שיחת מדיה ויקי:Gadget-Checkty
הוספת נושאאפשרות זו מוסיפה מתחת תיבת העריכה, בין כפתורי "תצוגה מקדימה" ו"הצגת שינויים" כפתור חדש בשם "בדיקה". לחיצה על כפתור זה מבצעת מספר פעולות:
- מספר החלפות טכניות. למשל "צמצום רווחים", והוספת רווח אחרי נקודה או פסיק במקרה הצורך.
- ביצוע ההחלפות של "בוט החלפות" על הטקסט בתיבת העריכה. פעולה זו משנה ישירות את הטקסט עצמו. ההחלפות הללו מכבדות את התבנית {{תב|ללא בוט}} אם קיימת כזו בערך, אבל זו נקודה עדינה: צ'קטי מכיר רק את מה שנמצא כרגע בחלון העריכה, ויתכן מצב בו אתם עורכים פסקה אחת, והתבנית {{ללא בוט}}נמצאת בפסקה אחרת. לכן, אם מפעילים את צ'קטי כשעורכים פסקה יחידה, יש לשים לב במשנה זהירות ולבצע "הצגת שינויים" לפני השמירה. החלפות אלו תופענה בתקציר העריכה.
- בדיקת הטקסט כנגד רשימת כללים, והתרעה על שגיאות נפוצות, ובמידת האפשר הצעת תחליף. פעולה זו לא משנה את הטקסט.
- התרעה על קישורים לדפי פירושונים, וסיוע בתיקונם.
- התרעה על תמונות "שימוש הוגן", וסיוע במציאת תמונות חופשיות במקומן.
לאחר לחיצה על "בדיקה", נוסף איזור מתחת לשורת הכפתורים עם מידע על ממצאי הגאדג'ט:
החלפות
[עריכה]ההחלפות של ויקיספר:בוט/בוט החלפות (הרשימה המלאה בוק:רה) מבוצעות באופן אוטומטי, פרט למקרה בו יש בערך תבנית {{ללא בוט}}. רשימת ההחלפות שבוצעו מתווספת לתקציר העריכה. תמיד לאחר הרצת הבדיקה, יש לבצע "הצגת שינויים" כדי לוודא שהגאדג'ט לא ביצע החלפות לא רצויות.
זיהוי ביטויים בעייתיים
[עריכה]הגאדג'ט מזהה מספר ביטויים בעייתיים, כפי שמוגדר בויקיפדיה:לשון, ורושם את רשימת הביטויים הבעייתיים שנמצאו בערך. משמאל לכל ביטוי בעייתי מופיעה קישורית "חיפוש" שלחיצה עליה מוצאת את הביטוי המתאים בתיבת העריכה. כאשר אותו ביטוי בעייתי מופיע מספר פעמים בערך, לחיצה חוזרת על קישורית "חיפוש" תוביל למופע הבא של הביטוי וכן הלאה.
קישורים לדפי פירושונים
[עריכה]בתחתית האיזור הצהוב מופיעה רשימת הקישורים לדפי פירושונים שנמצאים בערך. שימו לב: הגאדג'ט קורא את הרשימה הזו משרת חיצוני, ולכן היא מופיעה מעט אחרי שאר התוכן של האיזור הצהוב. לחיצה על אחד מפריטי הרשימה (אם ישנם כאלו) מקפיצה חלונית עם המשפט המלא בו מופיע הקישור לדף הפירושונים, והאפשרויות להחלפה. ריחוף עם העכבר מעל אחד הכפתורים תציג ברמז צץ ("tooltip") את השורה המלאה של הקישור בדף הפירושונים, ולחיצה על הכפתור תחליף את הקישור לדף פירושונים בקישור מפורש, מבלי לשנות את הטקסט המוצג לקורא. (למשל במקרה שבתמונה, לחיצה על הכפתור "מארק" תהפוך את הקישור מ[[מארק]] ל-[[מרק גרמני|מארק]]. אם הקישור היה [[מארק|מארקים]], לחיצה על הכפתור תהפוך אותו ל[[מרק גרמני|מארקים]]), או בקצרה - לחיצה על הכפתור תעשה את הדבר הנכון.
תמונות
[עריכה]במקרה ש הסקריפט מציע שימוש בכלי שנקרא FIST לחיפוש תמונות חופשיות מתאימות בוויקישיתוף ובוויקיפדיות בשפות אחרות, וכן תמונות חופשיות באתר פליקר. אם הערך כבר מכיל תמונות, הסקריפט סורק את הגירסה השמורה של הערך ומוצא אם יש בה תמונות שמכילות את התבנית {{שימוש הוגן}}. אם יש כאלו, הסקריפט מודיע, ומציע קישור ל FIST כדי להחליף את תמונות השימוש ההוגן בתמונות חופשיות.
ויקישיתוף
[עריכה]אם אין בערך קישור לוויקישיתוף, ויש בו בינוויקי באנגלית, צ'קטי בודק אם בערך באנגלית יש קישור לוויקישיתוף.
במידה ויש, צ'קטי מודיע, ומציע להוסיף קישור לוויקישיתוף.
כל שנשאר לכם לעשות הוא למקם את הסמן במקום בו אתם רוצים להוסיף את הקישור "ויקישיתוף בשורה" (בדרך כלל בסוף פסקת "קישורים חיצוניים"), וללחוץ על הכפתור "להוספה" - וזה הכל!