לדלג לתוכן

פייתון/פיתוח לסביבת אינטרנט/Django

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

Django Web Framework (Python)

[עריכה]

Django היא מסגרת אינטרנט פופולארית ביותר עם תכונות מלאות בצד השרת, שנכתבה ב- Python. מודול זה מראה לך מדוע Django היא אחת ממסגרות שרת האינטרנט הפופולריות ביותר, כיצד להגדיר סביבת פיתוח וכיצד להתחיל להשתמש בה כדי ליצור יישומי אינטרנט משלך.

דרישות מוקדמות

[עריכה]

לפני שתתחיל מודול זה אינך צריך להיות בעל ידע כלשהו ב-Django. באופן אידיאלי, תצטרך להבין מה הם תכנות אינטרנט בצד השרת ומסגרות אינטרנט על ידי קריאת הנושאים במודול הצעדים הראשונים של תכנות האתר בצד השרת .

מומלץ ידע כללי במושגי תכנות וב- Python , אך אינו חיוני להבנת מושגי הליבה.

הערה: Python היא אחת משפות התכנות הקלות ביותר לקריאה והבנה של טירונים. עם זאת, אם אתה רוצה להבין את המודול הזה טוב יותר, ישנם ספרים רבים ומדריכי הדרכה בחינם הזמינים באינטרנט כדי לעזור לך (יתכן שמתכנתים חדשים ירצו לבדוק את הדף של Python עבור לא מתכנתים בוויקי של python.org).

מדריכים

[עריכה]
מבוא לג'נגו
הקמת סביבת פיתוח של Django
מדריך ג'נגו: אתר הספרייה המקומית
מדריך ג'נגו חלק 2: יצירת אתר שלד
מדריך ג'נגו חלק 3: שימוש במודלים
מדריך ג'נגו חלק 4: אתר ניהול של ג'נגו
כעת, לאחר שיצרנו מודלים לאתר LocalLibrary , נשתמש באתר Django Admin כדי להוסיף כמה נתוני ספרים "אמיתיים". ראשית, נראה לך כיצד לרשום את הדגמים באתר הניהול, ולאחר מכן נראה לך כיצד להתחבר וליצור כמה נתונים. בסוף, אנו מראים כמה דרכים בהן תוכל לשפר עוד יותר את הצגת אתר הניהול.
מדריך ג'נגו חלק 5: יצירת דף הבית שלנו
כעת אנו מוכנים להוסיף את הקוד כדי להציג את העמוד המלא הראשון שלנו - דף בית עבור LocalLibrary שמראה כמה רשומות יש לנו מכל סוג דגם, ומספק קישורי ניווט בסרגל הצד לדפים האחרים שלנו. לאורך הדרך נרכוש ניסיון מעשי בכתיבת מפות ותצוגות כתובות בסיסיות, קבלת רשומות ממסד הנתונים ושימוש בתבניות.
מדריך ג'נגו חלק 6: רשימה כללית ותצוגות פירוט
מדריך זה מרחיב את אתר האינטרנט LocalLibrary שלנו , ומוסיף רשימה ודפי פירוט עבור ספרים ומחברים. כאן נלמד על תצוגות גנריות המבוססות על מחלקות, ונראה כיצד הן יכולות להפחית את כמות הקוד שאתה צריך לכתוב למקרי שימוש נפוצים. אנו גם ניכנס לטיפול בכתובות אתרים ביתר פירוט, ונראה כיצד לבצע התאמת דפוסים בסיסית.
מדריך ג'נגו חלק 7: מסגרת הפעלות
מדריך זה מרחיב את אתר האינטרנט LocalLibrary שלנו , ומוסיף מונה ביקורים מבוסס הפעלה לדף הבית. זוהי דוגמה פשוטה יחסית, אך היא מראה כיצד אתה יכול להשתמש במסגרת ההפעלה כדי לספק התנהגות מתמשכת למשתמשים אנונימיים באתרים שלך.
מדריך ג'נגו חלק 8: אימות משתמש והרשאות
במדריך זה נראה לך כיצד לאפשר למשתמשים להיכנס לאתר שלך עם חשבונות משלהם, וכיצד לשלוט במה שהם יכולים לעשות ולראות על סמך האם הם מחוברים או לא וההרשאות שלהם . כחלק מהדגמה זו, נרחיב את האתר LocalLibrary , נוסיף דפי התחברות והתנתקות ודפים ספציפיים למשתמש ולצוות לצפייה בספרים שהושאלו.
מדריך ג'נגו חלק 9: עבודה עם טפסים
במדריך זה נראה לך כיצד לעבוד עם HTML Forms ב-Django, ובמיוחד את הדרך הקלה ביותר לכתוב טפסים ליצירה, עדכון ומחיקה של מופעי מודל. כחלק מהדגמה זו, נרחיב את האתר LocalLibrary כך שספרנים יוכלו לחדש ספרים, וליצור, לעדכן ולמחוק מחברים באמצעות הטפסים שלנו (במקום להשתמש באפליקציית הניהול).
מדריך ג'נגו חלק 10: בדיקת אפליקציית אינטרנט של ג'נגו
ככל שאתרי אינטרנט גדלים, הם הופכים קשים יותר לבדיקה ידנית - לא רק שיש עוד מה לבדוק, אלא שככל שהאינטראקציות בין רכיבים הופכות מורכבות יותר, שינוי קטן בתחום אחד עשוי לדרוש בדיקות רבות נוספות כדי לאמת את השפעתו על תחומים אחרים. אחת הדרכים למתן את הבעיות הללו היא לכתוב בדיקות אוטומטיות, שניתן להפעיל בקלות ובאמינות בכל פעם שאתה מבצע שינוי. מדריך זה מראה כיצד להפוך את בדיקת יחידות האתר שלך לאוטומטיות באמצעות מסגרת הבדיקה של Django.
מדריך ג'נגו חלק 11: פריסת ג'נגו לייצור
כעת יצרת (ובדקת) אתר LocalLibrary מדהים , תרצה להתקין אותו על שרת אינטרנט ציבורי כך שניתן יהיה לגשת אליו על ידי צוות הספרייה וחברי הספרייה דרך האינטרנט. מאמר זה מספק סקירה כללית של האופן שבו תוכל למצוא מארח לפרוס את האתר שלך, ומה אתה צריך לעשות כדי להכין את האתר שלך לייצור.
אבטחת יישומי אינטרנט של Django
הגנה על נתוני משתמשים היא חלק חיוני בכל עיצוב אתר. הסברנו בעבר כמה מאיומי האבטחה הנפוצים יותר במאמר אבטחת אינטרנט - מאמר זה מספק הדגמה מעשית כיצד ההגנות המובנות של Django מטפלות באיומים כאלה.