבת הכלים שבתפריט הימני המופיע בכל דף, השתמשו בתסריט ה־JavaScript הבא:
mw.util.addPortletLink('p-tb', mw.util.wikiGetlink('Special:MyTalk'), 'דף השיחה שלי');
שימו לב ש־JavaScript צריך להיות מופעל בדפדפן שלכם כדי שהסקריפטים האלה יפעלו.

מבנה תאריך

[עריכה]
ניתן לשנות את מבנה התאריך והשעה בפסקה "מבנה תאריך"

באפשרותכם לשנות את המבנה (התבנית) שבו מוצגים התאריך והשעה בדף הגרסאות הקודמות, ביומנים ובמקומות נוספים.

הערות:

  • שימו לב שאם תבחרו שמבנה התאריך יהיה תאריך עברי, התאריך הלועזי לא יוצג.
  • העדפה זו אינה משפיעה על מבנה התאריך והשעה בחתימות של משתמשים בדפי שיחה.

הפרש זמנים

[עריכה]
ניתן להגדיר את אזור הזמן ולכוון את הפרש השעות בין השעה הרצויה לשעון UTC בפסקה "הפרש זמנים"

כאן אפשר לשנות את התאריך והשעה של המערכת, באמצעות בחירת אזור הזמן או הפרש השעות בין השעה הרצויה לשעון UTC.

על־מנת להיות בטוחים שהשעון תמיד מכוון לשעון ישראל ומתעדכן באופן אוטומטי בעת מעבר לשעון חורף או לשעון קיץ, בחרו "אסיה/Jerusalem" בשדה "אזור זמן".

שימו לב: העדפה זו משפיעה על התאריך והשעה בדף הגרסאות הקודמות, ביומנים ובמקומות נוספים, אבל היא לא משפיעה על התאריך והשעה בחתימות של משתמשים בדפי שיחה (שם השעה תמיד מכוונת לשעון ישראל).

קבצים

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "קבצים"
  • גודל תמונה מרבי: בשדה זה ניתן לשנות את הרוחב והגובה המקסימליים של תמונות המוצגות בדפי תיאור של קבצים (כלומר, בדפים במרחב השם "קובץ"). תמונות שהגודל שלהן חורג מהרוחב והאורך המצוינים בשדה זה יוקטנו לגודל שבחרתם כאשר הן מוצגות בדף תיאור הקובץ.
שימו לב: בשל בעיות כיווניות בממשק עברי, הרוחב והאורך בשדה זה מוצגים בסדר הפוך. כלומר, אם כתוב "800×‏600px", משמע שהרוחב יהיה 800 והגובה יהיה 600, ולא להפך.
  • גודל של תמונות ממוזערות: בשדה זה ניתן לשנות את הגודל של תמונות ממוזערות המוצגות בדפים. העדפה זו תשפיע רק על תמונות ממוזערות שלא צוין עבורן הגודל להצגה. כלומר, אם דף מסוים מכיל את הקוד "[[קובץ:Example.jpg|ממוזער]]", התמונה תוצג בגודל שבחרתם כי הגודל לא צוין. לעומת זאת, אם דף מסוים מכיל את הקוד "[[קובץ:Example.jpg|ממוזער|100px]]", התמונה תוצג בגודל של 100 פיקסלים ללא קשר להגדרות שבחרתם, משום ש־100 פיקסלים הוא הגודל שצוין כשהמשתמש הוסיף את התמונה לדף.
  • הפעלת מציג המדיה: אם אפשרות זו מסומנת, ובהנחה ש־JavaScript מופעל בדפדפן שלכם, יופעל "מציג המדיה". התכונה הזו גורמת לכך שאם לוחצים על תמונות בתוך דפים, התמונה נפתחת בהגדלה בתוך חלונית, מבלי לצאת מהדף. אם התכונה הזו מבוטלת, דף תיאור התמונה ייפתח כאשר תלחצו עליה.

הבדלים בין גרסאות

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "הבדלים בין גרסאות"
  • לא להציג את תוכן הדף מתחת להבדלים בין הגרסאות: כברירת מחדל, בדפי "השוואה בין גרסאות" מופיעה הגרסה החדשה במלואה מתחת להבדלים בין הגרסאות. סימון אפשרות זו יגרום לכך שבדפי "השוואה בין גרסאות" יוצגו רק ההבדלים בין הגרסאות, ומתחת להבדלים לא תוצג הגרסה החדשה מבין שתי הגרסאות.
  • לא להציג את ההבדלים בין הגרסאות לאחר ביצוע שחזור: כברירת מחדל, לאחר ביצוע שחזור (באמצעות תכונת השחזור המהיר), מוצגים ההבדלים בין הגרסה שלפני השחזור לגרסה שאחרי השחזור. סימון אפשרות זו יגרום לכך שההבדלים בין הגרסאות לא יופיעו לאחר ביצוע השחזור המהיר.
שימו לב: האפשרות הזאת רלוונטית עבור מנטרים ומפעילי מערכת בלבד, משום שרק למשתמשים אלה קיימת היכולת לשחזר דפים באמצעות כלי השחזור המהיר.

אפשרויות מתקדמות

[עריכה]
ההעדפות שניתן להגדיר בפסקה "אפשרויות מתקדמות"
  • סימון קישורים בקו תחתי: בשדה זה ניתן להגדיר אם קישורים יסומנו באמצעות קו תחתון או לא.
אם תבחרו "ברירת המחדל של העיצוב או של הדפדפן", אתר ויקיספר לא ישלח פקודה מסוימת לדפדפן בנוגע לסימון קישורים בקו תחתי, כלומר הדפדפן יחליט בעצמו אם להוסיף קו תחתון לקישורים או לא. רוב הדפדפנים המודרניים לא מוסיפים קווים מתחת לקישורים כברירת מחדל.
אם תבחרו "תמיד", בכל מקרה יוצגו קווים מתחת לקישורים, בלי קשר להגדרות הדפדפן.
אם תבחרו "לעולם לא", בשום מקרה לא יוצגו קווים מתחת לקישורים, בלי קשר להגדרות הדפדפן.
שימו לב: קישורים תמיד יסומנו באמצעות קו תחתי כאשר "תרחפו" מעליהם באמצעות העכבר. ההגדרות בהעדפות לא ישפיעו על זה.
  • סף לעיצוב קישורים כקצרמרים: תכונה זו מאפשרת לסמן קישורים לדפים קצרים באמצעות צבע שונה מהצבע של קישורים לדפים "רגילים".
האפשרות מבוטלת כברירת מחדל. באפשרותכם להפעיל אותה באמצעות בחירת גודל הדף המקסימלי שייחשב ל"דף קצר" מהרשימה.
למשל, אם תבחרו "1000 בייט", כל קישור לדף שגודלו 1000 בייט או פחות יסומן בסגול, וכל קישור לדף שגודלו מעל 1000 בייט יסומן בכחול (הצבע הרגיל).
כך תוכלו לזהות אם דף מסוים הוא קצר מבלי שאפילו תיכנסו לקישור שלו. קישורים לדפים קצרים יסומנו בצבע סגול בכל מקום: גם בדפי תוכן וגם בדפים מיוחדים, ביניהם דף "תרומות המשתמש" ודף השינויים האחרונים.
טיפ: צבע ברירת המחדל של קישורים לדפים קצרים הוא סגול, אבל באפשרותכם לשנות את הצבע הזה לכל צבע שתרצו. עשו זאת באמצעות הוספת הקוד הבא לגיליון ה־CSS האישי שלכם:
a.stub {color: ColorName;}
החליפו את ColorName בשם הצבע הרצוי באנגלית. למשל, אם תרצו שקישורים לדפים קצרים יסומנו בירוק, החליפו את ColorName בGreen.
  • הצגת קטגוריות מוסתרות: אם תסמנו את האפשרות הזו, קטגוריות מוסתרות יוצגו בחלק התחתון של כל דף, כשורה נפרדת בנוסף לקטגוריות הרגילות.
שימו לב: בתחתית דף העריכה מופיעה רשימה של קטגוריות מוסתרות שהדף מוכלל בהן. הרשימה הזאת תוצג בין אם בחרתם להציג קטגוריות מוסתרות ובין אם לא.
  • מדיה ויקי:Tog-numberheadings: כברירת מחדל, מספור של כותרות נעשה רק בתוכן העניינים. סמנו אפשרות זו אם אתם רוצים שמספורי הכותרות יוצגו גם בתחילת הכותרת עצמה, ולא רק בתוכן העניינים.