עשה זאת בעצמך/תיקון תקלות מים

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

דף זה כולל הנחיות לתיקון מספר תקלות נפוצות בצנרת המים הביתית.

חשבון מים מנופח[עריכה]

אם קיבלנו חשבון מים גבוה מהרגיל, יש לבדוק איזה משני המרכיבים של החשבון גבוה מהרגיל - הצריכה המשותפת או הצריכה הפרטית.

צריכה משותפת מנופחת[עריכה]

הצריכה המשותפת היא מרכיב הנמצא בחשבון מים של דירות בבניין משותף. הצריכה המשותפת מחושבת ׂע"י הפחתת צריכת המים של כל הדיירים, מצריכת המים של הבניין כולו. צריכה משותפת גבוהה במיוחד עלולה לנבוע מכמה סיבות:

  • נזילה תת-קרקעית בצנרת של הבניין, הנמצאת בין מונה המים הראשי של הבניין לבין מוני-המים הפרטיים של הדיירים. יש לפנות לועד הבית ולבקש שיזמינו שרברב. במקרים מסוימים ניתן לקבל החזר חלקי של עלות הבדיקה מחברת המים, ע"י הצגת חשבונית מהשרברב.
  • גניבת מים. על כל חשד לגניבה יש להודיע למשטרה.
  • תקלה במונה-המים. יש לשלוח את מונה המים של הבניין לחברת המים. אם אכן יש תקלה, הבדיקה על חשבונם. אם אין תקלה, הבדיקה על חשבון הדיירים.

לעיון נוסף, ראו: בעיות נפוצות בחישוב צריכה משותפת.

צריכה פרטית מנופחת[עריכה]

אם הצריכה הפרטית גדולה מהרגיל, הדבר עלול להעיד על נזילה סמויה בצנרת. כדי לבדוק זאת, יש לסגור את כל הברזים בבית, לוודא שאין זרימה גם בצנרת של האסלה בשירותים, ואז לרדת ולהתבונן במונה המים. אם מונה המים ממשיך להסתובב, סימן שיש נזילה סמויה.

מקום אחד שבו ישנה נזילה שאינה גלויה לעין במבט ראשון, הוא האסלה. ניתן לזהות נזילה באסלה ע"י הדבקת ריבוע אחד של נייר טואלט אל קיר האסלה. אם אין נזילה, הריבוע יישאר יבש. אם יש נזילה, תוך זמן קצר הריבוע יירטב. כדי לתקן את הנזילה, ראו #נזילה באסלה.

לפעמים ישנה נזילה סמויה בצנרת שמתחת לרצפה. במקרה זה יש להזמין שרברב עם ציוד מיוחד לאיתור נזילות. התיקון עלול לעלות מאות שקלים בהתאם לרמת הקושי.

נזילה במקלחת[עריכה]

נזילה מהמזלף (הטוש) במקלחת יכולה להעיד על תקלה בברז, ויש לטפל בה בהתאם לסוג הברז.

אינטרפוץ[עריכה]

ברז האינטרפוץ (וק') מורכב משלושה חלקים: הידית עצמה הבולטת כלפי חוץ, הצנרת הנמצאת בתוך הקיר מתחת לפנלים, והמנגנון הפלסטי המחבר ביניהם. המנגנון הפלסטי הוא רגיש ועלול להיסדק. הדבר עשוי להתבטא בנזילה מהברז עצמו. כמו כן, הדבר עלול לגרום לכך שהברז לא ייסגר עד הסוף, וכתוצאה מכך תהיה נזילה מהמזלף. המנגנון עשוי גם להישבר לגמרי. במצב זה הידית נפרדת לגמרי מהקיר, ואי אפשר להפסיק את זרימת המים ביד אלא רק בעזרת מפתח שבדי או על ידי סגירת הברז הראשי.

ניתן לקנות מנגנון חדש בחנות לחומרי בניין. לשם כך יש להוציא את המנגנון הישן מהקיר ולהביא אותו לחנות, על-מנת לוודא שהמנגנון החדש זהה במידותיו למנגנון הישן. מחיר של מנגנון חדש הוא כ-50 ש"ח.

כדי להתקין מנגנון חדש, יש לקלף את שאריות המנגנון הישן מהידית בעזרת מברג/סכין, או להתיך אותן בעזרת להבת-אש. אם זה לא מצליח, יש לרכוש ידית חדשה בעלות של כ-50 עד 100 ש"ח, ולהרכיב את המנגנון בידית ובקיר. זוהי פעולה פשוטה יחסית, הניתנת לביצוע ע"י שרברב מיומן בפחות משעה.

במקרים קיצוניים שבהם אין כל אפשרות להחליף את המנגנון והידית, יש להחליף את כל הברז. זהו תהליך מסובך ויקר הרבה יותר, שעלול לדרוש שבירה של פאנלים בקיר.

קישורים חיצוניים[עריכה]

נזילה באסלה[עריכה]

נזילה באסלה מתבטאת בירידה מתמדת של מים ממיכל-המים בשירותים אל האסלה שמתחתיו. הנזילה יכולה לנבוע משני רכיבים הנמצאים בתוך מיכל המים: הגומי או המצוף. שניהם זולים למדי, ואם החלטנו להחליף אחד מהם, כדאי כבר להחליף את שניהם באותה הזדמנות.

הגומי נקרא בעגה המקצועית "גומי 5 שקל" בגלל צורתו הדומה למטבע של 5 ש"ח. כשהוא נשחק, יש נזילה. ניתן לקנות חדש בעלות של קצת יותר מ-5 ש"ח בחנות לחומרי בניין.

המצוף עולה כ-40 ש"ח. הנזילה יכולה לנבוע מכך שהוא לא נסגר עד הסוף.

כדי להחליף את הגומי והמצוף, יש לפתוח את מיכל המים, להוציא את הישנים ולהבריג את החדשים. זוהי פעולה פשוטה שכל אחד יכול לבצע בביתו; ניתן למצוא סרטים ביו-טיוב המדגימים את אופן הפעולה.

קישורים חיצוניים[עריכה]