לדלג לתוכן

וורדפרס/שרתים

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

[פרק 1.5 תיאום ציפיות לקראת הקורס]: טרם הדיון על שרתים והתקנות, ענינים טכנים, cPanel, Database, MySQL....

אם הענין הטכני מסובך ניתן ליצור קשר עם :

  • איש מקצוע – שמכיר את העובדה לעדכן את הוורודפס על השרת
  • חברת השרתים

[בניית אתרים בוורדפרס - 1.6 מהו שרת וורדפרס]:

כניסה אל האתר של wordpress העברית : נכנס אל wordpress.org. הוא עבר דרך האתר באנגלית לשרת בעברית. אצלו במסך יש הודעה כי קיימת גרסה של וורדפרס בעברית. אצלי במסך לא היתה קיימת הודעה כזו ולכן ביצעתי חיפוש של האתר בגוגל והופיע האתר של וורדפרס בעברית.

הסרטונים הם על תוכנת וורדספרס 3.5. באתר של וורדפרס בעברית תחת חדשות קיימת גרסה כבר של השינוים הם תוספות, קוסמטיים ושינים קלים ולכן ניתן לעזר בגרסה הישנה.

נלחץ על "דרישות מערכת". הוא מוצא את הכפתור במסך שלו. האתר עבר שינוים ואפשר להוסיף את הסיומת requirements בלשונית של האתר (he.wordpress.org/requirements).

וורדפרס אינה תוכנה אלא מערכת לניהול אתר ולכן היא צריכה להיות מותקנת על מחשב שמארח בו אתרים. מחשב שבו מותקנים אתרים אחרים נקרא שרת.

במקרה של וורדפרס השרת צריך להתאים לשפת PHP שבה כתוב הוורדפרס. PHP שפת תיכנות שהתפתחה בישראל.

לאחר שיש שרת צריך - MySQL – בסיס נתונים עבור האתר. בסיס הנתונים הוא למעשה טבלה בה רשומים כל המידע של האתר. הטבלה יושבת על מחשב והוורדפרס ששולף ממנה את הנתונים ומציג אותם באופן ויזואלית.

  • מומלץ להשתמש בשרתי Apache – שרתים יודעים לארח בהם את MySQL וPHP.

יש מספר רב של חברות שמספקות שירות לשרת אינטרנט. אם יוצרים קשר עם חברה יש לבקש ממנה שהשרת יוכל להכיל בתוכו וורדפרס. ברגע שחברת השרתים מאשרים שיש להם שירות כזה אנו יודעים שאנו במקום הנכון.

שרתים בישראל יהיו לרב יקרים, תמיכה בשעות עבודה, יעבדו מהר למי שגולש בארץ.

שרתים מחוץ לישראל יהיו זולים, תמיכה סביב השעון, הגלישה איטית מבתוך הארץ.

אמנם המחיר בארץ יקר יותר ויש תמיכה מוגבלת אך הוא מעדיף אפשרות זו בשל מהירות הגלישה. אם זה לא משנה לנו - אין זה משנה על איזה שרת נתבסס.

הוא לא ממליץ על שרתים שונים. מציע להיכנס אל גוגל ולחפש שרת וורדפרס או wordpress server / wordpress hosting. יהיו המון תוצאות וניתן לבחור את השרת המתאים לנו.