ספר מתכונים/רשתה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי


חומרים:[עריכה]

חצי ק"ג קמח
קורט מלח
2 כפות שמן
4 כוסות מים
רבע כוס שמן
רבע כוס מי זהר
כ-כף קינמון


אופן ההכנה:[עריכה]

לערבב הקמח, המלח ושתי כפות השמן עם חצי כוס מים וללוש. להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק קשה ואחיד. להכין מהגוש הגדול כדורי בצק בגודל כדור טניס.

מעבירים את המכונה המיוחדת להכנת מקרונים לעובי מס' 1. (אפשר לרדד את הבצק במערוך ללא מכונה) את כדורי הבצק שהכנו, מעבירים דרך המכונה ומקבלים משטחים מאורכים בעובי של כ 2 מ"מ. כשמסיימים את הרידוד בעובי מס' 1, מעבירים את המכונה למס' 2 ומעבירים את חתיכות הבצק המרודד פעם נוספת. מעבירים את המכונה למס' 7 ומעבירים את חתיכות הבצק המרודד פעם נוספת ומקבלים משטח ארוך ודק מאוד. במשך כל זמן העברת הבצק במכונה יש לפזר עליו קמח למנוע הידבקות. את כל אחד המשטחים המרודדים דק מעבירים במכונה דרך פתח המקרונים (הדק) ומקבלים רצועות דקות וארוכות של בצק (רשת'ה). לקראת סיום הכנת רצועות הרשת'ה, ממלאים מים ב"ברמה", מכסים עם ה"כסכאס" ומרתיחים על אש בינונית. מרגע שמתחילים האדים לצאת, מכניסים את הרשת'ה ל"כסכאס" ונותנים להתבשל כ 15-20 דק'. מוציאים את הרשת'ה ומניחים בקערה. מערבבים תוך כדי פיזור מים (כ 1.5 כוס) כדי שלא יתקבלו גושים. לתת למים להיספג.. חוזרים על פעולת האידוי והערבוב פעם נוספת. מערבבים את רבע כוס השמן עם רבע כוס מי הזהר והקינמון בכוס. מפזרים על הרישת'ה ומערבבים היטב כדי לקבל פיזור אחיד.


קיים יסוד סביר להניח, כי רבים מבין קוראי/ות המדור שומעים את שם המאכל (רשת'ה) בפעם הראשונה. זאת מכיוון שהמאכל הזה, שהוא המקביל הרעיוני של הקוסקוס, וגם נקרא בשם דומה בשפה הערבית, היה ידוע בעיקר ביישוב כומס שבלוב. הוא משמש "קרקע" מצויינת עבור טבכה בלחמס או בצל וקרעה, וכמו הקוסקוס, בתקופת חגי תשרי, הוא מצ'ופר בגרגרי רימון ומי זהר. דרך הכנתו דומה מאוד לאופן הכנת הקוסקוס, והיא פועלת על עקרון האידוי של מים/נוזלים בתוך ה "ברמה והכסכאס" שמשמשים גם להכנת הקוסקוס. טורחים מעט אבל הטעם שווה. רשת'ה