המדריך ליצירת דת חדשה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

שימו לב, מדריך זה אינו עוסק ביצירת כת, אלה ביצירת דת בלבד. הערך מדריך שלב שלב איך ליצור דת. כת בשונה מדת בעלת מטרה פוגענית ונצלנית.

כתבי קודש[עריכה]

בחירת כתבי קודש[עריכה]

כתבי הקודש חיוניים לדת, הם מהווים את עיקרי האמונה הדתית. על מנת להתחיל את תהליך יצירת הדת, ראשית כל יש לבחור כתבי קודש. כתבי הקודש צריכים לייצג את הערכים והעקרונות של הדת שבחרתם ולא לסתור אותה. מומלץ מאוד שכתבי הקודש יכילו סיפורים עם היבטים על טבעיים. הסיפורים צריכים להיות עם מוסר השכל, והם צריכים להראות את הכוחות העל-טבעיים. מומלץ להגדיר את זמן הסיפורים או מקום הסיפורים שונים מכדור הארץ והשנים המודרניות, מאחר שיהיה ניתן להפריח את הסיפורים בקלות. יש להקפיד שהסיפורים וכתבי הקודש בכלל יסתרו כמה שפחות את המדע על מנת לעלות כמה שפחות ספקות. עדיף שכתבי הקודש יתנו מידע בסיסי על העולם והחיים. עדיף שכתבי הקודש צריכים לענות על חלק השאלות הבאות:

  • כיצד נוצר העולם?
  • מי או מה יצר את העולם?
  • מהם הכוחות/ישויות העל טבעיים ביקום?
  • מהם מצוות הדת?
  • מה קורה אחרי שמתים?
  • איזה גמול ואיזה עונש ייצפו לי אם לא אעקוב אחר חוקי הדת?
  • איך אני מצטרף לדת?

על חלק מהשאלות הללו ניתן לענות גם בפרשנות הדת

אתם לא חייבים לכתוב כתבי קודש חדשים, ניתן להיעזר בכתבי קודש קיימים אך לתת להם פרשנות שונה.

פרשנות לכתבי קודש[עריכה]

לאחר שבחרתם את כתבי הקודש, יש לתת פרשנות לכתבי הקודש שיתאימו לערכי ולעקרונות של הדת שבהם אתם חפצים. הפרשנות צריכה להיות נפרדת מכתבי הקודש, אתם יכולים לכתוב בספר או דף נפרד את הפרשנות שלכם מכתבי הקודש. הפרשנות הכללית של כתבי הקודש יובילו את הערכים והעקרונות של הדת החדשה שלכם. מומלץ לענות על חלק מהשאלות והדברים הבאים בפרשנות:

  • איך אני מיישם את מצוות כתבי הקודש?
  • הסבר פשוט של כתבי הקודש
  • מה אומרים בכללי בכתבי הקודש

מצוות הדת[עריכה]

מצוות הדת חיוניות לדת והם מהווים את החלק המעשי של הדת. עם מצוות הדת יהיו מעמיסות וקשות מידי אז ייתכן שזה יגרום לחברי הדת לעזוב, או למתעניינים לא להמיר את דתם. לכן מומלץ לא להגזים בכמות מצוות הדת.

מצוות מוסריות[עריכה]

מצוות מוסריות הן מצוות שמייצגות את המוסר ואת הערכים בדת. הן צריכות להגדיר מהם מעשים טובים ואופן חיים מוסרי והיחס של אדם לחברו. לדוגמה: ולא תרצח.

מצוות סמליות[עריכה]

מצוות אלו מסמלות את ההשתייכות הדתית של המאמינים. הן עוזרות להבחין בין חברי הדת לבין אחרים. סוג פופולארי של מצוות כאלה הן מצוות לבוש, לדוגמה: ללבוש כיפה. מצוות סמליות אחרות יכולות להיות תספורת מסויימת או גידול זקן או לענוד תליון מסויים.

מצוות סגידה[עריכה]

מצוות סגידה הן מצוות הגורמות לחברי הדת לסגוד לדבר מסויים. מצוות אלה חשובות ליצירת נאמנות וצייתנות בקרב חברי הדת. הן מצוות יחס בין אדם לישות או כוח על טבעי. דוגמות למצוות כאלו: תפילה, הנחת תפילין, חיגאב, טבילה.

מצוות מחזקות דת[עריכה]

מצוות מחזקות דת הן מצוות שנועדו לחזק את ההשפעה של הדת או לחזק את כוחה. לדוגמה: תרומה לאנשי דת, איסור ביקורת הדת, להפיץ את הדת.

מערכת עונש וגמול[עריכה]

מומלץ להוסיף לדת אמונה במערכת גמול ועונש, אין לעשות אותה במציאות מאחר שזה לא חוקי ופוגע בזכויות אדם. יש להוסיף אותה לאמונה הדתית. הגמול ועונש יכולים להיות גם פיזיים וגם רוחניים בין אם זה בעולם הנוכחי או בעולם הבא, הגמול לקיום מצוות הדת, העונש לאי קיום מצוות הדת. לדוגמה: בדתות רבות קיימת האמונה בגן עדן וגיהנום, הצלחה בעולם הזה, אושר ועצב.

מיסיון[עריכה]

לאחר שיצרתם את עיקרי הדת יש לפעול במיסיון, לנסות להפיץ את הדת בכל דרך חוקית ולא פוגענית. מומלץ ללמוד שכנועה. ניתן לבצע מיסיון בשלל פלטפורמות המרשתת, וניתן אפילו למסיין ברחוב כל עוד זה לא לילדים. יש להקפיד על מיסיון שותף ולגרום גם לשאר חברי הדת למסיין גם כן.

יצירת קהילה[עריכה]

לאחר שהשגתם קהל מאמינים נכבד עליכם ליצור מפגשים דתיים או לאגד איכשהו את הקהילה.זה חשוב להגברת השפעת הדת וכוחה, וגם פיקוח הדת שהיא מתבצעת כמו שצריך. ניתן לקבוע מפגשים קבועים לשיעורי דת או לתפילות. ניתן לאסוף תרומות ולדון בדת. וניתן לארגן קבוצות מסיון. אם מספר המאמינים גדול ניתן לבנות בית ספר דתי המלמד לפי מצוות הדת ומלמד את תכני הדת. ניתן גם ליצור מנהיג דת ראשי ו מנהיגי דת שינחו את חברי הדת. ניתן אפילו להקים מפלגות המבוססות על הדת ויישובים ומדינות המבוססות על הדת.

מקומות קדושים[עריכה]

מומלץ להכריז על מקומות הקדושים לדת. המקומות הקדושים יכולים לנבוע מכתבי הקודש, הם יכולים להוות המחשה לדת ויכולים להוות מרכז דתי על מנת לרכז את פעילות הדת ולהקל על יצירת קהילות דתיות.