פייתון/התקנת פייתון
מראה
< פייתון
התקנת פייתון
[עריכה]תוכלו להשתמש בפייתון ללא התקנה באמצעות Online Python Interpreters, לדוגמא - http://repl.it/languages/Python או [1]
משתמשי Linux
[עריכה]אתם כנראה ברי מזל ופייתון כבר מותקנת במחשב שלכם. כדי לבדוק זאת הקלידו python בשורת הפקודה. אם אתם רואים משהו כמו בסעיף שלהלן, הפייתון מותקן.
משתמשי windows
[עריכה]- הורדת אחת מהגרסות המתאימות כאן.
- התקנה רגילה כאשר לוחצים next, next, next.
- יצירת קיצור דרך לקובץ Idle shell באמצעות כניסה להתחלה - תוכנות - פיתון, לחיצה על מקש שמאלי על הקובץ "Idle shell", sent to (שלח אל) ולבסוף לחיצה על desktop (שולחן עבודה).
התקנת קונסולים
[עריכה]קיימים מגוון של תוכנות כמו spyder, pycharm ועוד המציעים לא רק אפשרות לקידוד בשפת פייתון אלא "סביבה" קלה לעבודה. לדוגמה קונסולים רבים מציעים אפשרות של Debugger, תכנה המאפשרת למתכנת לדעת היכן קיימת בעיה בקוד ההרצה.
לסיכום נוכל להקביל זאת להבדל בין כתבן ולורוד. בעוד כתבן מציע פעולות כתיבה בסיסיות, וורוד מפשטת את פעולת הכתיבה, יצירת טבלות, עריכה ועוד. על כן מומלץ להתקין את אחד מהקונסולים.
התקנת pycharm
[עריכה]- קישור אל הורדת התוכנה כאן
- יצירת פרויקט חדש תחת שם אותו אתם בוחרים למשל "פרויקט 1"
- מצד שמאל, בפרויקט החדש, תראו את שם התיקיה "פרויקט 1". לחצו על מקש שמאלי על התיקיה "פרויקט 1" --> חדש --> python file --> בחרו שם לקובץ, נניח A.
- עתה תוכלו לכתוב קודים בצד ימין של התכונה. הבה ננסה:
- כיתוב את הקוד : print ("lets see if it work")
- לחצו מקש שמאלי על הקובץ A ולאחר מכן "run first" או shift 10 או ליחצו על המשולש הירוק (עליו ניתן ללחוץ אחרי הרצה ראשונה)
- חלון חדש יפתח בתחתית התוכנה עם הכיתוב שרשמנו