וורדפרס/תוספים

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

בניית אתרים בוורדפרס - 12.1 מהם תוספים ולמה צריך אותם ? : בפרק זה נדון על תוספות כדי להעשיר אותו. תוספים (plugins) אינם קיימים בוורדפרס. בשל הקלות של התכנות לוורדפרס אנשים הוסיפו תוסף כדי להעשיר את האתר. לרב התוספת בחינם: אבטחה, גיבוי, מניעת ספאם.שיעור הבא - איך מוצאים תוספים ויודעים במה לבחור.

בניית אתרים בוורדפרס - 12.2 איפה ניתן למצוא תוספים, כיצד יודעים מה להתקין + התקנה של תוספים: בלוח הבקרה לוחץ על חלונית מימין על תוספים, לוחץ ובוחר תוסף חדש. בחיפוש הוא יכול לחפש תוספים ולבחור נושאים על פי התגיות הפופלריות שרב המשתמשים הורידו, ניתן לבחור מומלצים. בדירוג של המומלצים צריך לזכור כי חברים לפעמים מסיעים לשיפור הדירוג ולכן קשה לסמוך על מספר הכוכבים שיש לתוסף. מדגים כי לאחר שמצאנו תוסף לוחץ על התקן תוסף והתוסף מוכן לעבודה. בשיעור הבא יראה כמה תוספים שממליץ עליהם.

בניית אתרים בוורדפרס - 12.3 תוספים מומלצים: תוסף שאינו מתאין ניתן למחוק על ידי לחיצה על מחק. בשיעור זה נדון על תוספים מומלצים. בחלון הימיני של לוח הבקרה תחת תוספים בוחר תוסף חדש.

הוא בוחר 4 תוספים שאתר לא יכול להתקיים בלעדיו:

  1. תוסף לגיבוי אתר - wordpress wd db backup - לוחץ על התקן.מתקין ולוחץ הפעלה.אם היה קורא את הפרטים של ההתקנה היה יודע שהתוסף מותק בממשק ניהול בתפריט כלים (כלומר בלוח הגדרה, כלים, backup)
  2. contact form 7 - תוסף חשוב לטפסים. באמצעותו ניתן ליצור טפסים בלי להבין את הקוד. הטפסים הם מקום ליצירת קשר.
  3. newsletters - רשימת תפוצה להפיץ ניוזלטרים ולהגדיל את קהל הלקוחות באתר. יש המון אפשרויות של תוספי ניוזלטר. אחד מהם הוא wysiiya nresletters. הרבה תוספים מתממשקים לממשקי ניהול חיצונים כמו Mailchimp.
  4. autoresponder הוא תוסף מומלץ נוסף
  5. nextGENGallery - תוסף וותיק לגרליות שנכתבו לו עשרות תוספים. מאפשר ליצור גלריות פשוטות ללא עיסוק. הוא מתקין. מפעיל את התוסף והוא נוסךף בלוח בקרה בGallery
  6. SEO הוא תוסף לקידום האתר ברשתות ובמנועי חיפוש

בניית אתרים בוורדפרס - 12.4 ניהול תוספים: עד כה התקנו תוספים. עתה ניתן להשתמש בהם. תחת הגדרות וכלים בלוח הבקרה יש תוספים. "צור קשר" הוא תוסף בלוח הבקרה. איך יודעים איפה יהיה התוסף? בהוראות ההתקנה. הוא הולך לתוסף של gallery. הוא בוחר גלריה חדשה. בוחר שם גלריה חדשה. הוא מוסיף גלריה חדשה. לגרליה אין תמונות. הוא בוחר לעלות קבצים. הוא לוקח 4 תמונות. בוחר בוחר להקטין ל400 * 800 והוא רוצה לשייך אותן לגרליה (choose gallery) שביל הוא מעלה את התמונות. הוא מיצר תמונות קטנות שמוכנות לגלריה. 4 התמונות עלו ומציר תמונות לתצוגה קדימה. הוא בוחר "mange gallery" בלוח הבקרה. הוא בוחר בגלריה של שביל ומראה כי בתוך הגלריה יש 4 תמונות. ניתן שם לערוך את הטקסט, התגיות, לשמור שינוים. את הגלריה הוא רוצה להניח בתוך עמוד. הוא הולך בלוח הבקרה ופותח עמוד חדש (תחת כותר עמודים) בשם גלריה . עתה בסרגל הכלים יש כפתור חדש של NextGEN Gallery. הוא בוחר בגלריה "שביל". לאחר מכן יש לבחור איך יוצגו התמונות: רשימת תמונות, מצגת שקופיות או דפדוף בין תמונות. הוא מוסיף, לוחץ פרסם ונכנס אל העמוד בקליק ימיני בכרטיסיה חדשה והולך ללשונית של האתר שלו. הוא רואה את גלרית התמונות שמתחלפת.

בניית אתרים בוורדפרס - 12.5 תוסף של רשתות חברתיות :בשיעור זה נראה איך לחבר את האתר לרשת חברתית, ליצור שיתוף של תוכן בפיסבוק, טוויטר ויתר הרשתות. הוא פונה אל תוספים בלוח הבקרה ובוחר תוסף חדש. רשתות חברתיות מאוד מסייע לקידום ולתנועה של האתר. לכן מקדיש את הפרק בשיעור זה. הוא מבצע חיפוש של shareholic. הוא מתקין אותו ומפעיל את התוסף. התוסף פועל עם הודעה. הוא לוחץ על please visit the plugin options page. הוא מגיע אל מסך עם הכותר shareah lic ובו כפתור ירוק Enable Shareholic.עתה הפלאגין עובד. הוא מעונין לבחור אפשרויות להשתמש. הוא בוחר באפשרותה ראשונה ובוחר Enable.הוא יורד למטה אל abled networks ובוחר היכן הוא מעונין לשתף את המידע: פיסבוק, טוויטר, גוגל, לינקי. אחרי שמסמנים הכל הוא גולל למטה. תחת הגדרות משה (קשה לראות בסרטון) הוא נשאל אם רוצה לשתף קישורים מהירים. הוא מעונין. האם הוא מעונין שתהיה כותרת יפה לקישורים או לוותר על כך. הוא שומר שינוים. הוא נכנס אל האתר. הוא הולך לסרטון ומתחת לסרטון הוא מראה כי יש כפתורים עם קישורים לאתרים : פיסבוק, טוויטר וכל מה שבחר בתוסף.