מיומנויות בסיסיות בלינוקס/הפעלת לינוקס מתוך חלונות עם VMware

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי
ויקיפדיה: VMware

הסברים כללים[עריכה]

הדרך הקלה ביותר להפעיל לינוקס על חלונות היא ע"י שימוש בתוכנת ה-Player של VMWare.

על מנת להתחיל בהתקנת לינוקס, יש להכין "מכונה וירטואלית". ניתן לעשות זאת באמצעות גרסת ה-Workstation של VMWare או באמצעות האתר EasyVMX.

מכונה וירטואלית "ריקה" תופסת כ-5 ק"ב.

מכיוון שה-Workstation הינה תוכנה מסחרית, מומלץ להוריד את ה-Player וליצור מכונה וירטואלית באתר EasyVMX.

שלבי ההתקנה[עריכה]

  1. החליטו איזו הפצת לינוקס ברצונכם להתקין על המכונה הוירטואלית. אם עדיין אין לכם דיסק של ההפצה, הורידו אותה מהרשת וצרבו על דיסק.[1]
  2. הורידו את ה-Player מכאן והתקינו אותו.
  3. גשו לאתר EasyVMX וסמנו את סוג את המערכת שברצונכם להתקין.[2] כמו כן תתבקשו להגדיר כבר כאן את הקצאת ה-RAM והשטח על הכונן הקשיח. נפח סביר להתקנה הינו 4GB בכונן הקשיח ו-512MB זכרון פנימי. המשיכו להורדה ושמרו את הקובץ (מדובר בקילובייטים בודדים). זכרו לתת למכונה הוירטואלית שלכם שם הגיוני אשר ישקף את תוכנה. למשל אם אתם מתקינים אובונטו 7.10, ניתן לבחור בשם כמו: Ubuntu_710.
  4. חלצו את קובץ ה-zip למקום נוח בכונן הקשיח שלכם. למשל: C:\OS. (שימו לב שיש בכונן מספיק מקום לכוננים הוירטואלים)
  5. הכניסו את דיסק ההתקנה של הפצת הלינוקס שלכם לכונן ה-CD. אם עלתה "הפעלה אוטומטית", סגרו אותה.
  6. הפעילו את ה-Player ובחרו ב-Open. גשו למקום אליו חילצתם את קובץ ה-zip ופתחו את קובת ה-vdx שמופיע שם.
  7. כאן ה-Player אמור לעשות אתחול (boot) מהדיסק ולהתחיל בהתקנה. בכל מקום בו כתוב משהו לגבי מערכת קבצים, פרמוט וכדומה, אל דאגה: מדובר בקובץ של המכונה הוירטואלית שיצרתם, ולא יקרה דבר לכונן הקשיח שלכם.

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות[עריכה]

  1. ^ על מנת להתקין ישירות מתוך קובץ ISO ללא צורך בצריבה, יש להגדיר בצורה מיוחדת את המכונה הוירטואלית. ניתן לעשות זאת באמצעות סימון מיוחד באתר EasyVMX או לחילופין באמצעות ה-Workstation או באמצעות אחד הקישורים החיצוניים בדף זה.
  2. ^ אם יש לכם קובץ ISO שהורדתם מהרשת ואינכם מעוניינים לצרוב אותו, סמנו V במקום בו כתוב LiveCD (ISO), וכתבו בתיבת הטקסט במדויק את שם הקובץ שהורדתם (האימג').