לדלג לתוכן

גיטרה/רכישת גיטרה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

שימו לב למשקל הגיטרה. אם אתם מתכוונים להופיע עם הגיטרה, או לפחות לנגן עליה בעמידה לאורך זמן ממושך, היא תגרום לכאבי גב. לכן רצוי שהגיטרה תהיה קלה ככל האפשר.


לכל מי שמחליט להתחיל ללמוד גיטרה, מורים רבים ממליצים להתחיל מגיטרה קלאסית, כדי "להיסגר" על הסגנון שמתאים לך, וגם בגלל שהיא זולה יותר אגב.

אם אתם קונים גיטרה חשמלית \ אקוסטית, חפשו גיטרה יד שניה, זה יוריד יותר מחצי מהמחיר, ובדר"כ מצב הגיטרה מצוין. תוכלו לחפש גם לוח מכירות כלי נגינה יד שניה. שני הדגמים המפורסמים ביותר בגיטרות חשמליות הן "לס-פול" של חברת "גיבסון", ו"סטראטוקסטר" (או סטראט בקיצור) של חברת "פנדר". שתי דגמים אלה הם יקרים מאוד, ובשביל מתחילים הם הרבה "מעבר לליגה". לעיתים קרובות מתייחסים אל שני דגמים אלה כ"אבות טיפוס", כלומר - שני סוגים עיקריים שמחלקים את הגיטרות החשמליות לשני סוגים, פנדר או גיבסון. ההבדל העיקרי הוא בסוג ה"פיקאפים"-אותם מגנטים שקולטים את הצליל. לדגמי "פנדר" יש לרוב 3 (או 2) שורות של פיקאפים (המכונים "סינגלים"). לדגמי "גיבסון" יש 2 שורות של פיקאפים כפולים (המכונים "המבקארים"). כלומר, לפנדר יש 3 סינגלים, ולגיבסון יש 2 כפולים. דבר זה משנה את הצליל של הגיטרה מאוד. הבדלים נוספים הם בצורת הגוף, סוג העץ, וכו'.

  • אין סוג או אבטיפוס לגיטרה שהוא "עדיף". יש אנשים שמעדפים פנדר, ויש שמעדיפים גיבסון. יש סיגנונות מוזיקה שסוג אחד יתאים יותר, ויש סיגנונות מוזיקה שדגם אחר יתאים יותר.

למתחילים, עדיף לחפש גיטרה שהיא "ורסיטילית", דהיינו - טובה למגוון רחב של סגנונות, עם צליל רבגוני, כך שתוכלו לנגן איתה מגוון סוגי ז'אנרים של מוזיקה.


אם אתם נגנים מתחילים, ויש לכם המון מוטיבציה להתחיל לנגן, אני כבר מזהיר אותכם. מנסיוני, המון נגנים באים עם המון מוטיבציה להתפתח בתחום, והמון ציפיות, מפציצים בקניית גיטרה יקרה, ומפסיקים לנגן בכמה חודשים הראשונים בגלל ציפיותם הגבוהות להתקדמות מהירה, וחבל... הצעתי היא (רק למתחילים) קודם לקנות גיטרה קלאסית, ולא חשמלית ואקוסטית, משום שאפשר למצוא גיטרה קלאסית במחיר זול יחסית (באיזור 200-300 ש"ח), שתהיה באיכות סבירה. לעומת זאת, למצוא גיטרה אקוסטית במחיר כזה-היא תהיה גיטרה מאוד לא טובה, מה שגם מקשה על התחלה של נגינה. גיטרה חשמלית כדאי לקנות רק במחיר של לפחות 1200 שקל (לדגמים הכי פשוטים) לא כולל מגבר, שגם הוא עולה 200-300 שקל למגבר פשוט. רק לאחר שניגנתם כמה חודשים או שנה, וראיתם שאתם ממשיכים להתמיד, רק אז תשקלו לקנות גיטרה יקרה יותר.

בקניית גיטרה קלאסית - מנסיוני, ויש כאלה שיגידו אחרת, אל תקנו גיטרה עם פיק אפ (חיבור להגברה), הוא מעלה את המחיר פחות או יותר פי 2. אם החיבור להגברה קריטי, קנו גיטרה בלי פיק אפ, וחפשו אנשים שיתקינו לכם (זה ממש לא סיפור).

אל תסתכלו בקנקן אלא במה שיש בו - אל תקנו גיטרה כי יש לה צבע מגניב-העיקר הוא נוחות הנגינה, ולאחר מכן הצליל של הגיטרה, ה"סאונד" או ה"צבע" שלה, וכו'.