אקורדים באורגן/שיעור 2

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

לאחר שלמדתם את האקורדים הבסיסיים, שהם C ו-G, כיום נלמד עוד שני אקורדים שקוראים להם Am ו-G7

תיאוריה - מהו האקורד G7[עריכה]

עד עכשיו למדנו שיש רק שני סוגים של אקורדים - מז'ור ומינור. אז מהו בעצם אקורד G7? G7 הוא אקורד מז'ורי, שנוסף לו צליל שביעי. כל אקורד מורכב מ-1, 3, 5, ואקורד G7 מורכב מן הצלילים 1, 3, 5, 7. הצליל השביעי באקורד גורם למתח רב, ושואף להגיע למצב יציבות, במקרה הזה לאקורד C.

אקורדים פשוטים[עריכה]

כיום נלמד עוד שני אקורדים - שהם אקורד G7 (סול שבע), ואקורד Am (לה מינור).

האקורד G7 (סול שבע)[עריכה]

האקורד G (או כפי שקוראים לו בעברית, אקורד סול שבע) הוא אקורד מז'ורי המורכב מן התווים סי, סול, פה רה. כך הוא מופיע על הפסנתר:


מהו הצבע הצהוב[עריכה]

עד עכשיו היה לנו רק את הצבע התכלת, שסימן לנו איפה ללחוץ. באקורד G7 (אקורד סול שבע), ישנם ארבעה צלילים, ולא שלושה כמו באקורדים הקודמים שלמדנו. הצליל המסומן בצבע צהוב הוא לא חובה ללחוץ עליו. מי שקשה לו ללחוץ על ארבעה קלידים בו זמנית, יכול ללחוץ על שלושה בלבד, אך בכל זאת מומלץ ללחוץ על ארבעתם בכדי לקבל צליל יותר מלא, אך מי שלא רוצה - לא חובה.

האקורד Am[עריכה]

האקורד Am (או כפי שקוראים לו בעברית, אקורד לה מינור) הוא אקורד מינורי המורכב מן התווים לה,מי דו. כך הוא מופיע על הפסנתר:

התרגיל "מעבר בין אקורדים"[עריכה]

תרגיל ראשון[עריכה]

נגן את האקורד Am. לאחר מכן, נגן את האקורד C. כעת תעבור בין האקורדים Am ל-C. החלף את האקורדים ברציפות, כאשר בהתחלה החלף את האקורדים במהירות איטית, ולאחר מכן, העלה את מהירות הנגינה. מטרתך היא להגיע לכך שכל שנייה תחליף אקורד.

תרגיל שני[עריכה]

נגן את האקורד G. לאחר מכן, נגן את האקורד G7. כעת תעבור בין האקורדים G ל-G7. כעת החלף את האקורדים עד הגעה למהירות.

אקורדים עם מנגינה[עריכה]

המגינה - יונתן הקטן[עריכה]

אם נמאס לכם מלתרגל את השיר יונתן הקטן, אתם יכולים לראות עוד שירים בדף שירים לאורגן לפי רמות. בחרו את הרמה המתאימה לכם, כמובן, רמה מספר 2.

אם הצלחתם לנגן את השיר ברציפות, הצלחתם והתקדמתם היום. אתם יכולים לעבור לשיעור הבא, שבו נלמד עוד שני אקורדים.