פסיכולוגיה מדוברת/נשיות, גבריות ודימוי גוף

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

יש מי שמתיחס לזהות מינית כחופפת לדימוי גוף. חדרי הכושר מלאים בגברברים צעירים שמטפחים שעות ומאדירים שריריהם ומדמים בנפשם שהם מחזיקים את האגו.
הופעה נאה ואטרקטיבית תורמת לביטחון ולתחושת הזהות המינית. גמו דם, האופן בו אנו ערנים לגירוי מיני ומגיבים להם.
תחושת הזהות המינית היא ענין פנימי הנובע מגרעים של ביטחון בסיסי באשר למי שאנחנו וקשורה לטיב הקשר ולמידת האטרקטביות שחש האדם ביחסים עם ההורים שלו. קשר טוב וחם בין אב לבן מיצב תחושת ביטחון ביחס לנשיות ולמידה שהיא עשויה לעורר ענין במין הגברי. קשרים אלו מאפשרים לגבש ידיעה פנימית ביחס למהות הקשר עם גבר והם הבסיס ליכולת ליצור עמו קשר מתמשך בעתיד. במקביל הזדהות טובה עם האם מעמיקה את תחושת השלמות והשלמה של האישה כאישה וכל ההשלכות הנובעות מכך: הרצון למלא תפקידים (54) נשים כמו להרות ולגדל ילדים או להידמות לאם בתכונות ופעילויות אחרות.
טיפוח חיצוני שאינו מקושר למהות הפנימית מחזק את יכולת הפיתוי. מידה גבוה של פיתוי עומד לרב בסתירה לזהות מגובשת כי מכוונת בראש ובראשונה ללכוד תשומת לב ולא לגלות ענין אמיתי.
בכל אדם יסוד נשי וגברי. נהוג ליחס ליסוד הגברי תכונות של אקטיביות, תוקפנות, חדירתיות. הנשי - פסיבי, מכיל, רגשית זהות מינית בשלה מכילה הכרה והבחנה בשני היסודות האלו.
טיפוס מאצ'ו - סטריטוטיפ גברי ללא רמז של עדינות, כנות או חמימות.
פאם פאטאל - סטריאוטיפפ נשי שמיצג גם היא זהות מינית לא בשלב, שטחית ופלקטיות. השלמות החיצונית מצביעה על העדר שלמות פנימית.