שיחה:ספר מתכונים
הוספת נושאבעבודה
[עריכה]מכיוון שאף אחד אחר לא עשה זאת עד כה, החלטתי לקחת על עצמי את עבודת הכתיבה של חלק זה. אני מתכוון בהמשך לשתף בחלק זה מידע רב שהצטבר ברשותי ולייבא לכאן טקסטים מהחלק המקביל בויקיספר האנגלי ובאתרי ויקיספר בשפות האחרות. בכבוד רב. 24.12.234.123 08:15, 3 בינואר 2009 (IST)
שינוי מבנה הספר
[עריכה]המבנה הנוכחי מבוסס על הספר המקביל באנגלית, אבל לדעתי אפשר לשפר מספר דברים ובפרט - להשתמש בטכנולוגיה שויקי מאפשרת על מנת ליצור קטלוג אוטומטי של המתכונים.
אני אנסה להסביר:
היום כדי להוסיף מתכון, יש להכניסו ידנית לרשימה המתאימה (למשל, לארוחת בוקר). אם רוצים שהוא יופיע גם בדף של מתכונים לפי מרכיבים (דוגמת שוקולד) צריך להעניסו ידנית גם לרשימה זו..
מה אני מציע הוא להשתמש בקטגוריות לשם כך. על-ידי שימוש נכון בתבנית {{מרכיב}} ניתן להוסיף את המרכיבים העיקריים של המתכון, וליצור אוטומטית קטגוריה שמכילה את כל המתכונים עם אותו המרכיב. כנ"ל לגבי קטגוריית המתכון (מרק;ארוחת בוקר;סלט), כנ"ל לגבי סוג המטבח (אשכנזי, סורי) וכו וכו... בסופו של התהליך יהיו דרכים רבות להגיע לאותו מכון, לפי כל אחד מסוגי הפילוח. מה שנדרש הוא לעוד לפי התבניות המוסכמות (ולעדכן את המתכונים הקיימים על-פיהם).
לסיכום:
- אני עומד להחליף את הדף הראשי של ספר המתכונים להפניות של קטגוריות מתאימות
- לשנות את התבניות של מתכון חדש שיכילו "מראי מקום" לכל הקטגוריות השימושיות
- לעדכן את המתכונים הקיימים לפי הסטנדרט הנ"ל.
הצעות נוספות / הערות / כל דבר נוסף - יתקבל בברכה. תחילת עבודה תהיה עוד שבוע לפחות. בברכה ובהצלחה, Gran 06:51, 19 באוקטובר 2009 (IST).
- שלום Gran. תודה על תרומתך בתחום.
- לדעתי קישור לקטגוריות עם שם פשוט כמו עוף, בצל, ביצים - אינו רצוי. זה ייצור מצב שבו יהיו הרבה קטגוריות ששיוכן אינו ברור. מה דעתך על קטגוריה בשם מתכונים/סינון לפי רכיב עיקרי/בצל או מתכונים/רכיב עיקרי/בצל או מתכונים/סינון/בצל?
- בדומה, לא כדאי לקרוא לתבנית "מרכיב" או "ארוחת בוקר". אני מציע משהו בסגנון "{{מתכונים/מרכיב עיקרי|עוף}}" או "{{מתכונים/ארוחת בוקר}}".
- היי, תודה על ההערות! אני לא רואה בעיה לשנות את שמות התבנית כך שיהיו עם התחילית "מתכונים". מצד שני, אני לא רואה בעיה, כי לכל קטגוריה אפשר לשייך לקטגורית אב, במקרה זה קטגורית "ספר מתכונים" או משהו דומה, שיהווה את שורש עץ הקטגוריות של הספר.
- נשמע הגיוני? Gran 05:50, 20 באוקטובר 2009 (IST) (אוף! העברית והאגלית מתהפכים בחתימה, ואני לא מצליח לתקן את זה, וגם לא להחליף לקישור לדף המשתמש שלי בויקיפדה.)
- על פניו, ניתן לשייך כל קטגוריה לכל קטגוריה, אבל כשאני מסתכל על כל הקטגוריות הראשיות בויקיספר, כמו מתמטיקה, היסטוריה, מוזיקה, ספר מתכונים, ספרות, זהירות בדרכים, C++, מקצועות לבגרות, לא הייתי רוצה למצוא ביניהן עשרות רבות של קטגוריות בשם בצל, חלב, תפוח אדמה. האם כוונתי ברורה? Mintz l 20:11, 20 באוקטובר 2009 (IST)
- בבקשה, אל תמהר לבצע שינויים לפני שהגענו להחלטה. סימנת הרבה ערכים עם תבניות פרווה, בשרי וכו', אך טרם הושגה הסכמה על מבנה התבניות. Mintz l 20:15, 20 באוקטובר 2009 (IST)
לא מבין את כוונתך. למה שתמצא את "חלב" בקטגוריה ראשית? הוא יהיה תת-קטגוריה של "מתכונים" גם אם השם שלו הוא "חלב" ולא "מתכונים/חלב". האם לזה התכוונת או שאני מפספס אותך? אגב, ככה נהוג גם בויקיפדיה.. אני מסכים שעדיף שדפים של אותו ספר יהיו דפי משנה של הערך, אני לא בטוח שצריך להיות כל כך פדנטיים לגבי תבניות, בעיקר אם יש קטגורציה יעילה לפילוח התבניות השונות לפי הצורך.
- כוונתי הייתה שאם אבקש בויקיספר את רשימת הקטגוריות, אני אמצע שם דברים כמו חלב, בצל וכו', ובזה אני לא מעונין. השיוך שאתה עושה אמנם מתקיים, אך נסה לדמיין שכל הקבצים במחשב שלך נמצאים בתיקייה אחת, ואחד הקבצים האלו הוא קובץ HTML שבתוכו הכל "מסודר". Mintz l 01:18, 25 באוקטובר 2009 (IST)
- אם תבקש את רשימת כלל הקטגריות הקיימות, אכן זה מה שתמצא. גם אם השם יהיה שונה, הן עדיין יופיעו בדף של כלל הקטגוריות. Gran 04:10, 25 באוקטובר 2009 (IST)
לגבי שינויים רבים - אם תהיה בעיה, אני אנסה להביא בוט שיעשה את השינויים.. הייתי בשוונג לשנות את התבנית.. בטח התחושה מוכרת-2 בלילה עם חשק עז לשנות תבניות.... (או אולי זה רק אני?? :) Gran 07:33, 24 באוקטובר 2009 (IST)
- אף פעם אל תערוך כשמראש אתה מתכוון "להביא" בוט שינקה אחריך. בוט זה הרבה עבודה ואין טעם לכוון לשם כבר בתחילת העבודה. Mintz l 01:18, 25 באוקטובר 2009 (IST)
- ברור לך שלא זה המקרה. מאידך, לא צריך להיבהל מעבודה שנעשתה. אם מחליטים אחרת תמיד אפשר לשנות. אם היינו יודעים הכל מראש - וודאי שהדברים היו פשוטים יותר. לצערנו, הם לא. Gran 04:10, 25 באוקטובר 2009 (IST)
מכיוון שרק שנינו פעילים בנושא, בוא נגיע להסכמה לגבי הדברים השונים שעלו. אנא חווה דעתך על כל נושא בנפרד.
- שינוי הדף הראשי באופן שיקשר לדפי קטגוריות שונים. כל דף קטגוריה הינו למעשה פילוח של המתכונים לפי קריטוריון שונה (כשרות / מטבח אופייני / מורכבות בישול)
- שינוי תבנית "מתכון" כך שתכיל מראי מקום לכל לקטגוריות לפי הקריטוריונים העיקריים של הספר.
- שינוי שמות התבניות מ"שם", ל"ספר מתכונים/שם".
- שימוש בתבנית "מרכיב" (או סמ|מרכיב) לכל מרכיב עיקרי, ופילוח מתכונים לפי המרכיבים השונים.
- ביטול קריטריון של "ארוחת בוקר"/צהריים/ערב - הוא מיותר ומרגיז. מי קבע שביצה קשה היא ארוחת בוקר ולא ערב? האם שקשוקה חייבת להיות בערב? ואם בא לי בצהריים?
- שיכתוב קריטוריוני ה"מטבחים", כך שישארו רק 5-9 המטבחים העיקריים, במקום 40 סוגי המטבחים הריקים שיש כיום. (Gran 21:14, 24 באוקטובר 2009 (IST), תוספת מאוחרת)
אתה מוזמן (אתם מוזמנים!) להשתמש ב בעד נגד ושות'. Gran 07:53, 24 באוקטובר 2009 (IST)
- מסכים עם כל מה שכתבת, פרט ל-6. אתה מוזמן לשכתב, אך אין בהלה למחוק את הריקים. כמו כן, עלינו לדון על אופן היישום של סעיפים 1-5. (ראה השיחה הנ"ל לדוגמה) Mintz l 01:18, 25 באוקטובר 2009 (IST)
- לגבי 6- הם יעלמו באופן טבעי, מכיוון שהם היום לא קיימים באמת (קישורים אדומים) ולכן לא שייכים לאף קטגוריה. מצד שני תמיד אפשר לשמור על הרשימה הזו בדף הקטגוריה החדש, כך שישיו קישורים (אדומים) במידת הצורך. פרט לכך, לגבי סעיף 3, אני לא רואה צורך ממשי. זה לא "מסודר" יותר. אם קיימת מדיניות שכל ספר הינו דף בויקיפדיה וכל הנושאים הקשורים אליו (תבניות/שיחות/קטגוריות) מחוייבים להיות דף משנה של הספר, אז צריך ליישר קו, אבל אם אין מדיניות כזו, אני לא רואה צורך בשינוי כנ"ל, (ולא רואה את הייתרון ביצירת מדיניות כזו). Gran 04:10, 25 באוקטובר 2009 (IST)
איחוד: שיחה של ספר מתכונים טבעונים
[עריכה]מתכונים מבוקשים
[עריכה]כתבו כאן איזה מתכונים הייתם רוצים לראות
שלום לכולם, הודה מאוד למי שיכתוב מתכון לשניצל תירס
שאלות
[עריכה]כתבו כאן שאלות בסיסיות
איך עושים שלפתיתי הסויה יהיה טעם של עוף?
מרק בטטות
[עריכה]חומרים:
מעט שמן קנולה /שמן זית 1 בצל גדול חתוך לקוביות 3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים. 2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות. חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות. 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך. מלח ופלפל שחור. כ-1.5 ליטר מים שמנת לבישול 10%
ההכנה: 1. מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה / זית (אם חסר שמן, אפשר
להוסיף מים).
2. מוסיפים את הירקות האחרים כשהם חתוכים גס ומאדים. 3. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. 4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כ- 20 דקות, עד
שהירקות מתרככים.
5. מעבירים את המרק (ירקות + מים) לבלנדר וטוחנים עד לקבלת
מרקם עדין. ניתן להוסיף מים רותחים, אם מרקם המרק יצא סמיך מידי.
6. בעת ההגשה ניתן להוסיף שמנת לבישול כתיבול - ל א חייבים.
(נוכחי | קודמת) 09:45, 8 ביולי 2013 יעל נקר נטורופתית (שיחה | תרומות | חסימה) . . (1,531 בתים) (+1,171) . . (←מרק בטטות: פסקה חדשה) (שחזור עריכה אחת | ביטול) (נוכחי | קודמת) 13:10, 24 בנובמבר 2006 DanAvner (שיחה | תרומות | חסימה) מ . . (360 בתים) (+7) . . (←מתכונים מבוקשים) (ביטול) (נוכחי | קודמת) 13:09, 24 בנובמבר 2006 DanAvner (שיחה | תרומות | חסימה) . . (353 בתים) (+217) . . (ביטול) (נוכחי | קודמת) 13:00, 24 בנובמבר 2006 DanAvner (שיחה | תרומות | חסימה) . . (136 בתים) (+136) . . (דף חדש: איך עושים שלפתיתי הסויה יהיה טעם של עוף? Illuyanka 00:34, 17 ביולי 2013 (IDT))Illuyanka