לדלג לתוכן

סלסה קובנית על פי מדיה נוצ'ה/רקע על מדיה נוצ'ה סלסה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

מדיה נוצ'ה סלסה

[עריכה]

מדיה נוצ'ה סלסה היא התארגנות של קבוצות מתנדבים ("קבוצות מדיה נוצ'ה") העוסקות בסלסה. ערבי הסלסה שמקיימות הקבוצות הם ללא תשלום ומבוססים לחלוטין על מתנדבים.

למדיה נוצ'ה שני עקרונות:

  • מי שיודע מלמד את מי שלא יודע
  • אם לא תעשו לא יהיה

על בסיס שני עקרונות אלו מתבצע גם שיתוף הידע במדיה נוצ'ה, בין אם מדובר בהדרכה בערבי הסלסה של מדיה נוצ'ה, ובין אם מדובר בשיתוף ידע כפי שמתבצע בספר הזה.

מדיה נוצ'ה הוקמה ב2005, וערב הסלסה הראשון של הקבוצה התקיים ב22.11.2005.

מאפיינים של מדיה נוצ'ה

[עריכה]
  • הפעילות היא בחינם - אסור למקום הנקרא "מדיה נוצ'ה" לגבות תשלום בכניסה. ניתן לבקש/לקבל תרומות אולם אסור להכריח אנשים לשלם.
  • הפעילות היא בהתנדבות - גם אם לקבוצת מדיה נוצ'ה יש הכנסות כלשהן (תרומות, מחזור בקבוקים, עמלות מפסטיבלים וכיו"ב) אסור למנהלים, למדריכים ולפעילים בכלל לקחת כסף לכיס. ניתן להשתמש בכסף אך-ורק לטובת הקבוצה כולה או למטרות שמוסכמות על הקבוצה (כיסוי עלויות, רכש ציוד וכיו"ב).
  • בסיכום השיעור או בהכרזות שלאחריו בכל קבוצת מדיה נוצ'ה תמיד יוסברו שני העקרונות המנחים ("אם לא תעשו לא יהיה", "מי שיודע מלמד את מי שלא יודע") והמדריכים תמיד יעודדו את המשתתפים להשתתף בעשיה. משתתפי המדיה צריכים להבין שהם נחשבים חלק מן הקבוצה כמו כל אחד אחר.
  • ההכרזות בתחילת הערב יסתיימו בגירסה כלשהי של המשפט "שיהיה מדיה נוצ'ה שמח לכולם" (זוהי הגירסה שהיתה נאמרת במקור).
  • סיום המסיבה בכל קבוצות הסלסה במדיה נוצ'ה יהיה תמיד עם אותו שיר - Cubano Soy.

הצטרפות קבוצה למדיה נוצ'ה

[עריכה]
  • מדיה נוצ'ה אינה רק קונספט, אלא גם התארגנות ממשית. קבוצות המדיה נוצ'ה כולן משתתפות בהתארגנות בנוסף לחיבור לאותו קונספט רעיוני. המבנה הארגוני-חברתי משמש גם כדי לשמור על הגירסאות המקומיות של הקונספט הרעיוני בגבולות גיזרה שמשותפים לכולם, וקונספט הרעיוני האחיד, בתורו, שומר על המבנה החברתי-ארגוני מהתפרקות. עם מבנה חברתי-ארגוני יציב וקונספט מוסכם, המדיות יכולות לקיים שיתוף פעולה הדוק, עזרה הדדית וחילופי פעילים ללא חריקות וקשיים, ולתפקד כהתארגנות אחת.
  • קבוצה הופכת לקבוצת מדיה נוצ'ה מרגע שנציגי כל קבוצות המדיה נוצ'ה הקיימות מודיעים לכל הנציגים האחרים שהקבוצה שלהם מכירה בקבוצה החדשה כקבוצת מדיה.
  • על מנת לפתור את השאלה "מיהו נציג", משמשת קבוצת הPOCs (אנשי הקשר של המדיות לעניינים רגישים מבחינת הפוליטיקה של הסצינה שדורשים פרופיל נמוך) כזירת ההכרזות על ההכרה מצד הקבוצות, בחינת אי הסכמות בנושא והגעה לקונצנזוס. אם יש קונצנזוס על הכרה, עופר ולדמן מכריז על ההכרה בצורה פומבית, ומאותו רגע הקבוצה נחשבת קבוצת מדיה (בהנחה שהיא לא עושה שום מהלך שגורם לקבוצות האחרות לא להכיר בה).
  • התהליך דורש מקבוצה חדשה להכיר את קבוצות המדיה ולהיות מחוברת לאותה אג'נדה כמותן, אחרת יהיה קשה לה לקבל הכרה שלהן. הדבר נועד על מנת לייצב את התשתית הרעיונית והתקשורתית שמאפשרת לקבוצות כל כך מרוחקות פיזית לתפוס את עצמן כחלק מהתארגנות אחת.

רשימת קבוצות מדיה נוצ'ה סלסה

[עריכה]

ענף סלסה קובנית

[עריכה]

קבוצות מדיה נוצ'ה

[עריכה]


קהילות מדיה נוצ'ה

[עריכה]

הקהילות הן קבוצות של אנשי מדיה נוצ'ה אשר אינם מפעילים ערב סלסה משלהם, אך מקושרים ביניהם, מקושרים לקבוצות מדיה בארץ, ומשתתפים בעשיה הארצית.

קבוצות שהתקיימו בעבר

[עריכה]

ענף לינדי הופ

[עריכה]

קבוצות מדיה נוצ'ה

[עריכה]

ענף בצ'אטה

[עריכה]

קבוצות שהתקיימו בעבר

[עריכה]
  • מדיה בצ'אטה - עסקה בריקוד הבצ'אטה. הקבוצה התפרקה ואינה פעילה.

קבוצות סלסה עם גישה דומה למדיה נוצ'ה

[עריכה]

קבוצות מתחומים אחרים עם גישה דומה למדיה נוצ'ה

[עריכה]

הקבוצות הבאות אינן קבוצות מדיה נוצ'ה כיום, אך צירופן למדיה נוצ'ה סושיאל קלאב נמצא או היה בבדיקה. הן הפועלות על-פי אותם עקרונות כמו מדיה נוצ'ה אולם מלמדות סגנונות ריקוד שאינם סלסה.

  • מדיה ווסט - מלמדת את ריקוד ה-West Coast Swing. היו מגעים על צירופה למדיה נוצ'ה, אולם הדבר מעולם לא הבשיל לכדי צירוף.

מדיה נופש

[עריכה]

מדיה נופש הוא פסטיבל מדיה נוצ'י הנערך מדי שנה בהשתתפות פעילי מדיה נוצ'ה מכל הארץ. הפסטיבל וסדנאותיו ממוקדים סביב הסלסה הקובנית, אך כהעשרה הוא מכיל גם פעילויות וסדנאות שנוגעות לתחומי ריקוד אחרים וכן פעילויות וסדנאות להעשרה כללית שאין להן כל קשר לריקוד. המדיה נופש מתקיים ברוח המדיה נוצ'ה - ללא תשלום, בהתנדבות מלאה ותוך שיתוף פעולה בין כל המשתתפים. הלינה היא באוהלים, והפעילויות מוכרזות על לוח מחיק על ידי כל מי שרוצה להעביר פעילות.

  • המדיה נופש הראשון התקיים בספטמבר 2012, במושב עידן הנמצא דרומית לים-המלח. האירוע התקיים בימים שישי-שבת בהשתתפות של כ110 אנשים. בנופש הראשון נולד מושג קבוצות הניקוי כבסיס להשתתפות בנופש, והומצאו הרקו"נים.
  • המדיה נופש השני התקיים ב-2013 בקיבוץ הגושרים בגליל העליון. האירוע התקיים בימים שישי-שבת בהשתתפות של כ200 אנשים. בנופש השני אורגנו לראשונה חולצות נופש, והוגדרו קבוצות משוריינות במהלך הרישום.
  • המדיה נופש השלישי התקיים ב-2014 בקיבוץ שניר בגליל העליון. האירוע התקיים בימים חמישי-שישי-שבת בהשתתפות של כ230 אנשים. בנופש הזה הורחבו המושגים הארגוניים של הנופש ונוצר מושג השרקר"קים.
  • המדיה נופש הרביעי התקיים ב-2015 בקיבוץ ניר אליהו (ליד כפר סבא). האירוע התקיים בימים חמישי-שישי-שבת בהשתתפות של כ-200 אנשים.
  • המדיה נופש החמישי התקיים ב-2016 גם כן בקיבוץ ניר אליהו. האירוע התקיים בימים שישי-שבת בהשתתפות של כ-200 אנשים.