ויקיספר:מזנון/ארכיון 4
האם אני יכול להעביר את הדף למרחב "עזרה"? כתבתי אותו (מבוסס על הדף המקביל בוויקיפדיה העברית). --פדיחה - שיחה 17:19, 12 באוקטובר 2012 (IST)
- כתבתי גם את הטיוטה משתמש:פדיחה/ויקיספר:בובת קש. --פדיחה - שיחה 17:28, 12 באוקטובר 2012 (IST)
- בשביל להעביר דפים יש לבקש ממפעילים שישתמשו באפשרות היצוא ויבוא המובנת. הידרו - שיחה 20:38, 12 באוקטובר 2012 (IST)
Upcoming software changes - please report any problems
[עריכה](Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)
All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).
Please watch for problems with:
- revision diffs
- templates
- CSS and JavaScript pages (like user scripts)
- bots
- PDF export
- images, video, and sound, especially scaling sizes
- the CologneBlue skin
If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.
Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.
Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 04:55, 16 באוקטובר 2012 (IST)
P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.
Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)
Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed
[עריכה]Please translate for your local community
Hello All,
The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.
The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)
By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!
Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation
Sent using Global message delivery, 19:01, 17 באוקטובר 2012 (IST)
מחפש מתנדבים לעזרה בהעברת קורס מוכן הנה
[עריכה]שלום לקהילת ויקיספר,
יש לי קורס של מבוא למדעי המחשב ב-C שאני מעוניין להעביר בשלמותו לויקיספר. הקורס לומד על ידי שנה שעברה במרכז אקדמי דן ואני חושב שהוא די טוב. כפי שאפשר לראות הוא מכיל הרצאות, תרגילים ופתרונות. מכיוון שהוא כבר בפורמט של מדיה-ויקי ההעברה הנה היא יחסית קלה. עדיין, יש קצת עבודה של העלאת תמונות והתאמות סיגנון פה ושם, בעיקר בהתחלה כי הקורס פונה לכיתה במקום לציבור הקוראים. האם אוכל לגייס כאן מתנדבים לעזור לי במלאכה? תודה רבה, אורי מוסנזון - שיחה 23:10, 27 באוקטובר 2012 (IST)
- חלק עבודה ואשתדל ממש לעשות את חלקי - את הסרטונים והתמונות מומלץ לעלות לויקישיתוף - לטעמי להתחיל עם תוכן ולהמשיך תמונות. בהצלחה ומקווה שעוד משתמשים יתרמו את חלקם :) --Illuyanka 09:15, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- ניתן להאיץ את התהליך וגם לשמר את היסטורית הגרסאות בשלמותה בעזרת אפשרות היצוא(יש לסמן V רק באפשרות השלישית) והיבוא(זמינה רק למפעילים). אורי אם תוכל להכניס את כל הספר בקטגוריה אחת זה יקל על המלאכה. הידרו - שיחה 17:23, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- מגניב הידרו , לא ידעתי על האפשרות הזאת. אנסה ללמוד אותה. תודה אילוינקה, נתחיל להתגלגל.אורי מוסנזון - שיחה 18:32, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- אפשרות זו קיימת, אך זמינה רק למשתמשים בקבוצה "מייבאים", שאינם קיימים באתר זה. נראה שרק הדיילים יכולים להכניס משתמשים לקבוצה זו, ואינני יודע מה המדיניות בעניין זה. אפשרות הייבוא הזמינה למפעילי מערכת מתייחסת רק לייבוא בין אתרי ויקימדיה. – rotemliss – שיחה 20:14, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- דהיינו שעלינו להעביר דף דף + היסטוריה? --Illuyanka 21:51, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- גם אני הייתי שמח לדעת לפני שמתחילים.. אני מוכן גם לנסות לברר בעצמי אצל הדיילים אם תתנו לי כתובת. אורי מוסנזון - שיחה 18:51, 29 באוקטובר 2012 (IST)
- דהיינו שעלינו להעביר דף דף + היסטוריה? --Illuyanka 21:51, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- ניתן להאיץ את התהליך וגם לשמר את היסטורית הגרסאות בשלמותה בעזרת אפשרות היצוא(יש לסמן V רק באפשרות השלישית) והיבוא(זמינה רק למפעילים). אורי אם תוכל להכניס את כל הספר בקטגוריה אחת זה יקל על המלאכה. הידרו - שיחה 17:23, 28 באוקטובר 2012 (IST)
שאלתי בוקיפדיה, --Illuyanka 09:24, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- אני מקווה שזה בסדר שאני עונה פה, נראה לי יותר יעיל. אני ממליצה שתפנו למתניה, שאולי יוכל לעזור או יידע לכוון אותכם איך לטפל בסוגיה הזו. נסו בדף שיחתו בוויקי או בשיתוף. דורית - שיחה 15:15, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- אני יכול לעשות זאת למענכם. אני רק צריך פרטים מה לשים איפה. Matanya - שיחה 15:22, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- תודה רבה, אבל תואיל נא בבקשה להסביר מהו המנגנון ומהי ההרשאה להעביר. שכן יהיו העברות נוספות בעתיד. תודה, יעל - שיחה 15:45, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- אני מקבל את הxml מאורי, ומעלה לכאן עם כפתור שיש לי שכתוב בו "ייבוא". Matanya - שיחה 15:53, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- מעניין, תודה רבה יעל - שיחה 16:13, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- אני יכול לעשות זאת למענכם. אני רק צריך פרטים מה לשים איפה. Matanya - שיחה 15:22, 30 באוקטובר 2012 (IST)
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות ולמדעי המחשב
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות ולמדעי המחשב/סילבוס
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 1
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 2
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 3
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 4
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 5
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 6
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 7
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 8
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 9
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 10
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 11
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 12
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 13
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 14
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 15
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור 16
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/שיעור חזרה
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 1
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 2
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 3
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 4
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 5
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 6
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 7
- מבוא למדעי המחשב ב-C/מבוא לתכנות/תרגיל 8
Matanya - שיחה 18:12, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- תודה מתניה :) השם של המחבר לא יכול להיות על הקטגוריה - תיקון אחד לדוגמא בדף הזה. בברכה, יעל - שיחה 18:40, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- שם סופי: מבוא לתכנות ולמדעי המחשב בשפת C .עוד ליבוא :
- דוגמאות לשאלות מבחן מבוא לתכנות
- מבוא לתכנות/דוגמאות printf
- מבוא לתכנות/תמצית
- כל דפי השיחה לא הועברו
- בנוסף, צריך לעלות את התמונות, קבצים וכו' לויקישיתוף - האם התמונות נוצרו בידי אורי מוסנזון? כיצד סימן את הסרטונים שלו שהעלה ביוטוב (מבחינת זכויות יוצרים, לא רשום בתחתית הסרטון)? האם הוא רוצה עזרה בעלת תוכן לויקישיתוף? --Illuyanka 19:55, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- שם סופי: מבוא לתכנות ולמדעי המחשב בשפת C .עוד ליבוא :
היי, כן התמונות נוצרו על ידי (למעט הבודדות שלקחתי מויקיפדיה ונתתי קרדיט). אני משחרר אותן בכל רשיון חופשי שיתאים. לגבי הסרט ביוטיוב אין לי בעיה לשחרר גם אותו. מצטער שאין לי זמן בתקופה הקרובה לטפל בדברים בעצמי. אורי מוסנזון - שיחה 00:39, 2 בנובמבר 2012 (IST)
- כל התמונות הועלו לCOMMONS:Category:Introduction to Programming & Computer Science פרט לתמונה שנראת לי לא רלוונטית - הרשמות לויקי.כיוון שלא ציפתי בסרטונים רציתי לדעת כמה רלוונטים לך הסרטונים כחלק מהערך? מה היא מידת חשיבותם? ובקיצור האם לעלות את כולם? --Illuyanka 13:03, 2 בנובמבר 2012 (IST)
רשימת קישורים לנתוני זמן אמת של תחבורה ציבורית, שייך לכאן?
[עריכה]שלום לויקיפדים המקומיים, אני משתמש נת- ה- מויקיפדיה. בחודש האחרון ישנה אפשרות לקבל נתוני זמן אמת לגבי הגעת אוטובוסים לתחנות, נתונים שמועברים מהמפעילים למשרד התחבורה, וממנו למפתחי אפליקציות, ודרכם לציבור הרחב (אין גישה ישירה לנתוני משרד התחבורה לציבור). האפליקציות מיועדות ברובם ל־Smartphones, אך אחד ממפתחי האפקליציות (משה שטרית, מפתח איפה-בוס) יצר ממשק בסיסי יעיל גם לטלפונים בסיסיים יותר, בעלי חיבור אינטרנט. הממשק זמין בקישור, והחסרון העיקרי שלו הוא שיש צורך לדעת מהו מספר התחנה במאגרי משרד התחבורה, ניתן לברר זאת דרך אתר איפה-בוס למחשבים, או בדרכים אחרות, ובקיצור מדובר בדבר מסובך. לכן הכנתי לעצמי רשימת יעדים מרכזיים במקומות שונים (כמובן שלכל אדם ישנה רשימת היעדים האישית שלו, מדובר ברשימה סובייקטיבית ותלויה במקום מגורים). דוגמא שלה הכנתי בדף משנה של המשתמש שלי.
כמובן שישנם תקלות ובאגים שונים בנתונים, כמו בכל פרוייקט צעיר (חברות שונות לא מופיעות, נסיעות מסויימות נעלמות, קווים שונים לא מופיעים בתחנות בהם הם צריכים להופיע), אבל הרושם הכללי שקיבלתי לאחר כחודש של בדיקה הוא שהמערכת עובדת בצורה סבירה יחסית, ויש בה תועלת רבה לנוסעים.
שאלתי היא האם רשימה כזו שייכת לפה מבחינת ה־scope של המיזם, ובכלל האם יש עניין בהעלאת הרשימה לדף מסודר ששמו יהיה משהו בסגנון 'נתוני זמן אמת לנקודות עניין בתחבורה ציבורית בישראל'. 77.125.129.226 22:01, 7 בנובמבר 2012 (IST)
Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer!
[עריכה]Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.
I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.
The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**
By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!
Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation
- Sent using Global message delivery, 22:55, 8 בינואר 2013 (IST)
Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.
[עריכה](Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.
If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.
Thank you for your help and your understanding.
Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 17:19, 19 בינואר 2013 (IST)
- תרגום הטקסט - למבקשים:
- "(אנו מתנצלים אם הודעה זו אינה בשפה שלכם)
- בשבוע הבא תעביר קרן ויקימדיה את פעילותה הממוחשבת למרכז נתונים חדש באשבורן, וירג'יניה, ארה"ב. דבר זה נועד כדי לשפר את הביצועים הטכניים והאמינות של כל אתרי ויקימדיה, כולל אתר זה. עקב המעבר עלולים להיות קשיים בגלישה או שהאתר יהיה במצב "קריאה" בלבד (ולא עריכה). הקשיים הגדולים יותר בגלישה צפויים בתאריכים 22-23-24 בינואר 2013, בשעות 19:00 עד 03:00 (שעון ישראל). מידע נוסף זמין בקישור המצורף למעלה.
- אם ברצונכם להישאר מעודכנים לגבי שדרוגים טכניים בעתיד, שקלו להפוך לשגרירי טק והצטרפו לרשימת הדיוור של השגרירים.
- תודה על הבנתכם. גיום פומייה, באמצעות מערכת מסירת ההודעה הגלובלית"
- (תרגום: דני. Danny-w)
- בברכה, יעל - שיחה 17:49, 19 בינואר 2013 (IST)
הוספת תמונה לספר ...
[עריכה]שלום רציתי לעלות תמונה חדשה לספר שאני כותב אבל קיבלתי הודע...
שגיאות הרשאה
אינכם מורשים להעלות קובץ זה, מהסיבה הבאה:
הפעולה שביקשתם לבצע מוגבלת למשתמשים באחת הקבוצות הבאות: משתמשים ותיקים, מפעילי מערכת, משתמשים מאומתים.
יש מישהו שיכול לאמת אותי ?
תודה
משתמש:GilMandel
- האפשרות להעלות קבצים ניתנת למשתמשים ותיקים (שנרשמו לפני 4 ימים לפחות). לכן נראה לי שכעת תוכל להעלות קבצים. – rotemliss – שיחה 16:20, 26 בינואר 2013 (IST)
Help turn ideas into grants in the new IdeaLab
[עריכה]I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.
- Do you have an idea for a project to improve this community or website?
- Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
- Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?
Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.
The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.
Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 22:26, 30 בינואר 2013 (IST)
Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)
Convert complex templates to Lua to make them faster and more powerful
[עריכה](Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians)
Greetings. As you might have seen on the Wikimedia tech blog or the tech ambassadors list, a new functionality called "Lua" is being enabled on all Wikimedia sites today. Lua is a scripting language that enables you to write faster and more powerful MediaWiki templates.
If you have questions about how to convert existing templates to Lua (or how to create new ones), we'll be holding two support sessions on IRC next week: one on Wednesday (for Oceania, Asia & America) and one on Friday (for Europe, Africa & America); see m:IRC office hours for the details. If you can't make it, you can also get help at mw:Talk:Lua scripting.
If you'd like to learn about this kind of events earlier in advance, consider becoming a Tech ambassador by subscribing to the mailing list. You will also be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.
Guillaume Paumier, via the Global message delivery system. 21:48, 13 במרץ 2013 (IST) (wrong page? You can fix it.)
(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians. Please also consider translating the proposal.)
Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。
Hello!
There is a new request for comment on Meta-Wiki concerning the removal of administrative rights from long-term inactive Wikimedians. Generally, this proposal from stewards would apply to wikis without an administrators' review process.
We are also compiling a list of projects with procedures for removing inactive administrators on the talk page of the request for comment. Feel free to add your project(s) to the list if you have a policy on administrator inactivity.
All input is appreciated. The discussion may close as soon as 21 May 2013 (2013-05-21), but this will be extended if needed.
Thanks, Billinghurst (thanks to all the translators!) 07:43, 24 באפריל 2013 (IDT)
- Distributed via Global message delivery (Wrong page? You can fix it.)
[en] Change to wiki account system and account renaming
[עריכה]Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.
(Distributed via global message delivery 06:39, 30 באפריל 2013 (IDT). Wrong page? Correct it here.)
[en] Change to section edit links
[עריכה]The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.
Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.
Detailed information and a timeline is available on meta.
Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.
(Distributed via global message delivery 21:29, 30 באפריל 2013 (IDT). Wrong page? Correct it here.)
יצירת תבנית:משתמש בוויקיספר
[עריכה]שלום,
לדעתי יש ליצור תבנית {{תבנית:משתמש בוויקיספר}} שניתן יהיה להוסיפה לדף המשתמש, כמו כאן, כאן וכאן.
אני לא רוצה ליצור את התבנית כי אני לא מבין בקודים האלה של התבניות... Guycn2 - שיחה 01:39, 18 במאי 2013 (IDT)
Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions
[עריכה]- Recent software changes
- (Not all changes will affect you.)
- The latest version of MediaWiki (version 1.22/wmf4) was added to non-Wikipedia wikis on May 13, and to the English Wikipedia (with a Wikidata software update) on May 20. It will be updated on all other Wikipedia sites on May 22. [1] [2]
- A software update will perhaps result in temporary issues with images. Please report any problems you notice. [3]
- MediaWiki recognizes links in twelve new schemes. Users can now link to SSH, XMPP and Bitcoin directly from wikicode. [4]
- VisualEditor was added to all content namespaces on mediawiki.org on May 20. [5]
- A new extension ("TemplateData") was added to all Wikipedia sites on May 20. It will allow a future version of VisualEditor to edit templates. [6]
- New sites: Greek Wikivoyage and Venetian Wiktionary joined the Wikimedia family last week; the total number of project wikis is now 794. [7] [8]
- The logo of 18 Wikipedias was changed to version 2.0 in a third group of updates. [9]
- The UploadWizard on Commons now shows links to the old upload form in 55 languages (bug 33513). [10]
- Future software changes
- The next version of MediaWiki (version 1.22/wmf5) will be added to Wikimedia sites starting on May 27. [11]
- An updated version of Notifications, with new features and fewer bugs, will be added to the English Wikipedia on May 23. [12]
- The final version of the "single user login" (which allows people to use the same username on different Wikimedia wikis) is moved to August 2013. The software will automatically rename some usernames. [13]
- A new discussion system for MediaWiki, called "Flow", is under development. Wikimedia designers need your help to inform other users, test the prototype and discuss the interface. [14].
- The Wikimedia Foundation is hiring people to act as links between software developers and users for VisualEditor. [15]
If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.
You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 23:38, 20 במאי 2013 (IDT)Trademark discussion
[עריכה]Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)
(Sorry for writing in English. You can translate the proposal.)
Should X!'s edit counter retain the opt-in requirement? Your input is strongly encouraged. Voice your input here.—cyberpower ChatAutomation 07:30, 23 ביוני 2013 (IDT)
- Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)
Universal Language Selector will be enabled on 2013-07-09
[עריכה]On July 9, 2013, Universal Language Selector (ULS) will be enabled on this wiki. The ULS provides a flexible way to configure and deliver language settings like interface language, fonts, and input methods (keyboard mappings). Making it available here is the last phase of making ULS available on all Wikimedia wikis.
Please read the announcement on Meta-Wiki for more information. Siebrand 15:30, 4 ביולי 2013 (IDT) (via Global message delivery).
דיווח על באג
[עריכה]כאשר בוחרים בהעדפות לא להציג את סרגל העריכה, הוא דווקא מוצג. כאשר בוחרים להציגו (ברירת המחדל) הוא לא מוצג. זה רק אצלי? --Guycn2 - שיחה 18:04, 12 ביולי 2013 (IDT)
- אצלי בא והולך. gran - שיחה 03:24, 26 ביולי 2013 (IDT)
- גם אצלי מדי פעם זה בא, אבל לרוב זה לא מופיע (ותמיד בהעדפות אצלי מסומן, כברירת המחדל, דווקא כן להציג את סרגל העריכה). Guycn2 - שיחה 06:29, 15 באוגוסט 2013 (IDT)
Pywikipedia is migrating to git
[עריכה]Hello, Sorry for English but It's very important for bot operators so I hope someone translates this. Pywikipedia is migrating to Git so after July 26, SVN checkouts won't be updated If you're using Pywikipedia you have to switch to git, otherwise you will use out-dated framework and your bot might not work properly. There is a manual for doing that and a blog post explaining about this change in non-technical language. If you have question feel free to ask in mw:Manual talk:Pywikipediabot/Gerrit, mailing list, or in the IRC channel. Best Amir (via Global message delivery). 16:16, 23 ביולי 2013 (IDT)
HTTPS for users with an account
[עריכה]Greetings. Starting on August 21 (tomorrow), all users with an account will be using HTTPS to access Wikimedia sites. HTTPS brings better security and improves your privacy. More information is available at m:HTTPS.
If HTTPS causes problems for you, tell us on bugzilla, on IRC (in the #wikimedia-operations
channel) or on meta. If you can't use the other methods, you can also send an e-mail to https@wikimedia.org
.
Greg Grossmeier (via the Global message delivery system). 22:08, 20 באוגוסט 2013 (IDT) (wrong page? You can fix it.)
קרדיט לנותן מלגה לתרגום ויקיספר
[עריכה]שלום כולם. לאחרונה השלמתי טיוטה ראשונה של מדריך שימוש בגימפ, שתורגם מאנגלית. התרגום נעשה במהירות תודות למלגה שהתקבלה מתורם אנונימי דרך עמותת המקור, שהיא עמותה ללא מטרות רווח לקידום קוד פתוח בישראל. עלתה השאלה אם מותר ונהוג בויקיספר שהתרגום נעשה ע"י מלגה כזו. אציין שתרגום מחיר מלא היה עולה יותר מהמלגה, וההשקעה העתידית שמתוכננת בהחלט לא היתה ניתנת ע"י מתרגם בשכר. אך התרומה היתה חשובה ל"התנעת" התהליך ויצירת תשתית ספר בסיסית מהירות, שכן כתיבת ספר אינה ככתיבת ערך בודד, צריכה להיות איזושהי קוהרנאטיות ולכן היה דרוש אדם שיוביל ויסיים כמות ידועה מהעבודה כבסיס. לי בעצמי קשה להכריע אם יש מקום לציין את המלגה בגוף הספר (כמובן שיש להתגאות בכך באתר עמותת המקור ובכל מקום המתאים לכך) . אשמח לקבל תשובה רשמית בקשר לנהלים.
- ככל הידוע לי, אין לנו כאן נהלים מיוחדים בנושא השונים ממיזמים אחרים. ניתן להתייעץ בוויקיפדיה מה מדיניות קרן ויקימדיה בעניין זה, אם יש כזו. – rotemliss – שיחה 09:47, 13 בספטמבר 2013 (IDT)
- נוסף על מה שרותם אמר, לדעתי אפשר ורצוי לרשום בדף השיחה של העמוד הראשי של הספר, שתרגום הספר בוצע חלקית תודות למלגה מאת זה וזה. יש בזה גם אלמנט של גילוי נאות, וגם מתן קרדיט הולם. gran - שיחה 23:07, 14 בספטמבר 2013 (IDT)
- אני גם חושבת שיש מקום להוסיף הערה. בעבר ביצענו את הדבר כשקיבלנו רשיונות מאתרים לעלות חומר לויקיספר. חלק לבקשת התורם וחלק מתוך כבוד לתורם. אנשים תורמים מעצמם כספים וחומרים למען המיזם וללא ספק שתודה מעודדת אותם להמשיך ולתרום. מה גם שאלו לבסוף מתים אבל הערכים בויקיספר יותרו כאן לעד וישרתו רבים. Illuyanka 11:41, 15 בספטמבר 2013 (IDT)
First, I’d like to apologize for the English. If you can, please help to translate this for other members of your community.
The legal team at the Wikimedia Foundation would greatly appreciate your input on the best way to manage the "community logo" (pictured here) to best balance protection of the projects with community support. Accordingly, they have created a “request for consultation” on Meta where they set out briefly some of the issues to be considered and the options that they perceive. Your input would be invaluable in helping guide them in how best to serve our mission.
Thank you! --Mdennis (talk) (via the Global message delivery system). 05:31, 24 בספטמבר 2013 (IDT) (wrong page? You can fix it.)
(This message is in English, please translate as needed)
Greetings!
Notifications will inform users about new activity that affects them on this wiki in a unified way: for example, this new tool will let you know when you have new talk page messages, edit reverts, mentions or links -- and is designed to augment (rather than replace) the watchlist. The Wikimedia Foundation's editor engagement team developed this tool (code-named 'Echo') earlier this year, to help users contribute more productively to MediaWiki projects.
We're now getting ready to bring Notifications to almost all other Wikimedia sites, and are aiming for a 22 October deployment, as outlined in this release plan. It is important that notifications is translated for all of the languages we serve.
There are three major points of translation needed to be either done or checked:
- Echo on translatewiki for user interface - you must have an account on translatewiki to translate
- Thanks on translatewiki for user interface - you must have an account on translatewiki to translate
- Notifications help on mediawiki.org. This page can be hosted after translation on mediawiki.org or we can localize it to this Wikipedia. You do not have to have an account to translate on mediawiki, but single-user login will create it for you there if you follow the link.
Please let us know if you have any questions, suggestions or comments about this new tool. For more information, visit this project hub and this help page. Keegan (WMF) (talk) 21:38, 4 באוקטובר 2013 (IDT)
- (via the Global message delivery system) (wrong page? You can fix it.)
Speak up about the trademark registration of the Community logo.
[עריכה]Hi all,
Please join the consultation about the Community logo that represents Meta-Wiki: m:Community Logo/Request for consultation.
This community consultation was commenced on September 24. The following day, two individuals filed a legal opposition against the registration of the Community logo.
The question is whether the Wikimedia Foundation should seek a collective membership mark with respect to this logo or abandon its registration and protection of the trademark.
We want to make sure that everyone get a chance to speak up so that we can get clear direction from the community. We would therefore really appreciate the community's help in translating this announcement from English so that everyone is able to understand it.
Thanks, Geoff & Yana 23:11, 8 באוקטובר 2013 (IDT)
Introducting Beta Features
[עריכה](Apologies for writing in English. Please translate if necessary)
We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.
Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.
Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.
Here are the first features you can test this week:
- Media Viewer — view images in large size or full screen
- VisualEditor Formulæ (for wikis with VisualEditor) — edit algebra or equations on your pages
- Typography Refresh — make text more readable (coming Thursday)
Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.
After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.
Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.
Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 21:59, 5 בנובמבר 2013 (IST)
- Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 21:59, 5 בנובמבר 2013 (IST)
Call for comments on draft trademark policy
[עריכה]Hi all,
The Wikimedia legal team invites you to participate in the development of the new Wikimedia trademark policy.
The current trademark policy was introduced in 2009 to protect the Wikimedia marks. We are now updating this policy to better balance permissive use of the marks with the legal requirements for preserving them for the community. The new draft trademark policy is ready for your review here, and we encourage you to discuss it here.
We would appreciate if someone would translate this message into your language so more members of your community can contribute to the conversation.
כפילות בהרשאות + שחזור מהיר למנטרים
[עריכה]שלום לכולם. היום גיליתי שוויקיסופרים המוגדרים כמנטרים, אינם מוגדים באופן אוטומטי גם כבדוקי עריכות אוטומטית. מציע לשנות זאת. הרי מי שמחזיק בהרשאות מנטר, ויכול לסמן עריכות של אחרים כבדוקות, ראוי שגם העריכות של עצמו יסמנו כבדוקות. בברכה, Guycn2 - שיחה 17:16, 2 בדצמבר 2013 (IST)
בנוסף, אני מציע להוסיף הרשאת שחזור מהיר (rollback) למנטרים. כרגע היתרון המהותי היחיד בהרשאות מנטר הוא סימון עריכות של אחרים כבדוקות. בוויקיפדיה יש למנטרים גם הרשאת שחזור מהיר, ואני מציע להוסיף גם כאן. בברכה, Guycn2 - שיחה 17:31, 2 בדצמבר 2013 (IST)
אין לי התנגדות להצעות, שתואמות את המצב בוויקיפדיה (המצב הנוכחי בוויקיספר). יש לתרגם את הנאמר כאן לאנגלית ולפנות לבאגזילה. – rotemliss – שיחה 22:58, 2 בדצמבר 2013 (IST)
- מעולה. האם אתה יודע כיצד לפתוח בקשות בבאגזילה? כי לי אין מושג... Guycn2 - שיחה 01:43, 3 בדצמבר 2013 (IST)
- לידיעתכם, השינוי בוצע. שבוע טוב, Guycn2 - שיחה 22:50, 25 בינואר 2014 (IST)
הצבעה
[עריכה]כדי שהמפתחים יבצעו את השינוי, הם צריכים לראות שיש לו קונצנזוס. מאחר והמפתחים אינם דוברי עברית, אנא הביעו את דעתכם בצורת {{בעד}} או {{נגד}}.
האם להוסיף את ההרשאה "בדוק עריכות אוטומטית" למשתמשים בקבוצה "מנטר"?
- בעד Guycn2 - שיחה 17:53, 2 בינואר 2014 (IST)
- בעד – rotemliss – שיחה 22:41, 2 בינואר 2014 (IST)
- בעד Dekel E - שיחה 10:33, 3 בינואר 2014 (IST)
האם להוסיף את ההרשאה "שחזור מהיר" למשתמשים בקבוצה "מנטר"?
- בעד Guycn2 - שיחה 17:53, 2 בינואר 2014 (IST)
- בעד – rotemliss – שיחה 22:41, 2 בינואר 2014 (IST)
- בעד Dekel E - שיחה
لطرش أحمد الهاشمي → لطرش احمد الهاشمي
[עריכה]Current Name: لطرش احمد الهاشمي
Reaname to:لطرش أحمد الهاشمي (contribs • logs • Renaming)
Reason:i want the same name in all wikimedia project
Confirmation:en:Wikipedia:Wikipedia:Changing username/Simple/Archive151#لطرش أحمد الهاشمي → لطرش احمد الهاشمي
--لطرش احمد الهاشمي - שיחה 18:20, 15 בדצמבר 2013 (IST)
- Done
– rotemliss – שיחה 21:25, 15 בדצמבר 2013 (IST)
אינדקס תרגומי שירה - שייך הנה?
[עריכה]יש לי ויקי www.poetrans.org שמתארח באתר מסחרי ומחזיק נתונים על שירים שתורגמו לעברית משפות שונות (לא את השירים עצמם, כמובן), על הספרים שבהם ניתן למצוא את התרגומים, את שמות המשוררים ואת שמות המתרגמים. היום יש בו כבר 119 ספרי שירה מתורגמת ואני מעריכה (מנחשת) שניתן להגיע לכמה מאות, אולי לאלף. אני שוקלת להעביר אותו לכאן, אבל לא בטוחה שהוא מתאים.
בהנחה שהוא מתאים, הייתי רוצה לדעת מה היתרונות של המעבר הנה. יש כמה דברים באתר המסחרי שמטרידים אותי, ומעניין אותי אם כאן הם ייפתרו. למשל, ניטור: יש לי בעיה עם אוטומטים ששותלים לי דפים לא קשורים באתר.
תודה, Ofrahod - שיחה 15:14, 17 בדצמבר 2013 (IST)
- ויקיספר מתאים לספרי לימוד, כך שאני חושב שהנתונים לא יתאימו לכאן. – rotemliss – שיחה 23:19, 17 בדצמבר 2013 (IST)
- אוקיי, תודה. ידעתי שספרי לימוד. חשבתי שזה יכול להיחשב ספר עזר ללימוד ספרות. Ofrahod - שיחה 09:20, 18 בדצמבר 2013 (IST)
- ויקיטקסט הוא המיזם המתאים בהנחה ואין זכויות יוצרים על המקבץ. --Illuyanka 19:28, 18 בדצמבר 2013 (IST)
- תודה. Ofrahod - שיחה 09:03, 19 בדצמבר 2013 (IST)
- ויקיטקסט הוא המיזם המתאים בהנחה ואין זכויות יוצרים על המקבץ. --Illuyanka 19:28, 18 בדצמבר 2013 (IST)
- אוקיי, תודה. ידעתי שספרי לימוד. חשבתי שזה יכול להיחשב ספר עזר ללימוד ספרות. Ofrahod - שיחה 09:20, 18 בדצמבר 2013 (IST)
Request for comment on Commons: Should Wikimedia support MP4 video?
[עריכה]I apologize for this message being only in English. Please translate it if needed to help your community.
The Wikimedia Foundation's multimedia team seeks community guidance on a proposal to support the MP4 video format. This digital video standard is used widely around the world to record, edit and watch videos on mobile phones, desktop computers and home video devices. It is also known as H.264/MPEG-4 or AVC.
Supporting the MP4 format would make it much easier for our users to view and contribute video on Wikipedia and Wikimedia projects -- and video files could be offered in dual formats on our sites, so we could continue to support current open formats (WebM and Ogg Theora).
However, MP4 is a patent-encumbered format, and using a proprietary format would be a departure from our current practice of only supporting open formats on our sites -- even though the licenses appear to have acceptable legal terms, with only a small fee required.
We would appreciate your guidance on whether or not to support MP4. Our Request for Comments presents views both in favor and against MP4 support, based on opinions we’ve heard in our discussions with community and team members.
Please join this RfC -- and share your advice.
All users are welcome to participate, whether you are active on Commons, Wikipedia, other Wikimedia project -- or any site that uses content from our free media repository.
You are also welcome to join tomorrow's Office hours chat on IRC, this Thursday, January 16, at 19:00 UTC, if you would like to discuss this project with our team and other community members.
We look forward to a constructive discussion with you, so we can make a more informed decision together on this important topic. Keegan (WMF) (talk) 08:47, 16 בינואר 2014 (IST)
Universal Language Selector will be enabled by default again on this wiki by 21 February 2014
[עריכה]On January 21 2014 the MediaWiki extension Universal Language Selector (ULS) was disabled on this wiki. A new preference was added for logged-in users to turn on ULS. This was done to prevent slow loading of pages due to ULS webfonts, a behaviour that had been observed by the Wikimedia Technical Operations team on some wikis.
We are now ready to enable ULS again. The temporary preference to enable ULS will be removed. A new checkbox has been added to the Language Panel to enable/disable font delivery. This will be unchecked by default for this wiki, but can be selected at any time by the users to enable webfonts. This is an interim solution while we improve the feature of webfonts delivery.
You can read the announcement and the development plan for more information. Apologies for writing this message only in English. Thank you. Runa
Amendment to the Terms of Use
[עריכה]Hello all,
Please join a discussion about a proposed amendment to the Wikimedia Terms of Use regarding undisclosed paid editing and we encourage you to voice your thoughts there. Please translate this statement if you can, and we welcome you to translate the proposed amendment and introduction. Please see the discussion on Meta Wiki for more information. Thank you! Slaporte (WMF) 00:00, 22 בפברואר 2014 (IST)
Call for project ideas: funding is available for community experiments
[עריכה]I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.
Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make ויקיספר better. In March, we’re looking for new project proposals.
Examples of past Individual Engagement Grant projects:
- Organizing social media for Chinese Wikipedia ($350 for materials)
- Improving gadgets for Visual Editor ($4500 for developers)
- Coordinating access to reliable sources for Wikipedians ($7500 for project management, consultants and materials)
- Building community and strategy for Wikisource (€10000 for organizing and travel)
Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!
Hope to have your participation,
--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 21:44, 28 בפברואר 2014 (IST)
Proposed optional changes to Terms of Use amendment
[עריכה]מדריך לקניה ומכירה באמאזון
[עריכה]שלום לכולם, האם מתאים לדעתכם לפתוח בוויקיספר מדריך לקניה ומכירה באתר אמאזון (Amazon) ?
האתר די מורכב לשימוש לישראלים, ונראה שיש צורך ציבורי.
אשמח לדעתכם, Gillad - שיחה 18:40, 30 במרץ 2014 (IDT)
- כל עוד התוכן אינו כולל תוכן שיווקי, בהצלחה, --Illuyanka 19:34, 30 במרץ 2014 (IDT)
Changes to the default site typography coming soon
[עריכה]This week, the typography on Wikimedia sites will be updated for all readers and editors who use the default "Vector" skin. This change will involve new serif fonts for some headings, small tweaks to body content fonts, text size, text color, and spacing between elements. The schedule is:
- April 1st: non-Wikipedia projects will see this change live
- April 3rd: Wikipedias will see this change live
This change is very similar to the "Typography Update" Beta Feature that has been available on Wikimedia projects since November 2013. After several rounds of testing and with feedback from the community, this Beta Feature will be disabled and successful aspects enabled in the default site appearance. Users who are logged in may still choose to use another skin, or alter their personal CSS, if they prefer a different appearance. Local common CSS styles will also apply as normal, for issues with local styles and scripts that impact all users.
For more information:
- Summary of changes and FAQ
- Discussion page for feedback or questions
- Post on blog.wikimedia.org
-- Steven Walling (Product Manager) on behalf of the Wikimedia Foundation's User Experience Design team
Media Viewer
[עריכה]
Greetings, my apologies for writing in English.
I wanted to let you know that Media Viewer will be released to this wiki in the coming weeks. Media Viewer allows readers of Wikimedia projects to have an enhanced view of files without having to visit the file page, but with more detail than a thumbnail. You can try Media Viewer out now by turning it on in your Beta Features. If you do not enjoy Media Viewer or if it interferes with your work after it is turned on you will be able to disable Media Viewer as well in your preferences. I invite you to share what you think about Media Viewer and how it can be made better in the future.
Thank you for your time. - Keegan (WMF) 00:29, 24 במאי 2014 (IDT)
--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!
Media Viewer is now live on this wiki
[עריכה]
Greetings— and sorry for writing in English, please translate if it will help your community,
The Wikimedia Foundation's Multimedia team is happy to announce that Media Viewer was just released on this site today.
Media Viewer displays images in larger size when you click on their thumbnails, to provide a better viewing experience. Users can now view images faster and more clearly, without having to jump to separate pages — and its user interface is more intuitive, offering easy access to full-resolution images and information, with links to the file repository for editing. The tool has been tested extensively across all Wikimedia wikis over the past six months as a Beta Feature and has been released to the largest Wikipedias, all language Wikisources, and the English Wikivoyage already.
If you do not like this feature, you can easily turn it off by clicking on "Disable Media Viewer" at the bottom of the screen, pulling up the information panel (or in your your preferences) whether you have an account or not. Learn more in this Media Viewer Help page.
Please let us know if you have any questions or comments about Media Viewer. You are invited to share your feedback in this discussion on MediaWiki.org in any language, to help improve this feature. You are also welcome to take this quick survey in English, en français, o español.
We hope you enjoy Media Viewer. Many thanks to all the community members who helped make it possible. - Fabrice Florin (WMF) (talk) 00:54, 20 ביוני 2014 (IDT)
--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!
מפגש עם אנוסיה סנגופטה Anasuya Sengupta וגרפליד ביירד Garfield Byrd בחגיגת יום הולדת 11 לוויקיפדיה העברית
[עריכה]שלום לכולם,
אנוסיה סנגופטה Anasuya Sengupta, מנהלת מחלקת המענקים של קרן ויקימדיה וגרפליד ביירד Garfield Byrd סמנכ"ל הכספים של הקרן אשר יגיעו לביקור בארץ, יהיו במפגש לרגל חגיגת יום הולדת 11 לוויקיפדיה העברית.
זהו ביקור משמעותי של משלחת בכירה של נציגי הקרן בארץ. אתם מוזמנים לקחת חלק במפגש ולנצל את ההזדמנות לשיחה בלתי אמצעית עם חברי הקרן. להרשמה כנסו לדף חגיגת יום הולדת 11 לוויקיפדיה העברית. יומולדת שמח! Chenspec-WMIL - שיחה 15:22, 25 ביוני 2014 (IDT)
פיתוח תוסף לתוכנת מדיהויקי להקלת על יצירת תוכן
[עריכה]שלום לכל הויקיסופרים, אני פעילה בעיקר בויקיטקסט והתחלתי לאחרונה להגות תוסף למדיהויקי שיעזור לסדר את ההיררכיה של הדפים. מעיון כאן באתר ראיתי שאתם משתמשים הרבה בשובלי פירורים (breadcrumbs, זה שמאפשר לעלות למעלה בהיררכיה של הדפים) לטעמי זה אינו מספק ויש צורך גם להגיע לדף קדימה/אחורה, ליצירת דפים פרקים באופן אוטומטי ועוד דברים. לכן התחלתי לנסח את הדברים שאני מעוניינת לפתח בדף מיוחד. אשמח לקבל ממכם ביקורות ורעיונות נוספים. כמו כן, מי מכם שקצת מבין בחלק התכנותי, עזרתו נדרשת עוד יותר. אור שפירא - שיחה 15:17, 27 ביולי 2014 (IDT)
- אנו משתמשים כאן בתבנית:פרקים ובתבנית:פרקים מוגבל. בנוגע לתוסף כמו שמוצע בדף שלך, כדאי להתייעץ גם עם המפתחים של תוכנת מדיה־ויקי, ולראות באתר מדיה־ויקי האם יש תוסף קיים כזה. – rotemliss – שיחה 20:26, 28 ביולי 2014 (IDT)
- הסתכלתי בתבניות היפות הללו, הן עדיין מצריכות הזנה של תוכן שהמערכת יכולה 'לנחש' בעצמה (לרוב שמות הדפים בנויים בצורה של שם ספר/פרק/דף(אפשרי) מתוך הכותרת הזו המערכת צריכה להיות מסוגלת להבין לאן שייך אותו דף, מי לפניו (לקסיקוגרפית או מוזן ידנית) ומי אחריו (כנ"ל) אור שפירא - שיחה 11:25, 29 ביולי 2014 (IDT)
חשוב: בדיקת פעילות של מפעילים
[עריכה]שלום. מדיניות חדשה בנוגע להסרת „הרשאות מתקדמות” (מפעיל, ביורוקרט וכו') התקבלה לאחרונה בהסכמת הקהילה (הקהילה שלכם קיבלה הודעה על הדיון). בהתאם למדיניות הזאת, דיילים בודקים את פעילות המפעילים באתרי הוויקי הקטנים. למיטב הבנתנו, בוויקי שלכם אין תהליך מסודר של הסרת „הרשאות מתקדמות” מחשבונות בלתי־פעילים. זה אומר שדיילים יטפלו בכך בהתאם לסקירת פעילות מפעילים כאן.
מצאנו כי המשתמשים הבאים מתאימים להגדרות של חוסר־פעילות (אין להם עריכות או פעולות יומן יותר משנתיים):
- Amitayk (מפעיל
- Gadial (ביורוקרט, מפעיל)
- עידן ד (מפעיל
המשתמשים האלה יקבלו בקרוב הודעה שתבקש מהם להתחיל דיון בקהילה על השאלה אם הם רוצים לשמר חלק מההרשאות שלהם או את כולן. אם המשתמשים לא יגיבו, ההרשאות המתקדמות שלהם תוסרנה על־ידי הדיילים.
עם זאת, אם אתם, בתור קהילה, רוצים ליצור תהליך משלכם לבדיקת פעילות המפעילים שתפעל במקום המדיניות הגלובלית, אנו רוצים לקבל החלטה אחרת על מחזיקי ההרשאות הבלתי־פעילים האלה, או שיש לכם מדיניות שפספסנו, אנא הודיעו על כך לדיילים במטא כדי שלא נמשיך את תהליך בדיקת ההרשאות בוויקי שלכם. תודה, Rschen7754 08:06, 14 באוגוסט 2014 (IDT)
Letter petitioning WMF to reverse recent decisions
[עריכה]The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.
If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.
-- JurgenNL (talk) 20:35, 21 באוגוסט 2014 (IDT)
Process ideas for software development
[עריכה]’’My apologies for writing in English.’’
Hello,
I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.
I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.
Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 01:15, 22 באוגוסט 2014 (IDT)
--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!
Grants to improve your project
[עריכה]- Apologies for English. Please help translate this message.
Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.
- Submit your proposal
- Get help: In IdeaLab or an upcoming Hangout session MediaWiki message delivery - שיחה 19:52, 2 בספטמבר 2014 (IDT)
Change in renaming process
[עריכה]Part or all of this message may be in English. Please help translate if possible.
כחלק מזה כל תהליכי שינוי השם ימוזגו לתהליך שינוי שם גלובלי אחד. היכולת של הביורוקרטים המקומיים בוויקי הזה לשנות שמות משתמש תכבה ביום שני, 15 בספטמבר 2014, כאחד הצעדים הראשונים. כעת נוצרים משני שם גלובליים (Global renamers) כדי לוודא שיש ייצוג למיזמים ולשפות כשזה קורה. שלחתי הודעה לכל ביורוקרט על התהליך הזה לפני שלושה שבועות עם הזמנה להשתתף ורבים התחילו לבקש להיות חלק מהקבוצה. יחד עם דיילים, למשני שם גלובליים יהיה כוח לעזור לעורכים לעבור את התהליך הקשה של קבלת שם חדש.
לבסוף, אנא בקרו בדף Special:MergeAccount כדי למזג את חשבונכם אם לא עשיתם את זה כבר. אם הדפים המקומיים שלכם בנושא שינוי שם צריכים עדכון, אנא עשו את זה והציעו לאנשים להגיע לדף m:SRUC לבקשות שינוי שם עתידיות. אם יש לכם שאלות, אפשר לקרוא עוד בדף העזרה במטא. אפשר גם לעקוב אחרי ההתקדמות הטכנית באתר mediawiki.org. אתם מוזמנים ליצור אתי קשר באתר מטא בכל זמן, אם יש לכם שאלות. תודה על זמנכם.-- User:Keegan (WMF) (talk) 9 September 2014 16.22 (UTC)
הצגת רשימה של דפים שאינם במעקב
[עריכה]שלום לכולם.
כרגע ההרשאה לצפייה ברשימת הדפים שאינם במעקב קיימת עבור מפעילי מערכת בלבד, כלומר מי שאינו מפעיל מערכת לא מורשה לצפות ברשימה. לדעתי כדאי לשנות את המצב כך שגם מנטרים יוכלו לצפות ברשימה, בדומה למצב בוויקיפדיה העברית.
הצעתי היא להוסיף את ההרשאה "הצגת רשימה של דפים שאינם במעקב" (unwatchedpages) למשתמשים בעלי הרשאות מנטר. אם לא תהיינה התנגדויות, אפתח בקשה בבאגזילה.
- מצחיק, הצבעה? לדעתי זה לא משנה גם אם יהיה לכלל המשתמשים, לא רואה איך זה אמור להגן על הדפים, בהצלחה בהצבעה --Illuyanka 21:43, 17 בספטמבר 2014 (IDT)
- נכון שזה לא מאוד יזיק אם זה יהיה לכלל המשתמשים, משום שבוויקיספר אין כיום טרולים או מזיקים שירצו בכוונה להשחית דפים שאינם נמצאים במעקב. ובכל זאת אני חושב שלמען הסדר הטוב והתאמה למיזמים אחרים עדיף שזה לא יהיה פתוח לכולם, אלא למנטרים ומפעילים בלבד. פתחתי ההצבעה משום שעל־מנת לבצע שינוי שבוקש בבאגזילה, המפתחים צריכים לראות הסכמה. בברכה, Guycn2 - שיחה 22:42, 17 בספטמבר 2014 (IDT)
הצבעה / voting
[עריכה]האם להוסיף את ההרשאה "הצגת רשימה של דפים שאינם במעקב" למשתמשים בקבוצה "מנטר"?
- בעד --Guycn2 - שיחה 11:30, 16 בספטמבר 2014 (IDT)
- בעד – rotemliss – שיחה 22:19, 21 בספטמבר 2014 (IDT)
העלאת קבצים, אשף ההעלאה?
[עריכה]Translation by Pashute
שלום! סליחה שאני כותב באנגלית. שמנו לב שבויקי זה (הערת המתרגם: הכוונה לוויקיספר העברי) יש מעט מאוד פעילות סביב העלאת קבצים: פחות מחמישים פעולות של מחיקת קבצים בשנה האחרונה.
אני מתאר לעצמי שלויקי זה אין את העניין או כוחות הנפש לנהל ממשק מסובך של תבניות ומידע נוסף, בוודאי שלא לקבצים עם מגבלות הצגה (קעמ"ה, או: אִי די פי).
על כן אני מציע
- להפנות את המשתמשים לויקישיתוף:מיוחד:אשף העלאת הקבצים מסרגל הצד, וכן
- להגביל את העלאת הקבצים המקומית לקבוצת מפעילי המערכת בלבד (עבור מקרי חירום של העלאות קבצים),
כך שלא תידרש כל עבודה חדשה שהיא בויקי זה, ולכל המשתמשים יהיה ממשק העלאה נוח בשפתם הם. כל המשתמשים הרשומים יכולים להעלות קבצים בויקישיתוף.
כל זה יבוצע בסביבות יום ג', ו' בתשרי התשע"ה.
אם אינכם מסכימים עם הצעה זו, פשוט
- הסירו ויקי זה מהרשימה
- על מנת לשפר את אשף ההעלאה עוד יותר, אנא ספרו על חוויתכם והציעו את רעיונותיכם בויקישיתוף:ויקישיתוף:משוב על אשף ההעלאות
- בכל מקרה לא תהיה השפעה על קבצים קיימים, אם כי כולם מוזמנים להצטרף למאמץ ניקוי מידע-העל של הקבצים... המטרה היא שיוצרים אשר תרמו מעבודתם יוכרו כראוי.
Nemo 22:12, 18 בספטמבר 2014 (IDT)
- לפי הדברים הללו בקרוב עומדים לבטל את האפשרות להעלות קבצים לוויקיספר העברי באופן מקומי. כדי שזה לא יקרה הסרתי את ויקיספר העברי מרשימת האתרים בהם השינוי עומד להתבצע. אני לא רואה שום טעם בהגבלת האפשרות להעלאת קבצים באופן מקומי. אם מישהו חושב אחרת, מוזמנים לכתוב כאן. בברכה, Guycn2 - שיחה 20:06, 20 בספטמבר 2014 (IDT)
- הטעם הוא בכך שככלל רצוי להעלות קבצים לוויקישיתוף, כדי שיהיו זמינים לכל המשתמשים בקרן ויקימדיה ולא רק למשתמשים במיזם הזה. השאלה היא: האם יש לנו כאן צורך בהעלאת קבצים שלא ניתנים להעלאה לוויקישיתוף (למשל, קבצים בשימוש הוגן)? אם לא, אני לא משוכנע שיש טעם בהמשך העלאת הקבצים לכאן. – rotemliss – שיחה 22:18, 21 בספטמבר 2014 (IDT)
- אני מסכים שתמונות ברישיון חופשי יש להשתדל להעלות לוויקישיתוף, אבל אנחנו זקוקים לקבצים רבים בשימוש הוגן (למשל, צילומי מסך). על כן זו תהיה טעות להגביל את העלאת הקבצים המקומית. בברכה, Guycn2 - שיחה 22:22, 21 בספטמבר 2014 (IDT)
- מסיכמה עם Guycn2 אבל ממליצה לערוך את דף העלאת תמונות כך שיהיו בו שני קישורים. האחד מורה לתמונות עם רישיון חופשי (תמונות בידי משתמשים וכו' - נפרט אלו בקצרה, נכתוב מומלץ), שיפנה לויקישיתוף, והשני, עבור תמונות עם רשיון מיוחד. באופן כזה משתמשים ידעו איזה קישור עדיף. על פי רוב אנשים מעלים תמונות שיצרו בעצמם ורק עבור תבניות וכו' אנחנו מעלים תמונות עם רישיון. בכל מקרה, צריך להעלאות את התמונות החופשיות מויקיספר לויקישיתוף ועכשיו אחרי שהמערכת שם יותר מתוחכמת אמור להיות מהיר יותר - רק דורש זמן. זה גם חשוב מאחר ובויקישיתוף דואגים לטפל בתמונות, משהו שאיש מאתנו אין לו את הזמן להתעסק. שנה טובה ומתוקה --Illuyanka 09:20, 23 בספטמבר 2014 (IDT)
- זה המצב בוויקיפדיה. אני לא חושב שזה מאוד נחוץ, כי בטופס ההעלאה ממילא יש לבחור את סוג הרישיון (חופשי/הוגן ומידע נוסף). אם אתם סבורים שעדיף שיהיו שני קישורים תחת תיבת ה"כלים", כמובן שאין בעיה לעשות זאת. בברכה, Guycn2 - שיחה 23:01, 23 בספטמבר 2014 (IDT)
- כן, חושבת שחשוב שיהיה אפשרות לויקישיתוף גם אם כרגע זה לא נחוץ. הערך בויקיפדיה העברית יותר מדי מסבוך. הכוונה שלי שיהיה קישור אחד ב-SIDEBAR ובדף העזרה העלאת קובץ לשרת, יהיו שני לחצנים כפי שיש למטה בויקיפדיה אבל תחת הלחצנים נניח:
- לחצן שרת ויקישיתוף - תמונות עם רישיון חופשי (נוצרו בידיך וכו')
- לחצן לשרת זה - במקום "קראתי את ההוראות הנ"ל וברצוני להעלות קובץ בשימוש חופשי" נרשום בפשטות - תמונות שקיבלו רישיון מיוחד ואולי בסוגרים מספר דוגמאות לרישיונות.
- שנה טובה,Illuyanka 07:05, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- אני מסכים. יש להבהיר בדף העלאת הקבצים שתמונות ברישיון חופשי יש להעלות רק לוויקישיתוף, ותמונות בשימוש הוגן - לכאן. – rotemliss – שיחה 10:01, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- משום מה הדף מדיה ויקי:UploadLink.js לא עובד... Guycn2 - שיחה 14:46, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- שחזרתי מספר דפי מדיה של סרגל הכלים המורחב, לי הוא עובד עכשיו, לא יודעת אם גם לך Guycn2. הפנתי את UploadLink.js לדף ויקיספר:העלאת קובץ לשרת צריך לערוך אותו. עכשיו מופיע גם ויקישיתוף, מקווה שבסדר, חג שמח Illuyanka 18:49, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- גם לי עכשיו עובד. תודה. --Guycn2 - שיחה 19:58, 25 בספטמבר 2014 (IDT)
- שחזרתי מספר דפי מדיה של סרגל הכלים המורחב, לי הוא עובד עכשיו, לא יודעת אם גם לך Guycn2. הפנתי את UploadLink.js לדף ויקיספר:העלאת קובץ לשרת צריך לערוך אותו. עכשיו מופיע גם ויקישיתוף, מקווה שבסדר, חג שמח Illuyanka 18:49, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- משום מה הדף מדיה ויקי:UploadLink.js לא עובד... Guycn2 - שיחה 14:46, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- אני מסכים. יש להבהיר בדף העלאת הקבצים שתמונות ברישיון חופשי יש להעלות רק לוויקישיתוף, ותמונות בשימוש הוגן - לכאן. – rotemliss – שיחה 10:01, 24 בספטמבר 2014 (IDT)
- כן, חושבת שחשוב שיהיה אפשרות לויקישיתוף גם אם כרגע זה לא נחוץ. הערך בויקיפדיה העברית יותר מדי מסבוך. הכוונה שלי שיהיה קישור אחד ב-SIDEBAR ובדף העזרה העלאת קובץ לשרת, יהיו שני לחצנים כפי שיש למטה בויקיפדיה אבל תחת הלחצנים נניח:
- זה המצב בוויקיפדיה. אני לא חושב שזה מאוד נחוץ, כי בטופס ההעלאה ממילא יש לבחור את סוג הרישיון (חופשי/הוגן ומידע נוסף). אם אתם סבורים שעדיף שיהיו שני קישורים תחת תיבת ה"כלים", כמובן שאין בעיה לעשות זאת. בברכה, Guycn2 - שיחה 23:01, 23 בספטמבר 2014 (IDT)
- מסיכמה עם Guycn2 אבל ממליצה לערוך את דף העלאת תמונות כך שיהיו בו שני קישורים. האחד מורה לתמונות עם רישיון חופשי (תמונות בידי משתמשים וכו' - נפרט אלו בקצרה, נכתוב מומלץ), שיפנה לויקישיתוף, והשני, עבור תמונות עם רשיון מיוחד. באופן כזה משתמשים ידעו איזה קישור עדיף. על פי רוב אנשים מעלים תמונות שיצרו בעצמם ורק עבור תבניות וכו' אנחנו מעלים תמונות עם רישיון. בכל מקרה, צריך להעלאות את התמונות החופשיות מויקיספר לויקישיתוף ועכשיו אחרי שהמערכת שם יותר מתוחכמת אמור להיות מהיר יותר - רק דורש זמן. זה גם חשוב מאחר ובויקישיתוף דואגים לטפל בתמונות, משהו שאיש מאתנו אין לו את הזמן להתעסק. שנה טובה ומתוקה --Illuyanka 09:20, 23 בספטמבר 2014 (IDT)
- אני מסכים שתמונות ברישיון חופשי יש להשתדל להעלות לוויקישיתוף, אבל אנחנו זקוקים לקבצים רבים בשימוש הוגן (למשל, צילומי מסך). על כן זו תהיה טעות להגביל את העלאת הקבצים המקומית. בברכה, Guycn2 - שיחה 22:22, 21 בספטמבר 2014 (IDT)
- הטעם הוא בכך שככלל רצוי להעלות קבצים לוויקישיתוף, כדי שיהיו זמינים לכל המשתמשים בקרן ויקימדיה ולא רק למשתמשים במיזם הזה. השאלה היא: האם יש לנו כאן צורך בהעלאת קבצים שלא ניתנים להעלאה לוויקישיתוף (למשל, קבצים בשימוש הוגן)? אם לא, אני לא משוכנע שיש טעם בהמשך העלאת הקבצים לכאן. – rotemliss – שיחה 22:18, 21 בספטמבר 2014 (IDT)
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויים אחרונים
- ניתן להישתמש בקישורים הפנימיים
phab:
ו־phabricator:
כדי לקשר ל־https://phabricator.wikimedia.org. [16] [17] - במספר ויקיפדיות יש תבנית למעקב באגים בבאגזילה. יש לעדכן את התבנית כך שתעבור עם Phabricator. אפשר להסתכל על תבנית ב־mediawiki.org כדי לראות איך. [18] [19]
- ניתן להסתכל על מיוחד:MediaStatistics כדי לקבל מידע כללי על הקבצים בוויקי המקומי. [20]
- כלי חדש יכול עכשיו ליצור תמונה ממוזערת מתמונות TIFF גדולות. זה כולל את כל הקבצים הגדולים מ־50 מגהפיקסל. התמונות הממוזערות חדות יותר. ניתן להגיב על הכלי בויקישיתוף. [21]
- במציג המידה מציג עכשיו קישור ברור יותר לדף הקובץ. בנוסף קיימים כפתורים כדי להוריד, לשתף או לקשר את הקובץ. ניתן להגדיל את התמונות על ידי לחיצה עליהן. [22]
שינויי תכנה בשבוע זה
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf2) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 2 באוקטובר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־7 באוקטובר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־9 באוקטובר (לוח שנה).
- אם תהיה שגיאה בקוד שנערך ב־Lua, לא תהיה אפשרות לשמור את העריכה. [23] [24]
- תקנו באגים נוספים בדפדפן אינטרנט אקספלורר. אם אתם משתמשים באינטרנט אקספלורר 10, תוכלו להשתמש בעורך החזותי בשבוע הבא. תמיכה בגרסאות דפדפן מוקדמות יותר יצאו בהמשך. [25]
- ביום חמישי, 9 באוקטובר, כלי עריכת נתוני תבניות יגיע ל־30 ויקיפדיות נוספות. [26] [27]
- אפשר לתרום למיון הבאגים בכלי יצוא לקובץ PDF ב־8 באוקטובר. [28]
- אחוז אחד מהקוראים כאנונימיים מקבלים את הדפים משרתים שמריצים את הכלי HHVM.HHVM אמור לגרום לדפים להיטען מהר יותר. [29]
שינויי תכנה עתידיים
- ניתן לצפות בלוח הזמנים של צוות הניידים בנוגע לעבודה העתידית שלהם. [30]
- מספר שינויים מגיעים למציג המדיה. תהיה אפשרות פשוטה יותר לבטל אותו, ותראו את התיאור מתחת לתמונה. [31] [32]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
09:10, 6 באוקטובר 2014 (IDT)
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויי תכנה שנעשו לאחרונה
- ניתן להיכנס ל־Phabricator, הכלי החדש למעקב אחרי באגים. צרו חשבון והוסיפו את כתובת הדואל שלכם מבאגזילה. אנחנו מעתיקים את הבאגים מבאגזילה. באגזילה עדין פתוח. [33] [34]
- ניתן לקבל את חדשות העורך החזותי בשפתכם אם מישהו תרגם זאת. אפשר להוסיף תרגומים. ניתן לקבל דיווח על תרגום הבא על ידי הצטרפות לתפוצת מתרגמים או לשאול את Elitre (WMF).
בעיות
שינויי תכנה השבוע
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf3) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 9 באוקטובר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־14 באוקטובר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־16 באוקטובר (לוח שנה).
- 5% מהקוראים האנונימיים מקבלים ערכים משרתים עליהם רץ HHVM. HHVM אמור לגרום לדפים להיטען מהר יותר. ניתן לנסות זאת באפשרויות בטא. [37]
פגישות
- ניתן להצטרף למפגש עם מפתחי השפה ב־15 באוקטובר, 2014 ב־17:00 (UTC) (20:00 שעון ישראל). [38]
- קיימת הצעה לסידור קבצים בצורה טובה יותר. זה ישתמש באותם כלים כמו ויקינתונים. ניתן להצטרף למפגש בנושא זה ב־16 באוקטובר, 2014 ב־18:00 (UTC) (21:00 שעון ישראל). [39]
- ניתן להצטרף למפגש בנושא העורך החזותי ב־18 באוקטובר, 2014 ב־18:00 (UTC) (21:00 שעון ישראל). [40]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
11:53, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויים אחרונים
- ניתן לבחון מערכת חדשה להצגת נוסחאות, שמבוססת על MathML. לכו ללשונית מראה בהעדפות ובחרו "⧼mw math mathml⧽".
- ניתן להוסיף תגי ערך איכותי ורשימה מומלצת בוויקינתונים. [41] [42]
ניקוי מידע על קבצים
- ניתן להצטרף לפרויקט ויקי שמטרתו לאפשר לכלים שונים לקרוא את נתוני הקבצים. זה יסייע לאנשים אחרים להשתמש בקבצים.
- ראו איך לתקן מטא־נתונים. ניתן לתקנם על־ידי הוספת סימונים לתבניות ועל־ידי הוספת תבניות לערכים.
- ניתן לראות רשימת קבצים שאינם קריאים למכונות בוויקי שלכם.
- הקבצים שאין להם נתונים קריאים למכונה נמצאים גם בקטגוריות הבאות: ללא רישיון, ללא תיאור, ללא יוצר או ללא מקור. [43]
בעיות
- המפתחים תקנו בעיית אבטחה. אם אתם משתמשים באינטרנט אקספלורר 6, לא תוכלו להיכנס לחשבון עוד. עליכם לעבור לדפדפן חדש יותר. [44]
שינויי תכנה השבוע
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf4) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 16 באוקטובר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־21 באוקטובר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־23 באוקטובר (לוח שנה).
- 10% מהקוראים האלמוניים מקבלים ערכים משרתים שרצה עליהם תכנת HHVM. היא אמורה לגרום לדפים להיטען מהר יותר. ניתן לנסות זאת באפשרויות בטא. [45]
- אם תוסיפו בתבנית את אותו פרמטר פעמיים, הדף יופיע בקטגוריית מעקב. [46] [47]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
16:47, 20 באוקטובר 2014 (IDT)
Meta RfCs on two new global groups
[עריכה]There are currently requests for comment open on meta to create two new global groups. The first is a group for members of the OTRS permissions queue, which would grant them autopatrolled rights on all wikis except those who opt-out. That proposal can be found at m:Requests for comment/Creation of a global OTRS-permissions user group. The second is a group for Wikimedia Commons admins and OTRS agents to view deleted file pages through the 'viewdeletedfile' right on all wikis except those who opt-out. The second proposal can be found at m:Requests for comment/Global file deletion review.
We would like to hear what you think on both proposals. Both are in English; if you wanted to translate them into your native language that would also be appreciated.
It is possible for individual projects to opt-out, so that users in those groups do not have any additional rights on those projects. To do this please start a local discussion, and if there is consensus you can request to opt-out of either or both at m:Stewards' noticeboard.
Thanks and regards, Ajraddatz (talk) 20:04, 26 באוקטובר 2014 (IST)ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
בעיות
- הייתה בעיה עם קבצים מוויקישיתוף ב־21 באוקטובר. היה אפשר לראות רק כאלה עם שם בין 140 לבין 159 תווים. [48]
- הייתה בעיה עם גזירה והדבקה בעורך החזותי בפיירפוקס. היא תוקנה מהר. [49]
- הייתה בעיה עם עריכת מתמטיקה בעורך החזותי. היא תוקנה מהר. [50]
שינויי תכנה השבוע
- הגרסה החדשה של מדיה־ויקי תגיע עכשיו לאתרי ויקיפדיה מדי יום רביעי ולא מדי יום חמישי. [51]
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf5) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 23 באוקטובר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־28 באוקטובר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־29 באוקטובר (לוח שנה).
- העורך החזותי משתמש עכשיו בערכים אוטומטיים לתבניות אם הם מופיעים בנתוני תבנית. [52] [53] [54]
- ליד פריטי תפריט בעורך החזותי מוצגיםעכשיו קיצורי המקשים שלהם. [55]
- העורך החזותי נפתח מהר יותר כאשר לוחצים על "עריכה". [56]
- הכללים לצורת רבים השתנו במספר שפות. עדכון ממשק התרגום הושהה; הוא יופעל מחדש ב־6 בנובמבר. [57]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
07:20, 27 באוקטובר 2014 (IST)
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויי תכנה שנעשו לאחרונה
- הדף "מיוחד:Cite" יקרא מעכשיו "מיוחד:CiteThisPage". כך תדעו שמדובר על דף שמצטט את הדף ולא כדי להוסיף ציטוט. [58]
- לא ניתן להשתמש יותר ב
insource:
בשביל טקסט חיפוש. זה יוצר בעיות עם כלי התרגום החדש. אפשרות זאת תחזור בעתיד. [59] [60]
בעיות
- היה באג בעורך החזותי באינטרנט אקספלורר. הבאג גרם להסתרת מספר כלים כמו קישור לעריכה כאשר פתחתם אותם. הבאג תוקן ביום שני. [61]
- בעיות בכלי החיפוש החדש גרם למידע גאוגרפי להופיע בראש הערכים בימים שני ושישי. כלי "ליד" בניידים גם כן לא עבד. הבעיה תוקנה. [62] [63] [64]
- HHVM גרם לבעיות בשרתים ביום חמישי. הבעיה תוקנה.
שינויי תכנה בשבוע זה
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf5) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 29 באוקטובר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־4 בנובמבר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־5 בנובמבר (לוח שנה).
- במספר אתרי ויקי יש סמלילים בראש הדף שמראים אם הדף מוגן או מומלץ. הסמלילים מופיעים בשימוש ב־CSS. ניתן עכשיו להשתמש בתג
<indicator>
בתבניות אלו במקום להוסיף בהם את הסמלילים. [65] [66] - העורך החזותי מודיע עכשיו אם אתם עורכים הערה שבשימוש נוסף. זה יסייע לכם למנוע שינוי הערה אם אתם רק רוצים להוסיף הערה אחרת. [67]
- הסמלילים בעורך התבניות של העורך החזותי לעריכת שדות חזר, יחד עם תיקונים נוספים. [68] [69] [70] [71] [72]
- אחרי ה־6 בנובמבר, בכל אתרי ויקי יהיה הכלי לעריכת נתוני תבניות. [73] [74] [75]
שינויי תכנה עתידיים
- כלי החיפוש החדש יגיע בשבוע הקרוב לכל אתרי הוויקי. זה כולל את הוויקיפדיות בצרפתית, סינית, דרמנית ואנגלית. [76]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
19:28, 3 בנובמבר 2014 (IST)
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויי תכנה שנעשו לאחרונה
- ייתכן שתראו כלי חדש בגרסה הניידת של ויקיפדיה האנגלית. הוא שואל שאלות פשוטות כדי לשפר את הערך. בעתיד התשובות תלכנה לוויקינתונים. [77] [78]
- ה־API של מדיה־ויקי מציג עכשיו תיעוד על פעולות לפרמטרים בעיצוב יפה. ניתן עכשיו לתרגום באתר translatewiki.net. [79]
- תזכורת: אתם יכולים לעזור לתקן מידע על קבצים בוויקי שלכם. זה יעזור לבוטים להבין את המידע. אחרי־כן יהי לכם גם קל יותר לחפש קבצים ולהשתמש בהם.
- אפשר להצטרף לשתי שיחות IRC השבוע כדי ללמוד עוד על מיזם ניקוי הקבצים. אחד יהיה ביום רביעי ב־18:00 (UTC) והאחר יהיה ביום חמישי ב־04:00 (UTC). אפשר לשאול שאלות תוך כדי השיחה אם אתם רוצים לתקן קבצים בוויקי שלכם.
- You can see a list of files to fix on the Labs tool. You can report bugs and ask questions on the talk page.
בעיות
- מעבדות ויקימדיה היו מקולקלות למשך כמה שעות ביום חמישי. זה קרה בשל בעיה בחמרה. [80]
שינויי תכנה השבוע
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf7) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 5 בנובמבר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־11 בנובמבר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־12 בנובמבר (לוח שנה).
- עכשיו אפשר להשתמש בכלים לעריכת טבלאות בעורך החזותי. אפשר להוסיף שורות עמודות, למזג תאים ולערוך כיתובים מתחת לטבלאות. [81] [82]
- התפריטים של סגנון ושל הוספה בסרגל של העורך החזותי מציגים עכשיו פחות כלים. זה עוזר לכם לראות את הפעולות נפוצות ביותר. אפשר לראות פריטים נוספים באמצעות לחיצה על "עוד". [83]
- הצורה שבה עובדים חלונות בתוך העורך חזותי השתנתה. העורך החזותי אמור לעבוד מהר יותר ועם פחות תקלות. [84]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
17:00, 10 בנובמבר 2014 (IST)
מסנני השחתות גלובליים
[עריכה]AbuseFilter is a MediaWiki extension used to detect likely abusive behavior patterns, like pattern vandalism and spam. In 2013, Global AbuseFilters were enabled on a limited set of wikis including Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies and (in early 2014) all the "small wikis". Recently, global abuse filters were enabled on "medium sized wikis" as well. These filters are currently managed by stewards on Meta-Wiki and have shown to be very effective in preventing mass spam attacks across Wikimedia projects. However, there is currently no policy on how the global AbuseFilters will be managed although there are proposals. There is an ongoing request for comment on policy governing the use of the global AbuseFilters. In the meantime, specific wikis can opt out of using the global AbuseFilter. These wikis can simply add a request to this list on Meta-Wiki. More details can be found on this page at Meta-Wiki. If you have any questions, feel free to ask on m:Talk:Global AbuseFilter.
Thanks,
PiRSquared17, Glaisher— 19:34, 14 בנובמבר 2014 (IST)
תרגום:
מסנן ההשחתות הוא הרחבה בתוכנת מדיה־ויקי המשמשת לזיהוי אוטומטי של עריכות פוגעניות, כמו ונדליזם ודואר זבל. בשנת 2013, מסנני ההשחתות הגלובליים הופעלו במספר קטן של אתרי ויקי ביניהם מטא־ויקי, MediaWiki.org, ויקימינים וכמו־כן בתחילת שנת 2014 גם כל "אתרי הוויקי הקטנים". לאחרונה, מסנני השחתות גלובליים הופעלו גם ב"אתרי ויקי בינוניים". מסננים אלה מנוהלים כרגע על־ידי דיילים במטא־ויקי וצפויים להיות מאוד מועילים לצורך מניעת מתקפות ספאם בכל מיזמי ויקימדיה. יחד עם זאת, כרגע אין מדיניות לדרך הניהול של מסנני ההשחתות הגלובליים אם כי ישנן הצעות. ישנה בקשה מתמשכת לדעות על מדיניות שמסדירה את השימוש במסנני ההשחתות הגלובליים. בינתיים, אתרי ויקי מקומיים יכולים לבטל את השימוש במסנני ההשחתות הגלובליים. אתרי הוויקי שמעוניינים בכך יכולים פשוט להוסיף בקשה לרשימה זו באתר מטא־ויקי. ניתן למצוא פרטים נוספים בדף זה באתר מטא־ויקי. אם יש לכם שאלות כלשהן, הרגישו חופשיים לשאול בדף m:Talk:Global AbuseFilter.
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא לידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויי תכנה בשבוע זה
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf8) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 12 בנובמבר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־18 בנובמבר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־19 בנובמבר (לוח שנה).
- כלי החיפוש החדש ("CirrusSearch") יופעל בוויקיפדיה האנגלית החל מה־19 בנובמבר. [85]
עוברים מבאגזילה לפאבריקטור
- ב־21 בנובמבר ישתנה כלי המעקב אחרי באגים.
- לא ניתן יהיה להוסיף או לערוך באגים בין ה־21 ל־24 בנובמבר.
- ניתן להקל על השינוי על ידי יצירת חשבון אישי.
- באגזילה תוקפא אחרי השינוי. תוכלו לקרוא, לערוך ולדווח באגים בפאבריקטור.
- אתם מוזמנים להצטרף לשתי שיחות IRC כדי לקבל מידע נוסף על השינוי. השיחות תיערכנה ביום שלישי, 18 בנובמבר ב16:00 UTC וב־23:00 URC. [86]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
20:28, 17 בנובמבר 2014 (IST)
העורך החזותי יגיע בקרוב לוויקיספר כאפשרות בטא
[עריכה]Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you translated this message!
VisualEditor, a rich-text editor for MediaWiki, will soon be available on this wiki as a Beta Feature. The estimated date of activation is Wednesday, 26 November.
To access it, you will need to visit the אפשרויות בטא page after the deployment and tick the box next to "⧼Visualeditor-preference-core-label⧽". (If you have enabled the "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא" option, VisualEditor will be automatically available for you.) There will also be a "⧼Visualeditor-preference-language-label⧽" that you can enable if you need it.
Then, you just have to click on "עריכה" to start VisualEditor, or on "עריכת קוד מקור" to edit using wikitext markup. You can even begin to edit pages with VisualEditor and then switch to the wikitext editor simply by clicking on its tab at any point, and you can keep your changes when doing so.
A guide was just published at mediawiki.org so that you can learn how to support your community with this transition: please read and translate it if you can! You will find all the information about the next steps there. Please report any suggestions or issues at the main feedback page. You will also receive the next issues of the multilingual monthly newsletter here on this page: if you want it delivered elsewhere, for example at your personal talk page, please add the relevant page here.
Thanks for your attention and happy editing, Elitre (WMF) 20:12, 21 בנובמבר 2014 (IST)תרגום:
העורך החזותי, עורך טקסט עשיר בתוכנת מדיה־ויקי, בקרוב יהיה זמין בוויקיספר העברי כאפשרות בטא. התאריך המוערך להפעלתו הוא יום רביעי, ד' בכסליו, 26 בנובמבר.
מי שיהיה מעוניין להפעיל את העורך החזותי, יצטרך לבקר בדף אפשרויות בטא אחרי הפעלת העורך באתר זה ולסמן את התיבה שליד האפשרות "⧼Visualeditor-preference-core-label⧽". (משתמשים שהפעילו את האפשרות "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא" יקבלו את העורך החזותי באופן אוטומטי.) תהיה גם אפשרות "⧼Visualeditor-preference-language-label⧽" שניתן יהיה להפעיל למקרה הצורך.
לאחר מכן, כל מה שתצטרכו לעשות זה ללחוץ על הלשונית "עריכה" כדי להתחיל לערוך באמצעות העורך החזותי, או על "עריכת קוד מקור" כדי לערוך באמצעות עורך הקוד. תוכלו גם להתחיל לערוך דפים באמצעות העורך החזותי ובמהלך העריכה לעבור בקלות למצב עריכת קוד מקור על־ידי לחיצה על הלשונית המתאימה, תוך שמירה על השינויים שכבר בוצעו באמצעות העורך החזותי.
פורסם מדריך באתר mediawiki.org המסביר כיצד לסייע לקהילה עם המעבר הזה: אנא קִראו ותרגמו אותו אם אתם יכולים! תוכלו למצוא שם את כל המידע על השלבים הבאים. אנא דווחו על כל הצעות או בעיות בדף המשובים הראשי. בנוסף, תקבלו את הגיליונות העתידיים של העלון החודשי העוסקים בעורך החזותי בדף זה: אם אתם רוצים לקבל את הגיליונות במקום נוסף/אחר, למשל בדף השיחה האישי שלכם, אנא הוסיפו את שם הדף הרלוונטי לכאן.
תודה על תשומת הלב והמשך עריכה מהנה.
ידיעות הטכנולוגיה האחרונות מהקהילה הטכנית של ויקימדיה. נא ליידע משתמשים אחרים בנוגע לשינויים אלו. לא כל השינויים ישפיעו אליכם. קיימים תרגומים נוספים.
שינויים אחרונים
- המעבר מבאגזילה לפאבריקטור בוצע. ניתן לדווח על באגים בפאבריקטור. [87]
בעיות
- הייתה בעיה בעריכת טבלאות בעורך החזותי. העורך החזותי לתקן ערכים שגויים עבור האפשרויות
colspan
אוrowspan
. העורך החזותי משאיר עכשיו את הערכים הגרועים, כדי שהם לא יהיו עוד יותר גרועים. זה תוקן ב־17 בנובמבר. [88]
שינויי תכנה השבוע
- הגרסה חדשה של מדיה־ויקי (1.25wmf9) נמצאת באתרי בדיקה ובאתר mediawiki.org מאז 19 בנובמבר. היא תופעל באתרים שאינם ויקיפדיה ב־25 בנובמבר ובכל אתרי ויקיפדיה ב־26 בנובמבר (לוח שנה).
- יהיה אפשר להשתמש בעורך החזותי בהרבה אתרי ויקי חדשים לראשונה. אחרי 26 בנובמבר, העורך החזותי יהיה שמיש בוויקינתונים, ויקיציטוט, ויקיספר, ויקיברסיטה, ויקימסע וויקיחדשות. אפשר למצוא אותו באפשרויות בטא. [89]
- העורך החזותי אמור לך עכשיו אם העריכה צריכה להיות מאושרת. [90]
- אפשר להשתמש בכלי העורך החזותי ישירות עם חזרה לעריכה אחרי סגירת חלון השמירה. [91]
- כלי עריכת הטבלאות של העורך החזותי עובדים טוב יותר עכשיו בשפות שנכתבות מימין לשמאל. [92] [93]
את ידיעות הטכנולוגיה מכינים שגרירים טכנולוגיים והן נשלחות באמצעות מערכת הפצת הודעות גלובלית • איך לתרום • איך לתרגם • איך לקבל עזרה • שליחת משוב • מינוי וביטול מינוי.
21:31, 24 בנובמבר 2014 (IST)