לדלג לתוכן

איך לעבור דירה ולהישאר בחיים?

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

ספר זה טרם הושלם ונמצא עדיין בכתיבה.

ייתכן שחסרים בו פרקים, או אף נושאים שלמים. לפיכך, כרגע לא ניתן ללמוד ממנו על כל הנושא בצורה מקיפה.

כמו בכל אחד מהספרים, מהדפים ומהנושאים בוויקיספר, גם כאן אתם מוזמנים להוסיף את הפרקים שלדעתכם חסרים. כל פעולה שעשויה לעזור תתקבל בברכה, כולל הערות ובקשות בדף השיחה של הספר.



מזל טוב!

קניתם/שכרתם דירה, ועכשיו הגיע הזמן לעבור.

מי? איך? מה עושים?

הנה שלל עצות מעשיות:

הכנות כלליות

[עריכה]
  • החליטו מראש מה תהיה התכולה של כל אחד מחדרי הדירה החדשה (וזה לא חייב להיות זהה לסידור הדירה הנוכחית!). זה יסייע לכם בהמשך בעת האריזה וההובלה.

אריזה

[עריכה]
  • עבדו עם רשימות! הן יקרות מפז, מסדרות את הראש ומשדרגות את המעבר.
  • התחילו עם אריזת תכולת "הארונות שלמעלה" - חפצים שאינם בשימוש יומיומי: כלים חגיגיים, בגדי חורף, פוכים בקיץ. נסו לארוז בארגזים שנכנסים בחזרה למדפים, כך שבמדף של שמיכות חורף יהיה ארגז עם שמיכות חורף עד יום ההובלה. כך תמנעו מלגור שבועיים בתחנת רכבת.
  • מזוודות: הן קלות יותר לאחסון, לפריקה, ובעיקר: להוספה מסודרת של בגדים ושאר חפצים ששכחתם.
  • מזווה: חודש קודם לפחות, אל תערכו קניות גדולות. השתדלו לחסל כמה שיותר מאגרים של קפואים, שימורים, בקבוקים וחומרי ניקוי. אבקת כביסה במבצע 5 ב-100 - לא יתאים לכם כעת.
  • כאשר אתם אורזים, כתבו על כל ארגז את עיקרי תכולתו בעזרת טוש עבה. תשתמשו בסימון הזה לקראת ההובלה, וכן בשלב פריקת הארגזים. סמנו את הארגזים ממספר כיוונים, כדי שלא תצטרכו להזיז את הארגזים שיונחו בערימה כדי למצוא את תיוגם.
  • אל תתפתו לפרק לבד ארונות, מיטות ושולחנות. אם לא ראיתם איך מסמנים ומחברים בחזרה - חסכון מדומה שיעלה ביוקר רב.
  • בשלב ראשון, השאירו כל ארגז בחדר שבו נארז. אל תתפתו לערום את כל הארגזים במקום מרכזי אחד - זה לא מומלץ מכמה סיבות:
    1. בסוף שלב האריזה ממילא כל הבית יהיה מלא ארגזים.
    2. השארת הארגזים במקומם תקל עליכם את מלאכת הסימון (ראו הובלה).
    3. למה לכם לסחוב? השאירו את העבודה הזו למובילים.
  • שבוע לפני המעבר ארזו לעצמכם מזוודות כאילו אתם נוסעים לנופש של שבועיים בג'ונגל של סיביר. ממש לא רק בגדים: מצעים ומגבות, שמפו, משחת נעלים, קוסמטיקה בסיסית, טיטולים ומטרנה ובקבוקים ומוצצים בשפע, תעסוקה לילדים, חומרי ניקיון בסיסיים, כלים חד פעמיים, מכשירי כתיבה בסיסיים, מעט שימורים, פסטה, סכינים, פינג'ן קטן, סיר קטן, מלח-סוכר-קפה, מסרק רגיל וסמיך, עזרה ראשונה, עזרה שנייה וכל כיוצא בזה. בתכולת המזוודות תוכלו להשתמש בימים האחרונים לפני המעבר כשכבר לא תזכרו היכן שמתם מה, וכן עם המעבר באופן מיידי. יתרון עיקרי: אחרי שתארזו את המזוודות (או תכינו רשימות מה הן הולכות להכיל), תוכלו לארוז את כל היתר בארגזים בלב שקט, בלי חשבונות של מה כבר כן לארוז ומה נצטרך עד המעבר.
  • קרש חיתוך, מספר קערות, סכינים, קומקום חשמלי ומיקרוגל - השאירו עד הרגע האחרון. אפשר לארוז אותם ביחד עם המיקרוגל.
  • אין צורך לשלם בעד ארגזים. צאו לחניות של סופרים עם עגלה וסכין חיתוך והעבירו ארגזים בכמה נאגלות. אל תקחו ארגזים שהקרטון כבר "רך", וקחו מספר מאוזן של ארגזים גדולים-בינוניים-קטנים.
  • מוצרים שכדאי להצטייד בהם בשפע: מסקינטייפ רחב מאד (לא משאיר סימני דבק, מצויין להדבקה וגם לסימון), לורדי ארטליין, אשפתונים חזקים, סלוטייפים רחבים, נילונים במספר גדלים לאחסן כל-מיני דברים לא ברורים שלא יתערבבו, מגבות נייר, נילון נצמד, גומיות, בקבוקי מי-עדן של חצי ליטר עם פקק שתייה, סיכות בטחון, סמרטוטי רצפה חדשים (לריפוד וניגוב, גם של פנים, למשל) וכן מפות ניילון חד פעמיות, מספרים וסכין יפנית.
  • בעת האריזה וביום המעבר להסתובב בכיס עם: לורד, מסקינטייפ, סכין יפנית, מספריים, גלגלת לשרינג ומתקן לסלוטייפ עבה.
  • את כל הספרים והמחברות ומכשירי הכתיבה של הילדים, לדחוס בתוך הילקוט או תיק אלטרנטיבי מסוים. ככה לא תעלם מחברת חשבון, והאטלס לא יהיה בארגזי הספרים.
  • מסמכים אישיים ופיננסיים: בתיק שתלבשו על עצמכם באלכסון. דרכונים ותעודות זהות, שיקים, ארנק, כרטיסי קופ"ח, תעודות חשובות, אלפון, טלפונים ניידים ומטענים של כל אחד מהם, תרופות כרוניות/באמצע טיפול.
  • כדאי להקפיד בימים האחרונים לפני המעבר לטעון את הטלפונים הניידים כמה שיותר.

שילוב אריזות

[עריכה]

כדי שהארגזים יעמדו בעומס, מומלץ לארוז כך שלא ירוכזו חפצים כבדים מדי באותו ארגז. כך למשל ניתן לארוז שכבת ספרים בקרקעית הארגז, ולהוסיף לה חפצים קלים יותר מעל.

חסכון בחומרי הגנה

[עריכה]

ניתן להשתמש בבגדים ובמגבות כחומרי הגנה, לעטיפת חפצים עדינים. הדבר חוסך את אריזתם לחוד (ממילא צריך לארוז חומרי הגנה לחפצים העדינים), אך מצד שני מפר את שיטת אריזת כל החפצים השייכים לחדר אחד בארגז אחד.

הובלה

[עריכה]
  • יום או יומיים לפני ההובלה, הצטיידו במדבקות צבעוניות. החליטו על צבע לכל חדר בדירה החדשה, כולל המטבח והסלון. הדביקו על כל ארגז מדבקה צבעונית לפי החדר שאליו אתם רוצים שהארגז יגיע בסופו של דבר. אם השארתם כל ארגז בערך במקום שבו נארז, ואם כתבתם על כל ארגז מה יש בו, משימה זו תהיה די קלה.
  • ביום ההובלה, עם הגיעכם לדירה החדשה, הדביקו מדבקות צבעוניות בכניסה לכל חדר בדירה (כולל המטבח והסלון) לפי צבעי הסימון של הארגזים. הסבירו למובילים את שיטת הסימון. בהתחלה, תצטרכו לחזור על השיטה מספר פעמים, אבל די מהר המובילים יבינו את העניין ויקחו בעצמם כל ארגז למקום הנכון. השיטה עובדת כל כך טוב, שרק ארגזים בודדים מגיעים בסופו של דבר למקום הלא נכון. זה עוזר מאד על מלאכת הפריקה מאוחר יותר.

פריקת הארגזים

[עריכה]
  • לא צריך למהר לפרוק את כל הארגזים, פרקו רק את הארגזים שאתם זקוקים לחפצים שבתוכם בהתחלה.
  • במידה ולא עברתם דירה לבד אז אפשר לחלק את פריקת הארגזים בין כל המשפחה, כולל הילדים, וזה יקל על כולם.

סידור הבית

[עריכה]

פרק זה לוקה בחסר. אתם מוזמנים לתרום לוויקיספר ולהשלים אותו. ראו פירוט בדף השיחה.