משתמש:Superot/ארכיון1

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

לדף הארכיון הבא

שלום, Superot, וברוך בואך לוויקיספר!
כדי לסייע לך להצטרף לקהילת ויקיספר באפשרותך:
הנחיות וכללים נוספים שיסייעו לך להשתלב נמצאים כאן:

תפריט העזרה             תפריט ייעוץ             כללי הנימוס בוויקיספר             איך לחתום             זכויות יוצרים

בברכה,

אמיתי 09:04, 11 אוגוסט 2005 (UTC)

שלל עצות לסטודנטים בשנה א' בפיסיקה[עריכה]

קודם כל ברוכה הבאה. ראיתי בדף השיחה שלך שאת סטודנטית לפיסיקה. אז למזלי (או לא) אינני לומד פיזיקה (למרות שלמדתי לא מעט חדו"א באוניברסיטה, עם המרצה הכי מעצבנת בעולם, יעיד אמיתי) כך שאשמח אם תעברי על הערך. תודה. עידן ד 19:05, 14 אוגוסט 2005 (UTC)

לדעתי צריך לשנות את שם הערך ל"שלל עיצות לסטודנטים בשנה א' בפיזיקה באוניברסיטה העברית", שכן יש שם המון (!!) דברים שלא מתאימים (למשל) לסטודנטים בטכניון. למשל:
עיצה מס' 1: כתוב "אקדמון". אצלינו היה צריך לכתוב "מכלול", ולסטודנטים בת"א - "דיונון".
עיצה מס' 6: דף ליום?!?!? אולי 20-50 דפים ביום?!?!? מה גם, שאצלינו רוב הסטודנטים קוראים את החומר, כך שצריך לקרוא לפחות פרק בשבוע כדי לדעת יותר מכולם...
עיצה מס' 5: הצלחתי להבין את הסוף שלה רק בגלל שיש לי חבר שלומד בעברית. אצלינו, יש תאריך הגשה אחד, ללא תלות בקבוצת התרגול אליה אתה שייך.
עיצה מס' 8: יש ה-מ-ו-ן מה לכתוב עליה למי שלומד בטכניון... אבל זה כבר סיפור ארוך.....
טוב יאללה, הבנת את הרעיון. חג שמח!Superot 13:22, 17 אוגוסט 2005 (UTC)

אין אוכל טוב בטכניון? הלו? מה עם הנדסה אזרחית? שמעתי שגם בהנדסה כימית או משהו יש אוכל טוב. גדי אלכסנדרוביץ' 20:17, 17 אוגוסט 2005 (UTC)

ואיפה זה בדיוק הנדסה כימית?!?! Superot 15:03, 18 אוגוסט 2005 (UTC)

למי אכפת? העיקר שיש את אזרחית. גדי אלכסנדרוביץ' 15:13, 18 אוגוסט 2005 (UTC)

טוב יקירי, אז בתור לא-צמחוני אתה מוזמן להוסיף כמה מילים. ולמה הסתפרת? צריך להכריז על היום שבו הסתפרת כיום אבל לאומי!! (זה בגלל פיזיקה 2מ?) Superot 15:47, 18 אוגוסט 2005 (UTC)

קימפול מתמטיקה[עריכה]

שימי לב שנוסחאות מתמטיות לא תמיד מתקפלות (=הופכות לתמונה). בדקי את ה"העדפות" שלך ותוודאי שהוא לא מקמפל תמיד את המתמטיקה, כדי שתראי מה שרואה הקורא המזדמן שאין לו "העדפות". מכיוון שלדעתי מתמטיקה לא מקומפלת נראית זוועה אני מנסה תמיד לקמפל. דרך טובה להכריח קומפילציה בכל טקסט מתמטי היא להוסיף \ בהתחלה, ככה: . גדי אלכסנדרוביץ' 13:44, 27 אוגוסט 2005 (UTC)

אני לא בטוחה שהבנתי את דבריך: כרגע העדפת ה"תצוגת נוסחאות מתמטיות" (שמן הסתם אליה התכוונת) נמצאת על "HTML אם פשוט, אחרת PNG". למה עליי לשנות? רותם 14:50, 27 אוגוסט 2005 (UTC)
כרגע זו התצוגה הדיפולטית, אז זה בסדר. עלייך לשנות לתצוגה הדיפולטית כדי שכאשר תערכי ערך, תראי מה שרואה הקורא המזדמן. אחרת, ייתכן שמה שנראה לך בסדר גמור ייראה לו ממש מכוער או לא ברור. גדי אלכסנדרוביץ' 16:12, 27 אוגוסט 2005 (UTC)
סליחה שאני כזו קשת הבנה, אבל התשובה שלך בלבלה אותי: אם כרגע אני כבר על תצוגה דיפולטית (מה זה אומר בכלל? זה קשור ל- dpoll איכשהו?), אז למה אני צריכה לשנות אליה בכל פעם שאני עורכת?רותם 12:00, 28 אוגוסט 2005 (UTC)
ועוד משהו: אם הנוסחה מתחילה כבר ב-\, למשל \frac, האם גם אז צריך להוסיף \ אחרי ה- <math>? רותם 20:37, 28 אוגוסט 2005 (UTC)
default - ברירת מחדל. אני לא יכול לענות לשאלה השנייה שלך כי אני לא בטוח (יש מקרים שבהם אני מתחיל עם / ואחריו משהו מתמטי ובפרט אותיות יווניות והוא לא מקמפל) ואני תמיד מוסיף / כדי להיות בטוח. את לא צריכה לשנות לתצוגה דיפולטית בכל פעם שאת עורכת, רק לוודא שאת עליה ולא על משהו אחר פעם אחת וזהו.גדי אלכסנדרוביץ' 05:09, 29 אוגוסט 2005 (UTC)

אקסיומת השלמות[עריכה]

"הערה: אקסיומה היא הנחת יסוד, אותה איננו מוכיחים. המתמטיקה בנויה על אקסיומות והגדרות, מהן אנו בונים משפטים והוכחות".

זה לא תיאור מלא, ולכן בעייתי. מי שקורא את זה עלול לחשוב שאנחנו סתם כך מניחים כהנחת יסוד שאקסיומת השלמות מתקיימת במספרים הממשיים, כשבפועל ניתן להוכיח אותה בהתבסס על הבניה של הממשיים (תזכרי שהדרך שבה בונים את הממשיים בעזרת סדרות קושי היא בדיוק "ליצור" לכל קבוצה חסם עליון, שזו דרך מסובכת לתאר את ההשלמה של קבוצת הרציונליים). אמנם, חס ושלום שנתחיל לדבר על השלמות עם מי שרק מתחיל ללמוד אינפי, אבל זו הזדמנות טובה לוודא שכשמדברים על "אקסיומות" אף אחד לא חושב שמדובר על אמיתות שאין לערער עליהן. גדי אלכסנדרוביץ' 16:05, 29 אוגוסט 2005 (UTC)

סבלנות, יקירי! אם כי לכבוד הוא לי שאתה בודק בארגז החול שלי מה יהיה הלאה :)
מה שאתה כותב הוא נכון, אבל כאמור - הדף עדיין לא גמור (למעשה, כרגע הוא בקושי מותחל). לכשאסיים, אשמח אם תוסיף הערות והארות (כמו ההערה שהוספת לגבי בה"כ, שמאוד מצאה חן בעיני דרך אגב).רותם 09:13, 30 אוגוסט 2005 (UTC)

חשבון אינפיניטסימלי[עריכה]

ככל הידוע לי, השם המדוייק הוא "חשבון אינפיניטסימלי" (כך לפחות העתקתי מהספר של הפתוחה) ולא "חשבון אינפיטיסימלי". אנא תקני את כל המקומות שבהם מופיע האינפיטיל. גדי אלכסנדרוביץ' 20:43, 31 אוגוסט 2005 (UTC)

לא להאמין! ולחשוב שחייתי בשקר כל חיי! נו שויין. יש אפשרות כלשהי לתקן שם של דף, או שאני צריכה ליצור דפים חדשים ולהעתיק אליהם את הדפים הישנים? רותם 21:51, 31 אוגוסט 2005 (UTC)
לא חשוב - כבר מצאתי איך עושים את זה :) כל שנותר לך (כמפעיל מערכת) הוא, לכשאסיים, למחוק את הדפים הישנים! רותם 23:03, 31 אוגוסט 2005 (UTC)
ויקימדיה יותר חכמה מזה: אחרי שמעבירים דף, הדף הקודם נמחק והופך לדף הפניה לדף החדש. גדי אלכסנדרוביץ' 05:17, 1 ספטמבר 2005 (UTC)

תהיה[עריכה]

למה בעצם אחרי שאת חותמת בכל מני מקומות את עורכת את הדף שוב ומשנה את זמן החתימה בכמה דקות? מה זה חשוב? גדי אלכסנדרוביץ' 12:58, 1 ספטמבר 2005 (UTC)

לפעמים אני לא מסתכלת בתצוגה המקדימה, ורק אחרי שאני שומרת את הדף אני מגלה דברים שאני רוצה לשנות. מה שקורה רוב הזמן, זה שלוקח למחשב שלי ה-מ-ו-ן זמן עד שהוא שולח דף. לפעמים, אחרי דקה או שתיים אני מתייאשת, ולוחצת על עצור -> שמור דף. אם המחשב כבר שמר את מה ששלחתי (ופשוט לא טרח להודיע לי על זה), אני משערת שהוא שומר שוב בשעה החדשה. לפעמים אני מתהפנטת מהעיגולים של ה- fire fox (אלה שהוא עושה בשעה שהוא טוען דף), ושומעת קולות שאומרים לי: "שמרי שוב!" וכולי. רותם 13:24, 1 ספטמבר 2005 (UTC) ואגב - אני לא יודעת איך משנים את זמן החתימה (חותמים שוב?)
כן, זה כנראה מה שקורה. דרך אחת להתמודד עם זה, כדי לא לאמלל את אלו שקוראים את "שינויים אחרונים", היא שיהיה לך חלון פתוח על "רשימת המעקב שלי" או "שינויים אחרונים" וכשאת לא בטוחה אם דף מסויים כבר נשמר או לא, תעשי ריפרש (מנסיוני רפרוש לוקח פחות זמן מאשר שליחה של טקסט). 80.178.105.194 15:27, 1 ספטמבר 2005 (UTC)
אוקי, אני אנסה את זה. אם כי גם רענון לוקח לי המון זמן... אבל שווה לנסות! זה גם יחסוך ממני עצבים (אני מקווה...)רותם 08:16, 2 ספטמבר 2005 (UTC)

תרומה לא ב-Pay Pal[עריכה]

הי רותם. קבלי מה מצאתי בקרן... כיצד תורמים בדואר וישירות לחשבון הבנק. למרות שתרומה של עריכות זו התרומה הטובה ביותר (זה גם כתוב שמה, לא רק דוד שי אומר זאת). אם משהו לא ברור באנגלית, אז תשאלי אותי.

Postal mail

You can send donations via snail-mail to Wikimedia's head office at the following address.

   Wikimedia Foundation Inc.
   204 37th Ave N, #330
   St. Petersburg, FL 33704

If sending donations from outside the United States, please note again that an international money order or a check payable on a United States bank would be appreciated, to avoid collection costs. Sending a foreign check (or any other kind of draft drawn on a bank outside the United States) may involve processing fees in excess of $50. International postal money orders payable in the United States are available in post offices in many countries and will ensure your complete donation goes to Wikimedia. Please do not send currency through the mail. Money transfer

The Wikimedia Foundation has a Dexia bank account in Belgium that can accept money transfers.

   Account holder: Wikimedia Foundation
   Bank details: Dexia bank - Pachecolaan 44 - 1000 Bruxelles - Belgium
   IBAN: BE43 0689 9999 9501
   BIC (swift code): GKCCBEBB

עידן ד 18:30, 4 ספטמבר 2005 (UTC)

הי עידן, תודה!!!!
אני חושבת שהבנתי חלק, אולי אפילו את הרוב. תקן אותי אם אני טועה: האם עלי להשיג בדרך כלשהי פנקס צ'קים של בנק אמריקאי? לא הבנתי את החלק השני של הפיסקה - האם נובע ממנו שאני יכולה לתרום באמצעות סניף של בנק הדואר? התוכל בבקשה להסביר לי (כלומר בעברית) איך בדיוק?
שוב תודה!! רותם 22:27, 4 ספטמבר 2005 (UTC)
הם בסך הכל הסבירו מה הנהלים הכלליים בעולם. זו העברה פשוטה של כסף מבנק לבנק. אם את רוצה לדעת מה המיסים (אם יש) ועמלות- תשאלי בבנק הדואר (ייתכן שאפשר דרך שמה) או בבנק שלך- העברה מחשבון לחשבון. יש להם מחלקות של העברות בין לאומיות- הם צריכים לדעת. עידן ד 13:03, 5 ספטמבר 2005 (UTC)


שלום גמלך וברוכה הבאה =]][עריכה]

שלום לך וברוכה הבאה :). לשאלתך התשובה היא חשמל כמו כל החנונים האחרים בטכניון! אלא מה ! =]]]. ראיתי שאת משתמשת בקוד פפתוח שזה אחלה אחלה אחלה. אני מקווה שתעשי פה חיים, אני אישית שמתי לב שממש קשה לערוך מדריכים ( אני עובד עכשיו על אחד למטלאב ). בכל מקרה תהייתי אם ניתן להוסיף את האתר שלך לאתר שלי [1] וזהו טוף אני לא אמשיך לשגל פה את השכל =].
--ShmooliKipod 05:03, 6 ספטמבר 2005 (UTC)

שכתובים[עריכה]

יצא לי כבר כמה פעמים לשכתב דברים שאת כותבת. אני מקווה שאת מקבלת את זה בהבנה - הייתי מעדיף לכתוב בדף השיחה מה בדיוק הדברים הבעייתיים, אבל זה ייצא יותר מדי מסורבל ולכן אני פשוט מתקן איפה שאני מוצא לנכון (כלומר, איפה שממש צורם לי לקרוא) ומנסה לשמור על רוח הדברים המקורית. אם משהו לא ברור לך מהתיקונים את מוזמנת לשאול על זה בדף השיחה.

רק הערה אחת: בבקשה אל תשתמשי בריבוי סימני קריאה!!! זה מאוד, מאוד, מאוד צורם. אני לא זוכר שאי פעם ראיתי דבר כזה בספר לימוד כלשהו (שימוש בסימן קריאה אחד קיים, אם כי גם הוא לא נפוץ יותר מדי). גדי אלכסנדרוביץ' 16:49, 10 ספטמבר 2005 (UTC)

  1. בטח שאין לי שום בעיה עם השכתובים שלך - להיפך, הרבה פעמים אתה מנסח הרבה יותר טוב ממני וגם מוסיף נקודות שלא חשבתי עליהן, אז למה לא?
  2. אבל אני אוהבת סימני קריאה!!!!! בתור קוראת, הייתי שמחה אם כותב הספר היה נרגש ביחד איתי מהידיעה שסיימתי את הפרק!!!! טוב, גררר, אני אשתדל להתאפק, אבל לפעמים סימני קריאה נראים לי חביבים. רותם 17:37, 10 ספטמבר 2005 (UTC)
נ.ב. למשל, המבוא שלך לאינפי הרבה יותר טוב משלי, אבל קשה לי מאוד לוותר על "לימוד פורה ומהנה!" אני מוכנה לא לשים את זה כשורת כותרת, אבל מפריע לי מאוד לא לשים את זה בכלל. אני חושבת ששורה חביבה כזו צריכה להיות בפתיחה של כל ספר לימוד. (כאן התאפקתי לא לשים סימן קריאה). רותם 17:42, 10 ספטמבר 2005 (UTC)

כתבה[עריכה]

בכל הנוגע למידע על ויקימדיה: [2].

בכל הנוגע לראיון: אין לי בעיה להתראיין בשמי, רק שהשאלות יהיו מעניינות. גדי אלכסנדרוביץ' 18:53, 25 ספטמבר 2005 (UTC)

מה עם הריאיון בעצם? אני מחכה... עידן ד 23:27, 6 אוקטובר 2005 (UTC)
ובכן, בדוק את תיבת האימייל שלך ותהיה לך הפתעה.... רותם 14:55, 7 אוקטובר 2005 (UTC)
פתחתי והופתעתי לטובה... אשלח לך תשובות במוצ"ש. אשמח אם תעלי את הכתבה לכשתתפרסם באתר. עידן ד 15:02, 7 אוקטובר 2005 (UTC)
סליחה על החוצפה, אבל יש סיכוי שתשלח לי תשובות עד מחר בצהריים? אתה יודע - ענייני דד-ליין וכולי... לגבי העלאה לאתר - בכיף, אבל דיה לצרה בשעתה... ;) רותם 15:26, 7 אוקטובר 2005 (UTC)
שלוח אשלח (או לפחות אשתדל). איך שאני מכיר את עצמי- אין לך מה לדאוג. עידן ד 15:52, 7 אוקטובר 2005 (UTC)