אמנות הפרזנטציה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי



יובל שחק, לשכת התעסוקה.

אמנות הפרזנטציה - 0.1 פתיח: פרזנטציה היא דרך לשכנע משהו לעשות משהו שאנחנו רוצים, להעביר מסר ולהניע לפעולה. כל שיחת שכנוע היא פרזנטציה. צריך לדעת להעביר פרזנטציה באופן אפקטיבי. מטרת הפרזנטציה היא העברת מסרים וידע למכירת רעיונות. פרזנטציה טובה מביאה לשיפור בגידול היקף המכירות, מקדמת קידום פרויקט, גיוס כספים וקבלת ציון בלימודים.

בשיעור זה נלמד: איך מתגברים על חרדה וחסמים בעת ההצגה, איך גורמים לקהל להאזין לנו, איך יוצרים פרזנטציה מקצועית, איך מעברים מסירים שמניעים לפעולה ואיך מתאימים מצגת לקהל, איך לשלב וגמאות וסיפורים שמגבירים את רמת הריכוז הקשב, התמודדות עם שאלות מתקילות, התנגדויות מצד הקהל, התמודדות עם הפרעות והסחות דעת, בלאק אוט ואיך מתכוננים לפני פרזנטציה (אוכל, לבוש)

אמנות הפרזנטציה - 0.2 איך לגשת לקורס זה ולמה זה כדאי לכם?:בקורס מקבלים מיומנויות, כלים וטכניקות שמסיעים להשפיע על אנשים להעביר מסרים בצורה כזו שיעשו את שאנו אומרים (קצת מפחיד התנסחות שלה...).

דנה על האופן בו מתיחסים לקורס: אם מגיעים בגישה חיובית ואנרגטית קל ללמוד אך אם מגיעים עם גישה שזה מפחיד ואנו חסרי ידע - פחות כיף...

אמנות הפרזנטציה - 1.1 מצגת | הגדרה: פרזנטציה ובעברית מצגת - הצגה של נושא לקהל צופים על ידי מציג. מטרת המציג לשכנע, להרשים ולהשפיע על הקהל כך שינועו לפעולה. הרבה אנשים מפחדים לפני הצגה: שפתים יבשות, דופק לב עולה,ידים מזיעות, קול רועד וסחרחורת.

סוגי פחדים:

  • פחד אבולוציוניים - פחד עמו נולדנו מפני רעש, נפילה וכו.
  • פחדים פסיכולוגיים
    • פחד שלא נצליח
    • פחד שלא יאהבו אותנו

אנו משתפרים מהצגה של מצגת אחת לשניה.
מצאו את העוצמות שלכם: במה אתם טובים, במה עליכם להשתפר ובמה אתם שולטים.
עבדו על הדברים שעליכם לשפר טרם ההצגה ותכננו מראש.
מודלינג זה דבר חיובי. יש המון אתרים של אנשים שמציגים מצגות כמו [www.ted.com אתר טד] ויכולים לשמש עבורנו מודלינג.
מצגות לרב בנויות על פי מבנה קבוע של גוף ההרצאות והסיום. * נכון להתכונן טרם מצגת ולבצע זאת בקול רם - מאפשר לבדוק בפועל כמה זמן דורש להציג את המצגת.

  • ממליצה להקליט ולהתבונן לאחר מכן בעצמנו.
  • לבצעע את הפרזנטציה מול אנשים שאתם מכירים. בסביבה תומכת קל יותר להציג.

אמנות הפרזנטציה - 2.1 מטרת הפרזנטציה: הצגה אפקטיבית נמדדת בהשפעה: כמה היא מובילה לפעולה. <BE> מה נרצה בסוף פרזנטציה: בתום פרזנטציה יתכן כי נרצה שהקהל יתמלא השראה, לאחר הפרזנטציה יתמלא פעולה ספציפית ויראלית, קידום פרויקט, קנית מוצר, לייצר פגישה שתוביל מכירה, שינוי, הגברת מוטיבציה, להרישם בו, שיתוף פעולה של הרבה אנשים, יצירת מיקוד תהליכים וכו. כשמציגים חשוב להבין את המנגנון שעובדים בני אדם: אנשים עובדים על פי מנגנון של עונג וכאב. שאדם נמנע מכאב. כשרוצים לשכנע אנשים יש לדבר איזה כאב יהיה להם אם לא יבצעו את שנדרש ולהפך. קבלת החלטות נעשת על ידי השכל והרגש. קבלת החלטות חזקה לרב נעשת על ידי הרגש ולכן יש לפנות אליו. מידע יוצר תחושות ותחושות פעולות. ככל שנוכל לגעת בקהל כך יהיה להם קל לקבל החלטות.
כמה מידע מעברים במצגת? להעביר מינמום ברמה שהקהל יכול לעשות את הנדרש. ככל שתעמיסו פרטים כך גדל הסיכוי שהמסר הכללי יוחלשו. מה שאתם רוצים זה לחזור על המסרים כדי שהקהל יפנים את שאתם רוצים.בשיעור הבא מיקוד וניסוח מרכזי של המצגת.

אמנות הפרזנטציה - 2.2 מיקוד: ניסוח מסר מרכזי: בשיעור זה נדון על מיקוד והמסר המרכזי של הפרזנטציה. לרב אחרי מספר חודשים הקהל יזכור אולי 10% מהפרזנטציה. כדי שהקהל יזכור את מה שהעברתם יש להיות ממוקדים בהעברת המסר המרכזי ולחזור עליו. בסוף הקהל יזכור את המסר אם נבצע זאת כראוי (נחזור ונהיה ממוקדים) וכן יזכור את התחושה שהעברנו בעת העברת המסר. ככל שנגרום לקהל להרגיש כך יש סיכוי גבוה יותר שהקהל יזכור את הפרזנטציה.
העברת מסר מרכזי: נעביר במשפט אחד או שנים בדומה לטוויטר שניתן לעלות בו הודעה מוגבלת ל140 תווים. נסו לדמין שאתם מציצים את המסר המרכזי של טוויטר. מה הוא?
ציוץ קצר ומדיוק מעביר שאנו יודעים מה אנחנו רוצים להעביר.
ניסוח ומבנה מסר מרכזי:

  1. אמירה - דוגמה "כשתתרגלו את הטכניקות מהשיעור שאני אלמד..."
  2. סופרלטיב (דברי שבח על האמירה שלנו) - "שיא המשפט" ; המסר העיקרי - לשכנע ולסחוף את הקהל שיבצע את המטרות שתציבו לעצמכם - דוגמה: "...אז תוכלו להגדיל..."
  3. תועלת שתצא לקהל אם יקשיב - "את העברת המסרים שלכם.מומלץ לצפות".

ניתן לקחת נושא ולנסח מבנה של מסר מרכזי ולבנות על פיו את השלד של המצגת.

  • חוזרת על המסר המרכזי פעמים כפי שממליצה ומדגימה בפועל איך לישם את הטכניקה שמציגה.

אמנות הפרזנטציה - 2.3 קהל היעד: חשוב לדעת מי קהל היעד: מי ישמע את ההרצאה וילמד בסדנה מפני שזה עוזר לנו להתכונן. מה כדאי לדעת?:

  • מה התפקיד של האנשים בארגון? האם הם עובדים ותיקים? זוטרים? חדשים? האם אנשים מכל דרגות ההיררכיה?
  • מה הגיל?
  • התרבות הארגונית?
  • המגדר? האם מדובר בגברים או בנשים? קהל מעורב?
  • האם יש להם ידע מוקדם? האם שמעו הרצאה דומה? מה רמה המקצועית של האנשים?
  • מה האקלים הארגוני?

חשוב לנסות להיות בנעלים של הקהל ולחשוב מה הוא רוצה ומה התעולת בהקשבה למצגת. קהל צערי לרב לא חווה הרבה הרצאות ולכן כדי להעביר מסרים בצורה מפורטת. אנשים ותיקים ושביעים מהרצאות עם ניסיון נרצה לגעת עמם בנקודות רמה מאוד גבוהות.
נרצה שלקהל תהי את ההבנה עם מה הם יצאו, מה התועלת או הערך שתקדמו. באופן כזה נגביר את הקשב והסקרנות.

אמנות הפרזנטציה - 2.4 תוצאות: נתונים, יתרונות ותועלות:דנו כי פרזנטציה טובה נמדדת באפקטיביות שלה. בעת מכירת רעיון נשאלת השאלה מה חשוב:

  • נתונים? לדוגמה אם אנו נפרט בדיוק ממה מורכב מוצר האם אנו משכנעים את הלקוחות לקנות את המוצר?
  • השוואות בין המוצר שלנו למוצר אחר.
  • אם נצליח לגרום לקהל להבין מה יצא לו מרכישת המוצר, מה הוא ירגיש, איך זה ישפר את חיו יש סיכוי שהוא יתחבר לרגש ויסכים לנסות יותר. דוגמה "כי הוא חזק, גדול, נוצץ".

נותנת דוגמה לאיך נסו למכור לה גבס אחרי ששברה את הרגל ואיך ניתן היה למכור את הגס.

  • המוכר הסביר לה שהוא מורכב מרשת ושמים איזשהו חומר פולימרי שמתיבש והופך להיות גבס.
  • השוואה למוצרים אחרים - יכול היה לאומר לה שהגבס הזה חזק ביחס לגבס אחר ויפה יותר מפני שניתן לקשקש עליו בצבעים.
  • מה מכנה לה השימוש בגבס זה - הגבס יאפשר לה להמשיך לשחות בבריכה, תחביב אהוב עליה, וכך להגדיל את רמת האנרגיה כי בבית האנרגיה יורדת. באופן כזה תוכל לשמר על כושר לתחרות - אפשרות כזו היתה יותר מושכת אותה.

הוא לא דבר על נתונים ולא השוואה את הגבס אלא פריט את התועלת הרלוונטית עבורה ולכן היתה מוכנה להשקיע בגבס 600 שח. אם כן נתונים הם מענינים והם יתרון אבל עלינו לחשוב מה יתן לקהל תועלת לפעול לבצע את שאנו רוצים. כשנהיה מסוגלים להעביר לקהל מה יוצא לו מזה נגביר את הסיכוי שהלקוחות יעשו את שאנחנו מבקשים בתום המצגת.

אמנות הפרזנטציה - 2.5 4 סוגי קהלים : 4 סגנונות של אנשים בקהל שלומדים אחרת. עלינו לדבר לכל סגנון בעת העברת מצגת כדי להרגיע ולהשקיט אותם בעת המצגת להגביר את הביטחון, השלווה והסקרניות :

  • אנשים ששואלים "למה" - כדי כבר בהרצאה להסביר להם למה עליהם להקשיב וליישם את הנאמר. הם מחפשים סיבה אישית ומה יצא מזה. לכן מיד עם הצגת המצגת היא מציגה שקופית שמסבירה מה יצא בתום המצגת בסעיפים מפורטים 1,2,3,4....
  • איך - מה שמענין אותם מה תכלס אפשר לעשות עם הפרטזציה. אחרי פתיחת פרזנטציה עלינו מיד להסביר איך אפשר להשתמש בפרזנטציה.
  • מה - הם מחפשים נתונים ומידע הכי מפורט שיש. חשוב להם פרטי פרטים. הם ירצו לדעת על מחקרים, עובדות ונתונים. אם לא יתנו להם את המידע הזה הם ישבו חסרי שקט ולכן חשוב לומר כי "בהמשך המצגת תקבלו נתונים שתומכים..."
  • מה אם - איך נוכל לשפר. איך ניתן לקחת את מה שהיא אומרת בפרזנטצה לרמה הבאה, לתחומים אחרים, כשתלמדו טיזר ותעוררו סקרנות מה לעשות עם הדברים בתחומים אחרים הם יקשיבו

תמונה של קובץ תרגול: THE 4MAT.jpg (בפועל חומרי התרגול מסכמים את כל החומר במצגת...).
שיעורים הבאים נדון על מבנה הפרזנטציה והראשון - פתיח

אמנות הפרזנטציה - 3.1 יצירת רושם ראשוני חיובי ותחושת אמינות:טרם תעסוק במבנה של פרזנטציה רוצה לדון על עניין אחר. רושם ראשוני - כשאנו עומדים מול קהל יש רושם ראשוני. נרצה לשלוט ברושם הראשוני וליצור אחד חיובי. כמו גם נרצה להגביר את תחושת האמינות.

אמנות הפרזנטציה - 3.2 רמות קשב במהלך מצגת: רמת הקשב משתנה לאורך הפרזנטציה. בתחילה המרצה ממתין לשקט ומתחיל לומר "שלום" כך רמת הקשב עולה אך לאורך המצגת רמת קשב של הקהל לא אחידה. נרצה שהיא תשמר אחידה וברמת עליה. נרצה שרמת הקשב בסוף המצגת תהיה רמת קשב גבוה. [אין דיון על מבנה]

אמנות הפרזנטציה - 3.3 אסטרטגיות שונות לפתיחת מצגת: מילים טרם פתיחת מצגת:

  • מברכים את הקהל ב"שלום ובוקר טוב".
  • מתחילים מיד עם סיפור אישי ודוגמה קצרה. לדוגמה "בוקר טוב, כשאני עומדת כאן ומלמדת אתכם איך להכין פרזנטציה זה לא יאומן..." - כשפותחים עם נקודת חולשה מיצרים חיבור לרגש ולסקרנות. הסיפור יכול להיות עליכם או על אדם אחר.
  • בפתיחה בברכת שלום וציטוט. דוגמה "בוקר טוב אני רוצה לצטט לכם את א' ולהמשיך לדון על הציטוט עמו פתחתי...".ציטוט מעורר אצל אנשים מחשבה ולכן גדלה רמת ההקשב.
  • פתיחה עם לולאה - להתחיל לספר סיפור ורק בסוף ההצגה לספר את סוף הסיפור. "בוקר טוב, העובדה שאני פותחת היום במצגת הוא בכלל לא ברור מאליו. הגעתי מתחום...אם תזכרו לשאול אותי בסוף הקורס איך הגעתי להרצאות בפניכם אספר לכם בשמחה". באופן כזה יצרנו סקרנות. הרבה פעמים לא נזכור והקהל יזכיר לנו
  • פתיחה בסרטון או תמונה- מעוררי סקרונות.

מונח: ראפור חיבור - כשהמרצה קורא את המשבות של הקהל ויודע כבר מה ישאל וכך מיצר חיבור עמו חיבור טוב. דוגמה: "בוקר אור אני רוצה לדבר איתך על הביומסה ואתם בוודאי תוהים עכשיו מה זה ביומסה ואיך זה קשור לשיעורי מתמטיקה".
הזדהות - נבהיר לקהל שאנו מבינים שהוא לא מבין אבל בהמשך נסביר. זו דרך נוספת להראות לקהל שאנו מחוברים למה שהוא מרגיש ולהניח הנחות לגבי מה שהם חושבים. "אני מזדהה אתכם ויודעת מה אתם לא מבינים אבל בהמשך נראה לכם איך החיים הם ג'ונגל ויש כאלה ששולטים בו ויש כאלה נשלטים...".

  • פתיחה עם הצהרה דרמטית או משפט מחץ -דרך לעורר קשב, סקרנות. "בוקר אור העולם מתקדם בקצב מסחרר ומי שנותר במקום הולך לאחור".
  • פתיחה באמצעות הפעלה - "שלום לכולם, לרגע אבקש ממכם לעמוד על הרגלים ולעשות בדיוק כמוני". הקהל לא מבין מה צריך לעשות. הקהל עושה מה שהיא עושה : מוחאת כפים ולאט לאט מגבירה את הקצב. היא תזרוק בדיחה ותאחל שבסוף הפרזנטציה ההצגה תהיה כה טובה שמחיאות הכפים לא יהיו פחות מאלו.

שיעור הבא איך לא פותחים פרזנטציה.

אמנות הפרזנטציה - 3.4 איך לא להתחיל מצגת...: אם מגיעים באיחור לפרזנטציה לא מתחילים בכל השיחות שלא הספקנו עם בני המשפחה וכל התארגנויות שלא נגמרו או פותחים בלספר מה קרה בפקק. חשוב להתחיל בחיוב : בברכת שלום, בפתיח וחיבורו לפרזנטציה.

אמנות הפרזנטציה - 3.5 נאום המעלית | הצגה עצמית: בשיעור - הצגה עצמית.
ספרו על עצמכם בתחילת המצגת - חשוב לקהל לדעת מי עומד מולם. אחת הטעויות שמרצים עושים זה להתחיל מצגת בלי להציג ולספר על עצמם. לא צריך לפחד שמא נבזבז זמן על הצגת עצמית. לא להרגיש שאנחנו מסתירים מידע בשל ענין צניעות ובזבוז זמן.
אפשרויות לאופן הצגת עצמנו:

  • יש להציג בשם מלא: משפחה ופרטי. מה הרקע והניסיון המקצועי.
  • סיפור אישי. דנו על כך בפתיח. ניתן לספר על עצמנו באנקדוטה. כשאנו מספרים על עצמנו באנקודה אנחנו מאפשרים לקהל להכיר אותנו ובתמורה הקהל יפתח אלינו. לא להתביש.
  • מוטו - כריזמה ניתן לפתח. כשמעבירים פרזנטציה ומספרים במשפט או שנים את המוטו והאני מאמין שלכם אנו מתחברים אל הקהל ומגבירים את הסקרנות.

אמנות הפרזנטציה - 3.6 טיזר: טרם נדון על יצירת מצגת נושאים שילמדו בהמשך : איך חוקרים את קהל היעד, מה המטרה ואיזה פעולה אנו רוצים להניע את הקהל, מה מבנה מצגת (התחלה, אמצע, סוף), רמות קשב, איך להתלבש. טריזר זה מה שעשינו עתה - פרומו לפני מה שנעשה.

כשמתחילים מצגת נרצה טריזר, הקדמה על הנושאים עליהם נדבר, כי רמת הקשב של הקהל בשמיעת מצגת לא אחידה וכדי להגביר אותה נעזר בטריזר. בנוסף, טריז מיצג מקצועיות- בקרוב מה יהיה. כשאנו מדברים על מה אנחנו עומדים לדבר במצגת זה מיצר מראית עין של מקצועיות [דוגמה פתחה בתחילת השיעור כשספרה מה יהיה בהמשך].

אמנות הפרזנטציה - 3.7 הצגת המטרה והתועלת למאזינים: אחרי טריזר נרצה להסביר לקהל מה הולך לקרות. אל לנו לצפות כי הקהל יבין לבד מה מטרת המצגת ומה אנחנו מצפים מהם לעשות. יש לומר המטרה שלי מהמצגת היא...שבסוף הקורס כל אחד ואחד....". כלומר מראש אומרים מה המטרה של המצגת ומה יציא לכל אחד מהם.הצגת מטרה מגבירה את רמת הביטחון כי הקהל יודע עם מה הוא יצא, זה מעורר סקרנות ומשדר מקצועיות כך שהקהל מרגיש שהמרצה הגיעה מוכנה ואנו יודעים על מה היא רוצה לדב ועם איזה תוצאות אנחנו רוצים לצאת. זה מעלה את רמת הקשב והסקרנות. ניתן לשתול את ההנחות במצגת. כלומר לרשום "במצגת זו נדבר על ...ונראה...ונצא עם..."

אמנות הפרזנטציה - 4.1 שתילת מסרים: היום נעסוק בגוף. יש מספר דרכים לשתילת מסרים.

  • סיפור סיפורים - אני רוצה לספר על...

דוגמה: סיפור על גלעד שלא הצליח להציג את עצמו בראיונות עבודה. מספרת כי האופן בו מציגים פרזנטציה זהו האופן בו אנחנו מיצגים עצמנו בריאיונות וזה לטענת משפיע על ההכנסה. עכשיו כמה תרצו לצפות בה?

אמנות הפרזנטציה - 4.2 העלאת רמות קשב ושימוש באמצעים ויזואליים: נרצה לשמור על רמת הקשב של הקהל. נרצה תנודות קטנות בקשב. טכניקות לשמירת קשב:

  1. אפליקציה, חכמת ההמונים, pollev.com. במהלך הפרזנטציה ניתן לבדוק עם הקהל מה הוא חושב.האפלקציה מאפשרת לכל אדם עם סמארטפון לענות על סקר. תוצאות הסקר מופיעות בגרף, זה מסייע בכך שמשדר חדשנות, שמירה על רמת ערנות ומחזיר את הקשב מאחר והקהל הופך להיות פעיל בעת ההרצאה הגרף מציג כל משתתף. כמו גם אנשים סקרים אחרי שענו על שאלה לראות את תוצאות החזרים וכך עולה רמת הקשב.
  2. סרטונים / תמונה - יוצר גיוון, עניין, מגדיל רמת קשב.
  3. גרפים - אינה תומכת בגרפים עמוסים ועם מידע רב. גרף מערב את חוש הראיה ונותן מימד למה שאנו מדברים.ביחוד לאלו הויזואלים שחוש הראיה חזק - הם לומדים כשרואים את שאנו מדברים. לא להעמיס.
  • powerpoint מינימליזסטי. אחת הטעויות הנפוצות שאנשים כותבים במצגת כל מה שהם לומר. היא לא ממליצה על זה. תמונה שווה אלף מילים לא לחינם. לפעמים גרף או תמונה או סרטון עושים את העבודה. הם יזכירו לנו מה אנחנו רוצים לומר וישמרו עלינו כמרצים ועל הקצב וחוט המחשבה. מצד שני, מנימליזם מאפשר לקהל לחוות משהו אחר מקריאת מילים. תיהיו צנועים וחכמים. תמעיטו במילים.
  • צבעי הקשת וסוג הpowerpoint. לא מרווחים גדולים. משהו נקי. בלי יותר מדי גירוים. עדין. תמקדו בדיבור. פחות בטקסט.

אמנות הפרזנטציה - 4.3 חידוד פער בין המצוי לרצוי:אנשים מונעים מכאב ומעונג. כמרצים אנו רוצים להוביל אנשים לבצע דבר מה. אנו רוצים לחזור אל המצב המצוי שבו אנו נמצאים עכשיו ויהיה טוב אם נגיע למצב הרצוי - התועלות עליהם יקבל האדם כשיבצע את שהצענו לו לעשות. ככל שנדון במצגת על הפער בין מה שיש לנו היום (המצוי) אל מה שיהיה אחר כך (הרצוי) ; אחרי שנלמד את האסטרטגיות והטכניקות, ונדע כי יש ביכולתנו להשפיע על הקהל, ונחזור על המסר מספר פעמים ונדייק את הפער, תוך חזרה כי המצב הנוכחי הוא לא טוב אבל יכול להיות נורא יותר - התועלת לקהל תתחדד. למשל ניתן להקצין ולטעון כי לבן אדם שמרגיש כי אין לו את היכולת להשפיע ולהציג בביטחון מלא הוא אדם שחי חיים בחוסר ביטחון. ניתן להרוויח את הפער - אדם שיכול לעמוד מול קהל יכול להשפיע על אנשים תוך הנאה גמורה חווה עושר. ככל שנגדיל את הפער בין מצוי ורצוי ונחזור כך הרגש של הקהל יפעל, הסקרנות תגדל ונשמור על רמת קשב קבועה ומתגברת לאורך המצגת. בלניק זה מצגת של טד אך עושים זאת: The secret structure of great talks.

The secret structure of great talks: אם אתה לא מוצאים את הרעיון הוא ימות. לפעמים הצעתם רעיון אך לא קיבלו אותו ואילו אחרים כן. הסיבה היחידה היא התקשורת שבה הצעתם ולכן היא לא התקבלה. לשנות את העולם קשה. זה לא מספיק רעיון אחד. הוא צריך לעבור בין מספר אנשים. הרעיונות עוברים הכי טוב בסיפורים. ערכים ומסרות עברו מדור לדור היו בסיפור. יש משהו יפה במבנה של סיפור. הוא מיצר שינוי פיזי באדם: בלב וכו. היא ניסתה להבין למה אנחנו מגיבים לסיפור פיזית ויכולים לשבת להקשיב לו בקשב אך במצגת הקשב אובד.מבנה של סיפור לפי אריסטו: התחלה, אמצע וסוף. למדו פואטיקה ורטוריקה. להרבה מצגות אין את המבנה הפשוט הזה. המציג הוא גיבור. הם עומדים על במה.
אם יש לי רעיון ואנשים לא מאמצים אותו ללב הרעיון לא יגיע לשום מקום ולא ישנה את העולם. לכן המציג אינו גיבור אלא הקהל הוא הגיבור של הרעיון שלו. הגיבור בסיפורים נקראים אל הרפתקה והעולם יוצא משיווי משקל. הם בהתחלה מתנגדים: אנחנו לא רוצים לקפוץ לתוך כל זה. המנטור מגיע ועוזר להם להם לעבור מהעולם הרגיל לעולם מיוחד, להיות המנטור, שעוזר לקהל לעבור מדבר אחד לרעיון חדש שלכם. זה הכוח של סיפור.במבנה משלוש של סיפור יש גיבור בעל רצון. הוא נתקל במכשול ומלבסוף מגי לאחר שעבר תהליך שינוי. גוסטב פרייטג - מחזאי גרמני שהאמין באקספוזיציה, הנעה לפעולה, רגע נפילה, התירה או פתרון הבעיה. לסיפור יש קשת (המבנה שמחולק ל5 יחידות הוא כמו קשת). דנו (כנראה בשיעור) שלמוזיקה קלאסית יש צורה. לכן היא הגיעה למסקנה שאם למצגת יש צורה מה היא תהיה ומה יהיו המציגים הטובים ביותר שיציגו מצגת.

במהלך שבת אחרי מחקר ארוך היא צירה צורה וניסתה להניח שתי יצירות על המבנה הזו של הצורה וזה הצליח לה. היא רוצה להדגים את התבנית שלה. הרבה נאומים טובים מתאימים למבנה הזה.

  • הצגה של המצב הקיים, הסטטוס קוו.
  • השוואה בין זה למה שיכול להיות
  • צריך לחדד את הפער בין השנים שיהיה גדול ככל הניתן. זה עבר אך ראו הנה העתיד. זה הבעיה והנה היא נפתרת. זה הרגע המותח בקהל והקהל צריך להחליט אם מסכים עם הרעיון הזה או לא. הקהל מנווט בתוך המציאות הזו. במצב זה אנו רוצים למשוך את הקהל אל עבר חזון עתידי ושהוא יאמץ אותו. בשינוי העולם אנשים מתנגדים. לא מתלהבים. לכן יש לזגזג ולשוט כמו סירה. צריך לתפוס את הרוח הנכונה.המחשת האופן בו אנשים יתנגדו לשינוי בין מצב קיים וחזון עתידי גורם לקבל מהר יותר רעיון שלכם אל מול המצב בו היתם רוצים להיות.
  • הקריאה לפעולה בסוף המצגת - האוטופיה אם הרעיון יאומץ. סיומת פואטית ודרמית

היא לקחה את המבנה וחקרה על נאומים כמו סטיבן כשהציג את הסלולר החדש של אפל ומר קינג.מראה על המבנה של התבנית שלה. הפסקתי באמצע. אמנות הפרזנטציה - 4.4 החשיבות של החזרה על מסר מרכזי: דברנו על חשיבות הבנת המסר שאנו רוצים להעביר במצגת, אנשים זוכירם 101% ממה שדברנו במצגת, כדי להגדיל את הסיכוי עלינו לחזור על המסר שוב ושוב, ניתן לחזור על המסר ולומר באמצע מצגת "זוכרים"? היא נותנת דוגמאות איך ניתן לחזור על המסר. למשל לפני סרטון לומר את המסר ואחרי הסרטון לחזור עליו.

אמנות הפרזנטציה - 4.5 אנלוגיות ואסטרטגיות: סיפורים ומטאפורות: כדי לחזור על מסר מרכזי ולגיד אותו דבר ולגרום למאזינים להתחבר לסיפור הוא שימוש באנלוגיות, בסיפורים, סיפורים אישיים. דוגמה אם רוצה לדון על אנשים מצליחחנים - אנשים יוצאי דופן שעושים דברים אחרים והפוקוס שלהם במקום אחר. ניתן לתת המון פרטי פרטים, לבצע אנלוגיות : החיים הם ג'ונגול ויש מי שהוא מלך החיות, האריה, ויש את אלה שהוא אוכל לארוחת בוקר. כל אחד מהקהל יכול לקחת משהו אחר מהדברים שנאמר בהרצאה. כשאנו נעזרים בסיפור כל אחד לוקח אליו מה שהוא מתחבר ומדמין מה שהוא אוצה. אנולוגיות וסיפורים מאפשרים להתחבר לעמוק פנימי יותר, רגש חזק יותר, במקום להאכיל את הקהל בכפית ולספר סיפור - כל אחד מהאנשים ששומע את הסיפור ומקשיב לו באמת יתחבר רגשית. שנית הוא יקח אליו ברמה האישית סיפורים. שימוש באנולוגיות עוקפים את המח המודע ומאפשרים להעביר מסרים בצורה עמוקה וחופשית יותר, שומר על רמת הקשב ומגביר את רמת הפוקוס של הקהל.

אמנות הפרזנטציה - 4.6 ראפור: ראפור הוא מושג בצרפתית שפירושו כימיה וחיבור. מי ששולט בפרזנטציה, במה שקורה בחדר, זו המרצה. הרבה פעמים נראה מקרים בהם הקהל משפיע על המרצים מאחר והוא לא קשוב וזה מוריד את הביטחון של המרצה. כשהם רואים אדם עסוק בסלולר הם מתחילים לתהות מה הוא לא עושה כמו שצריך. המרצה יכול לקחת שליטה על הראפור ולהוביל את החדר לעשות כרצונו. לדוגמה אם נכנסים לחדר רועש. עומדים בחדר מסתכלים על האנשים בדממה ומחכים שהם ישתקו. לא פעם הקהל יהיה בשקט אבל מה שקורה שפעולה זו פוגע בראפור מאחר והמרצה הוא פאסיבי. משלב ידים ומוריד את הראש - עמידה של מרצים חדשים שממתינים לשקט. מצד שני ה סוג של טכניקה לקבל קשב. ראפור מסוג אחר - לפעמים המרצה חווה רגשות פנימית, למשל הוא מתרגש, מצוורח לפני המצגת והקהל מושפע מכך. לכן יש לקחת אחריות על התקשורת הלא מילולית ותעבדו על עצמכם זה ישליך החוצה אל הקהל שלכם.

אמנות הפרזנטציה - 4.7 הפעלות: בשיעור זה נלמד על הפעלות. הפעלות לוקחות זמן . אם המצגת היא של שעה ניתן לבצע הפעלות מסוימות כדי להגביר את רמת הקשב. זה מסיע לאנשים ללמוד את המסר המרכזי שלהם.

  • תרגיל חישוק - תרגיל בו מלמדים אנשים לבד מבלי שנצטרך לומר להם איך הם מתמודדים עם חוויות של אי וודאות. היא מלמדת אותם תרגיל שהם צריכים לקחת חישוק ולהוריד אותו לרצפה. הם חושבים שזה התרגיל אבל בפועל אני מלמדת אותם איך מתנהגים בסדנאות, בהרצאות ובחיים אמיתים. דוגמה: מחפשים ראש צוות שאחרי על תרגיל החישוק. היא בודקת מי מוכן לקחת את סיכון והאחריות. הרבה פעמים אנשים לא רוצים לקחת את התפקיד. זה סיכון. הם משפילים עינים ומביעים כי הם נמנעים. עם זאת תמיד יש מי שיעז. ההתנסות עצמה מראה באופן חד משמעי מי מהאנשים נמנעים ומי מוכנים להיכנס לתוך הפחדים שלהם. הוא מסיע לשקף למשתתפים איך הם מתנהגים בזמן אמת.
  • תרגיל כסא (יש ביוטוב)- 4 אנשים מניפים בנאדם אחר על ידי האצבע שלהם. מבצעת אותו בסופ הפרזנטציה. מטרתו ללמד עבודת צוות. כשאנו יכולים לדמין משהו הרבה פעמים אנחנו יכולים לעשות אותו. תרגיל ששובר את השגרה, מעלה את רמת הקשב, הסקרנות והענין. מושבים בן אדם על כסא ומבקשים ממנו לדמין איך מניפים אותו באוויר בקלי קלות. לוקחים 4 אנשים ומסבירים להם שהכח של הצוות ואנשים שיש להם אמונה וחשיבה חיובים יודיעם לעבוד בסינרגיה הוא חזר שאין לתאר. 4 האנשים מניפים באמצות האצבע שלהם איש אחר. בסוף שואלת את הקבוצה : תגידו לי, האם יש משהו חזק יותר מזה שמאפשר לסכם את המוטו שלי. חשוב לקחת את הזמן.
  • תרגיל היד - מבקשים מהקהל להרים יד הכי גבוה. רבים עיפים ירימו ברישול. היא מבקשת שוב בנימוס "אוקי עכשיו תרימו עוד קצת". הם יתמחו עוד טיפה. זאת אומרת שבפעם הראשונה אנשים לא יתנו את המקסימום. לוקחים את ההפעלה הזו ומחברים למסר מרכזי של תורת העוד קצת - איך כל אחד מאתנו יכולים להשתפר, לעשות שינוים קטנים בחים ומגיעים לתוצאות גדולות. היא מנסחת איך ניתן לומר בהרצאה: ביקשתי ממכם לתת לי את המקסימום, שתרימו את היד הכי גבוה, לא לי אלא בשבילכם, ומה שאני רוצה שתדעו שאם פעם בחייכם אתם תגידו לעצמכם שעשיתם את המקסימום וזה לא עבד תזכרו את התרגיל הזה ותזכרו שהיה לכם עוד קצת.

אמנות הפרזנטציה - 4.8 ״קריאת מחשבות״: בתחילת הקורס דנו על קריאת מחשבות, היכולת של מרצה להתחבר לקהל ולומר לו מה הוא בוודאי חושב. יש שחושבים כי כריזה זה משהו שנולדים מאתנו. אז איך הקורס כמו זה יכול לסייע לו. טכניקות ליות מובילי דעת קהל ומשפיעים:

  • הצטרפות והובלה - הצטרפות לקהל וניסיון לנחש מה הם חושבים
  • כריזה זה משהו שאפשר לפתח. איך עושים זאת? גוף המצגת הוא בעצם הולכת הקהל אל מה שאנחנו רוצים. העזרו בזה.

אמנות הפרזנטציה - 5.1 הקצאת זמן מראש:בפרק זה נעסוק בשאילת שאלות.הקהל ישאל שאלות אם יש מצגת. יש כל מיני אסטרטגיות לכך. יש מרצים שלא מפריע להם שישאלו שאלות לאורך המצגת. היתרון : פחות מרחק של דיסטן. החסרון: הקהל שולט על המצגת ולכן יש בלבול שלנו, לוקח זמן רב יותר ממה שתכננו להעביר את המצגת. דנו על כך שאנחנו המרצים רוצים לשלוט על המצגת. לכן היא אומרת לקהל שאחרי כל פרק ינתן זמן לשאלות ומבקשת מהקהל לרשום את השאלות.באופן כזה היא יכולה להקדיש זמן מסוים פנוי מהמצגת עבור שאלות בי היא תשתדל לעמוד וכך לשלוט במצגת. בנוסף מאפשר לקהל להיות רגוע מאחר ויודע שיש לו זמן לשאלות.

אמנות הפרזנטציה - 5.2 התמודדות עם שאלות:שאלות מצד הקהל.

  • שאלה על מידע שיוצג בהמשך - לא פעם משהו בקהל ישאל שאלה על נושא שאתם עומדים לדון עליו מאוחר יותר. לא פעם מרצים טועים ועונים על השאלה ומקדימים את רצף הדיבור כדי לספק את השואל. במקום יש לענות: שאלה מעולה, כיד להתחבר אליו, "אבל תשמע אותה עם כולם כי יש מספר ענינים נוספים שאני רוצה להסביר". המשוב החיובי לרב פחות מדכדך את השואל. הוא זכה ליחס אישי .
  • שאלות לא רלוונטיות - שאלות שיכולות להיות מענינות אך לא רלוונטיות למטרות המצגת. לפי דעת אין לענות על שאלה כזו בעת המצגת ובמקום מציעים לו לבוא בסוף המצגת או לומר יש לי מאמר מעולה על כך ואם תרצה אשלח לך אותו אבל אל תשכח לתפוס אותי אחרי המצגת/איימל
  • שאלות שלא מתאימות לתזמון שלנו - לא פעם שואלים שאלות לא בתזמון שנח לנו. המרצים נכנסים ללחץ ומסתכלים על השעון ולכן אומרים לשאול שאין להם זמן לשאלה. חשוב לא לענות בלחץ. קחו נשימה. אתם יכולים לומר כי השאלה מצוינת אבל זה יקח זמן ואיני בטוח שיענין את כולם ולכן אשמח לענות בהפסקה. באופן כזה אנו נותנים כבוד לאדם אך גם שומרים על לוח הזמנים שנו
  • שאלות שאנחנו לא יודעים את התשובה לה - ניתן להעזר בטכניקה של "גניבת זמן"
    • מממ תן לי רגע לחשוב על זה. אחרי כמה דקות של מחשבה ניתן לקבל החלטה לא בלחץ ולומר "יודע, אני סקרנית לשמוע את דעתך" וככה לזרוק את הכדוק לקהל. מה הם חושבים
    • אל תמציאו. אמרו אין לי מושג או אני לא סגורה אחזור אליך. אם אמרתם שתחזרו בתשובה - תחזרו.
  • שקף של שאלות בסוף המצגת - לא פעם בשל לחץ של זמן לא אפשרנו לאנשים לשאול שאלות. השקף מזכיר למנחה וגם לקהל שאם אין זמן לשאלות אין בעיה למרצה לשבת אחרי המצגת עוד חצי שאלה ולענות על שאלות. ככה אנחנו לא חורגים מהזמן. גם לא של המרצה הבא. חשוב לתת לאנשים להרגיש שהם זכו למענה

אמנות הפרזנטציה - 6.1 המטרה: שיא של רמת קשב:הסיכום של המצגת מציג את הרושם האחרון. בשלב זה נרצה לעלות את רמת הקשב לשיא. חשוב בסיכום לחזור על המסר המרכזי. על התועלת שיש לקהל כי זה מה שיזכור הקהל. הרגש משחק מרכיב חשוב בהעברת המסר והתועלת. לבסוף כשכל העיניים אלינו ורמת הקשב גבוה נאמר "אוקי, הגענו לסוף ואנו רוצים לאסוף את כל מה שדנו במצגת...חשוב שתזכרו שאם תעשו א-ד אז יהיה...א-ד....וזה אפשרי בהחלט (אמירה חיובית)..." באופן כזה חזרנו על המסר והתועלת ועל כך שאנו מאמינים שהקהל יכול לבצע ולהגיע למטרה שהוא רוצה.כשאנו אומרים לקהל מה אנחנו מצפים ממנו אנו מגדלים את הסיכוי שדברים יקרו. מצגת טובה חייבת להסתים בהנעה לפעולה. במצגת לא פעם אנו לוקחים את הקהל אל מסע רגשי. בסופו יש להם רגש גבוה. אני רוצים להשתמש ברגש זה. לא לנצל אותו. לכן היא אומרת לא פעם לאנשים ששמעתם את ההרצאה ותכלס הבנת ששינוי קטן עושה משהו לאורך זמן. אתם יכולים לשנות את החיים. תעצרו רגע. תחשבו מה הדבר שאתם בוחרים לקבל עליו החלטה.תחליטו מה אתם מוכנים עכשיו לקבל. החלטה קטנה: להירשם לחדר כושר, ללמוד קורס חדש. לא משנה מה המומנטום. תשתמשו, תבחרו משהו אחד ותתחיבו לעשות אותם. יש לכם אפשרות. ממה עכשיו. כולנו יודעים שעם הגישה "מחר כך" המומנטום יורד ודברים לא קורים. אם אתם רוצים לבצע פעולה עשו אותה כעת.

אמנות הפרזנטציה - 7.1 הבנת מרכיבי המסר הבלתי מילולי: בשיעור זה נדון על מימנויות מרצה. נבין את המרכיב של המסר הבלתי מילולי. המילים משפיעות על הגוף, על הפיזיולוגיה.כשנדון על דברים שמחים הפיזיולוגיה שלנו תשתנה. כשדנים על ענין עצוב לרב שפת הגוף נהית סגורה, שפופה יותר. המילים לא משיפים על הפיזיולוגיה אלא הפיזיולוגיה משפיעה על איך נרגיש ועל המילים שיצאו לנו מהפה.מרצה מתחיל לרב מאוד מתרגש כשמעביר פרזנטציה ראשונה. אנו מסתכלים על אנשים סביב ואנחנו עלולים להגיע למצב בו אנשים נסגרים והפחד והחרדה עוברים אל הבטן. שתי דקות לפני פרזנטציה תפסו את הגוף והכנס לפוזה שהיא זקופה.חייכו, זייפו את זה שאתם משהו עד שתהפכו לזה. חיכו גם אם אתם לא מרגישים צורך לחייך. ניתן לאלץ חיוך על ידי תרגיל בו מניחים עפרון בין השינים וזה גורם לחייך.השינוי בפיזיולוגיה, במבנה הפנים משנה את ההרגשה שלנו. אם אנחנו לוחצים זה יעבור לקהל. כלומר הפיזיולוגיה משפיעה על הקהל ועל האקלים של החדר. אם נעשה שינוי פיזיולוגי שנדרש נאמץ פיזיולוגיה של כוח.

מומלץ לצפיה: הרצאה של אמיי קאדי בטד - שפת הגוף מעצבת את מי שאתם.

אמנות הפרזנטציה - 7.2 התלהבות ואנרגיות גבוהות: שיעור על התלהבות ואנרגיה גבוה. דנו שהאנרגיה שלנו משפיע על הקהל. אנו רוצים לשדר לקהל אנרגיות גבוהות, התלהבות. חשוב לשמור על אנרגיה גבוה לאורך פרזנטציה, להרגיש טוב, לחייך. זה סוחף את הקהל, מגביר את ההתלהבות והנכונות שלהם לזרום ולעשות את שהם מתבקשים. זה ממש חשוב. לא פעם למרצים יש תוכן ממש מענין וחדש אבל טון הדיבור שלהם הוא חסר אנרגיות והתלהבות וזה מוריד את הקהל. אם לא מצליחים לשמור על רמת אנרגיה לא ניתן להדביק את הקהל.איך שומרים על רמת האנרגיה? לא פעם קמנו על צד לא נכון. קרה לא משהו לא נכים בבית. כמרצה היא מקפידה לעשות brrak state - שינוי מצב. כלומר לא משנה מה היה בבית צריך לבצע הפרדה אל ההצגה שלנו במקום אחר. איך עושים זאת? מוזיקה קצבית משנה מצב רוח.תשירו. תפעילו את הגוף: חייכו, תשירו. זה מעלה את רמת האנרגיה, דמינו איך אנשים יצאו אחרי הפרזנטציה.

אמנות הפרזנטציה - 7.3 להרגיש בנוח: מה עושים עם הידיים והרגליים?: מה עושים עם הידים ורגלים כמרצים?

  • לא משלבים ידים. יוצר מחיצה פיזית בינינו לבין הקהל. משדר סגירות. מעורר חשד לחוסר ביטחון
  • לא מניחים ידים מאחורי הגוף. גורם לתחושה כאילו המרצה מרגיש מורם מהעם.
  • לא דוחפים ידים לכיסים או למכנס ומשחקים איתם.

מה עושים עם הידים:

  • להזיז באופן חושי כדי למקד תשומת לב לכל מיני מקומות ולהעביר את המסר. היא נותנת דוגמה איך היא דנה על העבר (ומסמנת עם ידה לאחור) ואחר כך שדן על הווה (מזיזה את למעלה) וככה באמצעות הידים מעבירה את המסר שפעם כקהל נהגו לפעול באופן א ועכשיו הם פועלים בדרך אחרת.
  • צורת הצריח (אצבעות הידים מיצרות משולש כשנוגעות זו בזו) - עמדה כשאנו רוצים להתרכז. לעצור רגע למרכוז ולהמשיך לדבר.

תתאמנו בבית, תצלמו את עצמכם. ככל שאנו חוזרים ככה הדברים הופכים טבעים. תאמנו מול מראה, חברים.
מה עושים עם הרגלים? היא נע כשהיא מרצה. עכשיו אינה נעה כי היא מול מצלמה. הארי בסוגר - מרצים שנעים מצד אחד לצד שני בחדר. זה משגע את הקהל. במקום צריך ללכת באופן ספונטני, להחזיק את הרגלים בצורה שמשדרת יציבות.הפיזיולוגיה משפיעה על המצב רוח שלנו. נרצה לעמוד בתנוחה שהיא נוחה. יש לעמוד עמידה מול קהלה שמאפשרת לראות את כולם. כשאדם שואל שאלה עלינו לשנות את תנוחת הגוף ולהסתכל לימין או לשמאל. מומלץ לא לשלב את הרגלים או לכופף אותם. לעמוד וללכת בנינוחות בצורה שהיא טבעית ורגועה. אנו רוצים ליצר תנועה בחדר אך לא לשגע את הקהל. ניתן ללכת באיטיות בחדר, בקצב איטי, תוך ליווי של מבט העיניים, להשתמש בידים בצורה שהיא נעימה.

  • השתמשו בתנועות הידים בגודל הגיוני אל תנפנפו לכל עבר כדי להראות לאנשים שאתם מתכוונים. זה עשוי להיראות מוגזם
  • תנועות עדינות ונראות בחלל גם לא מעבירות מסר. השתמשו בידים באופן נעים שיעזור לקהל לקבל גיוון ואושר ולהעביר את המסר בצורה טובה יותר ופנימית.

אמנות הפרזנטציה - 7.4 קשר עין:חשוב להסתכל לקהל בעינים ולאלו שמדברים אלינו. כשמעבירים הצגה בפעם הראשונה נוטים להתכנס פנימה ולחשוב מה אנו רוצים לומר וככה להסתכל למעלה או למטה ולאבד קשר עין. כשאנו מנתקים קשר עם הקהל סביר להניח שהם יחפשו לאן להסתכל. נרצה להסתכל על הקהל אך לא להינעל על אדם כדי שלא ירגיש שאנו מביטים בו.נעשה פוזה של כמה שניות שאנחנו מדברים באופן טבעי. כל פעם שנקדיש שני שניות למשהו אחר מבחינת המבט. אפקט הממטרה - מרצים שמעבירים את המבט כי למדו להסתכל אל כל הכיוונים. הם מביטים לצד אחר של החדר והקהל ממוקד בשלב מסוים במרצה במקום להקשיב לו. הדרך הטובה ביותר אם כן היא להסתכל בעינים של אנשים כמה דקות. לדבר למי שישב לימינו של אדם שתי דקות ואז לזה שמשמאלו. ככל שהתנועה טבעית יותר ותחפשו קשר עין עם הקהל שהקהל יסתכל חזרה ויהיה ממוקד. כשמסתכלים לאדם בעינים זה גורם לו להרגיש שרואים אותו. כשפונים אליו זה מגביר את רמת הקשב והריכוז, עוזר לשמור על רמת אנרגיה גבוה. אם נבוכים להסתכל לאנשים בעינים ניתן להסתכל באמצע המסך בין שתי הגבות.

אמנות הפרזנטציה - 7.5 שימוש אפקטיבי במרכיבי הקול:הקול משפיע להעביר מסר. היום נדון על טונציה (שינוים ודינאמיקה בעוצמת הקול) וגיוון שלה. מרצים מענינים משתמשים גם בקול כדי לעשות הדגשות מסוימות, לעשות פאזות כדי לדון על דברים חשובים.

  • כשאנו מדברים באופן רגיל אנו יכולים להשתמש בטונציה (מדגימה איך 0:31). שינוי בונקציה יכול לבוא בשילוב של הידים. הקול מסייע להדגיש ענין. שינוי בקצב הדיבור והטונציה גם לו יש השפעה (דוגמה של אותו משפט בשינוי קצב דיבור וטונציה)
  • קצב שונה על עירנות. לדוגמה אם מדברים בקצב רגיל ולפתע עושים פאוזה ואז אומרים משפט - זה משנה את רמת הקשב והסקרנות.
  • שינוי עוצמה של הקול - "אתם קולטים?!" ("צועקת"/מדגישה). זה מעיר אנשים שנרדמים, מיצר גיוון. צפו בהרצאות של אנשים, שמו לב לטונים שלהם, הפאוזות, העוצמה שבה הם מעבירים מסר ותבינו שיש מגוון והמון עד שנשפר את הקול שלנו. שיעור הבא ניהול זמן.

אמנות הפרזנטציה - 8.1 רעש, טלפונים, טיילת, הנרדמים: נלמד - איך מנהלים את הזמן של ההרצאה. יש לדעת כמה זמן יש לנו למצגת כדי שנוכל לנהל נכון את הזמן כדי להפעיל את אנשים לפעולה. הקהל גם צריך לדעת כמה זמן יש למצגת כדי לחוש נוח. זה מאפשר להערך ולזכות בשלוה. כי יודעים מתי מתחילה ומתי מסתימת. אפשר לפתוח הרצאה בכמה זמן יש לפרזנטציה: אתם הולכים לשמוע הרצאה באורך של X דקות ואחריה יש לכם Y זמן לשאלות. צריך להתנהל בהתאם לזמן כי זו ציפיה של הקהל. משדר מקצועיות וגורם לו להרגיש שמעריכים את זמנו.התמודדות עם הפרעות והסחות דעת ובלאקאוט.

אמנות הפרזנטציה - 8.1 רעש, טלפונים, טיילת, הנרדמים: החברה לא מספקים להסתכל בסלולר, יש טיילת של אנשים, משהו נרדם מול הפרצוף שלנו.

  • רעש - אל תתחילו לדבר כשיש רעש. יש הנחה למרצה מתחיל שאם יתחילו לדבר יהיה שקט. זה מעביר מסר לקהל שאנחנו לא מכבדים את עצמנו. המרצה מנסה לדבר בעת שהקהל מדבר והם ממשיכים ואנחנו בסוף מתפרצים.מומלץ להמתין שהשקט יריד. לא נותנים לקהל לחשוב שאנחנו נעלבים. אגב אין סיבה. היא מתחילה לדבר כשהקהל מביט אליה עינים. זה רושם ראשוני. פתיחה בשישא. גורם לרשום טוב.
  • ניתן לומר מהקהל ולבקש ממנו לקחת את הסלולרים ולהניח בכיס. היא מספרת בדיחה: יש שאומרים שאם אבקש ממך לקחת את הסלולר ולהניח בכיס לא יחרב העולם. יש פעמים שמסביר מדוע אם הקהל מאזין : כשאנשים מקשיבים ומסתכלים בסלולר הם קולטים הרבה פחות משהם מקשיבים בלבד.למעשה מקדמים אותם להיות מרוכזים בדברים היותר טובים שהולכים להפיק ולא יפיקו מהסלולר.
  • כשאדם משחק בסלולר - לא להיכנס למלחמה כי אז זה הופך לבעיה של כולם. גם אל תשליכו על עצמכם שהוא בסלולר כי אתם לא מענינים אחרת האנרגיה שלכם עלולה לצנוח. יש כאלו שלא מסוגלים לשלוט על הדחף שלהם ולא להביט עכשיו בפסיבוק והוא לטענתה "בוחר את הבחירה שלו".
  • אל לנו לצאת בהערה מעליבה "זה ללא לא חשוב מה שאתה עושה" זה פתיחת חזיתית, משהו נעלב כשאנחנו לא יודעים באמת מה עושה. אולי קרה לו מקרה ממש דחוף בעבודה.
  • אדם מאחר ופתאום רוצה לשוחח עם החברה, לשאול שאלה - היא מסתכלת לאדם בעינים ולהמשיך לדבר רק אליו. זה מיצר תחושת אי נעימות והאדם קולט ומתישב וסוגר את הפה
  • לא פעם אנשים נרדמים כי לא ישנו בלילה, ראו את הפרזנטציה. שימור רמת אנרגיה נכנסת - הגברת קול או צקצוק אצבעות, שימוש בטונציה. רק אל תבקשו מהחבר להעיר את הבחור.

שיעור הבא - אי הסכמות.

אמנות הפרזנטציה - 8.2 התמודדות עם אי הסכמות: התכוננו, יש לנו אג'נדה, אנחנו יודעים מה אנו רוצים לומר. יש משהו שבאופן מנומס או פחות מצביע ומביע אי הסכמה.

  • אם זה באמצע הדברים שלכם אמרו "מצוין, תן לי לסיים את התשפט ותספר לי למה".לאחר שסימנו את הנקודה שרצינו להעביר נבקש ממנו להסביר במה לא מסכים. נחייך.מבחינתה זה אתגר. זה גורם לה לדעת שיש הזדמנות של משהו להשפיע עליה. אם מעלה נקודה טובה אפשר לומר "נקודה מעניינת". "אתה יודע מה אפשר גם לראות את זה בזווית שלך". באופן כזה אנחנו עוצרים התנגדות, מיצרים כבוד. לא התעלמנו, לא נעלבנו, קיבלנו משוב חיובי.
  • לא פעם יש אנשים שלא מסכימים למרות שפעם ראשונה נציג את הדברים בדרך שלנו, פעם שניה ננסה לשכנע ובפעם השלישית נאמר שאנחנו מבינים שהוא רואה את הדברים אחרת אך במצגת זו היא תציג את הדרך שלה ולא תאפשר לאותו אדם בקהל לסחוף אותה למקומות שאינם רלוונטי לה כלל. אם תרצה נוכל לשוחח בתום השיעור. אנחנו לא צריכים לרצות את כולם ולהסכים עם כולם. אנחנו מגיעים עם הידע שלנו, זויות העולם שלנו לאופן בו דברים מתנהלים וזה בסדר.

רמת אנגיה גבוה תשפיע על הקהל. שיעור הבא - פלאן בי, תכנית חלופית. אמנות הפרזנטציה - 8.3 תוכנית ב׳:במצגות חשוב לצפות לטוב ולהערך לפחות טוב כי במהלכה יכול לקרות הכל. ככל שאנו מרצים טובים יותר אנו יודעים להתכונן טוב יותר לבלת"מ, לבלתי מתוכנן. מספרת סיפור שהעבירה הרצאה 4 פעמים במדינה. היא הגיעה עם מחשב מסודר ודיסק קון קי עם גיבוי, מצגת על סידי ליתר ביטחון. היא לא לקחה בחשבוןשמשהו מהקהל שלח אליה וירוס. היא קבלה הודעה בפיסבוק שהיא חייבת לראות את הסרטון. היא לחצה על הלינק. המחשב קיבל וירוס והתחיל להדליק ולכבות את הערות. דיסק קון קי לא סיע. נמצא במלון משב שניתן להשתמש בו. היא העלתה בו את המצגת והסרטונים הכבדים דקה לפני ההרצאה. זו לא היתה חוויה נעימה. לכן מאז היא מגיעה עם 'שני מחשבים. דמינו את התסריט הכי גרוע. אם אתם צריכים שני כבלים תביאו שנים. התכוננות מראש משפיעה על איך שאתם מרגישים.

אמנות הפרזנטציה - 8.4 בלק אאוט:שיעור זה נדון על בלאק אוט. הכל נעלם. אנו יודיעם שצריכים לעשות רושם חיובי ושוכחים. אנחנו מקווים שהאדמה תפתח ותבלע אותנו וזה לא קורה. האופציה הטובה להתמודדות היא לצחוק, "לא כאילו לא יאמן אני כל כך מתרגשת ששכחתי את הכל". הקהל יאפשר לכם לצחוק, זה משחרר את הוירוינים במח וכך נזכירים במה שרצינו לומר. לחץ גורם לאנשים להפסיק לנשום וזה משפיע על מה שהם מרגישים ומכניס אותם ללופ שמנוע מהם להיזכר.

אמנות הפרזנטציה - 9.1 מתי מגיעים ומה בודקים?:כשאנו מתחילים להרצאות יש אלמנט של התרגשות. לא נרצה שיהיה גם לחץ מעבר לזה שבאנו עמו לבית. חשוב להגיע שעה לפני, טרם הזמן ולקחת בשבון את הדרך. זה גם לקחת בחשבון כל מה שעלול לקרות - לאחר ואז להתחיל להתצל כי היתה תאונה, פקקים...תשתמשו בוויז לדעת מתי להגיע. יש קפה שאפשר לשבת עד שהזמן מגיע. בדקו שהכל עובד בנחת (המקרן, הכבל, סאונד, יודעים מי האיש הטכני,בטריות מלאות וכו). חיכו, הרימו את רמת האנרגיה, רשמו לעצמכם כל מה שיכול להשתבש, תעשו רשימה ותבדקו שלא שכחתם משהו. דאגו שיהיה להם פויינטר עם סלולה שתוכלו להצביע איפה אתם במצגת. כל מה שאתם הולכים להשתמש בו רשמו ברשימה. שתו כוס מים או קפה כך שתהיו בנחת.

אמנות הפרזנטציה - 9.2 מה לובשים?:נרצה לבוש ייצוגים. להעביר רושם ראשוני מכובד, מהודק ומקצועי - אל תבאו עם בגדים צבועים וטקסטורות, שמרו על צבע אחיד, עדיף כהה. בעיקר מכנסיםלרב נראה גברים עם חולצה מגוהצת, מכופתרת, ואף עניבה. מה האקלים אליו אתם מגיעים? אם כל האנשים מגיעים עם ג'ינס וטישרט או אין מקום ללבוש עניבה. תרגישו בנח בבגדים שתלבשו. אל תבואו עם בגדים קצרים מדי. כשמעברים מצגת ורוצים ליצור רושם מכובד בגד חשוף או קצר פחות יוצר את הרושם הזה. בודקת אם הנעלים מצוחצחות. אם רוצים שיתחסו אלינו ברצינות צריך להראות כמו שצריך - בגדים נקים ומגוהצים ונעלים מצוחצחות. חגורה מתאימה לנעלים. יש כלל שאם לובשים נעלים שחורות חוגרים חגורה שחורה (וככה לגבי חום) - שמירה על אחידות מונע משיכה אל מקום לא נכונים בגוף. סיפור על מרצה שלא היה לו זמן לעשות מכפלת. באופן יצירתי הוא לקח אטבים וקפל את המכנסים ומאחור והיכן שלא רואים שם אטבים. הבחור שכח שהניח אטבים. הסתובב והאטבים מזגזגים. הקהל לא הפסיק להביט באבטים. בחרו בגדים יום קודם. תגיעו בנחת, תשדרו יצוגיות, רציניות. לנשים - אבזרי אופנה - עגילים וצמידים לא תמידים עובדים למצגת. קשה לשמוע את המרצה כי הצמידיים מרעישים. עגילים גדולות גם אם לא מרעישים עלולים לקחת תשומת לב של הקהל.

אמנות הפרזנטציה - 9.3 מה אוכלים ומה שותים?:לא אוכלים משהו כבד, לא שומנים שעושה צרבת, לא שעושה ריח רע מהפה (כמו שום), לא מים קרים כי אנו רוצים לחמם את הטמפורטורה של הגוף. תאכלו משהו בריא, שעושה נעים לבטן, לא שיגרום לבטן לעשות קולות לא נעימים, להרגיש לא בנח, תשתו מה שעושה לכם טוב. בעד תה צמחים. מים בטמפרטורת החדר. משהו לא כבד כמו בשר אלא שישמור על האנרגיה שלכם. יש לנו רושם ראשוני כשאנו מתחילים פרזנטציה ומסימים אותה. אם אנו מצליחים אנשים בסוף באים ללחוץ ידים ולומר תודה.

אמנות הפרזנטציה - 9.5 אינטרנט ותוכנות שמאפשרות להוריד סרטים: יש להערך להקרנת סרטונים. אם יש אינטרנט מהיר בבית לא אומר שהסרטון במקום יהיה מהיר. לכן עדיף להוריד את הסרטון. זה מוריד רמת לחץ, מונע פדיחות. כנ"ל אם רוצים להראות דף אינטרנט. צלמו את המסך. ככה נערכים לגרוע מכל.

אמנות הפרזנטציה - 9.4 עזרים: פוינטר / תצוגת מגיש וכרטיס ביקור:היום נדון על עזרים שמסיעים בהעברת מצגות:

  • קליקר / שלט מצגות - מכשיר שמסיע להעביר את המצגת בצורה מקצועית יותר. יש לו טיימר פנים כמו שעון לדעת את השעה וניתן לכוון את זמן ההרצאה.ניתן לכוון שירטט 5 דקות לפני סיום המצגת.ניתן ללחוץ אנטר ולהעביר מצגת אך זה לא מקצועי. גורם לטיילת ופוגע בקשב מתי ללכת למחשב.3-4 דולר.לא פעם משחקים איתו המרצים: מוצאים ומכניסים. אם לא מרוכזים הקהל שומעים את הטקטוקים. זה מוציא מהדעת ומשדר חוסר מקצועיות ולחץ. השתמשו ביד כל עוד לא מפריע לתנועות הידים. אם יש זמן שעובר בין שקופית לשקופית הניחו בצד או בכיס. אל תשתמשו בו בתור עוגן שימנע להשתמש בידים
  • סלולר ותוכנות שמאפשרות לעשות סקרים און ליין - דנו על כך. כלי לעלות את האנרגיה.
  • מערכת הגברה של סאונד - ניתן למצוא רמקולים ניידים. מאפשרים גם להקרין סרטון
  • פלאייר או כרטיס ביקור או מגנטים - בסוף המצגת תשאירו מידע כדי שאנשים יכלו למצוא אתכם אם יזכרו בכם אחר כך.
  • תצוגת מגיש של POWERPOINT 2013 - כפתור להצגת המצגת בלבד בלי יתר המסך.ניתן לראות שם את השקופית הבאה, לכתוב הערות.

אמנות הפרזנטציה - 10.1 דברי סיכום: כל מה שנלמד עד כה