לינוקס לכל מי שרוצה לדעת/התקנת לינוקס

מתוך ויקיספר, אוסף ספרי הלימוד והמדריכים החופשי.

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
25%.png

ספר זה טרם הושלם, ונמצא עדיין בכתיבה.

ייתכן שחסרים בו פרקים, או אף נושאים שלמים. לפיכך, כרגע לא ניתן ללמוד ממנו על כל הנושא בצורה מקיפה.

כמו בכל אחד מהספרים, מהדפים ומהנושאים בוויקיספר, גם כאן אתם מוזמנים להוסיף את הפרקים שלדעתכם חסרים. כל פעולה שעשויה לעזור תתקבל בברכה, כולל הערות ובקשות בדף השיחה של הספר.

תוכן עניינים

[עריכה] השגת הדיסקים, וקישורים להורדה

את הדיסקים של לינוקס להשיג בכמה דרכים:

  • ניתן להוריד או לחלופין לרכוש (למה לרכוש כשאפשר להוריד, הרי לינוקס, לרב, חוקי לצרוב) מאתרי ההפצה, מאתרי מראה של ההפצה או מאתרים שונים.


  • לקחת לחבר שיש לו דיסק.


  • עוד כל מיני דרכים שתעלו בדעתכם.


קישורים לאתרים שניתן להציץ בהם ליותר מידע על השגת לינוקס:
Distrowatch
LinuxISO
LinuxIsrael

[עריכה] הסבר לצריבת הדיסקים

סביר להניח שתרצה להוריד מהאינטרנט הפצת לינוקס תתקל בסוג הקבצים ISO.

כאשר תבחר את ההפצה המתאימה לך, ברוב המקרים שם הקובץ שתרצה להוריד יהיה בנוי כך:

DistroName-version-arch.iso

Distroname מהווה את שם ההפצה, לדוגמא Mandrake, Fedora, Gentoo, וכו' version מהווה את הגירסא, לדוגמא 10.1, 4.23.1-RC1' וכו' arch מהווה את ארכיטקטורת החומרה במחשבך, לדוגמא x86, x86_64, i386, i586, sparc.

עלייך להוריד את קובץ ה ISO המתאים לדרישותך, הגירסא אותה אתה רוצה וסוג החומרה בה אתה משתמש.

עם זאת, שמות הקבצים משתנים מהפצה להפצה, זוהי מתכונת כללית בלבד.

לאחר מכן, עלינו לבדוק אם הקובץ לא פגום, לשם כך ניתן להשתמש בתוכנה md5sum. לרוב, ההפצות שתרצה להוריד יתלוו בקובץ md5sum, קובץ כזה יראה כך במתכונת כללית:

DISTRO NAME 42435211355523421123

DISTRO NAME מהווה את שם ההפצה אותה הורדת, הקוד ליד מהווה פלט של אלגוריתם בדיקה שעל הקובץ להיות תואם לו. במילים אחרות, עלייך לבדוק באמצעות היישום md5sum שהפלט שאתה מקבל מהיישום זהה בדיוק למספר שצויין לקובץ ה ISO שלך, במידה והמספרים שונים כנראה שמדובר בקובץ פגום, דווח גם על מקרים בהם המספרים התאימו אך הקובץ היה פגום. כדי ללמוד יותר על בדיקה זאת, קרא מדריכים לגבי התוכנה md5sum.

לאחר שמצאנו את הקובץ (או מספר הקבצים) אותם אנו רוצים לצרוב, פתח את תוכנת הצריבה שלך ובקש לצרוב קובץ ISO, זכור שעלייך לצרוב את הקובץ כתמונת דיסק ולא כקובץ רגיל. ממולץ לצרוב במהירות סבירה ולא במהירות המקסימלית לשם צריבה טובה ותיקנית.

[עריכה] סוגי התקנות

[עריכה] התקנת פדורה

[עריכה] התקנת מנדריבה

[עריכה] התקנת דביאן

[עריכה] התקנת סוזה/סוסה

[עריכה] התקנת ג'נטו

קישור למדריך להתקנת ג'נטו.

[עריכה] שאלות ותשובות

[עריכה] קישורים חיצוניים