לדלג לתוכן

פסיכומטרי/טקסט

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

מבנה

[עריכה]

בפיסכומטרי שני טקסטים עם 5-6 שאלות. אחרי קריאה וישיבה במבחן שאורכו 3 שעות לא תמיד יש סבלנות לקרוא ולכן חשוב תרגול הקריאה.

מי צריך להתכונן?

[עריכה]

על פי רוב דוברי אנגלית (שחיו בחול שנה ומעלה) עוברים בקלות את מבחן האנגלית ולכן - אישית לא חשוב שיש להם למה להתכונן. אזרחי ישראל שלמדו בארץ 5 יחידות לימוד ורמת ה"חיבור" שלהם לאנגלית לא גבוהה (כלומר לא קוראים אנגלית במשחקים וכו') - יש הרבה במה להשתפר - בעיקר ב"חיבור הנפשי".

מה קוראים?

[עריכה]

מתוך הנחה שאנשים חרוצים ועקשנים לומדים בעצמם לפסיכומטרי, הייתי ממליץ לקרוא מאמרים מחקרים (לא דווקא בתחום המדע) שבהם רמת האנגלית דורשת חשיבה, אוצר מילים זהה לפסיכומטרי וכו'.

איזה נושא? העדפה לנושאים שהופיע במבחנים קודמים למשל פרווניתיים (Tarantula) אך לא מחייב.מומלץ לקרוא נושאים בהם אינכם מתעניינים והסיבה לכך היא שבפסיכומטרי תמצאו את עצמכם עם אפס סבלנות. הקושי באנגלית הוא לא הרמה אלא הקושי הנפשי. חוסר הסבלנות מוביל לקריאה בזיזה של מילים ולכאב רק מלהביט במילים. בדיעבד המבחן הוא הרבה יותר קל.

מקורות למאמרים: google scholar הוא הכלי המועדף והפשוט ביותר, מקלידים בו נושא (כמו Tarantula) ולוחצים על מאמר. עוד כלי הם מאגרי מידע (כמו jstor, jcb[1]).

אינני מבין דבר! - אני מאלה שממליץ לשבור שינים ולא להוריד את רמת האנגלית. אני מאמין שצריך לדעת מה הוא היעוד כדי להגיע אליו. רבים מאלו שמורידים את רמת האנגלית שלהם אולי שיפרו את מהירות הקריאה אבל מה שווה מהירות קריאה אם אינך מבין את שאתה קורא? חייבים לרכוש כלים להבנת הנקרא באנגלית ובכל מקרה האוניברסיטה היא עם דרישות גבוהות מבחינת קריאה באנגלית - עדיף שעה קודם.

הנחיות

[עריכה]

"על כיסא עץ מגעיל ישבתי לי וקראתי תקיית דפים". כלומר:

  1. לא מול מסך המחשב
  2. דפים שנראים מפחיד.
  3. כיסא לא נוח ומקום שקט (אפשר לקפוץ לאוניברסיטה)
  4. דפים מתיקיה ולא ספר

הערות שוליים

[עריכה]
  1. ^ הבעיה שחלק בתשלום. השנים המוצאים הם בחלקם חופשיים