Blender 3D ממתחיל למתקדם/יצירת אנימצית מים בסיסית

מתוך ויקיספר, אוסף הספרים והמדריכים החופשי
קטע מתוך האנימציה המלאה. (http://www.youtube.com/watch?v=Zy0d1zS-UpQ&feature=youtu.be)

חשוב: תמיד צור את התחום אחרי שכבר עשיתה את הנוזל וכל דבר אחר. החל Subsurf על האובייקט שאתה עובד עליו כרגע לפני שתיצור כל אובייקט אחר, מלבד התחום.

מים ונוזלים אחרים[עריכה]

מים הם ללא ספק אחד מהרכיבים החשובים ביותר בחיינו. הם מכסים כ 75% מכדור הארץ ולכן הם חשובים מאוד בכמה וכמה אנימציות בלנדר. האם לא יהיה זה נהדר אם תוכלו לקבל ייצוג פיזי מדויק של נוזל זה בבלנדר? אנחנו יכולים, באמצעות כלי שנקרא סימולצית Fuild. כלי זה נראה מורכב להדהים, במבט הראשון, אך שיעור זה אמור להבהיר זאת בשבילך. לפחות ברמה בסיסית.

התחום[עריכה]

אפשר רק לדמיין כמה זמן זה ייקח לבלנדר לחשוב על הכול בחלל האינסופי של עולם 3d במונחים של אובייקטים וסטייה של נוזלים, ולכן אנחנו כמובן צריכים לקצץ אותו בגודל. צור קובייה די גדולה. זה יהיה בסופו של דבר הגדרת השטח שבו כל סימולצית הנוזלים תתרחש. אל תעשה את זה גדול מדי, אבל גם לא קטן מדי. עם קובייה זו בחורה, בחלון המאפיינים, לחץ על הסמל של הפיזיקה (האחרון, הימיני ביותר). מצא את הכרטיסייה שכתוב עליה "fluid", ולחץ על הכפתור "Fuild" כדי להפעיל את הפונקציה. מתוך הרשימה ב-type, בחר Domain (תחום). כל פיזיקת הנוזל תחושב בתוך הקובייה הזאת. יש ליצור את התחום אחרי כל שאר הדברים, לכן כרגע לחצו על ה-X ליד Fluid, לא חייבים למחוק את הקובייה, זה אפילו נוח שיש אותה. חשוב - התחום יהיה התיבה החוסמת את האובייקט. אם האובייקט הוא לא תיבה, אז בלנדר יתייחס אליה כאל כזאת. כדי לראות איך התיבה נראת בחרו "bounding box" בסוג הסרטוט.

הנוזל[עריכה]

כהתחלה בסיסית לניסויים שלך עם סימולצית נוזלים, אני הולך לקחת אותך דרך הדגמה קטנה שבה אנחנו נפיל חפץ לתוך ברכה של מים וניצור ספלאש. לשם כך, אנו זקוקים לאובייקט נוזל (Fluid Object), ולאובייקט מכשול (Obstacle Object). לנוזל, צור עוד קובייה, הקטן אותה שתכסה את החלק התחתון של התחום שלך. הפעל גם את האובייקט הזה בסימולצית נוזלים ובחר "Fluid". כאשר אנו מתחילים לאפות את הנוזלים, זה יהיה מוגדר כנוזל שלך. ודא שאתה אופה (bake, פעולת חישוב הסימולציה) אנימציה זו לגמרי לפני שתוסיף את המכשול. (אסור לאפות את זה עדיין, זה יוסבר טוב יותר ביחידת אפיית הנוזלים) בוא נעבור על מה שיש לך עד עכשיו. יש לך קוביית המוצא שלך, עם "סימולצית Fuild" וכפתור "Domain" לחוץ, הוא  יכונה "תחום". בתוך זה הקובייה המכסה את החלק התחתון של התחום שלך, שהוא נוזלי. הנוזל יהיה אובייקט אחר עם "סימולצית Fuild" וכפתור "Fuild" לחוץ. צור אובייקט שלישי שאנו קוראים לו "מכשול". זה יהיה האובייקט שיפול למים, ושיפורט בהמשך ההסבר.

המבנה. Domain=תחום. Fluid=נוזל. Obstacle=מכשול

המכשול[עריכה]

http://img153.imageshack.us/img153/240/blenderfluidtut1.jpg

עכשיו, צור אובייקט שאתה רוצה שירד למים. תן לו אנימציה ליפול למים, ואפשר אותה כ -- ניחשת נכון - obstacle (לחץ על הכפתור "Fluid", לחץ על "obstacle"). הגדר את האנימציה בתצוגות קדימה / צד, ואל תציג מלמעלה. ציר ה-Z זה איפה שכוח הכבידה עובד. לא נדרשת אפייה בשלב זה.

אפיית הנוזלים[עריכה]

כפתור "Bake" באובייקט התחום.

בשלב זה, ניתן להחזיר את אובייקט התחום להיות מוגדר כתחום. עכשיו אנחנו זוכים לראות איך הכל נראה. לפני שנעשה משהו מפואר מדי, לעומת זאת, לך לכפתורים הרינדור (F10) וציין את המספר הכולל של פריימים בשביל אנימציית הנוזלים . רוב הפרויקטים לא צריכים את 250 הפריימים. כל בחר את אובייקט התחום, ומצא את הכפתור הגדול שכתוב עליו "BAKE" תחת הסרגל הנוזלים . לחץ עליו, לחץ על הכפתור "continue" של מה שעולה, וצפה ביצירת המופת שלך מתפתחת. היה סבלני, בלנדר צריך לעבד את הסימולציה הזאת בדיוק כפי שהיה צריך לרנדר את המוצר הסופי. ברגע שהסתיימה האפייה, פתח חלון ציר זמן, ולחץ play. כאן, אתה אמור להיות מסוגל להציג את הסימולציה המלאה.

סוגים נוספים של אובייקטי נוזל[עריכה]

ישנם שני סוגים אחרים של אובייקטיי נוזל שימושיים להפליא - "inflow" (זרימה) ו"outflow" (ייצוא). שניהם עושים בדיוק מה ששמם אומר. אובייקטי זרימה שופכים עוד נוזלים לתוך הזירה, ואובייקטי יצוא מנקזים  אותם.

הוספת חומרים[עריכה]

כרגע האנימציה שלך נראת בצבע אפור ומשעמם. כדי ליצור מראה דומה יותר למים, ניתן לשנות את הצבע ולהוסיף שקיפות ומראה. חומר המים די דומה לזכוכית, כך תוכל להשתמש בחומר שתואר כבר בשיעורים קודמים.