שיחה:מדריך לחייל ולמתגייס
הוספת נושאמראה
תגובה אחרונה: לפני 14 שנים מאת המאבטח בנושא תיקון טעות
תיקון טעות
[עריכה]2. ו3. נכונים, טעות שלי.
1. שגוי, מכיוון שבסוף המכתב כתוב "פלוני אלמוני (שם הכותב), פוקד.". משמע - הוא נותן פקודה לקיים את דברי המכתב.
(דרך אגב, כל ההליכים במיט"ב מתקיימים תחת פקודה. חייבים לקיים את הפקודה מתוקף חוק מדינה).
עוד דבר - הגיוס מתקיים בכל הארץ, ולא רק בתל השומר, שם נמצא בסיס מיט"ב במרכז (רק לידע כללי - קיימת פריפריה מחוץ לתל אביב...)
בברכה, המאבטח - שיחה 10:38, 20 בדצמבר 2010 (IST)
- דברי מבוססים על חוק שירות ביטחון.
- "פוקד" הוא מונח שמוגדר בחוק (ללא קשר למונח "פקודה" - אם כבר, אני חושב שמקור השם הוא "לפקוד" חיילים לצה"ל, אבל זה לא משנה), וכתוב שם (סעיף 3): "פוקד רשאי, בצו, לקרוא לכל מיועד לשירות בטחון או יוצא-צבא להתייצב לרישום במקום ובזמן שהפוקד או מי שהוא הסמיך לכך קבע בצו." כלומר, מדובר בצו ולא בפקודה. הסמכות לתת פקודות היא רק לחיילים - עד הגיוס מדובר בצווים הניתנים לפי חוק. זה לא עקרוני מאוד, ולשניהם חובה לציית, אבל כדאי לדייק במונחים.
- ביום הגיוס מגיעים ללשכת הגיוס האזורית (אכן יש גם אחת בתל השומר, ליד בסיס מיטב, ועוד מגוון בסיסים במחנה תל השומר), אך משם נוסעים (לאחר המתנה בלבד) באוטובוס לבסיס "מיטב" היחיד בארץ, בתל השומר (אם כי למען הדיוק, גם לשכות הגיוס שייכות למיטב, עדיין גם צה"ל קורא לזה "בסיס מיטב"). שם נערך כל תהליך החיול ומשם מתפנים לטירונות (בדרך כלל - אני מכיר אנשים שנשארו שם בהמתנה למועד הטירונות שלהם), שהיא גם כן בבסיסים שונים ברחבי הארץ. ר' ה"סרטון" הזה, מסך שלישי (אם כי אני חושב שהם הגזימו באנימציה). – rotemliss – שיחה 18:40, 20 בדצמבר 2010 (IST)
- אני סומך עליך. אם טעיתי אז אני מתנצל. המאבטח - שיחה 09:23, 21 בדצמבר 2010 (IST)