פסיכולוגיה מדוברת/פטשיזם
חפץ מעבר הוא חפץ שלרב ילד אוהב (שמיכה, בובה ועוד) שבלעדיהם אינו הולך לישון. קיים קשר בין פטשיזם לחפץ מעבר (216). לחפץ מעבר יש חשיבות לא מבוטלת על התפתחות הרגשית של הילד. לרב זה חפץ בעל מקרם רך שהילד לוקח עליו בעלות ואין לאיש זכות לשנות אותו או לעשות בו משהו בניגוד לרצונו. הוא מרגיע את הילד טרם השינה. שימוש בחפץ מעבר הוא סימן לההפרדה שלו מהאם. הילד מיחס לחפץ מעבר חלק מתכונות האם כמו יכולת הרגעה. כשמאפשרים לילד להמשיך את האשליה האומניפוטנטית (כל יכול) שלו, לכאורה הוא עם אמו ושולט בה מאפשר לו לשלוט גם במציאות שמחוץ לקשר עמה וכך יש לו אשליה שהוא לא לבד. אשליה זו מאפשרת לו להתמודד עם בדידות וחסר אונים.
הפרעת הפטישיסטית מצביעה על פגיעה רגשית בשלב של המעבר כ שהאדם מתקשה לעבור מאוביקט המעבר שמסמל אמו לאוביקט מציאותי. לרב כי האוביקט המציאות אינו מאפשר שליטה מוחלטת בו. אנשים המתמודדים עם ההפרעה הם כאלו שחוו שליטה אומניפוטנטית עם האוביקט המקורי, האם, באופן לא מספק. לפיכך הם אינם יכולים לוותר על השליטה האומניפוטנטית ומתקשים ליצור קשר רגשי שאינו נתון לשליטה הבלעדית שלהם ויש לו חיים משל עצמו. החפץ שמעורר תשוקה מאפשר במקביל גם שליטה אומניפוטנטית וגם הכחשת הפרידה מהאם.
הטיפול בפטישזם
[עריכה]טיפול פסיכודינמי שמהווה אוביקט מעבר טוב (217) שכן הוא מאפשר חוויה של שליטה מוחלטת. באופן כזה הטיפול מתיר את הסבך הרגשי בו נמצא הפציינט.