לדלג לתוכן

מבני נתונים ואלגוריתמים - מחברת קורס/גרפים/אלגוריתמי זרימה/תרגילים/רשת זרימה שלמה/תשובה

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי

הטענה נכונה.

נתבונן בהוכחה של אלגוריתם Ford-Fulkerson. ההוכחה מניחה שכל הקיבולים שלמים (כמו במקרה שלנו), ומגיעה למסקנה שבכל שיפור (כולל השיפור האחרון), הזרימות עדיין שלמות (מה שצריך להוכיח כאן).

הטענה אינה נכונה.


להלן דוגמה נגדית.


.
.


ברשת הזרימה הזו, קל מאד לראות שהזרימה המירבית בגודל 1.

להלן זרימה בגודל 1 שאינה זרימה שלמה:


.
.



שימו לב:

הדוגמה הנגדית לסעיף זה אינה סותרת את הסעיף הקודם. אכן יש זרימה מירבית שהיא שלמה, כפי שהתרשים הבא מראה:


.
.

הטענה נכונה.

נתבונן בחתך כלשהו בגרף. מספר הקשתות שחוצות אותו (מ ל) הוא לכל היותר . על פי נתוני השאלה, כל אחד מקיבולי הקשתות קטן מ7. לכן, קיבול החתך הוא לכל היותר . היות שהדבר נכון לכל חתך, הוא נכון גם לחתך הקטן ביותר (מבחינת גודל הקיבול). לכן, עפ"ׁי המשפט Max-Flow Min-Cut, גודל הזרימה המירבית הוא לכל היותר . היות שכל אחד מקיבולי הקשתות הוא מספר שלם, אז כל איטרציה של אלגוריתם ford-Fulkerson תשפר את הזרימה בלפחות 1. מספר האיטרציות לכן הוא לכל היותר .

הטענה אינה נכונה.

להלן דוגמה נגדית. התרשים הבא מראה גרף רשת זרימה. הגרף מורכב למעשה משני גרפים זרים. הראשון מכיל 4 צמתים ו5 קשתות. הגרף מכיל עוד מספר צמתים וקשתות בעלי קיבולים שונים (שאינם מענייננו).


.
.


קל לראות שהזרימה המירבית בעלת גודל 2. להלן זרימה כזאת (מכאן ועד סוף השאלה לא נצייר את כל הצמתים והקשתות בגרף):


.
.


נניח שהמסלול המשפר הראשון שבחרנו הוא (ולכן הזרימה בסוף האיטרציה הראשונה היא בגודל ). התרשים הבא מראה את גרף הרשת השיורית בשלב זה.


.
.


מתרשים זה אפשר לראות שיש כעת שיפור שגם הוא בעל גודל : השיפור דרך המסלול < math dir = "ltr">\displaystyle s \rightarrow v \rightarrow u \rightarrow t</math> (ולכן הזרימה בסוף האיטרציה השניה היא בגודל ).

קל להראות (פורמלית, באינדוקציה), שאפשר לבצע שיפורים (בזוגות), כך שכל שיפור אי-זוגי יהיה דרך , כל שיפור זוגי יהיה דרך , וגודל הזרימה יהיה .

היות שגודל הזרימה המירבית הוא 2, אז מספר האיטרציות הוא פתרון המשוואה , ולכן .