פסיכולוגיה מדוברת/אידאליזציה ונאביות
אידאליזציה היא המנגנון הפועל מאחורי נאביות. בנאביות יש אלמנטים של חוסר ניסיון בחיים. אנשים נאיבים הם כאלו שלא לומדים מהניסיונות שלהם וחוזרים על הטעויות שלהן. יש הנוטים לחשוב כי נאיבי הוא אדם שנותן יותר מדי אמון באנשים אחרים. הם מאמינים בקלות ומוצאים עצמם מרומים ונפגעים על ידי אחרים. עם זאת אנשים נאיבים הם אנשים עם בעית אמון. הנאיביות היא מנגנון אידאליזציה שבנו לעצמם בגלל בעית אמון וקושי לדעת מה הם הכללים לפיהם יש לתת אמון לאנשים.
אנשים נאיבים משתמשים באינטואציה - מנגנון שהתפתח בעקבות ניסיון חיים - בגלל אידיאלזיה. הם נותנים אמון עיוור ומכבים את מנגנוני ההרתעה כשיש סימנים חשודים. הם מתעלמים ממידע רשגי, מהססים להשתמש בו כמנחה לדרך ומאמינים בו כאילו היה אשליה שגבשו לעצמם. אשליה זו היא אידיאליזציה (105). סיפור על מלי שהכיר את רוברטו בחור עדין, רגיש ורומנטי. הוא ספר כי מתגורר בדרום ועובד כסוכן חרש של המשטרה ולכן היה מופיע מדי פעם ללא התראה ונעדר בשבתות כי עסוק בעבודה. אחרי שנה וחצי לחצה מלי למסד את הקשר ורוברטו נעלם. באחד הימים פגשה חברה מהעבודה שספרה כי רוברטו הביא את בנו לעבודה התוודעה מלי שיש לו ילד. חברתה הייתה מופתעת ואמרה לה שהיא חשבה שהיא ידעה שהוא נשואי. מלי לא ידעה כי רצתה להגן על עצמה ממידע רגשי כואב שאולי רוברטו אינו אוהב אותה כפי שרצתה להאמין כדי לא לעורר בה כאב שהרגישה כלפי אמה.
נאיבים לרב רעבים לאהבה ובעלי עבר של דחיות וכאב. הם זקוקים לחום.
הצורך באהבה הוא אוניברסלי אך מי שגדל בבית פחות חם הצורך הוא מוגבר ונואש. הוא גם מפיל את האדם למלכודות נאביות. ככל שיש רעב גדול יותר כך האדם מתעלם מעובדות, מאמין למשאלות לב ולהתפתות אל הצעות שקריות שממנו נמנע ממנו חום ואהבה.
נטיה זו למלא צרכים בסיסים מזכירה למחברת את פו הדוב שרצה ללכוד את פילנפיל, חיה איומה שמעולם לא פגש, על ידי מלכודת צנצנת דבש. לצערו זו היתה צנצנת אחרונה. כשגבר עליו התאבון התגנב למלכודת ונלכד במלכודת שלו עצמו.